Noteikti jau ir bijušas šādas tēmas daudz un dažādas... ... bet tomēr...
zinu un apzinos, ka ir lielie KING'i un mazie lameri(es)...
Gribētos, lai kāds pamāca kā tad tiks pie tā ko vēlos tajā bildē, jo pašlaik labi 5% gadījumos sanāk dabūt to ko vēlos bildē... pārējais ir nu tā... aptuveni ir nojausma par kompozīcijas esamību, diafragmu, ISO un slēdzi... bet kā to visu dabūt kopā tā, lai sanāk tas ko vēlos, nekādas sajēgas...
skaidrs, ka šāds pakalpojums nav bezmaksas, bet to jau arī nejautāju...
tad nu varbūt varat ieteikt cilvēkus, kas var un ir ar mieru pamācīt, kā arī cik tas maksā un kas ir adekvāta cena...
tas, ka kursi ir pilns arī ir skaidrs, bet tik pat labi arī es pats varu uztaisīt kursus "kā ieslēgt fočuku un nomainīt filmiņus digitālajai kamerai"
bet man interesē cilvēki, kuriem tiešām ir vērts samaksāt naudiņu par viņu zināšanām un šīs zināšanas nav noskatītas Youtūbē vai izlasītas googlē vai izlobītas no spama forumiem...
Es pie kingiem gan neskaitos,bet varu pateikt tikai to,ka 5% ir ļoti augsts rādītājs pēc manas saprašanas.Neviens jau neiemācīs,būs vien pašam jārukā.Tie,kas nav pārāk lepni,kādu padomu jau var dot,bet pamatā uz savām kļūdām tā mācīšanās notiek.Esot gan labāk mācīties uz citu kļūdām,bet nez kāpēc dzīvē tas reti notiek.
viecha:Es pie kingiem gan neskaitos,bet varu pateikt tikai to,ka 5% ir ļoti augsts rādītājs pēc manas saprašanas.Neviens jau neiemācīs,būs vien pašam jārukā.Tie,kas nav pārāk lepni,kādu padomu jau var dot,bet pamatā uz savām kļūdām tā mācīšanās notiek.Esot gan labāk mācīties uz citu kļūdām,bet nez kāpēc dzīvē tas reti notiek.
nu es to varu salīdzināt ar autosportu un braukšanas prasmi... es pats esmu instruktors rallijskolā un arī individuāli mācu... un pēc paša pieredzes ir tā - kamēr ar pirkstu neiebaksta, ka kādu lietu tu dari nepareizi, tikmēr tu domā, ka dari pareizi... man svarīgi ir iemācīties ieraudzīt savas kļūdas, nevis redzēt kļūdu un nesaprast kapēc viņa ir... jo šobrīd man tā ir - nofočēju, redzu, ka īsti nav, bet kapēc nav, nezinu un nesaprotu...
www.atfoto.lv... pēc tā , ko esmu dzirdējis- baigi laps!!! Fandango arī ir dzirdēts, viņa galvenais ir tas, ka mācot neizrāda savu pārākumu, un pusi kursu laika nelielās ar saviem "varoņdarbiem". Arī iesaku
viecha:Es pie kingiem gan neskaitos,bet varu pateikt tikai to,ka 5% ir ļoti augsts rādītājs pēc manas saprašanas.Neviens jau neiemācīs,būs vien pašam jārukā.Tie,kas nav pārāk lepni,kādu padomu jau var dot,bet pamatā uz savām kļūdām tā mācīšanās notiek.Esot gan labāk mācīties uz citu kļūdām,bet nez kāpēc dzīvē tas reti notiek.
nu es to varu salīdzināt ar autosportu un braukšanas prasmi... es pats esmu instruktors rallijskolā un arī individuāli mācu... un pēc paša pieredzes ir tā - kamēr ar pirkstu neiebaksta, ka kādu lietu tu dari nepareizi, tikmēr tu domā, ka dari pareizi... man svarīgi ir iemācīties ieraudzīt savas kļūdas, nevis redzēt kļūdu un nesaprast kapēc viņa ir... jo šobrīd man tā ir - nofočēju, redzu, ka īsti nav, bet kapēc nav, nezinu un nesaprotu...
Nu mācīt ar auto braukt sporta režīmā ir pavisam kas cits nekā mācīt fotogrāfēt un izšķirošais tajā visā ir kļūdas cena! p.s. ķirurgiem ir jābūt vēl uzmanīgākiem!
tas, ka kursi ir pilns arī ir skaidrs, bet tik pat labi arī es pats varu uztaisīt kursus "kā ieslēgt fočuku un nomainīt filmiņus digitālajai kamerai"
bet man interesē cilvēki, kuriem tiešām ir vērts samaksāt naudiņu par viņu zināšanām un šīs zināšanas nav noskatītas Youtūbē vai izlasītas googlē vai izlobītas no spama forumiem...
Tas ka cilveks pats labi maak nav rādītājs ka varees kko iemāciit...pedagogija ne visiem padodas ...piemeeram portreti.lv iesācējiem neiesaku apmeklēt...zināt vinš visu zin bet pārāk gudri to visu pasniedz un rezultāts ir bēdīgs !
Ja ar uztveri ir problēmas, tad neviens neko nieiemācīs. Man patika kā Juris māca.
te ik pa laikam dažs labs meklē asistentu utt (kadu laiku nav manīc, bet nu tuvojas visādas tur t.s. kāzu sezonas utt un gan jau akal būs piedāvajums)...gan jau kads uzradīsies pie kura par mācekli pari piestrādt...un tas pat visticamak ka neko nemaksās...tik laiku un savas tehnikas nolietojumu!
Nu tev ieteiktu, ko par "kadrējumu" un pēcāk par "gaismām" pastudēt.
Nosākuma palasi teoriju netā, ieprobē, pamēģini un tad jau apt. pēc 3 mēnešiem vari bliezt uz kursiem, zināsi jautājumus ko uzdot "pasniedzējam".
Tas ir tieši tāpat, kā cilvēku bez tiesībām un iemaņām, aizsūtīt uzreiz pa taisno uz "ekstrēmo" braukšanas skolu, kur visu savu laiku patērēs pie tā kā balansēt sajūgu un neslāpt.. tāpēc no sākuma pamati un tad jau konsultēties kur augstāk.
nu nez... ja nejuut un neredz kadru... neticu, ka to var iemaaciities... izskataas jau ka, ka tehnikas vieglaa pieejamiiba un pogas nospieshana vairs neko nemaksaa... ja buutu jaaieliek 36 kadru filminja un tu zinaatu ka par katru pavirshiibu vai muljkjiibu nisviestu zemee 15 santiimus...
Laciz:nu nez... ja nejuut un neredz kadru... neticu, ka to var iemaaciities... izskataas jau ka, ka tehnikas vieglaa pieejamiiba un pogas nospieshana vairs neko nemaksaa... ja buutu jaaieliek 36 kadru filminja un tu zinaatu ka par katru pavirshiibu vai muljkjiibu nisviestu zemee 15 santiimus...
Ja kas. Fotografija nau tada maksla. Fotografija ir "Точная наука" Drizak. Jeb kadu foto shedevru var matematiski pamatot, gan krasas , kan kompoziciju. Un ja cilveks neko nezin. vinju daudz vieglak iemacit bildet pareizi no pasha sakuma, nevis parmacit! Vienigais faktors ir "grib vai negrib"
Laciz:nu nez... ja nejuut un neredz kadru... neticu, ka to var iemaaciities... izskataas jau ka, ka tehnikas vieglaa pieejamiiba un pogas nospieshana vairs neko nemaksaa... ja buutu jaaieliek 36 kadru filminja un tu zinaatu ka par katru pavirshiibu vai muljkjiibu nisviestu zemee 15 santiimus...
Ja kas. Fotografija nau tada maksla. Fotografija ir "Точная наука" Drizak. Jeb kadu foto shedevru var matematiski pamatot, gan krasas , kan kompoziciju. Un ja cilveks neko nezin. vinju daudz vieglak iemacit bildet pareizi no pasha sakuma, nevis parmacit! Vienigais faktors ir "grib vai negrib"
gan jaa gan nee. redz, ir cilveeki, kas nevar gleznu piekaart pie sienas taisni un viss. ir cilveeki, kas gjeerbjas briesmiigi, specificeesim - gaume uz kraasu salikumu. tas viss atspoguljosies arii uznjemtajaa kadraa un stipri shaubos, vai pa olielam tur buus kas labojams.
gan jaa gan nee. redz, ir cilveeki, kas nevar gleznu piekaart pie sienas taisni un viss. ir cilveeki, kas gjeerbjas briesmiigi, specificeesim - gaume uz kraasu salikumu. tas viss atspoguljosies arii uznjemtajaa kadraa un stipri shaubos, vai pa olielam tur buus kas labojams.
Pasaki labak, ko tu tadu sevishkju redzi ko parasti cilveki neredz?
Laciz:nu gadaas arii kljuudas... redzu arii labo un diezgan biezhi
Ka tu vari spriest kas ir labs ?!
klausies... a tur, kur Tu skolojies (ja nemaldos - reiz teci ka ar maakslu saistiitaa skolaa) Tev nemaaciija kas ir labs, kas ir skaists, kas ir veertiigs???
klausies... a tur, kur Tu skolojies (ja nemaldos - reiz teci ka ar maakslu saistiitaa skolaa) Tev nemaaciija kas ir labs, kas ir skaists, kas ir veertiigs???
Nemacija kas ir labs, macija tikai to ko vajag zinat. Un tapec es prasu, ka tu vari atschirt labo neizmantojot zinashanas?
Laciz: klausies... a tur, kur Tu skolojies (ja nemaldos - reiz teci ka ar maakslu saistiitaa skolaa) Tev nemaaciija kas ir labs, kas ir skaists, kas ir veertiigs???
Laciz tā nu ir gan - tādus *labs, skaists, vērtīgs* lieto tautasnamu pulciņos kur pasniedzēja vienīgā bagāža ir fakts, ka jamā *mīl visu skaisto* - puslīdz sakarīgās mākslas skolās neko tamlīdzīgu nemāca - jebkurus neskaidrus, tumsonīgus terminus sit ar dzelzs liņčuku ārā - bildītes uzbūve ir stipri loģiska padarīšana...
Laciz:lausies... a tur, kur Tu skolojies (ja nemaldos - reiz teci ka ar maakslu saistiitaa skolaa) Tev nemaaciija kas ir labs, kas ir skaists, kas ir veertiigs???
Nemacija kas ir labs, macija tikai to ko vajag zinat. Un tapec es prasu, ka tu vari atschirt labo neizmantojot zinashanas?
a es tieshi par to, lai vareetu atshirt ir jaabuut zinaashanaam.
maari... padomaa par to logjisko padariishanu no taada aspekta - ja cilveeks ir piekaaris pie sienas gleznu shkjiibi un apgalvo ka vinjam taa ir taisni? logjika atkaapjas, ne?
mmax:
a es tieshi par to, lai vareetu atshirt ir jaabuut zinaashanaam.
maari... padomaa par to logjisko padariishanu no taada aspekta - ja cilveeks ir piekaaris pie sienas gleznu shkjiibi un apgalvo ka vinjam taa ir taisni? logjika atkaapjas, ne?
Kaukkads ne parak labs salidzinajums teu ar sho gleznu.
Laciz: maari... padomaa par to logjisko padariishanu no taada aspekta - ja cilveeks ir piekaaris pie sienas gleznu shkjiibi un apgalvo ka vinjam taa ir taisni? logjika atkaapjas, ne?
tas ar būs pa tautasnamu līniju - skolās nav ne mistikas, ne bezseguma filozofēšanas, ne plikas jūsmošanas - nekā tautai šarmanta kur pa tukšo garšīgi aprunāties