rixweber:a te nevienam beerni uz skolu un beerndaarzu nav jaaved, ka tik zalji domaajoshi kaajaamgaajeeji?
Es protu izvēlēties sev mitekļus , NOSACIJUMS lai bērniem skola bernudarzsss pulciņu madicīna būtu PIE MĀJAS , tā arī ir Skola pretī pāri ielai , bernudarzss mājas galā , amulance visi dakteri otrā mājas galā 5min ar kājām stacija pēc 30min esmu Rīgas centrā pēc 30min Siguldā , Bauskā , Jelgavā pēc izvēlēs Pad pirku sev "Dzivošanai" īpašumus tie maksāja MAKSIMĀLI man vienas nedēļas "Ienākumu" apmērā , piemēram māja kur taga esmu izmaksāja man APAĻUS 1000Usd
rixweber : Ja par tavu gadijumu , tad PUBLIKA ilgi brīnijās kāpēc esam izvēlējušies "Maju" tik divainā vietā , normāli visi apmetās vai nu Centrā vai ārpilsētā. Par cik es pietiekami biju nodzivojis pa Eiropu tad izvēlējāmies vietu atbilstoši VAJADZIBĀM tas ir 15min no "darba" AR KAJĀM un 10min no lielā Ringa un Lidostas Savulaik Minhauzenā ar mitu tapāc ka PA VIDU
Kā lai jums pasaka ES jau ~10 gadus uz priekšu zināju ka JĀDZIVO PIE KOMUNIKĀCIJĀM bet ārpus pislētas , vislielākā problēma būs SASTRĒGUMI un privātā transporta PROBLĒMAS , tāpāt zināju ka JĀPĒR TULĪT jo kad tas pieleks daudziem tad CENAS būs pavisam citas
...tas, ka tu dzīvo uz čakenes (un vēl 1.stāvā), lai gadījumā, ja sāk kustēties, viss būtu uzreiz pa rokai un pa lēto, neviens vairs nešaubās...
Laciz:Luni, var jau nievaajoshi soljot pa dziivi, bet ir milziiga kategorija nepiecieshamu darbu=cilveeku, kuriem defoltaa nepienaakas domaat "aatri un savaadaak" - aarsti, medmaasas, paardeveejas, skolotaajas, autobusu vadiitaaju. visu to, bez kuriem muusu dziive nebuutu tik "eerta" kaa Tev. Jaa, protams, arii te ir iznjeemumi. taapeec jau mums ir taads prezidents...
Man ir ir šādi tādi funktieri , PIEMĒRAM nekad nesmu maksājis ĀRSTIEM / SKOLOTĀJIEM / PĀRDEVĒJIEM , uzskatu ja reiz viņš šancē "Valsts" iesdādījumā tad ar to ar viss izteikts viņa ienākumu līmenis un kvalifikācija. Apmeklēju vienīgi PRIVATU medicīnu un mācību iestēds MAKSĀJU bet tikai atbilstoši piestādītajam cenrādim Ja cilvēkam vaig NAUDU viņš SPĒJ saprotami pateikt nodefināt CIK un izejot no tā es ar skatos VAIG man kautko par tādu ciparu vai nevaig. Ja kāds VLSTS iestadē DOMĀ ka viņam par darbu maksā PAR MAZ lai iet un strādā citur kur maksā savādāk Piemēram patreziējāis "Dzives posms" man saistās ar totālu apnikumu visās jomā , taka ar labdarību nodarbojis slinki taka ar klientām darbojos slinki , taka baudzu dzīvi slinko , vienkarši nav šobrīd izaicinājumu viss sen zināms garlaicīgs un rutīns , SKATOS ko publika apkārt veido un taisa ŽĀVAS nāk.
UldisS:...tas, ka tu dzīvo uz čakenes (un vēl 1.stāvā), lai gadījumā, ja sāk kustēties, viss būtu uzreiz pa rokai un pa lēto, neviens vairs nešaubās...
Tā kā esi no Laukiem un Rigas dzīvi nezini , tad nezini ka Čakene ne AGRĀK ne arī taga nav nekas tāds ko tu iedomajies To ko tu iedomājies atrodās 3 ielas uz "Proletriju" rajona pusi jebšu Pernavas , Asara stūris. Latvijas laikā Čakenei vispār nekāda sakara ar tavu iztelēi , toreiz tas atradās Grāvju ielā jebšu AIZ patreizējā REDISON SAS hoteļa ,taga to sauc Valguma iela no 6-24 tai posmā bija lielais un slavenais Rīgas "Bordeļu rajons" ta bija tāda "Tautas klasse" krutāki iestādījumi bija uz Terbatas ielas tur uz Terbatas / Lačplēša stūra kur taga visādi biznesa centri bet 70-80 bija Parks , āgrāk bija Kruts Restorāns + bordelis Taka Čakene tas tā "Folklora" no īsa brīža 90 gados
rixweber:a te nevienam beerni uz skolu un beerndaarzu nav jaaved, ka tik zalji domaajoshi kaajaamgaajeeji?
Es protu izvēlēties sev mitekļus , NOSACIJUMS lai bērniem skola bernudarzsss pulciņu madicīna būtu PIE MĀJAS , tā arī ir Skola pretī pāri ielai , bernudarzss mājas galā , amulance visi dakteri otrā mājas galā 5min ar kājām stacija pēc 30min esmu Rīgas centrā pēc 30min Siguldā , Bauskā , Jelgavā pēc izvēlēs Pad pirku sev "Dzivošanai" īpašumus tie maksāja MAKSIMĀLI man vienas nedēļas "Ienākumu" apmērā , piemēram māja kur taga esmu izmaksāja man APAĻUS 1000Usd
rixweber : Ja par tavu gadijumu , tad PUBLIKA ilgi brīnijās kāpēc esam izvēlējušies "Maju" tik divainā vietā , normāli visi apmetās vai nu Centrā vai ārpilsētā. Par cik es pietiekami biju nodzivojis pa Eiropu tad izvēlējāmies vietu atbilstoši VAJADZIBĀM tas ir 15min no "darba" AR KAJĀM un 10min no lielā Ringa un Lidostas Savulaik Minhauzenā ar mitu tapāc ka PA VIDU
Kā lai jums pasaka ES jau ~10 gadus uz priekšu zināju ka JĀDZIVO PIE KOMUNIKĀCIJĀM bet ārpus pislētas , vislielākā problēma būs SASTRĒGUMI un privātā transporta PROBLĒMAS , tāpāt zināju ka JĀPĒR TULĪT jo kad tas pieleks daudziem tad CENAS būs pavisam citas
Tas Kungs neko nelika mums pačukstēt par armagedonu, kamēr laiks ?
Piemēram man diskusija "Vaig tiesības" liekas pilnīgi mulķiga , KAM VAIG tam vaig , man nav nepieciešmas. Tapat par ienākumu līmenu , BRAUCAMA automašina ar visu TA mūsdienās ir nopērkama par VIENU vidēju bezdarbieka mēneša pabalstu. Tapat arī ar Biznessu , cilvēki kuri sapņo ka viņiem būs "Daudz naudas" un tad šie varēs gulēt un neko nedarit ir MULĶI , liels bizness prasa nemitīgu darbu un pilnveidošanu kas nu nekādi nav atpūta un neko nedarīt , līdz ar to ja gribi neko nedarīt tad liels binzess nespīd Man savulaik bija tik viens funktiers KO LAI IZDARA lai nekas nebūtu jādara ? Tas arī ir viss mans "Funktiers" ilgakā laika posmā BET redz reizēm kautkā muļķigi sanāk reķināties ar CITU intresēm , bieži vien muļķigām un kļudainām , bet par laimi esmu sen nodefinējis teorija JA GRIBAS LAI DARA , es netraucēju bet arī nepiedalos Piemēram esmu ņemis dalību NESKAITĀMU organziāciju un kantoru dibināšanā , ja cilvēki VĒLĀS kāpēc nepalīdzēt , viss pārējais gan nekad nav ietipis manos plānos PALĪDZU un eju malā kā savu misiju izpildījis
NilsS: Tas Kungs neko nelika mums pačukstēt par armagedonu, kamēr laiks ?
A man tikpat kā taismais vads ar viņu , viņa pārstāvis man vienmēr tuvumaa pēdējos gadus. Iespējams ka viņam ir MISIJA glāb manu "Dveseli" bet tik nestāsta , bet katrā ziņā jūtos labi un droši un mierīgi. UN to ko man vajadzēs zinašu pirmais BET ko zin VIRUMS tam vairāk nav nekādas vertības un nozīmes Es te kautāk aizracies darbos nebiju sen kīno skatijies , kautkā kolēgī aizvilka Berlīnē uz vienu Rolanda Emerika gabalu , nosaukumu netceros man pietika ka Emeriks ot tās gan bija LABAIS akurāt manu texstu apstiprinošs Par noasa škirstiem utt
dansiga:Laciz, 400 rblj 80tajos nav slima sunja murgi ..... es taadu algu nopelniiju ar oficiaalu darbu - man nebija cietaa alga bet uz izpeljnju un nestradaaju 24 st diennakktii - jo bija arii jaapatusee, ij beerni jaataisa/jaaudzina ;-)))
Pie darbgalda piestājos 64- tajā. Sark Zv.aigzne. Otrajā mēnasī 125 r. Dienests - trīs gadi. Aicināja uz OBHS - esot dotības - metāls bija tuvāks.Tad Ogres TK. 69-tajā - piektā kategarija, 72 - trajā sestā. Tarifs 300 r. mēnesī. Un tā līdz 99- tajam, kad bālelņi visu salaida grīstē. Ne velti Ņikuļinss reiz teica: neviens ārvalstu diversants nevar nodarīt tādu postu, kā mūsu pašu draņķi.. Rezults - pensija -285 , rokpelnim apmierinoša. Invaliditāte -otrā grupa, dod iespēju izmantot sabiedrisko trnsportu Latvijsa teritorijā bez maksas. Nu tāda mana pieredze. Dzīvoju katru dienu kā pēdējo - ar prieku...
Shadow:ar moci jabrauc, vot tas ir braukt prieks! un ari ielist visurkur var kur ar autinu netiksi. mocis - nakotnes fotografa toolis! FTW!
Motocikls... Uz motocikla jūtos kā putns, autiņā - kā būrī! Nu- man ir zinama Biķerniku šosejas apļa pieredze, tas par to krišanu. Autovadītāja aplicību saņēmu 75- tajā, man jau bija trīsdesmit. Pateicotis Javiņai, tuvplānā apskat''iju vietas, kuras savādāk nerdzdētu. Pašķirstīju Maršruta grāmatiņu ( bijām Centrālā Automotokluba filiāle, finansēja OT kombināta arodbiedrība). Redzamāki maršruti: 1974 - Kaukāzs (Armēnija, Gruzija). 1975 - Aizkarpati. No Breta - uz leju pa Tisas krastu. Pierobeža, tikai ar specatļauju, palīd'dzēja didesta biedri, kuri turpināja strādāt spēka struktūrās. Tur, tūristiem nepiejamā zonā pa īstam varēja vērot cilvēku darba tikumus, saddzīvi, caurbraucēju nesagānīu vidi. 1997 - Vidusāzija. Balhašs, taškenta. Ošā atkal speczona.Akbaitala (Baltais zirgs - kirgīziem pāreja -5200 m.virs j.līmeņa. Pamira trakts, pa Pjandžas upes labo krastu. Pretājā krastā - Afganistāna.Horogā izejam no zonas. Tad Samarkanda, Buhāra - slaidu aptrūkās. Turkmēnijā -30 km pa Karakuma smiltīm. .1999-tajā vēlrez vilkām uz šo reģionu, bija jāmaina maršruts - 'bija sākusies Afgāņu asinspirts. NoFergānas griezāmies uz Tjanšanu, pie Prževaļskas nacam pa jau zināmo trasi uz Krasnovodsku, uz prāmi.. Bez motocikla es nekad to visu nebūtu piedzīvujis. Pēs tam -Karēlijas ezeri, Murmanska, bet tas jau ir cits stāsts...
Shadow:ar moci jabrauc, vot tas ir braukt prieks! un ari ielist visurkur var kur ar autinu netiksi. mocis - nakotnes fotografa toolis! FTW!
Motocikls... Uz motocikla jūtos kā putns, autiņā - kā būrī! Nu- man ir zinama Biķerniku šosejas apļa pieredze, tas par to krišanu. Autovadītāja aplicību saņēmu 75- tajā, man jau bija trīsdesmit. Pateicotis Javiņai, tuvplānā apskat''iju vietas, kuras savādāk nerdzdētu. Pašķirstīju Maršruta grāmatiņu ( bijām Centrālā Automotokluba filiāle, finansēja OT kombināta arodbiedrība). Redzamāki maršruti: 1974 - Kaukāzs (Armēnija, Gruzija). 1975 - Aizkarpati. No Breta - uz leju pa Tisas krastu. Pierobeža, tikai ar specatļauju, palīd'dzēja didesta biedri, kuri turpināja strādāt spēka struktūrās. Tur, tūristiem nepiejamā zonā pa īstam varēja vērot cilvēku darba tikumus, saddzīvi, caurbraucēju nesagānīu vidi. 1997 - Vidusāzija. Balhašs, taškenta. Ošā atkal speczona.Akbaitala (Baltais zirgs - kirgīziem pāreja -5200 m.virs j.līmeņa. Pamira trakts, pa Pjandžas upes labo krastu. Pretājā krastā - Afganistāna.Horogā izejam no zonas. Tad Samarkanda, Buhāra - slaidu aptrūkās. Turkmēnijā -30 km pa Karakuma smiltīm. .1999-tajā vēlrez vilkām uz šo reģionu, bija jāmaina maršruts - 'bija sākusies Afgāņu asinspirts. NoFergānas griezāmies uz Tjanšanu, pie Prževaļskas nacam pa jau zināmo trasi uz Krasnovodsku, uz prāmi.. Bez motocikla es nekad to visu nebūtu piedzīvujis. Pēs tam -Karēlijas ezeri, Murmanska, bet tas jau ir cits stāsts...
Kad mani izsvieda no institūta un nomuļļāju pa frontes līniju,es arī rukāju par mello-galvaniķi.Darbiņš smags un netīrs ,bet tiem laikiem labi apmaksāts-kādi 350 jau nu regulāri bija.Un nekādu konfliktu ar likumu,jo es pēc dabas bailīgs un riskēt ar sēdēšanu par valūtu vai spekulāciju tā īsti neuzsāku.Nu pa niekiem-kāds blociņš cigarešu,džinsītes pret pieclatniekiem,padomju sabiedrībai nepieņemamas mūzikas izplatīšana...Bet,kad sarkanos sāka triekt prom,tipa kooperatīvi radās un "komercveikali",tad gan ātri noreaģēju un proletariāta gaitām metu mieru(dumākie nosēdēja līdz sāka algas neizmaksāt) un uzsāku inteliģentāku nodarbošanos-angļu val.apmācību.Miljonu tur nebija,bet sava iztikšana gan.Un tā līdz kolēģu skaudība un vietējo politiķīšu stulbums arī šo lavočku aizklapēja.Tagad esmu atradis tādu iztikas veidu,ka vispār varu nestrādāt.Un jūtos lieliski!
NilsS - Kā tur tas gruzīns dziedāja - moji goda -mojo bogatstvo! Kāpēc to visu penteri rakstu - apskateit pasuli, kamēr spēks kaulos un uztvere svaiga! Masu takas ir pārpildītas - draugs atgrizās no Monblāna. skatāmies video - Līdz sniegiem - pacēlājs, nav nevienas vietas, kur nebūtu bars mazu, dzeltenu cilvēciņu ar ziepīšiem .. Nu, kad grubpa aizgāja sniegos, uz virsotnes pusi, tad situācija mainījās. Ir Marŗutu programma - šķiet - Nezināmie alpi, var i-netā pameklēt. Mans sapnis - nupat uzceltā (ceru) bāzes nomertne Elbrusā. Pašā augšā, sedlienē starp virsotnēm. Ja Radītājs lems...
viecha:uzsāku inteliģentāku nodarbošanos-angļu val.apmācību.Miljonu tur nebija,bet sava iztikšana gan.Un tā līdz kolēģu skaudība un vietējo politiķīšu stulbums arī šo lavočku aizklapēja.Tagad esmu atradis tādu iztikas veidu,ka vispār varu nestrādāt.Un jūtos lieliski!
Jā jā vecīt , kad mani ar tevi iepazistināja un bija tas liekas 1987vai 1988 gadā man teica "Sitais čali māca angļu valodu" TĀ es ar tevi atceros , Sever Gunārs vai Birkmanis to teica tu tur kopā ar Bendiku un Gati Vanagu kautko tusējāt pa VEF piles mazo telpu Tur es starp citu ar Rudzīti un Banderu arī iepazinos
labs pusi vietu pat dzirdejis neesmu, Buhaara sounds good ehh tagad hren tur izbraukasi, vainu noshaus vainu vienkarsi neielaidiis. toties jevropa valja, apli shmalpi, kurini tik. taka nav slikti varbut nemaz, vienigi ko tur eiropa vairs redzet
Oooo Asaru iela, mana roģina... Es, ja kas, pat miglaini atceros kā filmēja Vārnu ielas Republiku...tāds veclaiku tramvajs brauca... Ja nu kāds dzīvoja attīstītajā zociālismā, kā skandināvijā 80.jos, tad tie bija kolhoznieki bagātajos kolhozos...
A tā...atceros mučīte strādāja par plānu daļas vadītāju kokapstrādes rūpnīcā - alga ~160 rubļu, toties mani pa blatu paņēma darbā vasarā par pakotāju - par prastu fizisku darbu maksāja vairāk, liekas, ka mēnesī 250-300 rubļus varēja nopelnīt... Tā debīlā valsts tak tika būvēta kā proletariāta/lumpenu paradīze, jo nezglītotāks, jo vairāk maksāja.
The lowest, most degraded stratum of the proletariat. Used originally in Marxist theory to describe those members of the proletariat, especially criminals, vagrants, and the unemployed, who lacked class consciousness.
imgfoto:Oooo Asaru iela, mana roģina... Es, ja kas, pat miglaini atceros kā filmēja Vārnu ielas Republiku...tāds veclaiku tramvajs brauca... Ja nu kāds dzīvoja attīstītajā zociālismā, kā skandināvijā 80.jos, tad tie bija kolhoznieki bagātajos kolhozos...
A tā...atceros mučīte strādāja par plānu daļas vadītāju kokapstrādes rūpnīcā - alga ~160 rubļu, toties mani pa blatu paņēma darbā vasarā par pakotāju - par prastu fizisku darbu maksāja vairāk, liekas, ka mēnesī 250-300 rubļus varēja nopelnīt... Tā debīlā valsts tak tika būvēta kā proletariāta/lumpenu paradīze, jo nezglītotāks, jo vairāk maksāja.
Ta ja mēs no viena kolchoza Es tur tā pa 55 hokejskolu vēlāk REMT un 23 vakareni kas pretī 5 Gada parkam
imgfoto:Tā debīlā valsts tak tika būvēta kā proletariāta/lumpenu paradīze, jo nezglītotāks, jo vairāk maksāja.
Ar šito gribēji pateikt, ka Lunis bijis TOTĀLI TUPS, jo pelnījis tik daudz?
Oi nē vecīt , istenībā jau Mutere mani bij domājusi "Iemācīt" ka pelnīt daudz strādājot ar "Rokām" nav stils un istenībā jau tie ar rokām strādātāji ar ir DAŽĀDI , piemēram tepatās jau pieminētie "Dzelžu veči" bija nu ļoti advancēta un intelextuāla publika , daudz taisot visādas "Presformas" pajaucos pa VEF jauno Instrumentālo cehu kas uz Raunas ielas pusi Onkuļi tur bija KRUTIE , vienkarši "Viropotāji frēžetāji atsļedznieki" bet intelexc un zināšanas dudiš vairāk ķa normālam "Iņžeņeram no lielajiem sīpoliem" Princips bij tads SAPRATU ka par trulu darbu aksā DAUDZ jo lai no normāla cilvēka uztasit LOPIŅU kurš tēlo "Robotu" jāmaksā vairāk neka PAR DOMĀŠANU rakstāmgalda Gļuks mammiņai sanāca , SAVU IDEJU viņa man pierādija es tiktiešām visus PĒC TAM mūžā daļu esmu tik mācijies un mācijies , BET domu ka PELNĪT DAUDZ nav labi tas laikam viņai nebij ienācis prātā ka VAR ARĪ TĀ darīt un ne obligāti "Pilnīgi pie galda" bet visas spējas un iespejas saliekot kopā , ko es ar veikmīgi dariju
Es jau viss , es beidzamos gadus PILNĪGU Luni laižu , aktīvi intensīvo "Biznessu" beidzu brīdī kad "Aizvācu" kantori no LV viss taga es tā BAUDU dzīvi prieka pēc kā "Konsultanc" Taka "Lielie" projekti sen reālizeti , lai taga tiek citiem un tie ar veiksmīgi rēalizē par ko man prieks MAN nav vēlmes , man patreiz labi kā ir LAIKAM katram savs "Vēlmju" skaita limits ne LAIKA manējais kautkā laikm krietni patuķsojies BET vēl jau ir šdas tādas MEGA idejas , kas palēnām top "Klusu klusu" Kautkā pārāk ātri SAVULAIK sasniedzu visu lielo "kARJĒRAS" vēlmju piepildījumu un sapņu īstenojumu Viss finiš TIESIBAS mož ar nolikšu kautkad kad vajadzēs