alvils:
Es par šito kādu laiciņu atpakaļ interesējos (jo visi nikon 50nieki sūkā). Un joprojām neesmu līdz galam sapratis vai (un ja jā, tad kā) viņam uz mana nikona (toreiz D300, tagad D200) darbosies autofokuss, ar tam piešķrito Ai-S fokusa sistēmu. Vai kāds var mani mudaku izglītot šādā jautājumā?
shvaboc:nu pa 110ls ir labs piedāvājums,parasti manītas dārgāk.
Prasīt var 300, cik ilgi jāgaida lohu, kas pa tādu naudu nopirks??? Jauna ineta veikalos 220Ls. BET baigi lēns autofokuss. Esmu Can 18-200 mēģinājis , nepatika, par Tamronu nezinu. Ilgi lietots 17-85. tagad 18-135 nopirku labāks jūtami par 17-85, un cenas starpība neliela...
kā Tu zini, cik daudz ir mans mazbudžets? es jau ciparu neesmu nosaukusi
Vispār sākumā runāji par EOS350D, tas ļauj izdarīt samērā konkrētus secinājumus par budžetu. Arī par to, ka eLkas neapspriežam. Ja lasi krieviski, te atsauksmes par objektīviem, atfiltrē gaisagrābšļus un vari spriest par visiem stikliem. club.foto.ru...
nav ko tur daudz domaat un njemties naudu netaisies ar to visu padariishanu pelniit. JA nee, tad nav ko izpluust garaas runaas, Skaties kaadu universaalo objektiivu. 17-85, kas tirii feins, vai kit 18-55 vai kaadu no 18-200 versijaam un... un nav ko njemties gari. JA cena konkreetajam laba, tad peerc un saac fokjeet. Vasara ir iisa. Un pavasaris arii. JAu pirlnaa sparaa tas jonjo. Buusi pafokjeejusi paaris meeneshus un sapratiisi vai tas vispaar patiik vai nee. Un ja patiik, tad kaads noviziens vairaak. Un tad varees likt jaunu topiku ar jaunu luugumu izprsat kaadu no teemaam. MAcro, ainavas vai portreti...
Varbutu buus iepaticies spiegot kaiminjus no taa piilaadzja va ikas tur pie maajas aug. vabutu par mediisi polichus njemot kukuli vai ko citu...
PAts galvenais... Dari to. Un dari to tagad. NEpaliec par paarlieku lielu tehnomaanu.
par 18-200 tiešām neko labu teikt nevaru,palīdzēju cilvēkam nopirkt un nedaudz patestēju.platajā galā muca,garajā arī nekā iepriecinoša."nem vienalga kādu kitu un bildē,tad jau saprašana radīsies.
ekoists:par 18-200 tiešām neko labu teikt nevaru,palīdzēju cilvēkam nopirkt un nedaudz patestēju.platajā galā muca,garajā arī nekā iepriecinoša."nem vienalga kādu kitu un bildē,tad jau saprašana radīsies.
Platajā galā muca Sigmām minimāla... Bet tas neatsver citus trūkumus. Par lēto kitu, idejā vērts ieklausīties: pa 20Ls paņem to draņķi, nebūs žēl izmest/varēsi pa to pašu naudu tālāk pārdot, BET kādu mēnesi palietojot sapratīsi, ko Tev vajag. Pats tā arī sāku... Ar 300D kitu.
Man, piemēram ir kitenieks, ko caur FB nopirku šķiet pa Ls 20 un Canon EF-S 55-250mm F/4-5.6 IS, kuru pa kādiem Ls 170 pirktu pirms 2 gadiem kopā ar bodiju (40D). Visas bildes man ir ar šo objektīvu. Kaut kā iztieku. Kitenieku arī dažreiz izmantoju, kad vajag ko platāku. I vsjo. Pa lēto un man pietiek...īstenībā nepietiek, bet ir daudzas citas primārākas vajadzības. Un vispār piekrītu Dambim
alora:Pa lēto un man pietiek...īstenībā nepietiek, bet ir daudzas citas primārākas vajadzības.
dārgākai fototehnikai ir bonuss. Pērkot lietotu vari pēc laika par tikpat arī pārdot. galvenais, prast laiku saplānot. Tā arī daru, kad parādās brīvāki līdzekļi, kaut ko nopērku, pēc tam tirgoju. Tagad gan retāk, pirktspēja cilvēkiem samazinājusies...
a nevar vienkārši nopirkt pa dvacāru kaučkādu stiklu un uzskrūvēt uz tā verķa un fočēt svilpodama? un pēc laika kad būs sajēga ko īsti gribi vajaga nevajaga apjautuse iegādāties to ko vajaga a pašlaik viens teiks ka vajaga tādu otrs ka pirmais i dunduks un trešais vienkārši ierēks
Visi šie ieteikumi ir ģeniāli, bet apsolūti neder priekš iesācēja, jo iesācējs vēl nezin ko viņš gribēs bildēt un kas vislabāk padosies. Sākumā ir jāpaņem standarta objektīvs, pats vienkāršākais un lētākais.....
Piem., es sākumā bildēju ar standarta objektīvu un tikai pēc laiciņa sapratu ka man vajaga platleņķi, bet uzreiz es to nezināju.
Dansiga nu cik dzirdēju baumas esot bet es īsti nezinu man ziepis kam tas gaismas uztveršanas verķis neskrūvējās nost līdz ar to nav jālauza stundām galva kas diez būtu labāks 22-75US vai AS 200-22 FR nav jāstaipa mugursomu piekrautu ar visādiem verķiem
Neteikšu! Kad iegādāšos un sākšu lietot, informācija par manu arsenālu parādīsies manā profilā! un es pavisam noteikti nekļūšu par tehnokrātu.. mani citas lietas aizrauj un iedvesmo.