forum.gif
Right Umbrella for Photo Shoot
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Right Umbrella for Photo Shoot
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 19.05.10 13:53 labots
 citēt
Vēlējos no jums dzirdēt atšķirību star dažādiem foto lietussargiem.
Plusus, mīnusus un kurus izvēlaties jūs gan telpās, gan ārpus tām?
Gan veidu, gan izmēru aplūkojot!
Publicēts: 19.05.10 14:00
 citēt
Tie būtu domāti izmantošanai ar uz kameras liekamajām vai studijas lampām?
Publicēts: 19.05.10 14:02 labots
 citēt
imgfoto:Tie būtu domāti izmantošanai ar uz kameras liekamajām vai studijas lampām?

vairaak uz parstajam bliceem,
bet savu teoriju par plusiem un miinusiem vari izskaidroot tapat..par visu
bet nu tikai par lietusragiem pagaidaam!
Publicēts: 19.05.10 14:06
 citēt
Par šo jautājumu man teoriju nav...tur nav ko teoretizēt - viss atkarīgs kāda veida gaismu Tev vajag, kas sacaucas ar lietussarga izmēru/attālumu līdz objektam un tavā gadījumā būtiski ar zibspuldzītes jaudu....
Publicēts: 19.05.10 14:07 labots
 citēt
imgfoto:Par šo jautājumu man teoriju nav...tur nav ko teoretizēt - viss atkarīgs kāda veida gaismu Tev vajag, kas sacaucas ar lietussarga izmēru/attālumu līdz objektam un tavā gadījumā būtiski ar zibspuldzītes jaudu....

tik daudz man ir skiadrs,...
tatad kads lietusargs kadu trezultatu pasniedz vai tev ir tiira improvizaacija?

p.s topiks tapis si citata iespaida
"Gudris@78.84.186.221 | 13:26 19.05.2010 |

nekad mūžā nelieto anonīma ieteikto cauršajamo lietussargu ja neesi telpās...viņš bezjēdzīgi nozog 60% no gaismas un uztaisa tizlu zema kontrasta gaismu ! vislabāk lietot parastu difuzo bjūti dišu vai sudraba zontiku
"
Publicēts: 19.05.10 14:12 labots
 citēt
Neesmu dauzījies ar tādām zibenēm + zoņķikiem, nemōcēšu posaceit...:)

Nu Gudris noteikti zin labāk...:)
Gudris arī nāca klajā ar teoriju, ka viņa oļika uz kameras liekamā zibspuldze dod tādu pašu jaudu kā ~ 600W studijniece

Gribētu redzēt uz cik gudrim nāktos aizgriezt fragmu bliežot skuķi saulrietā ar 600W studijas lampu pat caur balto, cauršaujamo zoņķiku no 1.5 metriem...:D:D:D

Vošem - jāprasa gudrim, kā tur ir ar tiem zoņķikiem!
Publicēts: 19.05.10 14:17 labots
 citēt
Es pat nez, no sākuma nopirku mdfoto.lv... lietussargu - darbojas gan kā caurāujošais gan kā sudraba, cauršaujošais vairāk izkliedē gaismu un nav tik trakas ēnas kā ar sudraba.

Tagad izmantoju boxu un beauty dish, jo vairāk gaismu koncentrē
Publicēts: 19.05.10 14:27
 citēt
vidiks superiigs :)
Publicēts: 19.05.10 14:27
 citēt
Gudris:www.youtube.com... te ir ļoti labi parādīta starpība...caurspīdīgais zontiks taisa super zemu kontrastu(tas nozīmē ka arī krāsas būs blāvas) kas man personiigi ļoti nepatiik...turklāt nesaprotu logiku kaapeec puse no gaismas ir jālaiž vējā ? origināli caurspīgīgie ir paredzēti telpām...kur vinji dod gan tiešo gaismu uz objektu gan atstarojošo no griestiem sienas utt

:face-grin::face-grin::face-grin::face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 19.05.10 14:54
 citēt
Vispār lietussargu fans neesmu, bet viens veids gan man patīk sudrabots ar zelta strīpām ( a nosukumu neatceros ) Skaistu gaismu taisa (dabīgu) Nav riebīgais dzeltenais un nav afigenna balts. Feina ģēla, bet lietussargi praktiski normāli lietojami tik iekštelpās.
Publicēts: 19.05.10 15:10
 citēt
Piem, te no pērnā PEĻĻU Pirts pasākuma ar cauršaujošo lietussargu: upphoto.lv...
Process no malas: mfoto.lv...

šogad ar kkas būs jāsadomā :exciting:
Publicēts: 19.05.10 15:20
 citēt
uljens:

cerams, ka modele gan šoreiz gadīsies glītāka! :bad_smile:
Publicēts: 19.05.10 15:22
 citēt
alvils:
uljens:

modelei ne vainas, fotogrāfu varētu mēģināt kritizēt par sižetam neatbilstoša tipāža izvēli.
Publicēts: 19.05.10 15:23
 citēt
Lutums:Vispār lietussargu fans neesmu, bet viens veids gan man patīk sudrabots ar zelta strīpām ( a nosukumu neatceros ) Skaistu gaismu taisa (dabīgu) Nav riebīgais dzeltenais un nav afigenna balts. Feina ģēla, bet lietussargi praktiski normāli lietojami tik iekštelpās.

Lietussargs taisa gaismu? :amazing:

Gudris:www.youtube.com... te ir ļoti labi parādīta starpība...caurspīdīgais zontiks taisa super zemu kontrastu(tas nozīmē ka arī krāsas būs blāvas) kas man personiigi ļoti nepatiik...turklāt nesaprotu logiku kaapeec puse no gaismas ir jālaiž vējā ? origināli caurspīgīgie ir paredzēti telpām...kur vinji dod gan tiešo gaismu uz objektu gan atstarojošo no griestiem sienas utt

es pat nevaru izdomāt, kas ir stulbāks: konkrētais vidjiks vai tālākais Gudra teksts... :face-devil-grin: bet par Lux Ferre reakciju diez ko liels pārsteigums nav, tas gan...
Publicēts: 19.05.10 15:23
 citēt
versatile:
modelei ne vainas.

Tu to no personiskās pieredzes? :bad_smile:
Publicēts: 19.05.10 15:32
 citēt
viennozimigi. esmu bildejis samera daudz "ne-modelju" tipa meitenes. arii atzitam modelem ir neveiksmigi rakursi, matu sakartojumi (ir gadijies uzrauties) un ta talak
Publicēts: 19.05.10 15:32 labots
 citēt
versatile:
alvils:

modelei ne vainas, fotogrāfu varētu mēģināt kritizēt par sižetam neatbilstoša tipāža izvēli.

kas bija, to bildējām :what:
Publicēts: 19.05.10 15:36
 citēt
versatile:esmu bildejis samera daudz

da nē! es par šo konkrēto exemplāru taujāju! :anger:
Publicēts: 19.05.10 15:37
 citēt
zin, nepateikshu. No kartoteekas man saglabajies tikai pedejo 5 gadu arhiivs un atminja pasliktinajusies :grimace:
Publicēts: 19.05.10 15:38
 citēt
versatile:zin, nepateikshu. ... atminja pasliktinajusies :grimace:

Tad jau laikam tomēr nē... "Īstos zaķus" nav iespējams aizmirst... :what:
Publicēts: 19.05.10 16:09
 citēt
sudrabainos gan neesmu tādus redzējis, bet mazie dāmu, dubultlokamie labāk somā saiet! :face-grin:
Publicēts: 19.05.10 16:15
 citēt
haralds:sudrabainos gan neesmu tādus redzējis, bet mazie dāmu, dubultlokamie labāk somā saiet! :face-grin:

taads joks
Publicēts: 19.05.10 16:34
 citēt
ceru, ka tu savu tekstu nebiji domājis nopietni, citādi mainīšu domas par tevi.

alvils:

Publicēts: 19.05.10 17:38
 citēt
anonims_:
haralds:sudrabainos gan neesmu tādus redzējis, bet mazie dāmu, dubultlokamie labāk somā saiet! :face-grin:

taads joks
pri čom te joks - ja Tu ne ar auto brauc uz bildēšanu "под студию", bet valkā līdz zumpīti - авось пригодится, tas pat ļoti no svara.
Publicēts: 19.05.10 18:45
 citēt
alvils:
Lutums:Vispār lietussargu fans neesmu, bet viens veids gan man patīk sudrabots ar zelta strīpām ( a nosukumu neatceros ) Skaistu gaismu taisa (dabīgu) Nav riebīgais dzeltenais un nav afigenna balts. Feina ģēla, bet lietussargi praktiski normāli lietojami tik iekštelpās.

Umņiks, bļin :face-glasses: Labi - atstaro :D
Publicēts: 19.05.10 19:04
 citēt
Andreass:ceru, ka tu savu tekstu nebiji domājis nopietni, citādi mainīšu domas par tevi.

fixi mani domas par mani! :anger:
Publicēts: 19.05.10 19:06
 citēt
Lutums:
Umņiks, bļin :face-glasses: Labi - atstaro :D

značit nedod gaismu... tikai atstaro. tad kam īsti ir tā smukā gaisma (kura tiek atstarota)? zelts un/un sudrabs... kaut kādu nozīmi spēlē tikai baltā balansa saskaņojumam ar fonu. ja netīšām gadījies, ka kamerā tas ir ĪSTAIS, forši. bet dēļ šī fakta nevajag uzreiz vispārināt. ;)
Publicēts: 19.05.10 19:28
 citēt
Lutums:Skaistu gaismu taisa (dabīgu)
alvils:

nu, kopā ar blici taisa, ja ar gaismu saprotam, ne IR/NAV, bet arī gaismas raksturu un to, kas miķim būtu virziena diagramma.
Publicēts: 19.05.10 19:40
 citēt
haralds:kopā ar blici taisa

tas tākā paņemt kriveli, nokrāsot viņu melnu un pateikt: "es uztaisīju nēģeri!" :bad_smile:
Publicēts: 19.05.10 20:24
 citēt
alvils:
haralds:kopā ar blici taisa
tas tākā paņemt kriveli, nokrāsot viņu melnu un pateikt: "es uztaisīju nēģeri!" :bad_smile:
nebūs daudz melots! Negro melns spāniski. :grimace:
Publicēts: 19.05.10 22:54
 citēt
Gudris:www.youtube.com...

Glupāku viģiku nesmu redzējis , NORMĀLI šitādu gaismu panāk ar paris stripiem un lielo pānu , labi ka vel nesakāra 33 kabatas lukturīšus , riktīg rēcīgs kīno:)
Publicēts: 19.05.10 23:38
 citēt
Skatos, veel Gudris nav izteicies :face-wink:
Publicēts: 20.05.10 00:30 labots
 citēt
sakautreejas :D
Publicēts: 20.05.10 05:45
 citēt
www.youtube.com... šis klips interesantāks :face-kiss:
Publicēts: 20.05.10 07:54 labots
 citēt
Gudris:Lunim ir taisnība vienmēr...un pat ja nav viņam taisnība vienalga viņam ir taisnība

arri tajsniiba
Publicēts: 20.05.10 09:53 labots
 citēt
Gudris:Lunim ir taisnība vienmēr...un pat ja nav viņam taisnība vienalga viņam ir taisnība

Savukārt Gudris skatās visus reklāmas klipus un ņem par pamatu saviem gaismu uzskatiem. Ta labi pats jau Tu vari darīt ko gribi, tik cerams ka citiem visādas aplamības nesatāsti...

Visādi Gudri varētu paskaitīt cik zibspuldzes ar lietusargeim tika izmantotas lai panāktu vienkāršu efektu... Un vai vispār kādā LV studijā ir tik daudz zibpsuldzes kā tajā klipā parādīts... ?
Publicēts: 20.05.10 12:54
 citēt
A gudrim profilbildē labs rāmis :big_smile:
Publicēts: 20.05.10 13:42 labots
 citēt
Tā arī īsti neviens neko neizstāstija,
turpināsu ar sudīgajiem cauršaujamajiem lietusragiem :D
Varbut kadam vaig mazlietotu sudrAba 84cm pa 7 ls? :D
NAV REDZAMAS LIETOSANAS PAZIMES
Publicēts: 20.05.10 13:42
 citēt
sportinieks rāmis...:D