ko īsti dot bildes kvalitātei UV filtrs ....vai var likt mazāku ,kā piem ,55mm filtru uz 90-300 mm objektīva ( ja protams der izmērs ) ? itkā skaidrs ka saistīts ar saules stariem ,bet kas ?..nav poņas
interesanti kā Tu domā mazāku ieskrūvēt lielākā vītnē? protams ir pārejas, tikai jēga kāda ja tas filtrs sāks aizsegt objektīva malas? uv pie mums izmanto tikai kā aizsargstiklu lai nenoķēzītu dārgo objektīvu, sākumā uv bija cita nozīme, tikai man personīgi šķiet ka to pilda tikai kalnos jeb jūrmalā..
negatIvs:analogajai kamerai likt UV filtru dažos apstākļos ir jēga, digitālajai neredzu iemeslus .....
Vienīgais sakarīgais iemesls uz digitālā - lai pasargātu objektīva priekšējo lēcu no netīrumiem un lai nebūtu žēl netīrumus kaut ar krekla stūri tīrīt.
pipar_dooza:jā ir ..58 mm der ...nekas nav tāds uzkrūvējams lai uzlabotu štruntīga objektīva kvalitāti ?
polarizācijas un nd filtri var uzlabot bilžu kvalitāti atsevišķos gadījumos
Labrīt, viss atkarīgs ko saprot ar kvalitāti, dinamiskā diapazona izlīdzināšana un atspulgu noņemšana strādā, ar labiem filtriem nejutīsi zudumus bet tie neizbēgami būs, ar ne visai labiem parādīsies asuma zudumi, flāres utt.. noņem filtru un bilde pavisam cita, es nerunāju par salīdzināšanu uz 100% crop.. ja nebūtu saskāries neteiktu, bet nu vismaz es nevaru iepirkt katram objektīvam B&W filtrus pa ~100Ls gabalā..