forum.gif
Ko iegādāties? Kanon/nikon/šmikon...
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Ko iegādāties? Kanon/nikon/šmikon...
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 30.05.10 22:11
 citēt
alvils:
V-10: Ja man rokās iedotu ziepīti, 100% amatieris!!!:) Vienreiz pat nepratu ieslēgt:) Muterei netīšām visas bildes izdzēsu:) Spriedelē pats, bet Nikonam krāsas labas!

Spriežot pēc konkrētās atbildes, es teiktu, ka nevis amatieris, bet vienkārši idiots. :)

Ko tad man ar profiem, atvaino?:) Esmu melns un maziņš:)
Publicēts: 30.05.10 22:14
 citēt
V-10, ja jau Tev tik ļoti patīk krāsiņas uzgriez canonam saturāciju... ;)

Bet visā visumā ko jūs īsti pīpējat?
Publicēts: 30.05.10 22:17 labots
 citēt
Luxferre:V-10, ja jau Tev tik ļoti patīk krāsiņas uzgriez canonam saturāciju... ;)

es neko - tikai paklačot atnācu, jo "'interesanta" saruna :)
Publicēts: 30.05.10 22:19
 citēt
Luxferre:V-10, ja jau Tev tik ļoti patīk krāsiņas uzgriez canonam saturāciju... ;)

Neko nepīpējam, Tā arī griežam saturation, kopā ar Alvila uzbraucieniem:)
Publicēts: 30.05.10 22:19
 citēt
uljens:
Eltons:Muļķības!
Ko Tu teiktu, kāpēc es, kā piemēram, esmu speciāli nogriezis WB Shift/Bkt uz B2,G2?

Baltā balansa korekcija zilai krāsai +2 un zaļai krāsai +2, šaubos vai tam ir kāds sakars ar blāvumu (es šos vispār atstāju mierā)

Sarkanie gaismas viļņi nomāc smalkos zilos.
Ja skalu pārbīdām, iegūstam bagātīgāku bildi un "nozagtos" krāsu laukumus.
Fizika.
Vizuāli izliekas, ka bilde blāvāka, bet pēc apstrādes viegli atgūstam un pēc (kā jau teicu) savas gaumes un sižeta mērķa atgriežam bildi, kā V-10 teica, "patiesajā" spektrā.
Šeit bija atslēgas vārds "patiess"... kurš to noteiks?
Publicēts: 30.05.10 22:21
 citēt
V-10:

Neko nepīpējam, Tā arī griežam saturation, kopā ar Alvila uzbraucieniem:)

Bet, manuprāt, vislabāk jau to darīt šopā, tur "saturācija" kombinācijā ar "vibrance" dod labākus rezultātus par jebkura ražotāja iebūvētajiem softiem...
Publicēts: 30.05.10 22:28
 citēt
Eltons:
uljens:
Baltā balansa korekcija zilai krāsai +2 un zaļai krāsai +2, šaubos vai tam ir kāds sakars ar blāvumu (es šos vispār atstāju mierā)

Sarkanie gaismas viļņi nomāc smalkos zilos.
Ja skalu pārbīdām, iegūstam bagātīgāku bildi un "nozagtos" krāsu laukumus.
Fizika.
Vizuāli izliekas, ka bilde blāvāka, bet pēc apstrādes viegli atgūstam un pēc (kā jau teicu) savas gaumes un sižeta mērķa atgriežam bildi, kā V-10 teica, "patiesajā" spektrā.
Šeit bija atslēgas vārds "patiess"... kurš to noteiks?

Man liekas Eltons atbildēja pareizi?!
Publicēts: 31.05.10 07:17
 citēt
Par Crop kamerām Tev pareizi pateica. Tajā līmenī, kam paredzētas šīs kameras, īpašas atšķirības tiešām naf. Tikko spamotais, par krāsām ir muļķības, īpaši attiecinot uz zemākā/vidējā līmeņa kamerām. Kā drīz uzzināsi, krāsas taisa fotošops, kamerā/datorā/vai šopa analogs. Par objektīviem, kritērijs varētu būt Nikona kardāni/motori, to (ne)savietojamība; Simpātijas pret noteiktu brendu (kādam jau ir mājās panasonic veļasmašina); Loģiskāk varētu būt brenda izvēle tāds pat kā kaimiņam/radam/draugam, kuram JAU IR daaaudz visādu pričendāļu kamerai un no kura es paņēmu kameru izmēģināt, kā guļ rokā/ kurš vēlāk kā čomam pa kautko izīrēs savus kameras pričendāļus... Lai veicas!:face-smile:
Publicēts: 31.05.10 08:57
 citēt
Uggga:
Maris:
par piereģistrēšanos fotoportālos gan paprasi šim (nezinu nevienu citu kam tik sviestaina prasība) naher to vajag - atbilde drošvien būs it kā loģiska, bet smieklīga tāpat :D

Sava fiška viņam ir, ka liek piereģistrētie kaut kur. Kad nonāk līdz bilžu analīzei, tiek apspriestas ne tikai klātesošo domas, bet arī pavisam neitrālu cilvēku viedokļi.

mārrutks, ne bilžu analīze, ir dabonama fotoportālos :D
Publicēts: 31.05.10 09:03
 citēt
Diva:Paldies visiem par atbildēm, kā arī par šo diskusiju!

Cik saprotu, tad krāsu piesātinājumu, kontrastu, gaišumu, siltumu vai aukstumu un ko nu tur vēl jebkura ražotāja aparātā taču var pieregulēt pēc vēlēšanās?
...........
Paredzu, ka šis cilvēks nav fotogrāfs. Dzīvē es no tāda labāk turētos arī tālāk, drošs paliek nedrošs!

Kursos Tu uzzināsi, ka matricas gaismasjutīgais elements VISPĀR krāsas neatšķir, tik spilgtuma gradācijas fiksē; uzzināsi, kas ir baijera režģis. Sapratīsi, ka krāsu attēlojums var būt atkarīgs no objektīva lēcu dzidrinājuma kvalitātes. UN ar pavisam citām acīm skatīsies uz "fotoģēniju" tekstiem portālos. Tāpēc, es domāju, tev lika piereģistrēties fotoportālos.:face-grin:
Publicēts: 31.05.10 09:53
 citēt

Cik saprotu, tad krāsu piesātinājumu, kontrastu, gaišumu, siltumu vai aukstumu un ko nu tur vēl jebkura ražotāja aparātā taču var pieregulēt pēc vēlēšanās?

Vēl esmu šokā par to, kā viens cilvēks grib izlikties ar gudru ar absurdām frāzēm, bet citi cilvēki, kuri pa starpai viens otrs tiešām arī ir gudri, cenšas šīs absurdās frāzes apspriest. Tā kā mana izglītība ir saistīta ar "krāsu spektru, gammu, kontrastu :D" tad tik terminoloģiski- saturiski kokaini analfabētiskus un absurdi neloģiskus viena cilvēka apgalvojumus nekad nebūtu gaidījusi no foto foruma...

Paredzu, ka šis cilvēks nav fotogrāfs. Dzīvē es no tāda labāk turētos arī tālāk, drošs paliek nedrošs!

Feikiem vispār ietecams turēties pa gabalu no reālajiem censoņiem, savādāk viss naivuma šarms tiks zaudēts. Protams, tas, ka profila bildīti neesi ielikusi (19.gadīga, blonda jaunkundze, piemēram), ek, tas pavisam nepiedodami! Tad diskusijai būtu lielāka garša un centīgākajiem visa paskaidrotājiem lielāks prieks.
Publicēts: 31.05.10 09:53
 citēt
Elmarss:
Kursos Tu uzzināsi, ka matricas gaismasjutīgais elements VISPĀR krāsas neatšķir, tik spilgtuma gradācijas fiksē

Ja stāsts par atsevišķiem fotojūtīgajiem elementiem (fototranzistoriem, fotodiodēm), tad tik tiešām tie reģistrēt tikai gaismas intensitāti, bet ja par vienu pikseli kā vairāku elementu kopumu, tad jau cits.... tāpat runājot par matricas pikesļiem neskaita, tak katru fotoelementu.

Un vispār matricas uzbūvi nezin lielākā daļa profesionāļu, un nav arī jāzin... Tad jau drīzs sāksim diskutēt par CCD un COMOS uzbūvi, gaismjūtības efektivitāti, spektrālo korekciju, ACP efektivitāti, trokšņu filtriem utt...

Elmarss:
kas ir baijera režģis.

Un kas tas ir? Es zinu tādu Brega režģi....

Elmarss:
Sapratīsi, ka krāsu attēlojums var būt atkarīgs no objektīva lēcu dzidrinājuma kvalitātes.

Varbūt sāksim apsriest pārklājumu efektivitāti, homogenitāti un noturību?
Publicēts: 31.05.10 09:56
 citēt
Luxferre:

Jā! Es par! :bad_smile:
Publicēts: 31.05.10 09:58
 citēt
alvils:
Luxferre:

+:big_smile:
Publicēts: 31.05.10 09:59 labots
 citēt
alvils:
Luxferre:

Sak Tev ar šodien uz spamošanu velk? :)

Oki sāciet lasīt:

en.wikipedia.org...

bet pārklājumi objektīvos ar ir vairāku veidu
Publicēts: 31.05.10 10:21
 citēt
Luxferre:
alvils:

Oki sāciet lasīt:

en.wikipedia.org...

Kā man patīk ģēniji, kam visa gudrība ir vikipēdijā....

kas ir baijera režģis.

Tad īpaši neaptēstajiem, viņiem saprotamā formā...:

en.wikipedia.org...

:anger:
Publicēts: 31.05.10 10:31
 citēt
Elmarss:
Luxferre:

Oki sāciet lasīt:

en.wikipedia.org...

Kā man patīk ģēniji, kam visa gudrība ir vikipēdijā....

kas ir baijera režģis.

Tad īpaši neaptēstajiem, viņiem saprotamā formā...:

en.wikipedia.org...

:anger:

:face-grin::face-grin::face-grin: Laikam kāds datoriķis ierunājās... :)

Ui pārēcos par šito... ! Tad kas galu galā režģis vai matrica?
Publicēts: 31.05.10 11:41 labots
 citēt
Vienīgais ko varētu ņemt vērā izvēloties ziepjutrauku - cik lielu dinamisko diapazonu kastīte spēj ierakstīt un krāsu "dziļumu"( kā pareizi latviski sacīt nezinu un negribu zināt, gan jau var saukt par piesātinājumu):D
www.dxomark.com...

p.s.
Sveiciens portretiem!;)
Publicēts: 31.05.10 11:46
 citēt

Vēl esmu šokā par to, kā viens cilvēks grib izlikties ar gudru ar absurdām frāzēm, bet citi cilvēki, kuri pa starpai viens otrs tiešām arī ir gudri, cenšas šīs absurdās frāzes apspriest. Tā kā mana izglītība ir saistīta ar "krāsu spektru, gammu, kontrastu :D" tad tik terminoloģiski- saturiski kokaini analfabētiskus un absurdi neloģiskus viena cilvēka apgalvojumus nekad nebūtu gaidījusi no foto foruma...

sveiks, Juri :face-kiss:
Publicēts: 31.05.10 11:52
 citēt
Diva:

Tā kā mana izglītība ir saistīta ar "krāsu spektru, gammu, kontrastu :D" tad tik terminoloģiski- saturiski kokaini analfabētiskus un absurdi neloģiskus viena cilvēka apgalvojumus nekad nebūtu gaidījusi no foto foruma...

!

Tad jau esi ķīmiķe vai fiziķe :) jo pārējie no krāsu gammām un diapozoniem saprot visai virspusīgi, jeb nesaprot neko ;)
Publicēts: 31.05.10 12:13
 citēt
Nikons labāks, jo var nosaukt mīļvārdiņā - par Nikiju.
Publicēts: 31.05.10 12:44 labots
 citēt
Anatoly Maltsev ([url=www.photosight.ru/]www.photosight.ru/[/url] users/16025/) ,EPA korespondents , šai sakarā teica - Kad bildējis Pekinas Olimpiskās, testējuš D3s un jauno 1D Mark. Vienbalsīgi (arī Canon vīri)teikuši - Nikon patīkamāki krāsu toņi... Knifs ir tur, ka viņi bliež JPEG. Aparātā ir laikam astoņi preseti, precīzi uzregulēti.Visiem dzīves gadījumiem. Sabildētais uzreiz - no aparāta uz redakciju Ņujorkā, pa tiešo (Zilais punkts:face, vai?). Tur - redakcijā strādā tālāk .Brends, ar kuru noslēgts līgums, pgādājot pēdējos modeļus, nekavējoties...:face-smile:
Publicēts: 31.05.10 13:10
 citēt
Daudz svarīgāk par kameru (Nikon vai canon) ir iepirkt labu optiku!
Publicēts: 31.05.10 13:21
 citēt
Daudz svarīgāk par Nikon vai Canon ir neiepirkt nepareizo brendu :bad_smile:
Publicēts: 31.05.10 13:24
 citēt
Daudz svarīgāk par Nikon vai Canon ir sekss ar modeli. :bad_smile:
Publicēts: 31.05.10 13:27
 citēt
Alvil, ko lai padomā dzīvnieciņu bildētāji?:D:D:D
Publicēts: 31.05.10 13:27
 citēt
alvils:Daudz svarīgāk par Nikon vai Canon ir sekss ar modeli. :bad_smile:

Tūlīt atnāks gudris un pieprasīs autortiesības uz šo teicienu... :)
Publicēts: 31.05.10 13:28
 citēt
Tas gan neko nonozīmē, bet tikko pamēģināju galerijā atminēt, kura Kanona, kura Nikona bildīte. Sanāca labi. Tā kā starpības nav, esmu gaišreģis.
Publicēts: 31.05.10 13:30
 citēt
Luxferre:
Tūlīt atnāks gudris un pieprasīs autortiesības uz šo teicienu... :)

Vai tad īstais autors nav portretu juris, kurš arī atbildīgs par šo tēmu? :shame: :what:
Publicēts: 31.05.10 13:35 labots
 citēt
Jā, tiešām, Jurim sveiciens!
Skaidrs, ka cilvēks nenoturēsies, ja jau saslimis ar fotoblogu komentēšanu.
Vai tad vēl ilgi būs tā trimda, ka nevarēs vairs ar savu vārdu un no sava kompja te nākt?
Kamēr Gudris kodējas vismaz kādam jautrība taču jāuztur...
Publicēts: 31.05.10 13:46
 citēt
Laciz:runa ir par religjiju. jo mazaak ticiibas, jo kaisliigaaki apspriedeeji :D

kanons vai nikons - pofig. galvenais neiegraabties sony (tizli rumpji) vai olimps (daargi stikli) :D

ps. a runa ir par purchika Juri?

Ja, ja! :)

Canonam un Nikonam lēti stikli! :D

Un par rumpjiem katram taču individuālas domas...
Publicēts: 31.05.10 13:47
 citēt
Gribu atsaukt savu iepriekšējo komentu. Pārbaudīju uz TN moņa, viss nostājās savās vietās, visiem krāsas vienādas. Vai varbūt jāuzkruķī krāsas monim?:face-grin:
Publicēts: 31.05.10 14:56
 citēt
Un kā ar Pentax, viņiem bildēto var atpazīt? Nopietni.
Publicēts: 31.05.10 15:01
 citēt
fukss:Un kā ar Pentax, viņiem bildēto var atpazīt? Nopietni.

manuprāt izskatās pēc canon... :shame:
Publicēts: 31.05.10 15:05
 citēt
Var CMOS no vecā tipa CCD sensora, piemeram K7 un K10d.
K7 toņi jau līdzīgi kanonikonam.
Publicēts: 31.05.10 15:06 labots
 citēt
...
Publicēts: 31.05.10 15:09
 citēt
www.fotoblog.lv...

pirmā brīdī, uzmetot acis, ir pārliecība, ka canon... :shame:
Publicēts: 31.05.10 15:10 labots
 citēt
Pentax k10 savulaik likās sapņu daikts. Atturēja ,ka visas bildes kuras bija kā paraugi internetā, arī Latvijas lietotāju knipsētās bija patīkami dzeltenzaļas. Bet tas bija ar ccd.
Publicēts: 31.05.10 15:20
 citēt
Ar CCD sensoru ādas toņi likās patīkamāki, ar CMOS sārtums vaigos parādās :)
Publicēts: 31.05.10 15:27 labots
 citēt
edvins-l:Ar CCD sensoru ādas toņi likās patīkamāki, ar CMOS sārtums vaigos parādās :)
Varbūt āda noveco un tāpēc neliekas vairs tik patīkama?:face-smile:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas