Esmu noskatījusi Nikon D90. Tikai problēma tāda, ka šobrīd pietrūkst naudas labākam objektīvam, bet ar kaut ko ir jāsāk. No vienas puses lētajā KIT objektīvā ieguldīt naudu negribās, jo iespējams pēc kāda laika čīkstēšu, ka gribās ko labāku, ja nu vienīgi kādu lietoto par ļoti simbolisku cenu paņemtu vai arī kādu daudz maz universālo variantu, ko ērti līdzi uz pasākumiem, izbraucieniem paņemt, kuram pielietojumu tomēr varētu atrast, piemēram, šādu komplektu paņemt Nikon D90 + 18-105mm VR KIT, tikai atsauksmes par stiklu laikam nav pārāk labas (padalieties ar atsauksmēm). Apsveru variantu par Nikon AF 50 mm F/1.8D, ar kuru ceru, ka telpās varēs bildēt arī bez zibspuldzes (varbūt kāds pat var atsūtīt kādas bildes apskatīt, vai vispār telpas kas jēdzīgs sanāk), bet ar vienu fiksēto stiklu gan jau būs par maz, vēl jo vairāk, ja esmu pieradusi pie 10x zoom objektīva.
Bildēt gribās jau visu ko, tāpēc vēlāk gribās kādu macro objektīvu, piemēram, sigma105mm /2.8, vēl arī varētu, piemēram, Nikkor 70-300mm /4.5-5.6 IF ED VR, vēl arī šis interesē – Nikkor 16-85mm /3.5-5.6G ED VR. Gribētos kukaiņus bildēt, putnus, šad un tad arī sportu, arī cilvēkus un gribās, lai tās bildes nesanāk tik plakanas, lai tas objekts izceļas uz miglaināka fona utt.
Padalieties ar piedzi, ar ko sākāt, kāpēc to izvēlējāties un vai ar izvēle bija pareiza. Varbūt, kāds var atsūtīt neapstrādātas bildes, lai vieglāk ko saprast, internetā esmu jau tās pētījusi, bet īpaši gudrāka nepaliku. Kur ir atsaucīgi pārdevēji, kur var labāk patestēt objektīvus?
18-105mm VR KIT - atsauksmes tikai tās labākās... Man ir - nesūdzos! Labāks par tamron 17-50/2,8 - daudzi gan tūlīt iebildīs, bet tas tik mans sub. viedoklis, jo esmu jūzojis abus, bet palicis pie nikon
Laciz:izskataas ka Tev vajag gaishu 1:1 10-1000... diemzheel - veel nav uzrazhots...
gribēties jau gribās man daudz ko. un tādu, ja arī uzražos, diezvai varēšu atļauties nopirkt un vēl izstaipīt visur līdzi. spamot, lūdzu, nevajag.... nevajag pūlēties ko rakstīt rakstīšanas pēc.
p.s. atvainojos, par dažām gramatiskām kļūdām tekstā, nepamanīju pārlasot.
Laciz, Tev tam objektīvam ir fokusa nobīde, vai arī speciāli (muļķīgi) asumu centies dabūt uz staba, nevis tuvākā cilvēkseja, kam, manuprāt, būtu jādod galvenais gods... ?
Silvia, ja "Bildēt gribās jau visu ko", diez vai 50mm fikss būs labākais risinājums... Drīzāk tad jau to milzu zūmu enter level klases KITu (kaut vai to pašu 18-105mm VR), lai sapratu, kuri ir ĪSTIE mm, kurus visvairāk lieto, kurus vajag utt, un tad atticīgajā diapozonā arī nopērc teicamu stiklu, lai jau tad tas arī būtu kaut cik jēdzīgs zūms vai izcils fikss, gan jau TAD JAU zināsi, kas tieši! Ja nopirksi tieši šo ar VR, varēsi pie viena noskaidrot arī to, vai Tev IR AKŪTI nepieciešama stabilizācija (VR) vai vari bez tās iztikt, jo varēsi testējot slēgt iekšā un ārā līdz vēmienam.
RinaldsV:18-105mm VR ... Labāks par tamron 17-50/2,8
Nu te jautājums par to, kādās kategorijās. 18-105 pilnīgi noteikti ir DAUDZ mīkstāks. Ja asums (kā žiletei) nav galvenā prioritāte, atsevišķās kategorijās nikkor 18-105 VR ir pārāks.
alvils:Laciz, Tev tam objektīvam ir fokusa nobīde, vai arī speciāli (muļķīgi) asumu centies dabūt uz staba, nevis tuvākā cilvēkseja, kam, manuprāt, būtu jādod galvenais gods... ?
Silvia, ja "Bildēt gribās jau visu ko", diez vai 50mm fikss būs labākais risinājums... Drīzāk tad jau to milzu zūmu enter level klases KITu (kaut vai to pašu 18-105mm VR), lai sapratu, kuri ir ĪSTIE mm, kurus visvairāk lieto, kurus vajag utt, un tad atticīgajā diapozonā arī nopērc teicamu stiklu, lai jau tad tas arī būtu kaut cik jēdzīgs zūms vai izcils fikss, gan jau TAD JAU zināsi, kas tieši! Ja nopirksi tieši šo ar VR, varēsi pie viena noskaidrot arī to, vai Tev IR AKŪTI nepieciešama stabilizācija (VR) vai vari bez tās iztikt, jo varēsi testējot slēgt iekšā un ārā līdz vēmienam.
alvil - beidz spamot. fokuseejot ar roku nekas nemeedz nobiidiities. kaapeec guljosh cilveeks jaataisa asumaa?
es Tev jautātu, priekš kam vispār tas guļava jābildē... bet nu, ja jau tomēr neesi atradis neko lādzīgāku, ko bildēt, un šito sviestu esi uzfokājis, tad varēji jau mēģināt tomēr godu (ko piešķir fokusa punkts) atdot tomēr NEJAU stabam, jopcik!
es Tev jautātu, priekš kam vispār tas guļava jābildē... bet nu, ja jau tomēr neesi atradis neko lādzīgāku, ko bildēt, un šito sviestu esi uzfokājis, tad varēji jau mēģināt tomēr godu (ko piešķir fokusa punkts) atdot tomēr NEJAU stabam, jopcik!
Alvil atslaabsti. Piedod par tiem svaarkiem. Tev vajag garus...
Laciz:Piedod par tiem svaarkiem. Tev vajag garus...
Vajadzēja piedomāt, lai acerētos, par ko ir runa (par ko atvainojies)... Bet Tev laikam pašam tas dikti svarīgi, ja tik lielu uzmanību pievērs un labi atceries!
Laciz:Piedod par tiem svaarkiem. Tev vajag garus...
Vajadzēja piedomāt, lai acerētos, par ko ir runa (par ko atvainojies)... Bet Tev laikam pašam tas dikti svarīgi, ja tik lielu uzmanību pievērs un labi atceries!
no otras puses - Tu shito huinju nerakstiitu, ja es pateiktu ka tas 50nieks ir 1,4 un vispaar - taa bija ilustraacija, ka 50nieks uz kropa telpaas ir pashauri. telpa bija apm. 18m2
alvils:
no otras puses - Tu shito huinju nerakstiitu, ja es pateiktu ka tas 50nieks ir 1,4
RinaldsV:18-105mm VR ... Labāks par tamron 17-50/2,8
Nu te jautājums par to, kādās kategorijās. 18-105 pilnīgi noteikti ir DAUDZ mīkstāks. Ja asums (kā žiletei) nav galvenā prioritāte, atsevišķās kategorijās nikkor 18-105 VR ir pārāks.
gribās jau, lai nav pamīksts.
bet ar šo 18-105 VR bez zibspuldzes telpās ir iespējams vispār ko prātīgu nobildēt?
D90 ir laba izvēle. Nesen (18-135) kitam piepirku 50mm 1.8D (www.laptop.lv...), esmu apmierināts, pat ļoti. Bet ja tas būs vienīgais objektīvs, baidos būs par īsu/garu dažādās situācijās, tādēļ protams ieteicamāk kādu zūmenieku.
18-105 VR ir VR, līdz ar to VR nedaudz pasargā no trīcošu roku miglubildēm...
atkarīgs no telpām un tā,ko bildē... ja esi ar mieru paciest ISO1600 (kam vajadzētu būt lietojamam),tad domājams ka arī ar f/3,5 varēs ko nobildēt. bet ja gaišu fiksu,tad drīzāk DX 35 f/1,8
shvaboc:atkarīgs no telpām un tā,ko bildē... ja esi ar mieru paciest ISO1600 (kam vajadzētu būt lietojamam),tad domājams ka arī ar f/3,5 varēs ko nobildēt. bet ja gaišu fiksu,tad drīzāk DX 35 f/1,8
šis laikam nav tik populārs, pēc loģikas mazākām telpām, piemēram, dzīvoklī, būtu piemērotāks, bet pasākumos jau derētu atkal 50mm. cena jau 50mm arī patīkamāka.
Gabiz:D90 ir laba izvēle. Nesen (18-135) kitam piepirku 50mm 1.8D (www.laptop.lv...), esmu apmierināts, pat ļoti. Bet ja tas būs vienīgais objektīvs, baidos būs par īsu/garu dažādās situācijās, tādēļ protams ieteicamāk kādu zūmenieku.
18-105 VR ir VR, līdz ar to VR nedaudz pasargā no trīcošu roku miglubildēm...
tas 50mm 1.8D neliek mieru, izskatās, ka ātrāk vai vēlāk tādu tāpat nopirkšu
shvaboc:atkarīgs no telpām un tā,ko bildē... ja esi ar mieru paciest ISO1600 (kam vajadzētu būt lietojamam),tad domājams ka arī ar f/3,5 varēs ko nobildēt.
tak f1.8 max fragmai pret 3.5 max fragmu ne tikai gaismspeejaa atshkjiriba, bet ari fokuseeshanas aatrumaa un precizitaatee, bet d90 laikam bija iestraadaata fokusa asisteeshanas gaisminja (?), kgan man uz k-7 taa gaisma tikpatkaa nepaliidz un nav vajadziga Lacim-fokuseejoties objektiivam staav pilnibaa atveerta diafragma, taatad teoreetiski vajadzeetu buut taa, ka fokuseejoties kreeslaa ar gaishaaku objektivu kamerai vieglaak un preciizaak buus iespeejams atrast fokusu, un tajai gaisminjai buutu jaapalidz briizjos kad ir minimaals kontrasts un gruuti brizji fokusa sensoriem
NIKON AF-S 18-55 mm f/3,5-F5,6G DX club.foto.ru... - kādas atsauksmes ir par šo (tieši šo laikam vairs nevar nopirkt, bet ar VR var gan)? kaut kur paskatījos 18-105mm VR bildes - kaut kā ne īpaši patika, vai tiešām tik labs? man likās, ka tas 18-55mm makro smukāk bildē, arī ainavas likās ok un ja gadījumā nepatiks, tad vismaz tik daudz naudas pa lieko nebūs izgrūsta.
Silvia:NIKON AF-S 18-55 mm f/3,5-F5,6G DX club.foto.ru... - kādas atsauksmes ir par šo (tieši šo laikam vairs nevar nopirkt, bet ar VR var gan)? kaut kur paskatījos 18-105mm VR bildes - kaut kā ne īpaši patika, vai tiešām tik labs? man likās, ka tas 18-55mm makro smukāk bildē, arī ainavas likās ok un ja gadījumā nepatiks, tad vismaz tik daudz naudas pa lieko nebūs izgrūsta.
meiteniit... kaadas atsauksmes Tu gribi par kit objektiivu?
starp citu - nav jeega pirkt D90 un kitu... pietiks ar 3000 un kitu domaaju, ka atshkjiriibu nejutiisi
Silvia:NIKON AF-S 18-55 mm f/3,5-F5,6G DX club.foto.ru... - kādas atsauksmes ir par šo (tieši šo laikam vairs nevar nopirkt, bet ar VR var gan)? kaut kur paskatījos 18-105mm VR bildes - kaut kā ne īpaši patika, vai tiešām tik labs? man likās, ka tas 18-55mm makro smukāk bildē, arī ainavas likās ok un ja gadījumā nepatiks, tad vismaz tik daudz naudas pa lieko nebūs izgrūsta.
meiteniit... kaadas atsauksmes Tu gribi par kit objektiivu?
starp citu - nav jeega pirkt D90 un kitu... pietiks ar 3000 un kitu domaaju, ka atshkjiriibu nejutiisi
es Tev ieteiktu sho [url=http://www.kenrockwell.com/nikon/200f2.htm
te]http://www.kenrockwell.com/nikon/200f2.htm
te[/url] laikam normāli uz jautājumiem nemāk atbildēt, tikai apņirgt māk un piesieties vārdiem! par atšķirībām starp abiem body esmu informēta.
diemžēl... bet VĒL sliktāks par 18-105. cik nu man ar vienu un otru sanācis saskarties... tas 18-55 ir PATS PATS LĒTĀKAIS un švakākais, kas vispār no nikon pieejams veikalos. pats esmu to patestējis... nu tad jau labāk skrūvēt vecos zenītus virsū un kruķīt manuāli fokusu... 18-105, lai gan ir uz pusi lielāks zūms, tomēr nav nemaz tik slikts.
Laciz! Tas saucās - FIZIKU neapšmauksi! (+)Par fragmas darbību fokusējoties -manuālis. (+) Gaiō objektīvu plusi un mmīnusi - i-netā. Par autora tēmu. Pamēģināju telpās 50/1,8. Par garu, nav arī pienācīgi gaišs. Nik. 35/1,8 vēl nebija iznācis. Klubā ieteca papētīt trešos ražotājus, Jau bija Sigma 50-150/2,8, izvēlējos Sgma 30/14. Manām vajadzībām- ideāls(bildēju savam priekam). Veiksmi!
te maak normaali ar atbildeet, re, tas pats alvils ar smuki visu pantinjos sariimee kas labs un kas nelabs. pati saac ar visaadiem variantiem - plati, shauri, gari, zuumi, shmuumi, un tad beigaas babaac kaa ar sirpi pa pautiem - a ko juus sakaat par kitu? kits ir suuds. nav jeega pirkt d90 un zhljembaaties ar kitu. nebuus Tev labaakas bildes kaa ar patreizeejo fujiku. nopietni esmu redzeejis bariem meitenju, kam peec taada fujika tipa aparaata ar spoguleni vnk nekas nesanaak un baac - tragjeedija!!!
diemžēl... bet VĒL sliktāks par 18-105. cik nu man ar vienu un otru sanācis saskarties... tas 18-55 ir PATS PATS LĒTĀKAIS un švakākais, kas vispār no nikon pieejams veikalos. pats esmu to patestējis... nu tad jau labāk skrūvēt vecos zenītus virsū un kruķīt manuāli fokusu... 18-105, lai gan ir uz pusi lielāks zūms, tomēr nav nemaz tik slikts.
it kā cena par to liecina, ka neko labu jau gaidīt nevar, un no pieejamām bildēm internetā jau grūti ko saprast, kur nu vēl salīdzināt.
Nevajag tik. Kā kit objektīvs ir ļoti lielisks. Pie kam tālajā galā (55mm) ir pat samērā ass. Nu vismaz salīdzinot ar otru štruntu 55-200mm AFS f/4-5,6 P.S. 18-55 vismaz interneta reviewos ir labāks par 18-105. Tiesa, šis - 18-105 nav bijis, tāpēc salīdzināt nevaru.
Bzh, asāks viņš ir (es jau iepriekš minēju, ka 18-105 lielākais trūkums ir tas, ka viņš ir pamīksts). Bet zīmējums neglīts kā omītes pakaļa, autofokuss palēns un neprecīzs pārāk bieži, jau paturot rokās to plastmasas mesliņu rodās šaubas, vai vispār vērts likt virsū bodijam ... Nu, pie manis pastāvēja pāris nedēļas tas 18-55, kas ar VR, man ar to pietika, lai tagad rakstītu to, ko rakstu.
Mīļais cilvēk! Visi kita objektīvi nav superklases izstrādājumi. Taču no piedāvātajiem 18-105 tomēr ir visnoderīgākais. Turklāt Nikon savos fotoaparātos piedāvā veselu virkni uzstādījumu lai pat ar nedārgiem objektīviem rezultāts būtu pieņemams. Nikon D90 ir ļoooti laba kamera lietotājam kas pirms tam bildējis ar ūberkruto megazūma ziepi un 18-105 ir optimāls risinājums iesākumam. Nevajag arī apvainoties, ja pati nemaz nevienu te negribi klausīties Nu un vēl. Kas Tev traucē izdarīt attiecīgus secinājumus, ja esi lasījusi šo club.foto.ru... Vai varbūt Tu tur tikai bildītes skatījies? Varbūt krieviski nesaproti?
Laciz:maartin, a pa latviski var? kopumaa - postu nesapratu...
Ko Tu nesapratI?
Fokusejas ar atvērtu fragmu pinigi visi stikli , ja max fragma stiklam ir 1.2 what ever vs 3.5, tad teorētiski un ari praktiski autofokuss vieglāk noķer/nofokusē, jo pirmajā gadījumā tam ir vieglāk darboties - vairāk gaismas
Laciz:maartin, a pa latviski var? kopumaa - postu nesapratu...
Ko Tu nesapratI?
Fokusejas ar atvērtu fragmu pinigi visi stikli , ja max fragma stiklam ir 1.2 what ever vs 3.5, tad teorētiski un ari praktiski autofokuss vieglāk noķer/nofokusē, jo pirmajā gadījumā tam ir vieglāk darboties - vairāk gaismas
aaa... ak es idinsh, a es domaaju, ka visi stikli fokuseejas ar atveertu fragmu un tikai tad fragma ceert ciet... vai arii gribi shito apspriest atsevishkjaa topikaa?
Ne vienmēr optiski labākais objektīvs būs labākais objektīvs tavām vajadzībām. Ja angļu valoda nav sveša iesaku izlasīt rakstu, palasīt foto testus objektīviem uz kuriem kritīs izvēle pēc mm diapazona un pašai izdarīt izvēli. Neviens nezin stilu kā bildē un, kas tev nepieciešams, var gadīties daudz muļķīgus padomus dzirdēt uz šādiem jautājumiem.
Es arī šo esmu patestējis (divas dienas nonstopā, uz D40X), arī pamīksts... Nu, katrā ziņā es šī vientā (ja jau tas budžets tiek vilkts uz augšu) ieteiktu to pašu tamrona 17-50/2.8 vai 28-75/2.8 (abi labi, faktiski viens un tas pats, tikai teorētiski viens domāts FF, otrs DX, bet man 28-75/2.8, kas itkā domāts FF, arī uz DX labi patika), katrā ziņā zīmē nedaudz smukāk par visiem nosauktajiem KITiem un asums viņam ir diez gan o.k., līdz šim visi, kas ar to pabildējuši ir atzinuši, ka par savu cenu IZCILĀKAIS. viens mans čoms tieši no nikkor 18-105 VR pārgāja uz tamron 28-75/2.8 (no manis nopirka), atšķirību sajuta momentāli un bija sajūsmā.