Beidzot tēma ir ievirzījusies pareizās sliedēs! Par objektīviem - paziņa arī bildē raļļus, motokrosus. Iegādāja lētā gala Sigmu 120-300/2,8 EX HSM II. Saka - par īsu, bet 400-tnieku nevarējis atļauties...
1. kelvinus (ja baltais balanss pēc kelviniem), pa manuāli jāčakarējas 2. fokusa punktus. nikonam tos pārslēgt, vadīt, mainīt ir neapšaubāmi vieglāk.
viss pārējais plus mīnus normāli erganomiski iet kā vienam tā otram, tikai pie katra jāpiešajas.
vienīgais kaut cik vērā ņemamais iemesls, kāpēc lai kāds parietu no canona uz nikonu vai otrādi, manuprāt, varētu būt tikai tas, ka gribās ar otra brenda otiku paspēlēties. bodiju (matricu, softu utt) dēļ jaunu toč nav pilnīgi nekādas jēgas to darīt.
nu redzot kā ar kanoniem darbojas cilvēki, kas nāk pie manis pabildēt...man jau liekas, ka tur cīši vairāk kā kelvini un fokusa punkti trūkst uz ātro...bet var jau būt, ka tas no modeļa atkarājas...
Parasti gudrākie spriedumi nāk no tiem,kuri vismazāk kaut ko zin. Alvil-no kurienes Tev tādas muļķības?Es visiem saviem canoniem fokusa punktu mainu ar džoistiku un kelvinus arī varu noregulēt tik viegli,cik diafragmu piegriezt. Imgfoto-pie Tevis ar ziepjutraukiem nāk bildēt?
Jā,es arī atceros,ka Canon 33 bija jāliek kaut kādas filmiņas iekšā,varēja tikai 36-37 kadrus izbildēt,uz displeja bildes arī uzreiz nevarēja redzēt,bija kaut kādās ķīmijās jābāž. Piedodiet,bet man izskatās,ka daudziem lielākā vērtība ir fotoaparāta brends,nevis tā radītās bildes.Un tad tas paliek par vienīgo vērtību lietotāja smadzenēs,ar kuru var padižoties forumā.Izklausās pēc reliģiskiem fanātiem.(Reliģija ir kā banāna miza-garīgums ir pats banāns)
ekoists:Jā,es arī atceros,ka Canon 33 bija jāliek kaut kādas filmiņas iekšā,varēja tikai 36-37 kadrus izbildēt,uz displeja bildes arī uzreiz nevarēja redzēt,bija kaut kādās ķīmijās jābāž. Piedodiet,bet man izskatās,ka daudziem lielākā vērtība ir fotoaparāta brends,nevis tā radītās bildes.Un tad tas paliek par vienīgo vērtību lietotāja smadzenēs,ar kuru var padižoties forumā.Izklausās pēc reliģiskiem fanātiem.(Reliģija ir kā banāna miza-garīgums ir pats banāns)
ir jau nianses saistībā ar izturību un ergonomikas lietām. ja runā par izturību, pēc nostāstiem Nikon esot bijis labāk par Canon. Tagad vienādas klases tehnikai nekādas lielās atšķirības jau nav. Ja bildē dubļos līdz ausīm, tad jārēķinās, ka viss izbeigsies ātrāk. Neatkarīgi no razotāja - gan Canon 1D ar L objektīviem un blīvēm, gan Nikon D3. Tā ka tos brendu karus nesaprotu - un jo īpaši fotoaparātu saldzināšana pēc LCD.
Tikko speciāli paskatījos savam Canonam cik dziļi kelvinu baltā balanss paslēpts - var bez šakara 3 sekunšu laikā jebkādu uzlikt nesteidzoties. AF punktus ar var viegli gan ar džoistiku, gan ripām izvēlēties.
ekoists:Parasti gudrākie spriedumi nāk no tiem,kuri vismazāk kaut ko zin. Alvil-no kurienes Tev tādas muļķības?Es visiem saviem canoniem fokusa punktu mainu ar džoistiku un kelvinus arī varu noregulēt tik viegli,cik diafragmu piegriezt. Imgfoto-pie Tevis ar ziepjutraukiem nāk bildēt?
es gan pieļauju vaina ir vairāk cilvēkos, ne aparātos...
ekoists:Jā,es arī atceros,ka Canon 33 bija jāliek kaut kādas filmiņas iekšā,varēja tikai 36-37 kadrus izbildēt,uz displeja bildes arī uzreiz nevarēja redzēt,bija kaut kādās ķīmijās jābāž. Piedodiet,bet man izskatās,ka daudziem lielākā vērtība ir fotoaparāta brends,nevis tā radītās bildes.Un tad tas paliek par vienīgo vērtību lietotāja smadzenēs,ar kuru var padižoties forumā.Izklausās pēc reliģiskiem fanātiem.(Reliģija ir kā banāna miza-garīgums ir pats banāns)
ir jau nianses saistībā ar izturību un ergonomikas lietām. ja runā par izturību, pēc nostāstiem Nikon esot bijis labāk par Canon. Tagad vienādas klases tehnikai nekādas lielās atšķirības jau nav. Ja bildē dubļos līdz ausīm, tad jārēķinās, ka viss izbeigsies ātrāk. Neatkarīgi no razotāja - gan Canon 1D ar L objektīviem un blīvēm, gan Nikon D3. Tā ka tos brendu karus nesaprotu - un jo īpaši fotoaparātu saldzināšana pēc LCD.
Tikko speciāli paskatījos savam Canonam cik dziļi kelvinu baltā balanss paslēpts - var bez šakara 3 sekunšu laikā jebkādu uzlikt nesteidzoties. AF punktus ar var viegli gan ar džoistiku, gan ripām izvēlēties.
+ vēl MARKiem saprogrammēt vai visas podziņas, kā tik sirds kāro. tā vien izskatās, ka nopēlumus izteikušie ļaudis bakstījās uz zaļā kvadrāta iekš 10 D
Bet ir kādam aparātam tāda iespēja, ka ne tikai laiku nofiksē un maina diafragmu vai otrādi, bet trīs līmeņos? Piemēram, iestādu, ka laiks ir 1/160, kas ir nemaināms, ielieku ISO 100 (piemēra pēc). Fragma mainās atkarībā no gaismas un ja gaisma ir tik maz, ka 1/160 un F1,2 ir pa maz, tad sāk mainīties arī ISO ? Gaisma paliek labāka, ISO samazinās, nokrīt līdz 100 un tikai tad verās ciet fragma. Protams, kārtība un secība var būs arī savādāka. Vai kādam no brendiem ir šāda iespēja?
ekoists:Alvil-no kurienes Tev tādas muļķības?Es visiem saviem canoniem fokusa punktu mainu ar džoistiku
Nospiežot vienu lieku pogu pirms tam... Nikonam neko nevajag spiest, i poga, kas piedāvāta džoistika vietā ir pa ķērienam, viegli aizsniedzama un liela.
ekoists:kelvinus arī varu noregulēt tik viegli,cik diafragmu piegriezt.
visiem canoniem? mož vnk nemāku atrast maģisko pogu, ar ko varētu ierubīt kelvinu kruķīšanu tik pat vienkārši kā fragmu pievērt, atvērt...
UldisS:Bet ir kādam aparātam tāda iespēja, ka ne tikai laiku nofiksē un maina diafragmu vai otrādi, bet trīs līmeņos? Piemēram, iestādu, ka laiks ir 1/160, kas ir nemaināms, ielieku ISO 100 (piemēra pēc). Fragma mainās atkarībā no gaismas un ja gaisma ir tik maz, ka 1/160 un F1,2 ir pa maz, tad sāk mainīties arī ISO ? Gaisma paliek labāka, ISO samazinās, nokrīt līdz 100 un tikai tad verās ciet fragma. Protams, kārtība un secība var būs arī savādāka. Vai kādam no brendiem ir šāda iespēja?
Nezinu par citiem brendiem, bet visiem pentaxiem auto iso tādā veidā darbojas. man šķiet, ka nikonam arī ir tāpat.
ekoists:Parasti gudrākie spriedumi nāk no tiem,kuri vismazāk kaut ko zin. Alvil-no kurienes Tev tādas muļķības?Es visiem saviem canoniem fokusa punktu mainu ar džoistiku un kelvinus arī varu noregulēt tik viegli,cik diafragmu piegriezt. Imgfoto-pie Tevis ar ziepjutraukiem nāk bildēt?
es gan pieļauju vaina ir vairāk cilvēkos, ne aparātos...
Tu domā,ka canonus pērk stulbāki cilvēki,bet nikonus gudrāki,vai,ka nikon ir vienkāršāks,jo paredzēts cilvēkiem ar grūtāku uztveri?
Canon ir cilvēkiem ar vienkāšāku uztveri - anglofonajiem šķiet, ka viņamējais tak jau lielgabals, krievi a var salasīt - "смотри, какой фотоапарат - Сапоп!".