forum.gif
Pāriet uz Nikon vai beigt bildēt? :)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Pāriet uz Nikon vai beigt bildēt? :)
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 15.07.10 13:26
 citēt
smartins:
Jolan:kas par aksesuāriem ir Canonam un nav Nikonam???
Canonam ir siksniņas ar uzrakstiem Canon un EOS. Nikoniem tādu nav :bad_smile:

Var uzšūt...
Publicēts: 15.07.10 13:26
 citēt
imgfoto:tikai nikon tomēr ir ērtāks;)
ņefiga!!!
Publicēts: 15.07.10 13:35
 citēt
Nu maniem strupajiem pirksteļiem nikons ir ērtāks...:D:D:D
Publicēts: 15.07.10 13:35
 citēt
Visas smukās sievietes jau principā vienādas, tikai blondīnes bik smukākas...:)))
Publicēts: 15.07.10 13:44
 citēt
ņefig,rudmates smukākas :bad_egg:
Publicēts: 15.07.10 13:46
 citēt
Friidis:Visas smukās sievietes jau principā vienādas, tikai blondīnes bik smukākas...:)))
Smukākas ne smukākas, labāk pasaki, kuras ir ērtākas :bad_smile:
Publicēts: 15.07.10 13:59
 citēt
Beidzot tēma ir ievirzījusies pareizās sliedēs! Par objektīviem - paziņa arī bildē raļļus, motokrosus. Iegādāja lētā gala Sigmu 120-300/2,8 EX HSM II. Saka - par īsu, bet 400-tnieku nevarējis atļauties...
Publicēts: 15.07.10 14:03
 citēt
Sigmu neatzīstu kā šķiru.Nav tāda brenda.Labāk pakrāt un vienreiz nopirtk nekā pirkt ....
Publicēts: 15.07.10 14:11
 citēt
tā,atradās pat somā,kurā visu salikt...
Publicēts: 15.07.10 14:48
 citēt
Sākumā teici ,ka bildēji ar Pentax bez problēmām. Kāpēc tad pameti šo ?
Publicēts: 15.07.10 14:56
 citēt
smartins:
Jolan:kas par aksesuāriem ir Canonam un nav Nikonam???
Canonam ir siksniņas ar uzrakstiem Canon un EOS. Nikoniem tādu nav :bad_smile:

A nafig Nikonam uz siksniņas vajag uzrakstus Canon un EOS? :D
Publicēts: 15.07.10 15:01
 citēt
jaunaisJURIS:Sākumā teici ,ka bildēji ar Pentax bez problēmām. Kāpēc tad pameti šo ?

Autofokuss gliemezi nespēj fokusā noturēt :D

Bet atbildot uz topica jautājumu:
Pērej uz Olympus UN beidz bildēt :)
Publicēts: 15.07.10 15:35
 citēt
Uggga:
smartins:anonam ir siksniņas ar uzrakstiem Canon un EOS. Nikoniem tādu nav :bad_smile:

A nafig Nikonam uz siksniņas vajag uzrakstus Canon un EOS? :D
Nikonam, protams, nevajag tādas siksniņas, vienārši jautājums bija - kas C ir tāds, kas nav N :D
Publicēts: 15.07.10 15:39
 citēt
...otreizējā tirgū nopērkamo stiklu daudzums ir vienīgā Canona priekšrocība.
Publicēts: 15.07.10 15:48 labots
 citēt
Jolan:...otreizējā tirgū nopērkamo stiklu daudzums ir vienīgā Canona priekšrocība.

Un kādas tad reālas priekšrocības būtu Nikonam?..
Tikai ar faktu, ka to lieto Maestro Jolans, tā kā pa maz...:)))

P.S. Brendu karus neatzīstu, tāpat kā tukšus apgalvojumus...:face-crying:
Publicēts: 15.07.10 15:52
 citēt
m
Friidis:
Jolan:...otreizējā tirgū nopērkamo stiklu daudzums ir vienīgā Canona priekšrocība.

Un kādas tad reālas priekšrocības būtu Nikonam?..
Tikai ar faktu, ka to lieto Maestro Jolans, tā kā pa maz...:)))

P.S Brendu karus neatzīstu, tāpat kā tukšus apgalvojumus...:face-crying:

man gan ar šo faktu pietiek :face-wink:
Publicēts: 15.07.10 16:32
 citēt
canonam ir divas lietas, ko iestatīt ir neērtāk:

1. kelvinus (ja baltais balanss pēc kelviniem), pa manuāli jāčakarējas
2. fokusa punktus. nikonam tos pārslēgt, vadīt, mainīt ir neapšaubāmi vieglāk.

viss pārējais plus mīnus normāli erganomiski iet kā vienam tā otram, tikai pie katra jāpiešajas.

vienīgais kaut cik vērā ņemamais iemesls, kāpēc lai kāds parietu no canona uz nikonu vai otrādi, manuprāt, varētu būt tikai tas, ka gribās ar otra brenda otiku paspēlēties. bodiju (matricu, softu utt) dēļ jaunu toč nav pilnīgi nekādas jēgas to darīt.
Publicēts: 15.07.10 18:45
 citēt
nu redzot kā ar kanoniem darbojas cilvēki, kas nāk pie manis pabildēt...man jau liekas, ka tur cīši vairāk kā kelvini un fokusa punkti trūkst uz ātro...bet var jau būt, ka tas no modeļa atkarājas...
Publicēts: 15.07.10 19:47
 citēt
Parasti gudrākie spriedumi nāk no tiem,kuri vismazāk kaut ko zin.
Alvil-no kurienes Tev tādas muļķības?Es visiem saviem canoniem fokusa punktu mainu ar džoistiku un kelvinus arī varu noregulēt tik viegli,cik diafragmu piegriezt.
Imgfoto-pie Tevis ar ziepjutraukiem nāk bildēt?
Publicēts: 15.07.10 19:47
 citēt
cik atceros arī f uz D350 kruķīt bija diži neērti
Publicēts: 15.07.10 19:54
 citēt
Viss gan atkarīgs no tā,kā saregulē... f parasti grozās ar riteni zem rādītājpirksta.
Publicēts: 15.07.10 20:02
 citēt
Jā,es arī atceros,ka Canon 33 bija jāliek kaut kādas filmiņas iekšā,varēja tikai 36-37 kadrus izbildēt,uz displeja bildes arī uzreiz nevarēja redzēt,bija kaut kādās ķīmijās jābāž.
Piedodiet,bet man izskatās,ka daudziem lielākā vērtība ir fotoaparāta brends,nevis tā radītās bildes.Un tad tas paliek par vienīgo vērtību lietotāja smadzenēs,ar kuru var padižoties forumā.Izklausās pēc reliģiskiem fanātiem.(Reliģija ir kā banāna miza-garīgums ir pats banāns)
Publicēts: 15.07.10 20:52
 citēt
ekoists:Jā,es arī atceros,ka Canon 33 bija jāliek kaut kādas filmiņas iekšā,varēja tikai 36-37 kadrus izbildēt,uz displeja bildes arī uzreiz nevarēja redzēt,bija kaut kādās ķīmijās jābāž.
Piedodiet,bet man izskatās,ka daudziem lielākā vērtība ir fotoaparāta brends,nevis tā radītās bildes.Un tad tas paliek par vienīgo vērtību lietotāja smadzenēs,ar kuru var padižoties forumā.Izklausās pēc reliģiskiem fanātiem.(Reliģija ir kā banāna miza-garīgums ir pats banāns)

ir jau nianses saistībā ar izturību un ergonomikas lietām. ja runā par izturību, pēc nostāstiem Nikon esot bijis labāk par Canon. Tagad vienādas klases tehnikai nekādas lielās atšķirības jau nav. Ja bildē dubļos līdz ausīm, tad jārēķinās, ka viss izbeigsies ātrāk. Neatkarīgi no razotāja - gan Canon 1D ar L objektīviem un blīvēm, gan Nikon D3. Tā ka tos brendu karus nesaprotu - un jo īpaši fotoaparātu saldzināšana pēc LCD.

Tikko speciāli paskatījos savam Canonam cik dziļi kelvinu baltā balanss paslēpts - var bez šakara 3 sekunšu laikā jebkādu uzlikt nesteidzoties. AF punktus ar var viegli gan ar džoistiku, gan ripām izvēlēties.
Publicēts: 15.07.10 21:11
 citēt
MET MIERU!
Publicēts: 15.07.10 23:19
 citēt
ekoists:Parasti gudrākie spriedumi nāk no tiem,kuri vismazāk kaut ko zin.
Alvil-no kurienes Tev tādas muļķības?Es visiem saviem canoniem fokusa punktu mainu ar džoistiku un kelvinus arī varu noregulēt tik viegli,cik diafragmu piegriezt.

es gan pieļauju vaina ir vairāk cilvēkos, ne aparātos...:)
Publicēts: 15.07.10 23:38
 citēt
ak34:
ekoists:Jā,es arī atceros,ka Canon 33 bija jāliek kaut kādas filmiņas iekšā,varēja tikai 36-37 kadrus izbildēt,uz displeja bildes arī uzreiz nevarēja redzēt,bija kaut kādās ķīmijās jābāž.

ir jau nianses saistībā ar izturību un ergonomikas lietām. ja runā par izturību, pēc nostāstiem Nikon esot bijis labāk par Canon. Tagad vienādas klases tehnikai nekādas lielās atšķirības jau nav. Ja bildē dubļos līdz ausīm, tad jārēķinās, ka viss izbeigsies ātrāk. Neatkarīgi no razotāja - gan Canon 1D ar L objektīviem un blīvēm, gan Nikon D3. Tā ka tos brendu karus nesaprotu - un jo īpaši fotoaparātu saldzināšana pēc LCD.

Tikko speciāli paskatījos savam Canonam cik dziļi kelvinu baltā balanss paslēpts - var bez šakara 3 sekunšu laikā jebkādu uzlikt nesteidzoties. AF punktus ar var viegli gan ar džoistiku, gan ripām izvēlēties.

+ vēl MARKiem saprogrammēt vai visas podziņas, kā tik sirds kāro.
tā vien izskatās, ka nopēlumus izteikušie ļaudis bakstījās uz zaļā kvadrāta iekš 10 D
Publicēts: 15.07.10 23:56
 citēt
Bet ir kādam aparātam tāda iespēja, ka ne tikai laiku nofiksē un maina diafragmu vai otrādi, bet trīs līmeņos? Piemēram, iestādu, ka laiks ir 1/160, kas ir nemaināms, ielieku ISO 100 (piemēra pēc). Fragma mainās atkarībā no gaismas un ja gaisma ir tik maz, ka 1/160 un F1,2 :) ir pa maz, tad sāk mainīties arī ISO ? Gaisma paliek labāka, ISO samazinās, nokrīt līdz 100 un tikai tad verās ciet fragma. Protams, kārtība un secība var būs arī savādāka. Vai kādam no brendiem ir šāda iespēja?
Publicēts: 16.07.10 00:03 labots
 citēt
Schnircks:Man 17-85 izdevās nokaut tikai 2x izpeldinot jūrā un 1x okeānā:)

... un okeānā protams "volnoj ob skalu"... :)
Publicēts: 16.07.10 02:29
 citēt
ekoists:Alvil-no kurienes Tev tādas muļķības?Es visiem saviem canoniem fokusa punktu mainu ar džoistiku

Nospiežot vienu lieku pogu pirms tam... Nikonam neko nevajag spiest, i poga, kas piedāvāta džoistika vietā ir pa ķērienam, viegli aizsniedzama un liela. ;)

ekoists:kelvinus arī varu noregulēt tik viegli,cik diafragmu piegriezt.

visiem canoniem? mož vnk nemāku atrast maģisko pogu, ar ko varētu ierubīt kelvinu kruķīšanu tik pat vienkārši kā fragmu pievērt, atvērt... :face-crying:
Publicēts: 16.07.10 02:34
 citēt
i .......... :bad_smile:
Publicēts: 16.07.10 08:08
 citēt
Pāriet uz Nikon un sākt beidzot bildēt pa riktīgo! :) :grimace:
Publicēts: 16.07.10 08:14
 citēt
haralds:Pāriet uz Nikon un sākt beidzot bildēt pa riktīgo! :) :grimace:

:face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 16.07.10 08:39
 citēt
UldisS:Bet ir kādam aparātam tāda iespēja, ka ne tikai laiku nofiksē un maina diafragmu vai otrādi, bet trīs līmeņos? Piemēram, iestādu, ka laiks ir 1/160, kas ir nemaināms, ielieku ISO 100 (piemēra pēc). Fragma mainās atkarībā no gaismas un ja gaisma ir tik maz, ka 1/160 un F1,2 :) ir pa maz, tad sāk mainīties arī ISO ? Gaisma paliek labāka, ISO samazinās, nokrīt līdz 100 un tikai tad verās ciet fragma. Protams, kārtība un secība var būs arī savādāka. Vai kādam no brendiem ir šāda iespēja?

Nezinu par citiem brendiem, bet visiem pentaxiem auto iso tādā veidā darbojas. man šķiet, ka nikonam arī ir tāpat.
Publicēts: 16.07.10 08:41
 citēt
imgfoto:
ekoists:Parasti gudrākie spriedumi nāk no tiem,kuri vismazāk kaut ko zin.

es gan pieļauju vaina ir vairāk cilvēkos, ne aparātos...:)

Tu domā,ka canonus pērk stulbāki cilvēki,bet nikonus gudrāki,vai,ka nikon ir vienkāršāks,jo paredzēts cilvēkiem ar grūtāku uztveri?
Publicēts: 16.07.10 08:51
 citēt
Canon ir cilvēkiem ar vienkāšāku uztveri - anglofonajiem šķiet, ka viņamējais tak jau lielgabals, krievi a var salasīt - "смотри, какой фотоапарат - Сапоп!". :grimace:
Publicēts: 16.07.10 09:23 labots
 citēt
Publicēts: 16.07.10 10:44 labots
 citēt
Friidis:
Bik nopietnāk:
photo.net...
www.kenrockwell.com...

Tā photo.net tabuliņa ir no 97. gada...
Nu bet Rokvels jau vispār ir demagogs un bija jāliek zem apakšvirsraksta "Ar smaidu", kur ieliki jūtūbes klipu :)
Publicēts: 16.07.10 10:45
 citēt
nu isteniba ta jau ari ir..
vainu nikon vainu nebildet vispar.... :D
Publicēts: 16.07.10 10:54
 citēt
...bet ja galīgi nopietni,tad pie pakaļas kāds aparāts.Galvenais kas viņu lieto ,ko grib un ko māk izveidot.

p.s.katrs pierod pie sava un mēģina to arī slavēt

p.s.s. patīk lasīt kā cilvēki iekarst nopietni strīdoties par kāda brenda priekšroicībām :face-wink:
Publicēts: 16.07.10 10:58
 citēt
Jolan:...bet ja galīgi nopietni,tad pie pakaļas kāds aparāts.Galvenais kas viņu lieto ,ko grib un ko māk izveidot.

p.s.katrs pierod pie sava un mēģina to arī slavēt

p.s.s. patīk lasīt kā cilvēki iekarst nopietni strīdoties par kāda brenda priekšroicībām :face-wink:

piekriitu...
bet sava brenda slaveshana jau vairaak ir kaa liels humors ko pasmieties pei alus kausa.. :D
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt