o izdomāju iemeslu kapēc apsargi varēja mēģināt aizturēt fotogrāfu
teiksim dzekiņš bāza kameru cauru žogam kas bija paredzēta lai novērstu iespējamos nelaimes gadijumus tur ķieģelis uz galvas utt a savu kameru viņs traucē strādniekiem tur cilveeks ar fleksi zāģē armatūru a te viens močī ar zibeni acīs baaza galvu vai rokas sētas caurumā un te kur bijis nebijis ķieģelis
bīstams tipiņs kas var radīt kaitējumus i sev i apkārtējiem
Smartiņ,tu gudreli.Zin ko tev vajag noķert?Nesen lasīju kādā žurnālā kā daudzveidot seksuālo dzīvi.Nu un viens padoms bija-kniebties ar savu gērlu tā lai citi redz.Piemēram kādā viesnīcā uz balkona.Pa vidu iela,a tu no pretējās puses,kur cita (nejauši gadījies tieši tavs privātīpašums) teritorija mierīgi ar kādiem 200 mm tos padomu pielietotājus iemūžini.A?
Gērls,nu tas ir...kā lai tev puikam izstāsta....tas ir tas, kas tev visu laiku prātā. Rītos,vakaros,pa dienu un nakti,kaujā un mācībās,darbā un atpūtā.Vienmēr!
viecha:Gērls,nu tas ir...kā lai tev puikam izstāsta....tas ir tas, kas tev visu laiku prātā. Rītos,vakaros,pa dienu un nakti,kaujā un mācībās,darbā un atpūtā.Vienmēr!
tikko gāju garām, bariņš ir novācies. Tur uz drāšu žoga ir uzlikta balta plēve, lai neredz cauri. Daži aktīvākie pamanījušies to plēvi noņemt, lai var kārtīgi nofočēt būvlaukumu
paskatījos DelfiFoto bilžas... pasākums izdevies!!! re kā izrādās, ja latviešus nokaitina viņi ne tikai var sanākt kopā un uzdziedāt, bet arī viens otru safotografēt...
ak34:nav īsti tik vienkārši - tas juridiski ir sarežģīts jautājums.... bildēšana ir no publiskas vietas...
Tas, ka tas ir juridiski sarežģīts jautājums, pilnīgi piekrītu. Un sarežģīts tas ir tādēļ, ka mums nav definēta publiskā telpa. Piem. Štatos no publiskas telpas vari bildēt visu ko vien vēlies (tur gan nupat ieviesa aizliegumu bildēt metro), tobiš kadrā var būt viss, kas no publiskās telpas, NEIZMANTOJOT PALĪGLĪDZEKĻUS, ir redzams. Bet ja tu pakāpsies uz ķeblīša, tad ir milzīgas iespējas norauties. NU un, protams, bezgalīgās tiesības/aizliegumi bildi pārdot bez model, property, car, pet u.c. relīzēm.
Mans jurists kadu laiku atpakaļ bija sagatavojis kopsavilkumu par fotografēšanu. Tas gan bija vairāk saistīts ar personas tiesībām uz savu attēlu, jo tajā laikā man tas bija aktuāls juridisks jautājums. Šajā gadījumā ir diezgan tuva situācija, pat vienkāršāka.
Tā, ka ja ir interese - varu privāti pārsūtīt. Tur šis jautājums bija apskatīts no Latvijas likumdošanas un tiesu prakses viedokļa, kā arī no Eiropas Savienības un atsevišķu dalībvalstu likumdošanas un tiesu prakses viedokļa gadījumos, kad jautājums bija aizgājis līdz Eiropas cilvēktiesību tiesai.
imgfoto:A kurš ir tas nopietnais zēns, kas plēvi rullē nost?
Tie ir būvlaukuma strādnieki,iemesls nekļuva skaidrs,vai nu šķēlisti tā demonstrēja ka viņiem kā jau cilvēkiem kristālskaidru dvēselīti un skaidravotaūdens dzidruma sirdsapziņu nekas nav slēpjams,vai arī zinot ka to nofilmēs, un klāt nebijušiem video skatītājiem tiks panākts iespaids,ka fotogrāfi bojā īpašumu.
P.S. čota reportāžu sadaļā bilžu naff,vait no tā visa bara šejieniešu nebija?
Shadow:latvietim patik daudz runat un nihuja nedarit, vot tas jamaina, pirmkart jau pashiem sevii
Shadow, izskatās, ka Tu esi te gudrākais. Pastāsti jēgu no šīs akcijas? Ja es viens, bez masu mēdiju pieminēšanas un flašmoba rīkošanas, rīt aiziešu uz šo būvlaukumu un bildēšu, apsargi liks mani mierā? Neliks dzēst bildes un citādi fiziski iespaidot? Es neticu. Un domāju, ka Tu arī netici
Kā tusiņš ir ok. Kā protesta akcija, lai kaut ko reāli panāktu - nekāda
manzjurijs:nu nevajag jau arī fotogrāfiem atļauties visatļautību! a latviesiem kaa vienmeer vajag speciaali kašķi meklēt
Vai iet uz ielas klāt svešam cilvēkam un pieprasīt personas datus,pavēlēt iznīcināt privātīpašumu un draudēt ar izrēķināšanos ir ķipa normāli? Esmu vests gan uz miliciju ,gan policiju ir draudējuši nožņaugt ar fotoaparāta siksnu(jau turot to siksnu rokās),piekaušanas/tehnikas dauzīšanas draudus un ilgstošas skaidrošanās neļaujot man atstāt konflikta vietu emu kopumā kādas reizes 20 pieredzējis.Tas viss VIIENMĒR ir bijis brīvi pieejamās SABIEDRISKĀS vietās,šitas ķipa ir baigā demokrātija?
Shadow:latvietim patik daudz runat un nihuja nedarit, vot tas jamaina, pirmkart jau pashiem sevii
Shadow, izskatās, ka Tu esi te gudrākais. Pastāsti jēgu no šīs akcijas? Ja es viens, bez masu mēdiju pieminēšanas un flašmoba rīkošanas, rīt aiziešu uz šo būvlaukumu un bildēšu, apsargi liks mani mierā? Neliks dzēst bildes un citādi fiziski iespaidot? Es neticu. Un domāju, ka Tu arī netici
tatad tavs piedavajums ir... ? heh
Policija + protokols = sods. Un vienmēr, kad šādi gadījumi notiek. Edit: Vai arī katru reizi, kad kādam fotogrāfam kāds apsargs nodara gauži, savācas viss šis bars un pēc divām dienām aiziet sataisīt tusiņu.
Šajā gadījumā (līdzīgi kā jebkurā citā) ir svarīgi, lai sekotu soda neizbēgamība.. nevis vienreiz ir, citreiz nav..
Policija + protokols = sods. Un vienmēr, kad šādi gadījumi notiek.
Šāds gadijums nav policijas kompetencē līdz brīdim,kamēr fotogrāfam sadod pa purnu un sadauza aparatūru.Un tad vēl nav teikts ka vainīgie tiks atrasti un neizrādīsies,ka fotogrāfs pats ir sites ar galvu pret asfaltu,vai kā citādi pats nokritis pa trepēm.
nu redz, tagad pateicoties shim "tusinam" vienkarshs mirstigais cilvecinsh zinas, ka apsardze TAA DARIT NEDRIKST un sauks mentus, ja liks rokas klat. visi jau nav tik drosmigi un likumus zinoshu, un debilais privatsargs izmantojot urlu pieeju, turpina "valdiiit"
manzjurijs:nu nevajag jau arī fotogrāfiem atļauties visatļautību! a latviesiem kaa vienmeer vajag speciaali kašķi meklēt
Vai iet uz ielas klāt svešam cilvēkam un pieprasīt personas datus,pavēlēt iznīcināt privātīpašumu un draudēt ar izrēķināšanos ir ķipa normāli? Esmu vests gan uz miliciju ,gan policiju ir draudējuši nožņaugt ar fotoaparāta siksnu(jau turot to siksnu rokās),piekaušanas/tehnikas dauzīšanas draudus un ilgstošas skaidrošanās neļaujot man atstāt konflikta vietu emu kopumā kādas reizes 20 pieredzējis.Tas viss VIIENMĒR ir bijis brīvi pieejamās SABIEDRISKĀS vietās,šitas ķipa ir baigā demokrātija?
es neaizstāvu nevienu pusi! bet tomeer negribeetu, ka manu īpašumu bildē bez manas saskaņošanas, vai atļaujas! tev patiktu, ka edofils fočē tavus bērnus? (nezinu vai tev tādi ir ) Demokrātija? šeit? nē pie mums nav demokrātija.
60uz5komats6:
es neaizstāvu nevienu pusi! bet tomeer negribeetu, ka manu īpašumu bildē bez manas saskaņošanas, vai atļaujas! tev patiktu, ka edofils fočē tavus bērnus? (nezinu vai tev tādi ir ) Demokrātija? šeit? nē pie mums nav demokrātija.