forum.gif
Kādā formātā jūs fotografējat?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kādā formātā jūs fotografējat?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.02.07 18:51
 citēt
Atsaucoties uz fotoskolas www.fotoblog.lv... rakstu, varētu arī mēs uztaisīt iekšējo aptauju par to, kādā formātā tad lielākā daļa no mums fotografē :?:
Publicēts: 17.02.07 19:37
 citēt
Šautu vairāk ar raw , ja nebūtu tik liela ņemšanās.. vienkārši tur tie entie failu, kmēr atver vaļaā utt.. kaitinoši ilgs laiks paiet
Publicēts: 17.02.07 20:07
 citēt
Šautu vairāk ar raw , ja nebūtu tik liela ņemšanās.. vienkārši tur tie entie failu, kmēr atver vaļaā utt.. kaitinoši ilgs laiks paiet

jaa piekriitu... :oops: bet nu taa tas ir.. turklaat apjomi arii ri milziigi..
Publicēts: 17.02.07 21:45
 citēt
vispār jau vajadzēja arī piem JPG vai RAW neizmantoju...jo nu ziepjiem reti kuram ir RAW
Publicēts: 18.02.07 17:44
 citēt
RAW :))
Publicēts: 18.02.07 21:55
 citēt
ļoti labi zinu, kas ir RAW, taču to neizmantoju. kāpēc? a tāpēc. varbūt esmu apmierināts ar krāna garumu.
Publicēts: 18.02.07 22:38
 citēt
tiko ātruma un ergonomikas dēļ upurēju 6x7 un pārgāju uz 6x6 formātu
Publicēts: 18.02.07 22:42
 citēt
Māri, varētu varbūt lūdzu mani apgaismot? Īsti nesaprotu, kas ir 6 X 7 esmu dzirdējis par 6X6 cm negatīviem, bet 6X7 ? Kā citā vārdā to sauc? :oops:
Publicēts: 18.02.07 22:57
 citēt
Māri, varētu varbūt lūdzu mani apgaismot? Īsti nesaprotu, kas ir 6 X 7 esmu dzirdējis par 6X6 cm negatīviem, bet 6X7 ? Kā citā vārdā to sauc? :oops:

6x7 - shis ir angliski !!! :mrgreen:
Publicēts: 18.02.07 23:21
 citēt
Edzju, es biju domājis, ka varbūt ir visādi vismaz kautkur dzirdēti nosaukumi. Piemēram platfilma, 35mm, kropotā matrica, pilnkadra matrica... nu tā es bij domājis... laikam šovakar man slikti domājas... :(
Publicēts: 18.02.07 23:45
 citēt
6 cm filmai nav noteikts platums... to pārdod metros un tās platumu nosaka aparāta uzbūve... ir formāti 4.5 x 6; 6 x 6; 6 x 7; 6 x 9; 6 x 12 (viss cm)...
Publicēts: 18.02.07 23:53
 citēt
..un visi skaitās vidējais formāts. :wink:
Publicēts: 18.02.07 23:54
 citēt
starp citu Jā:)
Publicēts: 18.02.07 23:57
 citēt
kaa arii 6x18
Publicēts: 18.02.07 23:59
 citēt
Nu, piedod, bet nebiju gan par tādu dzirdējis...
Publicēts: 19.02.07 00:03
 citēt
Paldies par izsmeļošajām atbildēm, tagad arī manai galvai ir kāds jauns fakts un informācija. Paldies! :D
Publicēts: 19.02.07 00:32
 citēt
un tu savā 3-5 gadu lielajā praksē ar to nebiji saskāries :idea:
:shock: :shock:
Publicēts: 19.02.07 00:58
 citēt

calm down, ne visi ir tik pieredzeejushi kaa tu !
Publicēts: 19.02.07 01:11
 citēt

Arī esmu šajā grupā.
Es nesaprotu par ko jūs runājat. Pilnīgi, varu tiaki minēt... godīgi sakot man arī neintersē, jo nojaušu, ka uz manti šis neattiecas. Galva taču nav miskaste! :wink:
Publicēts: 19.02.07 08:19
 citēt

Es nesaprotu par ko jūs runājat. Pilnīgi, varu tiaki minēt... godīgi sakot man arī neintersē, jo nojaušu, ka uz manti šis neattiecas. Galva taču nav miskaste! :wink:

Žēl, ka ir ļauži, kuri saka, ka aizraujas ar foto un ņifiga nav dzirdējuši par vidējā formāta kadra izmēriem...
Publicēts: 19.02.07 09:43
 citēt
Jā, pavisam godīgi zināju, ka ir tādi 6X6 cm negatīvi uz kuriem fočē, tipa tāds standarts, bet to, ka augstumā 6, bet garumā pēc kameras uzbūves, to gan nebija nācies dzirdēt. Neesmu arī daudz interesējies par tādām tehnikām un man liekas, ka visu zināt tik un tā nekad nebūs iespējams, vainu tu fočē 3, 10 vai visu mūžu. Interesanti, kapēc tad 35mm filmiņās nav dzirdēta šāda analoģija par to, ka kadra platums ir atkarīgs no aparāta un nav daudzi standarti? Vai ir un arī neesmu dzirdējis? Piederu pie jaunās digitalizētās paaudzes, kur nav daudz izdevies saskarties ar ar vid. formāta aparātiem. Pirmais fočuks gan bija Zenīts, taka pilnīgs lohs filmās neesmu. Un no otras puses būtu priecājušies, ka vēlos to uzzināt kas un kā, nevis noriet, ka fui-pē šito tu nezini.
Publicēts: 19.02.07 10:32
 citēt
Interesanti, kapēc tad 35mm filmiņās nav dzirdēta šāda analoģija par to, ka kadra platums ir atkarīgs no aparāta un nav daudzi standarti? Vai ir un arī neesmu dzirdējis?

biju saskāries ar vienu ziepjutrauku, kuru varēja pārslēgt uz panorāmas režīmu un tā rezultātā izmainās arī filmiņas kadra platums ;)
Publicēts: 19.02.07 11:00
 citēt
Interesanti, kapēc tad 35mm filmiņās nav dzirdēta šāda analoģija par to, ka kadra platums ir atkarīgs no aparāta un nav daudzi standarti? Vai ir un arī neesmu dzirdējis?

nu ir arī puskadra šaurfilmu aparāti rafcamera.com...
Publicēts: 19.02.07 11:05
 citēt
35mm filmiņas tiek dalītas šaurākā kadrā 24x16 un piemēram panorāmas kamerās 24x58 un 24x110mm

6x18cm taisa horsemans nu un ganjau linhofs, sinaars un kāds nepopulārāks ar

atshkiriibaa no formāta nosaukuma reāli kadri gan ir 57x170mm un 6x6 u.t.t. arī saprotams ir aptuveni cipari

ar 6x12 un 6x18 cm bildē visslavenākais un titulētākais latviešu fotogrāfs pasaulē Andris Apse:

www.andrisapse.com...

laipni lūgti Jaunzēlandē un gredzenu pavēlnieka pasaulē- sava naba un puskadra ciparnīca nav vienīgā vieta kur kas notiek.
Publicēts: 19.02.07 11:07
 citēt
Crex – ir, precīzāk - sešdesmitajos gados bija tādas 35 mm „pusformāta” kameras, ar kadru 18X24 mm – pusi no parastā 36mm. Fočikus varēja pa gabalu atšķirt pēc vertikāli novietotā skatu meklētāja loga, parastajā 36 kadru filmā sanāca 72 kadri. Lētie, ar centrālo slēdzi, saucās „Čaika”, tām bija tam laikam lieliski objektīvi.
Publicēts: 19.02.07 12:00
 citēt
Vēlreiz paldies visiem par info. Es pieturos pie uzskata ka slikti ir nevis nezināt, bet negribēt zināt. Domāju, ka neesmu vienīgais kam par šīm lietām pirmās dzirdēšanas.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):