forum.gif
objektīvs ar front vai back fokusu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / objektīvs ar front vai back fokusu
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 04.06.10 07:57
 citēt
vai ta kaads bildee ar tumshiem zoomiem? :D
Publicēts: 04.06.10 07:58
 citēt
jap. man ir sigma 55-200/4-5.6 uz m42 :) pārējie fiksi!
Publicēts: 04.06.10 16:21
 citēt
alvils: FRONTFOKUSS ir MĪTS, kuram daž labs tic tik lielā mērā, ka par to stāvēs un kritīs un savās bildēs un plauktos iekrātajos gadžetos to atkal un atkal saskatīs. Bet tas tik un tā ir MĪTS. ;)

Es ticu šim mītam!
Bet Alvils var mēģināt mani pārliecināt par pretējo :)

Savulaik nopirku Pentax ist DL un DA 14mm/f2.8 fiksu. Tāds normāls padārgs fiksētais platleņķis.

Pirmajā izgājienā pabildēt dabiņu man sanāca reāls pievīliens - bildējot objektus, kas atrodas asuma bezgalības zonā (10 m tālumā), autofokus mehānisms aizgriež objektīvu līdz atdurei un tikšķ - tas ir, viņam "gribās" bišķi to asumu iestatīt aiz reālās bezgalības. Sākotnēji šo bēdu ar lēto ist DL bodiju risināju fokusējoties manuāli un bildējot bez jebkādiem "AF confirm". Pēc tam piefiksēju, ka ar pievērtu diafragmu (Neatstājot A režīmā) objektīvs arī gana labi fokusējas.

Tad nopirku K100D - situācija identiska.

Tad nopirku K10D - situācija identiska. Bet tam jau varēja ievadīt BF/FF vērtības, ar soli 10um. Ievadot 120um bij, labais!

Tad nopirku K20D - situācija identiska. Bet tam jau var ievadīt pārdesmit objektīvus atmiņā, attiecīgi par šo jautājumu nedaudz esmu jau aizmirsis.
Publicēts: 04.06.10 16:29
 citēt
Vaards:
alvils: FRONTFOKUSS ir MĪTS, kuram daž labs tic tik lielā mērā, ka par to stāvēs un kritīs un savās bildēs un plauktos iekrātajos gadžetos to atkal un atkal saskatīs. Bet tas tik un tā ir MĪTS. ;)

Es ticu šim mītam!
Bet Alvils var mēģināt mani pārliecināt par pretējo :)

Savulaik nopirku Pentax ist DL un DA 14mm/f2.8 fiksu. Tāds normāls padārgs fiksētais platleņķis.

Pirmajā izgājienā pabildēt dabiņu man sanāca reāls pievīliens - bildējot objektus, kas atrodas asuma bezgalības zonā (10 m tālumā), autofokus mehānisms aizgriež objektīvu līdz atdurei un tikšķ - tas ir, viņam "gribās" bišķi to asumu iestatīt aiz reālās bezgalības. Sākotnēji šo bēdu ar lēto ist DL bodiju risināju fokusējoties manuāli un bildējot bez jebkādiem "AF confirm". Pēc tam piefiksēju, ka ar pievērtu diafragmu (Neatstājot A režīmā) objektīvs arī gana labi fokusējas.

Tad nopirku K100D - situācija identiska.

Tad nopirku K10D - situācija identiska. Bet tam jau varēja ievadīt BF/FF vērtības, ar soli 10um. Ievadot 120um bij, labais!

Tad nopirku K20D - situācija identiska. Bet tam jau var ievadīt pārdesmit objektīvus atmiņā, attiecīgi par šo jautājumu nedaudz esmu jau aizmirsis.

Tas jau tochno bija objektiva brakjis, ja pat manuali lidz bezgalibai nevar nofokuset.
Publicēts: 06.06.10 00:04
 citēt
izlasiju vairak vai mazak šīs divas lpp. un neko nesapratu, bet jautajums radās bez gala vienkārš:

ja es tagad gribēšu savam fočukam nomainīt stiklu "na hadu", tad man tagad jāsak bus rakties pa menu, lai tas stikls normali strādātu?

cik atceros, tad kādreiz, kad lietošana bija D350 kakons, tad nekas tāds bija jādara - pārskrūvē stilu un bliez...

vai arī, kurā brīdī es iebraucu auzās? :shame:
Publicēts: 06.06.10 00:44
 citēt
AA-EVO:

ja es tagad gribēšu savam fočukam nomainīt stiklu "na hadu", tad man tagad jāsak bus rakties pa menu, lai tas stikls normali strādātu?

cik atceros, tad kādreiz, kad lietošana bija D350 kakons, tad nekas tāds bija jādara - pārskrūvē stilu un bliez...

vai arī, kurā brīdī es iebraucu auzās? :shame:

Jā, ar 350D tā bija - pieskrūvē stiklu un tik bliez.
Bet ar IXSUS taču vēl krutāk - pat stikls nav jāskrūvē!!! :face-wink:
Publicēts: 06.06.10 00:49
 citēt
Vispār jau šis jautājums ir visai komplicēts. Attiecīgi arī korekcijas iespējamas gandrīz tikai PRO gala aparātiem. Un dažiem ne-pro aparātiem, ja tiek klāt pie "sevice menu" (ir arī tāds, bet tur bieži izvēlnes ir no dažādiem cipaīņiem - droši vien tos ir ļoti ieteicams pamainīt ;-)

Tad vēl AF mainās no baterejas uzlādes līmeņa, no apgaismojuma (elektriskajā gaismā iesējams būs FF, bet spilgti saulainā OK. Un tā tālāk.

Bet ja tāda iespēja to AF regulēt ir, tad tur ir iespēja veikt "global" korekciju, kas attieksies uz visiem objektīviem, un individual, kas uz konkrēto objektīvu.
Publicēts: 06.06.10 09:32
 citēt
kā ir ar Nikon D80? :shame:
Publicēts: 06.06.10 10:29
 citēt
AA-EVO:izlasiju vairak vai mazak šīs divas lpp. un neko nesapratu
Tad nebija domāts saprašanai :bad_smile:
Publicēts: 06.06.10 10:59
 citēt
smartins:
AA-EVO:izlasiju vairak vai mazak šīs divas lpp. un neko nesapratu
Tad nebija domāts saprašanai :bad_smile: