Es nemaz netaisījos nociesties un mēģinu visiem "apbižotajiem" atbildēt savu iespēju robežās. Žēl gan parasti sava laika, tādēļ šo portāju gandrīz nelietoju (nav te pat sakarīgu bilžu diemžēl ko skatīties), bet šī tēma nāca no manis izveidotās domu biedru grupas un informātori nostučīja jau kuro reizi, ka jāiesaistās ;-)). Vienkārši Lunis kārtējo reizi iespiests stūrī un mēģina novirzīties no tēmas ;-). Un Eltons pats kaut kāds tips ar ķiveri galvā (laikam bieži dabūjis te pa galvu ;-)).
droshi vien... lai spriestu par kaut ko, ir kaut kam jaabuut... atveru profilu - bildes 0 - tobish daudz neredzamu bilzhu... ja mees paliekam FB liimenii - sava vide ar kaut kaadaam kljichkaam, atlasiitaam bildeem... taa kaa es par foto neintereseejos, tad nezinu, varbuut aiz shitaada vaarda sleepjas kaads kleins vai deinats vai zernovs... vispaar visa shitaa tukshaa dirshana sleepjoties aiz tukshiem nikiem besii aaraa
un vispaar diivaini... es paziistu labi kaadus 10 profesionaalus fotograafus, kas shancee, nekur iipashi neziimeejas = vnk pelna naudu. un lai cik tas diivaini nebuutu... te blogaa nav maniiti, visaadi lunji un driifi vinjus neuztrauc, kur nu veel visaadi gudrji... un laikam nav nejaushiiba, ka tad, kad man vajag foto kaadam reklaamas projektam es zvanu kaadam no shiem kadriem... ne?
Laciz:un vispaar diivaini... es paziistu labi kaadus 10 profesionaalus fotograafus, kas shancee, nekur iipashi neziimeejas = vnk pelna naudu. un lai cik tas diivaini nebuutu... te blogaa nav maniiti, visaadi lunji un driifi vinjus neuztrauc, kur nu veel visaadi gudrji... un laikam nav nejaushiiba, ka tad, kad man vajag foto kaadam reklaamas projektam es zvanu kaadam no shiem kadriem... ne?
Laciz:un vispaar diivaini... es paziistu labi kaadus 10 profesionaalus fotograafus, kas shancee, nekur iipashi neziimeejas = vnk pelna naudu. un lai cik tas diivaini nebuutu... te blogaa nav maniiti, visaadi lunji un driifi vinjus neuztrauc, kur nu veel visaadi gudrji... un laikam nav nejaushiiba, ka tad, kad man vajag foto kaadam reklaamas projektam es zvanu kaadam no shiem kadriem... ne?
Varu tik piekrist , es ar neredzu praktiski nekādu konkurenci ESOŠIEM profesionāli strādājošiem speciem . "Jauno talantu" un vispār kopējais lameru līmenis pie mums ir tik gauži zems un nestabils ka par jelkādu konkurenci no viņu puses nav ko satraukties DIEMŽĒL To ka ESOŠĀS SPICES šeit nav gan ir ļot maldīgs uzskats , spriežot pēc texstiem ko saņemu no daudziem pie tikšanās reizēm IR un pat visai uzmanīgi seko "Notiekošajam" WEBā ne tika šeit bet VISPĀR
Laciz:runa nav par spiegoshanu bet par publisku sevis prezenteeshanu virtuaalaa telpaa
Ta kā tur īsti ar Tevi ir? No vienas puses saki ka nerulē slēpšanās aiz nikiem un bilžu neesamība utt., bet no otras pueses bildes pasūti no fotogrāfiem kas nav fotoblogā...
Laciz:runa nav par spiegoshanu bet par publisku sevis prezenteeshanu virtuaalaa telpaa
Ta kā tur īsti ar Tevi ir? No vienas puses saki ka nerulē slēpšanās aiz nikiem un bilžu neesamība utt., bet no otras pueses bildes pasūti no fotogrāfiem kas nav fotoblogā...
Gudris:
Luxferre:
nu tak parasts liekulis viņs ir
tas jau kaa reiz viens otru neizsleedz. Es varu ljoti konkreei paskairot domu - esmu diezgan daudz fotografeejis pie zernova. es varu klientiem paraadiit vinja darbus - gan reklaamas gan zhurnaalus. vinsh nesleepjas te aiz kaut kaada mistiska nika un neljurina visaadus apshaubaamus tekstus un gudriibas. zec it. bija man dazhi projektinji kur vajadzeeja fiksi un pa leeto un joka peec dazhiem balamuteem te pajautaaju - vari taa un taa - atsuuti konkreetu piemneeru, atsuutiija un es atshuvu jo nebija sajuutas par profesionalitaati un savas jomas paarzinaashanu taadaa liimenii lai vareetu teikt, ka varu ar mieriigu sirdi uzticeeties. man nav laika un iespeeju eksperimenteet par sveshu naudu.
Esmu par to ar loti DAUDZIEM runajis un attieksme ir strikti NORAIDOŠA , "Mums kautkāda WEB publicitāte nav vajadzīga , ja kādam vaig lai skatas RĒALUS darbus" WEBs mizkaste kur tusē Lūzeri @ Diletanti kas plēšās savā starpā un mērās ar "Īsajiem kraniņiem" un tālāk "Tu pats ar viņiem katru dienu plesies ES RĒDZĒJU un šad tad palasu, nafig cūkām pērles kaisīt labāk būtu turējis muti un pats klusu ražojs utt" to pietam saka cilvēki par kuriem man vispār bija pārsteigums ka savā vecumā prot ar PC / MAK Webā ielīst kur nu vēl ko darīt vai sekot BET redz ka maitas LŪR un izdara secinājumus , bet UZPELDĒT nēee tas ir Peeeeee LŪZERU @ Diletantu lauciņš tā neklājās darīt
Gudris:Tā jau ir...kad man ko prasīsi Tev uzbildēt ?
tad, kad es redzeeshu kaadu bildi kas man patiik, ko es varu paardot, kura fotografeeta ar profesionaalu kameru (ja nu jaadrukaa lieli outdoori) kad tumshajaas vietaas nebuus plekji kas veidojas no nedagaismota kadra, izvilkti rawaa, kadi fonaa nereegosies visaada hiunja, kad buusi pieaudzis un neziimeesies ar visaadaam dumiibaam triviaalos interneta resursos. taaa taada minimaalaa programma. klau - nu ierubies tak - nupat mums vienam projektam fotografeeja puisis kam studija uz laachpleesha ielas. un klientam jau no pasha saakuma ir uzticiiba ka viss buus shtokos. a ja man buutu jaasaka ka bildees gudris, uzreiz jautaajums - a kas tas gudris? nu apskaties bravo studio vai iesit maatei guuglei "gudris" - nojaut par ko iet runa? klauna profils
Luxferre:
Gudris:nu tak parasts liekulis viņs ir
tas jau kaa reiz viens otru neizsleedz. Es varu ljoti konkreei paskairot domu - esmu diezgan daudz fotografeejis pie zernova. es varu klientiem paraadiit vinja darbus - gan reklaamas gan zhurnaalus. vinsh nesleepjas te aiz kaut kaada mistiska nika un neljurina visaadus apshaubaamus tekstus un gudriibas. zec it. bija man dazhi projektinji kur vajadzeeja fiksi un pa leeto un joka peec dazhiem balamuteem te pajautaaju - vari taa un taa - atsuuti konkreetu piemneeru, atsuutiija un es atshuvu jo nebija sajuutas par profesionalitaati un savas jomas paarzinaashanu taadaa liimenii lai vareetu teikt, ka varu ar mieriigu sirdi uzticeeties. man nav laika un iespeeju eksperimenteet par sveshu naudu.
Ir cilveki , kam patik internets un kam nepatik. Shaja gadijuma esi Zernovu sajaucis ar cilvekiem kuriem patik izklaideties interneetaa!
Laciz:as jau kaa reiz viens otru neizsleedz. Es varu ljoti konkreei paskairot domu - esmu diezgan daudz fotografeejis pie zernova. es varu klientiem paraadiit vinja darbus - gan reklaamas gan zhurnaalus. vinsh nesleepjas te aiz kaut kaada mistiska nika un neljurina visaadus apshaubaamus tekstus un gudriibas. zec it. bija man dazhi projektinji kur vajadzeeja fiksi un pa leeto un joka peec dazhiem balamuteem te pajautaaju - vari taa un taa - atsuuti konkreetu piemneeru, atsuutiija un es atshuvu jo nebija sajuutas par profesionalitaati un savas jomas paarzinaashanu taadaa liimenii lai vareetu teikt, ka varu ar mieriigu sirdi uzticeeties. man nav laika un iespeeju eksperimenteet par sveshu naudu.
Ir cilveki , kam patik internets un kam nepatik. Shaja gadijuma esi Zernovu sajaucis ar cilvekiem kuriem patik izklaideties interneetaa!
nee, tas bija specifisks jautaajums par izveeli un cilveekiem, kas te meegjina paardot savu apshaubaamo profesionalitaati. liidz robezhai - "es te tuseeju un shitaa irr mana amatiermaaksla" - viss ir skaisti.
a kaads ir Tavs iistais vaards? Tas kas draugos? Kaut kaads Gotfriids? Kaut kaads kjeizars... klauns Tu esi... shodien informaaciju ieguust no mammas guugles un tur Tu izskaties peec konkreeta klauna. piedod, par Tavaam karjeras iespeejaam esmu diezgan skeptisks.....
mmax:Ir cilveki , kam patik internets un kam nepatik. Shaja gadijuma esi Zernovu sajaucis ar cilvekiem kuriem patik izklaideties interneetaa!
Ooo Zernovs ir mans "Bernības" preses foto elks , šausmīg patika viņa Bildes 80 gadu otrajā pusē un beigās ko viņam drukāj SM , speciāli pirku un skatijos bija ļoti krutas un orģinālas. Starp citu vienīgais Krievs no Krievu preses pietam Latviski nerunājošs kurš JEBKAD ir saņemis Latvijas Preses foto galveno Gada balvu pietam liekas pat 2x Taka kad pirmo reiz viņu ieraudziju dzīvajā kad šis pie mamis Fotocentrā 90 gadu beigās nāca ar Studija tehniku šancēt , es viņam Ģenerātorus un gaismas liku Basteja bulvārī , šis bildēja kautkādus kompjus. Tad man protams bija baigais pačots ar viņu tikties Bet tad jau šams sen daudzus gadus bij parkvalificējies par "Datorgrafiķi" un tai brīdī sāka atkal apgūt jaunas fiškas darbu ar normāliem ģenerātoriem un Studijas tehniku GUDRI čaļi neizlikās ka viņi kaut ko NEMĀK bet uztic to darīt tiem kās māk labāk un paši skatās un mācās
Laciz: kura fotografeeta ar profesionaalu kameru (ja nu jaadrukaa lieli outdoori)
idiņš ...man viena kruta ārzemju firma atsūtīja tehniskās prasības bildēm( es biju iedomājies ka minimālā prasība būs midformāts vai vismaz D3x vai 5D2) ...izrādās ka der arī bildes ar 450D galvenais lai ir L stikli
Tu galiigi nesaproti par ko runaa... Tu laikam tieshaa esi stulbs Tev studijas bildee jau pie iso 200 tumshajaas vietaas ir PLEKJI. Labaa apgaismojumaa iso 100 arii ar 350D buus labas bildes
Gudris:idiņš ...man viena kruta ārzemju firma atsūtīja tehniskās prasības bildēm( es biju iedomājies ka minimālā prasība būs midformāts vai vismaz D3x vai 5D2) ...izrādās ka der arī bildes ar 450D galvenais lai ir L stikli
Tu galiigi nesaproti par ko runaa... Tu laikam tieshaa esi stulbs Tev studijas bildee jau pie iso 200 tumshajaas vietaas ir PLEKJI. Labaa apgaismojumaa iso 100 arii ar 350D buus labas bildes
tiesa, vienīgi fails nebūs diez cik liels, bet par to jau arī nebija runas...
ar zibspuldzēm jau pārsvarā 100, 200, ja ir iespēja, pat 50. bet vot ar pastāvīgām gaisām (arī studijas) gan var pagriezt 400, 800, pat vēl vairāk. pareiz saka uljens par nikon, jo ar D300 iso var droši griezt uz 400 (var pat uz 800 mēģināt), kvalitāti neietekmē, bet ar D700 vai D3 vēl par kādiem trim stopiem uz augšu, respektīvi 3200 un viss mierīgi.
Gudris:kurš normāls cilvēks studijā lieto vairak par iso 100 ?
tie kas bildē ar Nikon
starp citu jaa - agraak nikonam nemaz nebija iso 100 bet taa jau arii ir tikai virtuaala padariishana. tas jau nemaina informaaciju kas nonaak uz matricas... jautaajums kaa un ar cik lieliem kropljojumiem shii informaacija ties pastiprinaata vai pavaajinaata. un taa pavaajinaashanas dalja arii ir svariiga, tas ir viens no iemesliem kaapeec zemaak par iso 50 nav redzeets, lai gan man biezhi prasaas to samazinaat...
Gudri - man slinkums Tavu lapu mekleet... saliec atpakalj galerijaa bildes - paraadiishu
alvils: pareiz saka uljens par nikon, jo ar D300 iso var droši griezt uz 400 (var pat uz 800 mēģināt), kvalitāti neietekmē.
keeep dreaming
nesapņoju. esmu pārbaudījis. ar D300nieku apmēram gadu nobildēju, pārsvarā tieši studijā... D700 pāris reiz esmu paņēmis, pačakarējis nedaudz, bet nu priekšstats par viņu ir pietiekošs. D3 tikai vienreiz rokās turējis (bez bildēšanas).