Juris pareizi saka par pašām kamerām (puskadra) - attiecīgi pēti optiku kuru tām var uzlikt
par piereģistrēšanos fotoportālos gan paprasi šim (nezinu nevienu citu kam tik sviestaina prasība) naher to vajag - atbilde drošvien būs it kā loģiska, bet smieklīga tāpat
Maris: par piereģistrēšanos fotoportālos gan paprasi šim (nezinu nevienu citu kam tik sviestaina prasība) naher to vajag - atbilde drošvien būs it kā loģiska, bet smieklīga tāpat
Sava fiška viņam ir, ka liek piereģistrētie kaut kur. Kad nonāk līdz bilžu analīzei, tiek apspriestas ne tikai klātesošo domas, bet arī pavisam neitrālu cilvēku viedokļi.
Atšķirības pastāv un ļoti būtiskas, kaut vai krāsu gammā! Nerunājot par erganomiku un servisu + objektīvu piedāvājumu. Nikonisti aistāvēs sevi, bet pieredze liecina, ka 80% nopietnu reportieru strādā ar Canon Šeit noteikti Alvils cels pretenzijas
Diva:būtiskas atšķirības bilžu kvalitātē un izskatā no krāsu utt viedokļa, kā arī ergonomikā starp crop sensora spoguļkamerām neesot. Katrā ziņā visas aktuālās pogas atrodoties apmēram vienās un tajās pašās vietās, katrā ziņā režīmu pārslēdzamā, slēdža nospiežamā, visādu tur iso un awb pogas esot viegli atrodamas jebkura ražotāja jebkurai kamerai.
Piekrītu! Iesācējs sākumā paņems to, kas labāk patīk, ko draugi ieteikuši, par ko labākas atsauksmes sameklējis, kam labāka reklāma utt.. Vēlāk, kad pats sapratīs kas ir kas, sameklēs mīnusus vieniem un otriem un izlems, vai ir vērts migrēt pie konkurentiem
Iedomāsimies kas uz pasaules darītos, ja tāda atšķirība būtu. Tas, kurš ražotu vissliktāko kameru, nobankrotētu pirmajā nedēļā, visu pārējo slikto kameru ražotāji - pirmajā mēnesī. Un paliktu tikai viens ražotājs.
Bet diskusijas par to, kurš brends ir krutāks - tas tikai tādēļ, ka ne ar ko citu tie fotogrāfētāji viens no otra atšķirties nespēj, visi ražo viena un tā paša līmeņa štruntus, kurus publicē vienā un tajā pašā miskastē. Bet sajusties labākam par konkurentu ta' gribas! Un knipsinātājs iegādājas Nikonu, lai sajustos diženāks par Canonistu. Jo citas atšķirības jau nav...
galvenā atšķirība starp Canon un Nikon kamerām, objektīvu ziņā ir cenā, apstāklī, ka Canon jebkurai dig. spoguļkamerai pieliksi jebkuru Canon objektīvu...Nikon būs sarežģītāk, kardānu/motoru sistēmu dēļ ....
Nikons labi zīmē krāsas, bet pārējā viņš pieklibo. Pats esmu Canonists. Kad biju pilnīgs amatieris, no Nikona izvēles mani atbaidīga setingi, pārāk prasti jau, raupji...
V-10:Atšķirības pastāv un ļoti būtiskas, kaut vai krāsu gammā! Nerunājot par erganomiku un servisu + objektīvu piedāvājumu. Nikonisti aistāvēs sevi, bet pieredze liecina, ka 80% nopietnu reportieru strādā ar Canon Šeit noteikti Alvils cels pretenzijas
domaju, ka šobrīd nikonu reportieriem varētu būt ja ne vairāk, tad aptuveni tik pat daudz cik canon aparātu. vismaz no tiem, kurus redzu bieži, attiecība ir aptuveni puse uz pusi. nikons jau kādu brīdi ir nedaudz piemērotāks reportieru darbam. protams, tikko ir parādījies canon 1d mark IV, kas ir pietuvojies nikon D3, bet vēl jau daudzi bildē ar 1D Mark IIN ...
V-10:Nikons labi zīmē krāsas, bet pārējā viņš pieklibo. Pats esmu Canonists. Kad biju pilnīgs amatieris, no Nikona izvēles mani atbaidīga setingi, pārāk prasti jau, raupji...
Diva:Sāku iet fotokursos, man tur pasniedzējs apgalvo, ka būtiskas atšķirības bilžu kvalitātē un izskatā no krāsu utt viedokļa, kā arī ergonomikā starp crop sensora spoguļkamerām neesot. Katrā ziņā visas aktuālās pogas atrodoties apmēram vienās un tajās pašās vietās, katrā ziņā režīmu pārslēdzamā, slēdža nospiežamā, visādu tur iso un awb pogas esot viegli atrodamas jebkura ražotāja jebkurai kamerai.
Vēl mums bija uzdevums piereģistrēties fotoportālos. Pēc reģistrācijas šeit, pamanīju ka forumā teju vai katrā lapā tiek apspriesta tēma "kanon vai nikon utml" "pārdošu kanon, ko man pirkt?? un tā tālāk.
Vai variet pateikt- kāpēc šeit ir tādi topiki, kas seko viens pēc otra? Vai tiešām pasniedzējam nav taisnība, un nopērkot kanon vai nopērkot nikon bildes sāk izskatīties savādāk no viena un tā paša autora?
Paldies par atbildēm!
Nu tā gluži taisnība tā nav,vaicājums drīzāk ir par to vai kursants un pasniedzējs spēj to atšķirību ieraudzīt , toties tiešam nav atšķirības ar kādu tieši kameru tiek sabildēti 10miljoni sūdbilžu.Bildes raksturs katram kantorim tiešam atšķiras,un populārākais kameru ražotājs nebūt nav tas kvalitatīvākais no krāsu viedokļa,no tā ar ko man ir bijusi darīšana Fuji S3/S5 ir vissakarīgākās krāsas un kameras jepegi.Bet ja bildē RAWā,tad viskautko var sagrozīt,no dajebkādas kameras(nav gluži taisnība,bet pa lielam tā ir). Savukārt par ergonomiku gan šis būs samelojies,ja cilvēks iesāk bildēt ar kāda ražotāja kameru un pierod pie tās un domā ka "tā tam jābūt",tad pēc kādiem gadiem var gadīties uzzināt ,ka piemēram ieslēgt aparātu var arī negrābstoties kaut kur ap pēcpusi(aparātam),un vadības pogu funkcijas arī izrādās dažiem var pārprogrammēt,u.t.t.
Iedomāsimies kas uz pasaules darītos, ja tāda atšķirība būtu. Tas, kurš ražotu vissliktāko kameru, nobankrotētu pirmajā nedēļā, visu pārējo slikto kameru ražotāji - pirmajā mēnesī. Un paliktu tikai viens ražotājs. .
Šitais gan nav tiesa,pirmais nobankrotēs tas kas taisa vislabākās kameras(nu tur Contax kautkāds piemēram) ,savukārt pār pasauli valdīs vislētākās un sūdīgākās kameras,kuru propogandā tiks iegāzti lielāki resursi,nekā pašu kameru izstrādē un ražošanā.
Laciz:da nee, reini - es Tev pajautaaju kas Tu esi, ja neesi amatieris. zec it.
Ja man rokās iedotu ziepīti, 100% amatieris!!! Vienreiz pat nepratu ieslēgt Muterei netīšām visas bildes izdzēsu Spriedelē pats, bet Nikonam krāsas labas!
V-10:Tas nozīmē daudz sulīgākas un vairāk atbilstošas patiesībai
Sulīgākas - tas nozīmētu vairāk piesātinātas? Nu apmēram tā, kā Photoshop'a Saturation uzgriež līdz galam? Skaidrs, jo ģiftīgāk, jo labāk.
Tad nākamais jautājums, par krāsu atbilstību patiesībai. Tas ir kā? Ka uz bildes krāsas ir tādas pašas kā dabā? Vai tas ir kā citādi domāts?
Galīgi nepareizi, nejauc to ar saturation, krāsu gamma nozīmē kontarastu, brighnest un spektru patiesībai, Canonam visas sanāk blāvākas! Krāsas vairāk ir patiesas un CS mazāk vajadzīgs.
V-10:Galīgi nepareizi, nejauc to ar saturation, krāsu gamma nozīmē kontarastu, brighnest un spektru patiesībai, Canonam visas sanāk blāvākas! Krāsas vairāk ir patiesas un CS mazāk vajadzīgs.
1. Ko jaukt ar Saturation? 2. Krāsu gamma nozīmē kontrastu??? 3. Canon blāvās krāsas - tas ir labi vai slikti???
Vispār baigi interesanti, uzraksti vēl kaut ko! )))
V-10:Galīgi nepareizi, nejauc to ar saturation, krāsu gamma nozīmē kontarastu, brighnest un spektru patiesībai, Canonam visas sanāk blāvākas! Krāsas vairāk ir patiesas un CS mazāk vajadzīgs.
1. Ko jaukt ar Saturation? 2. Krāsu gamma nozīmē kontrastu??? 3. Canon blāvās krāsas - tas ir labi vai slikti???
P.S. Kā tur palika ar atbilstību patiesībai???
Da neko, paņem nikonistu un kanonistu, uztaisi vienu kadru un paskaties? Tici man, bildes atšķirību jutīsi! Es Nikonu rokās gadu atpakaļ turēju.
V-10: Da neko, paņem nikonistu un kanonistu, uztaisi vienu kadru un paskaties? Tici man, bildes atšķirību jutīsi! Es Nikonu rokās gadu atpakaļ turēju.
Tu izvairies paskaidrot pats savas atbildes. Kapēc???
Es neizvairos, jau paskaidroju! Canonam ir blāvas krāsas. Tas nozīmē, jo dārgāks Canon, jo krāsas zudums pamatīgāks. Tas ir mans subjektīvais novērojums. Nikonnam es šito neesmu novērojis. Man pašam patīk kontrasts, kolorīts, iespējams tāpēc.
Muļķības! Ko Tu teiktu, kāpēc es, kā piemēram, esmu speciāli nogriezis WB Shift/Bkt uz B2,G2? Vēl blāvākas? Bet ar krāsu piesātinātības uztveri, kā tādu, manuprāt ir tā, ka jo ģeogrāfiski tālāk uz austrumiem, jo krāsaināka uztvere cilvēkiem prasās... tieši tāpat kā ar dzirdi, austrumniekiem skaņas uztveres diapazons arī ir nobīdīts.
V-10:Es neizvairos, jau paskaidroju! Canonam ir blāvas krāsas. Tas nozīmē, jo dārgāks Canon, jo krāsas zudums pamatīgāks. Tas ir mans subjektīvais novērojums. Nikonnam es šito neesmu novērojis. Man pašam patīk kontrasts, kolorīts, iespējams tāpēc.
Vēl viens jēdziens, bez sakarīga skaidrojuma - "blāvas krāsas". Tās blāvās krāsas ir domātas sRGB vai AdobeRGB krāsu telpas? Vai ProPhotoRGB? Vai Melissa RGB? Un kuras ir tās Nikon/Pentax/Sony/Samsung/Leica/Hasselblad & co kameras, kuras neuztur standarta krāsu telpas? Varbūt vajadzētu sūdzēties kādam, ne?
P.S. Piekrītu, ka var patikt kontrasts, bet kolorīts???? Uh! Tu zini kas ir kolorīts?
Eltons:Muļķības! Ko Tu teiktu, kāpēc es, kā piemēram, esmu speciāli nogriezis WB Shift/Bkt uz B2,G2? Vēl blāvākas?
Elton, šeit jau iet runa par to, cik nepieciešama bilžu pēcapstrāde! Ko Tu griez savā BW krāsu balansā uz konkrēto kadru ir pilnīgi muļķīgs jautājums, es tak neredzu bildi ne sākotnējos uzstādījumus? Ne vispār to, kā tu uzsāc bildēt, izmanto spektometru, baltu lapu vai ko citu?
Eltons:Muļķības! Ko Tu teiktu, kāpēc es, kā piemēram, esmu speciāli nogriezis WB Shift/Bkt uz B2,G2? Vēl blāvākas?
Elton, šeit jau iet runa par to, cik nepieciešama bilžu pēcapstrāde! Ko Tu griez savā BW krāsu balansā uz konkrēto kadru ir pilnīgi muļķīgs jautājums, es tak neredzu bildi ne sākotnējos uzstādījumus? Ne vispār to, kā tu uzsāc bildēt, izmanto spektometru, baltu lapu vai ko citu?
Nē, es šeit runāju par ko citu: par izejas faila maksimāli iegūstamās informācijas daudzuma iegūšanas metodi. Un tās nav muļķības bet tīrā fizika. Ja ir iegūts izejas fails, tālākā apstrāde un gaumes izjūta ir tīri individuāla lieta.
Elton, izdaram elementāri automātā nobliežot vienu krāsu un salīdzinam? Uz vienādiem kelviniem? Tici man, Nikons 'būs patiesāks, gan krāsā, gan kontrastā ar līdzīgiem stikliem.
Laciz:da nee, reini - es Tev pajautaaju kas Tu esi, ja neesi amatieris. zec it.
Ja man rokās iedotu ziepīti, 100% amatieris!!! Vienreiz pat nepratu ieslēgt Muterei netīšām visas bildes izdzēsu Spriedelē pats, bet Nikonam krāsas labas!
Spriežot pēc konkrētās atbildes, es teiktu, ka nevis amatieris, bet vienkārši idiots.
Jā dinamiskai apgabals D700 ir nedzaudz labākas kā maniem Canoniem (esmu piefiksējis bildējot kopā ar Murchiku), bet to tak visu var softvēriski pagriezt uz augšu