Palīdziet izvēlēties un atrast piemērotāko pirmo objektīvu. Aparāts ir/būs Canon 350D, tam tad arī klāt vajadzētu to mantu. Budžets nav no lielajiem, tā kā piedāvājumus izsakiet saprātīgus! Paldies.
Es par šito kādu laiciņu atpakaļ interesējos (jo visi nikon 50nieki sūkā). Un joprojām neesmu līdz galam sapratis vai (un ja jā, tad kā) viņam uz mana nikona (toreiz D300, tagad D200) darbosies autofokuss, ar tam piešķrito Ai-S fokusa sistēmu. Vai kāds var mani mudaku izglītot šādā jautājumā?
shvaboc:tad 18-55 IS,nekā labāka minimālā budžetā nav.
Mēļo jau gan, ka 17-85, kas kādreiz 40niekam nāca KITā, esot DAUDZ labāks. Nav gadījies saskarties ar 18-55, bet to 17-85 esmu pačakarējis (ar Lutuma 40D), man tīri labi patika, asums pietiekošs, autofokuss pietiekoši kluss, ātrs un precīzs.
shvaboc:tad 18-55 IS,nekā labāka minimālā budžetā nav.
Mēļo jau gan, ka 17-85, kas kādreiz 40niekam nāca KITā, esot DAUDZ labāks. Nav gadījies saskarties ar 18-55, bet to 17-85 esmu pačakarējis (ar Lutuma 40D), man tīri labi patika, asums pietiekošs, autofokuss pietiekoši kluss, ātrs un precīzs.
Es par šito kādu laiciņu atpakaļ interesējos (jo visi nikon 50nieki sūkā). Un joprojām neesmu līdz galam sapratis vai (un ja jā, tad kā) viņam uz mana nikona (toreiz D300, tagad D200) darbosies autofokuss, ar tam piešķrito Ai-S fokusa sistēmu. Vai kāds var mani mudaku izglītot šādā jautājumā?
noteikti nedarbosies jo tas ir stikls bez autofokusa
Ai-S ir manuālā fokusa objektīvs, kam autofokuss nedarbosies. Visam citam vajadzētu darboties P.S. Bija viens foršāks links, bet ātrumā nevaru atrast..
P.P.S. Canonam tik sarežģīta objektīvu izvēle nav iespējama.. Tāpēc lētāko (vai gandrīz lētāko) un miers..
Maris: noteikti nedarbosies jo tas ir stikls bez autofokusa
a vot pa ausu galam dzirdēju mēļojam, ka DARBOJAS gan, jo nikonam motors ta ir kamerās (izņemot D40, D60, D3000, D5000). bet vot to, KĀ panākt, lai darbotos, es nesapratu. mož Tev taisnība, un tā tukša diršana, MF un viss. Bet man vēl tomēr saglabājusies cerība, ka mož nē, un ka kaut kā var piedabūt Ai-S-us fokusēties. Arī nikona 50/1.2 ir tikai Ai-S... Nav jau grūti pagrozīt vītni un fokusu pameklēt, problēma ir tajā, ka tai mazajā skatu meklētājā ņifiga nevar redzēt, cik precīzi atrasts meklētais, displejs arī neprecīzi parāda asumu, tikai pēc tam kompī var konstatēt 100% ir vai nav. Tāpēc nākas paļauties uz AF, kas pārsvarā gadījumos arī nepieviļ... MF droši var lietot uz kamerām, kam skatu meklētājs pa visu sienu.
18-55 ap 30Ls 17-85 ap 180Ls 18-135 www.ss.lv... 215Ls BET šitam rūpīgi asumu jāpārbauda. Esot baigi neasie exemplāri... Labi tur pretgaismu, ātri fokusējas kaut neUSM.
nu jā, 18-55 norādīji zemāko iespējamo, bet 17-85 maksimālo, ko kāds var prasīt (prasa). par 120 šad tad mierīgi var dabūt, neatceros, par cik Lutums pārdeva, bet šķiet, ka arī līdzīgi, savukārt 18-55 būs ap 50, atsevišķos gadījumos pat prasīs vairāk, lai gan skaidrs, ka viņš ir daudz mazāk vērts (taču lai par 30 nopirktu būs BAIGI intensīvi un varbūt ilgi jābūt modram, čekojot piedāvājumus). varbūt kļūdos.
nu jā, 18-55 norādīji zemāko iespējamo, bet 17-85 maksimālo, ko kāds var prasīt (prasa). par 120 šad tad mierīgi var dabūt, neatceros, par cik Lutums pārdeva, bet šķiet, ka arī līdzīgi, savukārt 18-55 būs ap 50, atsevišķos gadījumos pat prasīs vairāk, lai gan skaidrs, ka viņš ir daudz mazāk vērts (taču lai par 30 nopirktu būs BAIGI intensīvi un varbūt ilgi jābūt modram, čekojot piedāvājumus). varbūt kļūdos.
to parasto 18-55 toč nevajag pirkt. jāskatās ir 18-55 IS, tas maksā tik tiešām ap 40-50ls. Un runā, ka ļoti labs esot. Svaboc lieto un Versatile arī tādu lietoja (vai lieto vēl šobrīd nezinu).
Alternatīva tik tiešām ir kāds manuālais objektīvs, bet ar 350D, būs grūti fokusēties, skatu meklētājs maziņš, grūti saprast būs vai nebūs fokuss.
Es domāju, ka uz kādu 18-55 IS vai fiksētu 50mm sākumā jātiecas. Tad jau ar laiku varēs saprast kas vairāk patīk utt. Ar 50mm ļoti labus portretus var bildēt, pie tam viņš ir pietiekami gaišs, lai telpās normāli bildētu saulainas dienās.
Es pat domāju, ka fiksētais 50mm būtu labāks variants. Vari paskatīties tepat LV vai arī no kāda ebaja pasūtīt. Manuprāt vācijā to mazliet vairāk ir.
Bet nu elementāra lieta ir skatīties ebajā visus kanonam derīgos objektīvus un tad jau manīs, kuru vari atļauties un kuru ne.
Maris: noteikti nedarbosies jo tas ir stikls bez autofokusa
a vot pa ausu galam dzirdēju mēļojam, ka DARBOJAS gan, jo nikonam motors ta ir kamerās (izņemot D40, D60, D3000, D5000). bet vot to, KĀ panākt, lai darbotos, es nesapratu. mož Tev taisnība, un tā tukša diršana, MF un viss. Bet man vēl tomēr saglabājusies cerība, ka mož nē, un ka kaut kā var piedabūt Ai-S-us fokusēties. Arī nikona 50/1.2 ir tikai Ai-S... Nav jau grūti pagrozīt vītni un fokusu pameklēt, problēma ir tajā, ka tai mazajā skatu meklētājā ņifiga nevar redzēt, cik precīzi atrasts meklētais, displejs arī neprecīzi parāda asumu, tikai pēc tam kompī var konstatēt 100% ir vai nav. Tāpēc nākas paļauties uz AF, kas pārsvarā gadījumos arī nepieviļ... MF droši var lietot uz kamerām, kam skatu meklētājs pa visu sienu.
nē Zeiss ir nevis bez iebūvētā motora, bet arī bez kardāna AF - vnk M un basta - tik kontakti pielikti, lai fragmu saprot i fsjo
Ja ņem 18-55, skaties lai ir IS burti. Labs stikls. Par savu naudu, protams. 50/1.8 arī izcils par savu naudu, bet.. Kā vienīgais uz kropmatricas nebūs pareizā izvēle visdrīzāk.
Nū, manuprāt diezgan pārdroši apgalvojumi tiek izteikti,protams neesmu notestējis visus 50- un ap50- niekus,kas nikonam lietojami,bet pamatojoties uz 1.2/50 teikšu,ka nevarētu apgalvot,ka visi nikon 50nieku sūkā. Izvēle ir diezgan plaša: A) Ar autofokusu-visi dzimtie AF,tai skaitā makriķis60 un AF-S + sigma. B) Manuālie ar lēkājošo fragmu un mērīšanu,vispār ņemerenno 1.2/50/55/58 , 1.4/50vairākās versijās(vecās versijas jāpiļī) , 1.8/50 tāpat vairāki , 2/50 , 2.8/45 divas versijas , makro 55 , +konikceiss 1.4/50divās versijās +konikfoihtlenderi 2.8/40 un 1.4/58 , krievus nepieminēšu,tie tiešam sūkā. C) Bez mērīšanas un lēkājošās fragmas , piemēram,leikas 50nieki tā neko varētu būt. D) visi tie kurus piemirsu pieminēt. Ja ar šito visu ir par maz,tad nekāds 50nieks konkrētajam bildētājam nav nepieciešams.
alvils:
Nū, manuprāt diezgan pārdroši apgalvojumi tiek izteikti,protams neesmu notestējis visus 50- un ap50- niekus,kas nikonam lietojami,bet pamatojoties uz 1.2/50 teikšu,ka nevarētu apgalvot,ka visi nikon 50nieku sūkā. Izvēle ir diezgan plaša: A) Ar autofokusu-visi dzimtie AF,tai skaitā makriķis60 un AF-S + sigma. B) Manuālie ar lēkājošo fragmu un mērīšanu,vispār ņemerenno 1.2/50/55/58 , 1.4/50vairākās versijās(vecās versijas jāpiļī) , 1.8/50 tāpat vairāki , 2/50 , 2.8/45 divas versijas , makro 55 , +konikceiss 1.4/50divās versijās +konikfoihtlenderi 2.8/40 un 1.4/58 , krievus nepieminēšu,tie tiešam sūkā. C) Bez mērīšanas un lēkājošās fragmas , piemēram,leikas 50nieki tā neko varētu būt. D) visi tie kurus piemirsu pieminēt. Ja ar šito visu ir par maz,tad nekāds 50nieks konkrētajam bildētājam nav nepieciešams.
Nu gan ierēcu Ja tu puis būtu jautājumu izlasījis tev cenas nebūtu.... Runa ir par Canonu.
60uz5komats6:
Nu gan ierēcu Ja tu puis būtu jautājumu izlasījis tev cenas nebūtu.... Runa ir par Canonu.
Es arī ierēcu,ja būtu izlasijis uz KURU citātu atbildēju,tad,zinātu ka runa ne VIENMER ir par Canonu ,Bet kas attiecās uz tiešo tēmas jautājumu,tad teikšu,ka ir pilnīgs idiotisms ieteikt iesācējam kā pirmo objektīvu 50nieku,ņemot vērā ka uz konkrētā iesācēja aparātas,tas 50nieks atbilst ~75niekam.
Es parunāju ar gudriem un zinošiem ļaudīm un sapratu, ka skatīšos uz 18-200mm, jo tie labāk derēs manai vēlmei pēc fotogrāfijas. Bet tas viss, protams, ir jāsamēro ar budžetu! bet jūsu ieteikumus es turpinu uzklausīt un turpinu lasīt un izzināt!
"Es arī ierēcu,ja būtu izlasijis uz KURU citātu atbildēju,tad,zinātu ka runa ne VIENMER ir par Canonu ,Bet kas attiecās uz tiešo tēmas jautājumu,tad teikšu,ka ir pilnīgs idiotisms ieteikt iesācējam kā pirmo objektīvu 50nieku,ņemot vērā ka uz konkrētā iesācēja aparātas,tas 50nieks atbilst ~75niekam."
Gada saprātīgākais komentārs!
Vot, ko tā meotene iesāks ar skatu leņķi kā 70mm ???? Sadisti... Sēdēs purčika dzīvoklī tusiņā, gribēs draudzenes nobildēt uz dīvāniņa...vai nu ej kāpņu telpā vai kāp kastanī, kas aug pie loga...
imgfoto: Vot, ko tā meotene iesāks ar skatu leņķi kā 70mm ???? Sadisti... Sēdēs purčika dzīvoklī tusiņā, gribēs draudzenes nobildēt uz dīvāniņa...vai nu ej kāpņu telpā vai kāp kastanī, kas aug pie loga...
meitene purčika dzīvoklī draudzenes uz dīvāniņa nebildē pat ar ziepju traukiem vai telefoniem, kur nu vēl ar ko prātīgāku! bet kastanī iekāpt un pabildēt gan varētu! pie mājas kā reiz ir četri skaisti kastaņkoki!