forum.gif
Pāriet uz Nikon vai beigt bildēt? :)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Pāriet uz Nikon vai beigt bildēt? :)
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 27.05.10 18:59
 citēt
Tātad,spama topiks...
Sāku bildēt,pusotru gadu nobildēju ar Pentax spogulenēm,bez nekādām tehniskām problēmām.
Pārgāju uz Canon,pa nepilnu gadu 3 miruši objektīvi un neizskatās,ka turpinājums būs labāks :cry:
Ko tālāk? Pāriet uz Nikon,vai varbūt Olympus? :anger:
Publicēts: 27.05.10 19:00
 citēt
man tadas pasas domas galva. bet patik kanona 85/1.8, nikonam shvakaks.
Publicēts: 27.05.10 19:02
 citēt
85 galīgi neinteresē,patīk nikon 24-120 :face-grin:
a mosh nikon neplīst?
Publicēts: 27.05.10 19:02
 citēt
Nikon objektīvi mirst tā pat, kā Canona, ja pludmalē pa smiltīm vazā skuķus bildējot :D
Publicēts: 27.05.10 19:03
 citēt
skuķus nebildēju,smiltis ne tik :face-grin: pēdējais nosprāga bildējot bērnudārza izlaidumu :amazing:
Publicēts: 27.05.10 19:05
 citēt
It kā Tu nezinātu, ka tehniku nedrīkst sīčiem dot spēlēties. Rezultāts ir tik pat iznīcinoš, kā no pludmales smiltīm :D
Publicēts: 27.05.10 19:06
 citēt
Вечеринка удалась :haha:
shvaboc:skuķus nebildēju,smiltis ne tik :face-grin: pēdējais nosprāga bildējot bērnudārza izlaidumu :amazing:
Publicēts: 27.05.10 19:08
 citēt
shvaboc:skuķus nebildēju,smiltis ne tik :face-grin: pēdējais nosprāga bildējot bērnudārza izlaidumu :amazing:

Džipotāju pasākumi izceļas ar īpaši veselīgu "sterilitāti"objektīviem... Tas, ka objektīvs bērnudārzā nomira ir tikai sekas mitrumam, ko šis savāca bildējot lietū. Zinu no pieredzes.:face-smile:
Publicēts: 27.05.10 19:10
 citēt
hvz, 3g laikaa tikai viens objektiivs nobruka no kakoniem, bet tas pats bija visai kropliigs, tb mana vaina ka taadu pirku. visaadi citaadi - nesuudzos :)
Publicēts: 27.05.10 19:10
 citēt
maybe... maybe....
Publicēts: 27.05.10 19:13
 citēt
bet vispār,kas par štelli varētu būt,ka fokusa motors uz vienu pusi vēl drusku griež,bet uz otru vispār vairs nē?
Publicēts: 27.05.10 19:16 labots
 citēt
shvaboc:bet vispār,kas par štelli varētu būt,ka fokusa motors uz vienu pusi vēl drusku griež,bet uz otru vispār vairs nē?
Tas tā pat, kā pēc dzeršanas - viena akna pavisam beigta, otra vēl drusku kā nebūt
Publicēts: 27.05.10 19:21
 citēt
shvaboc:85 galīgi neinteresē,patīk nikon 24-120 :face-grin:
a mosh nikon neplīst?

24-120 nav nekāds šedevrs,universāls -jā, optiski diez kas nav.
Bet par dažnedažādu canona objektīvu nobeigšanos tiešam padaudz dzirdēts tiek.
Publicēts: 27.05.10 19:23
 citēt
60uz5komats6:
a mosh nikon neplīst?

Bet ir taču Canon SERVISS! :D
Publicēts: 27.05.10 19:28
 citēt
60uz5komats6:
a mosh nikon neplīst?

Jeb ko var piebeigt, ja dod sīčiem pludmalē smiltīs spēlēties.
Publicēts: 27.05.10 19:45
 citēt
O,jā Latvijas canona serviss ir ģeniāls-nomaina makro50niekam fragmu(vispēr nav skaidrs kāda mārrutka dēļ fragma pēc pāris gadu lietošanas izbeidzas) un tagad ar jauno fragmu stikls saprotas ar lētā gala kamerām,toties ar DēMarku nestrādā,gaidam risinājumu(jau mēnesi ar astīti).
Publicēts: 27.05.10 20:03
 citēt
protams, ka jaapaariet uz nikon!
Publicēts: 27.05.10 20:05
 citēt
vienkārš risinājums tavai problēmai - paņemt Nikon un palietot kādu laiku...
tad jau redzēs kā ies ;)
Publicēts: 27.05.10 20:07
 citēt
shvaboc:Tātad,spama topiks...
Sāku bildēt,pusotru gadu nobildēju ar Pentax spogulenēm,bez nekādām tehniskām problēmām.
Pārgāju uz Canon,pa nepilnu gadu 3 miruši objektīvi un neizskatās,ka turpinājums būs labāks :cry:
Ko tālāk? Pāriet uz Nikon,vai varbūt Olympus? :anger:

Jocīgi. Es gan neko neesmu dzirdējis ka kādam no brendiem būtu īpašās objektīvu problēmas. Moš sagrēkojies ko esi vai? :)
Pašam ir divi sprāguši nikona objektīvi, bet iemeslus pats labi zinu un nedomāju ka te būtu kāda īpašā Nikon vaina. Nu gadījās tā un viss... :)
Publicēts: 27.05.10 20:11
 citēt
60uz5komats6:O,jā Latvijas canona serviss ir ģeniāls-nomaina makro50niekam fragmu(vispēr nav skaidrs kāda mārrutka dēļ fragma pēc pāris gadu lietošanas izbeidzas) un tagad ar jauno fragmu stikls saprotas ar lētā gala kamerām,toties ar DēMarku nestrādā,gaidam risinājumu(jau mēnesi ar astīti).

Nu es to ironiski!
Jo parasti Canon priekšrocībās min servisu uz vietas.
Laikam tāpēc tas uz vietas...
Publicēts: 27.05.10 20:17
 citēt
Vaig vienkarši lietot NORMĀLAI slodze domātu tehniku:) Muļķīgi būtu domāta ka KAMERA uz kuras pakaļas LIELIEM burtiem rakstīts "FOR HOME OR OFFICE USE" būs spējīga ilgi turēt nemītīgu dauzīsānu kratīšanu un mitrum žūšanu , tas pats viss par lētā gala tieši tādiem pašiem stikliem , NIKON ir vēl trakāk , tur lētajam galam pat speciāli stikli jāpērk:):) Esmu ~20 gadus nobildejis ar NIKON pro un lameru tehniku taga kādus 8 ar Canon gan Pro gan lameru , nuuu Lameru gals Canonam daudz stiprāks par NIKON , Profu gan ir stridigs jautajums:):0
Publicēts: 27.05.10 20:28
 citēt
ja sevi maana ar super uuber tehniku, usm, hujesm, shedevra pogas uc briinumi, tad jaarekjinaas ar to, ka vienu dienu buus kirdik. kanon serviss latvijaa ir fikcija, neko nopietnu te uz vietas taapat netaisa. vajag njem gruntiigu nikonu un stiklus ar kardaana piedzinju, domaat un satraadaat ar gavu nevis paljauties uz visaadiem briinumiem, vr utt :D
Publicēts: 27.05.10 20:37 labots
 citēt
Shvaboc - cik no tiem objektīviem bija L? pieņemu neviens...canonam ir sākuma klases objektīvi, vidējās un labā gala...
man pa visu laiku 50mm f1.4 nomiris AF, bet viņiem kā sugai tāda problēma, bet Canon lietas labā neko nedara :shame:
Publicēts: 27.05.10 20:37
 citēt
varētu līdzēt attieksmes maiņa pret tehniku......, jo pastāv aizdomas, ka līdzīgs liktenis varētu piemeklēt jebkuru brendu, darbojoties līdzīgā stilā
Publicēts: 27.05.10 21:07
 citēt
negatIvs,kādā stilā? ikdienā glabājot somā un izvelkot uz pasākumiem reizi mēnesī?
Publicēts: 27.05.10 21:12
 citēt
domā pats, kurš tad labāk zinās....:big_smile:
Publicēts: 27.05.10 21:22 labots
 citēt
.
Publicēts: 27.05.10 21:43
 citēt
shvaboc, kāpēc visi runā, ka tu slikti izturies pret tehniku??? Mani tas biedē :D :D :D

bet jā, viņa stikliņš ir nebeidzami miris, pamēģinājām uz cita body, tur tas pats, fokusa nav. Es vēl sadomājos, ka varbūt tikai IS nosprādzis un neļauj fokusēties, bet nekā, izskatās, ka kaut kas ar AF.
Tiesa gan nekur nav dzirdēts, ka tik konkrēti beigtos Canon objektīvi.

Traktorz, nesaki vis par to Nikon utt, tevi arī Canon īpaši neaplaimo! Ir kāds rezultāts par piecīti?

P.S. shvaboc, bija pa 33santiki joprojām :D
Publicēts: 27.05.10 22:03
 citēt
Andri,tu vienīgais zini,kā es izturos :face-grin:
Publicēts: 27.05.10 22:03
 citēt
Andreass:shvaboc, kāpēc visi runā, ka tu slikti izturies pret tehniku??? Mani tas biedē :D :D :D

bet jā, viņa stikliņš ir nebeidzami miris, pamēģinājām uz cita body, tur tas pats, fokusa nav. Es vēl sadomājos, ka varbūt tikai IS nosprādzis un neļauj fokusēties, bet nekā, izskatās, ka kaut kas ar AF.
Tiesa gan nekur nav dzirdēts, ka tik konkrēti beigtos Canon objektīvi.

Traktorz, nesaki vis par to Nikon utt, tevi arī Canon īpaši neaplaimo! Ir kāds rezultāts par piecīti?

P.S. shvaboc, bija pa 33santiki joprojām :D

Šī bilde radusies pa ofisa logu, un katra otrā galerijā ar džipiem ar....:face-grin: www.fotoblog.lv... Tad nevajag brīnīties, ka objektīvi netur. Man 70-300, ko šādiem mērķiem izmantoju IS pēc lietainām gonkām nestrādā kādu laiku, tad pamostas...:face-grin: Tanks ponimaješ.:face-grin:
Publicēts: 27.05.10 22:13
 citēt
Elmarss, nu bet fotoaparātu tak neviens dubļos nebāž.
Jasāka atklāti, vai nu shvaboc labi notīra objektīvus, vai arī dubļos nebāž bet nevienu kuru esmu aizdevis neesmu saņēmis ar smiltīm vai dubļu kaut mazākajām paliekām.

Manuprāt, tas ir mīts, ka ja bildē dubļainus skatus, tad objektīvs arī dubļos nokļūst.
Publicēts: 27.05.10 22:14
 citēt
Andreass:
Manuprāt, tas ir mīts, ka ja bildē dubļainus skatus, tad objektīvs arī dubļos nokļūst.

... jeb bildee saulainaa dienaa, un pilns objektiivs un fochis ar sauli..
Publicēts: 27.05.10 22:19
 citēt
Esi dzirdējis par 100% gaisa mitrumu??? Tad lētajos stiklos, ko par trombomiem sauc, kondensāts rodas. Neatkarīgi no tā, kur bāž:sēžamajā vai dubļos... fizika, ponimaješšš.:face-smile: Un tādi dubļi kā bildē lietus laikā rodas, kad kāreiz ir baaaaigi augsts gaisa mitrums.:face-smile:
Publicēts: 27.05.10 22:21
 citēt
Vot tajā pasākumā kā reiz lietus sākās tieši tad,kad fotoaparātu jau bāzu somā.Paveicās.
Publicēts: 27.05.10 22:26
 citēt
shvaboc:Vot tajā pasākumā kā reiz lietus sākās tieši tad,kad fotoaparātu jau bāzu somā.Paveicās.

Nuuu es zinu, kā elektromehāniskām rotaļlietām tādi apstākļi patīk. nebrīnos, ka kautkas sāk gļučīt... Kā saka tāda ir dzīve... vienkārši ja gribi ar garantiju, skaties uz ELkām. Maksā. Bet iztur.:face-smile:
Publicēts: 27.05.10 22:29
 citēt
Jautājums:
AF-S nikkor stikliem arī taču diafragma vadās pa vadiem,nevis mehāniski?
Publicēts: 27.05.10 22:34
 citēt
Elmarss par to gaisa mitrumu tev taisnība, kaut kā neiedomājos. Pilnīgi iespējams, ka ja ilgi uzturas, tad tik tiešām sakrājas kondensāts, nav brīnums.
Manuprāt, pat lietus lāse nav tik nepatīkama kā kondensāts. Par foto nezinu, bet aparatūrai ko darbā tirgojam nepatīk kondensāts, maita uz platēm nosēžas un īsina, bet nu tajos aparātos vieglāk tikt iekšā viņam.
Publicēts: 27.05.10 22:46
 citēt
Andreass:Elmarss par to gaisa mitrumu tev taisnība, kaut kā neiedomājos. Pilnīgi iespējams, ka ja ilgi uzturas, tad tik tiešām sakrājas kondensāts, nav brīnums.
Manuprāt, pat lietus lāse nav tik nepatīkama kā kondensāts. Par foto nezinu, bet aparatūrai ko darbā tirgojam nepatīk kondensāts, maita uz platēm nosēžas un īsina, bet nu tajos aparātos vieglāk tikt iekšā viņam.

Lētajam canon stiklam zūmu esi pavērojis kā darbojas???? Mehāniskais virzuļa putekļusūcējs... Te mitruma nafff www.fotoblog.lv... BET...Ir jābūt neglābjamam optimistam, lai ticētu, ka neviens puteklis no šī mākoņa neiekļūs lētajā kamerā/objektīvā:face-grin:
Publicēts: 27.05.10 22:46
 citēt
shvaboc:Jautājums:
AF-S nikkor stikliem arī taču diafragma vadās pa vadiem,nevis mehāniski?

Ciet/vaļā verās mehāniski,"vadās" ir drusku cits jēdziens,tur arī elektronika piedalās,bet tā elektronika dzīvo kamerā.
Publicēts: 27.05.10 22:50
 citēt
izkaaapu pie Etnas (kur vareeja ofic pietikt ar auto) ...... auto ar kondicionieri ...... 3 dienas bija bildeem mells stuuriitis ... objektiivs bija no daargaa gala un netika mainiits turp/shurp ......
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt