forum.gif
Jauns fotoaparāts meiču bildētājiem
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Jauns fotoaparāts meiču bildētājiem
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 05.06.10 21:52
 citēt
Re ka arī Mamiya ir beidzot uzražojusi lētu aparātu meiču bildētājiem www.mamiya.com... Žēl tik, ka pagaidām sensori ir pārāk mazi, lai kam citam izņemot studiju šādus aparātus izmantotu un varētu lietot to optiku
Publicēts: 05.06.10 22:11
 citēt
vai nav āksti... pat specifikācijā laukumu slēpj kā kaķis sūdu :D

....Lens conversion- use lens approximately 30% shorter focal length than for 6x7cm film......

tātad 60mm (ar savu platleņķa konstrukciju) kļūst par pamatnieku... tātad matrice tuvāk 24x36mm nekā pat 4,5x6cm...

saliekam uz visiem stikliem baigās blendes vai kompendijus un dabonam ķieģeli portretiem vai macro (kuram vēlams celt spoguli gaisā laicīgi) + ceram, ka 7x7 laukumu sedzošais stikls ir pietiekami kvalitatīvu centru, lai būtu jēga no 33Mpix
Publicēts: 05.06.10 22:32
 citēt
es atkal gribu pamēģināt mid formātu, varbūt varat ko ieteikt, pagaidām aci metu uz šo cgi.ebay.com...
Publicēts: 05.06.10 22:40
 citēt
a sensors tas pats kas 645 mamkai - 48 x 36mm CCD Sensor...

fotoreinis_lv:es atkal gribu pamēģināt mid formātu, varbūt varat ko ieteikt, pagaidām aci metu uz šo [url=http://cgi.ebay.com/BRONICA-SQ-A-MEDIUM-FORMAT-CAMERA-KIT-W-80MM-LENS-/350362505023?cmd=ViewItem&pt=Film_Cameras&hash=item51933b8f3f
]http://cgi.ebay.com/BRONICA-SQ-A-MEDIUM-FORMAT-CAMERA-KIT-W-80MM-LENS-/350362505023?cmd=ViewItem&pt=Film_Cameras&hash=item51933b8f3f[/url]

ja bildēsi no statīva būs ok - optika nav gluži Zeiss + grūtāk sadabūt, bet cena jau zemāka
Publicēts: 05.06.10 22:42
 citēt
Maris:ja bildēsi no statīva būs ok - optika nav gluži Zeiss + grūtāk sadabūt, bet cena jau zemāka

varbūt vari ko ieteikt....
Publicēts: 05.06.10 23:21
 citēt
Maris:vai nav āksti... pat specifikācijā laukumu slēpj kā kaķis sūdu :D

....Lens conversion- use lens approximately 30% shorter focal length than for 6x7cm film......

tātad 60mm (ar savu platleņķa konstrukciju) kļūst par pamatnieku... tātad matrice tuvāk 24x36mm nekā pat 4,5x6cm...

saliekam uz visiem stikliem baigās blendes vai kompendijus un dabonam ķieģeli portretiem vai macro (kuram vēlams celt spoguli gaisā laicīgi) + ceram, ka 7x7 laukumu sedzošais stikls ir pietiekami kvalitatīvu centru, lai būtu jēga no 33Mpix

tas jau bija aizinājums meiču bildetājiem uz saturīgu diskusiju. bet atnāci un visu sabojāji :D

bet gan jau, ka pēc dažiem gadiem tiksim arī pie 6x6 digitālajām pakaļām par sakarīgu cenu.
Publicēts: 05.06.10 23:31
 citēt
ja gribi arī no rokas bildēt, tad (cenas kārtībā):

Yashica 124 divacis
Mamiya c330 divacis
ļoti vecs Rolleiflex divacis (šitam jau optika ūbera, bet priekš MB)
ritīgi vecs Hasselblad 500 (arī lieliski stikli)
vecs Rolleiflex divacis ar melojošu eksponometru (-"-)
pēdējo 20 gadu 6x6 Hasselblad (stikli sapnis arī krāsām)
Fuji 6x9 tālmēri
.
kameras kas normāli mēra gaismu:
.
Mamiya 6x7 tālmēri
Rolleiflex 6xxx sērija
pasvaigs Rolleiflex divacis

vairāk šķiet nav puslīdz populāru 6x6-6x9 kameru ar ko bildēt no rokas (nu ir garmoškas vēl un jaunas ļoti sālītas kameras)
Publicēts: 05.06.10 23:37
 citēt
Ir jau vel, piemēram, Voigtlaender Bessa III kas izskatās tāds ar kuru bez statīva var bildēt un vēl kaudzīte ar dažādiem tālmēriem, kas nav tik populāri kā iepriekš minētie
Publicēts: 06.06.10 00:44
 citēt
Atļaušos uzdot muļķīgu jautājumu ar ko tās mamiyas ir tik īpašas. Neskaitot daudzos pikseļus tām ar digitālo dibenu?
Tikai nesitiet pa lūpām, es spēlēju flautu! :amazing:
Publicēts: 06.06.10 00:53
 citēt
M_Kalnins:Atļaušos uzdot muļķīgu jautājumu ar ko tās mamiyas ir tik īpašas. Neskaitot daudzos pikseļus tām ar digitālo dibenu?

par laukumu esi dzirdējis kaut ko?
Publicēts: 06.06.10 00:54
 citēt
zo:
M_Kalnins:Atļaušos uzdot muļķīgu jautājumu ar ko tās mamiyas ir tik īpašas. Neskaitot daudzos pikseļus tām ar digitālo dibenu?

par laukumu esi dzirdējis kaut ko?

Nedaudz noprotu par ko ir runa. Vari pastāstīt?
Publicēts: 06.06.10 01:00
 citēt
fotoreinis_lv:es atkal gribu pamēģināt mid formātu, varbūt varat ko ieteikt, pagaidām aci metu uz šo [url=http://cgi.ebay.com/BRONICA-SQ-A-MEDIUM-FORMAT-CAMERA-KIT-W-80MM-LENS-/350362505023?cmd=ViewItem&pt=Film_Cameras&hash=item51933b8f3f

tāda]http://cgi.ebay.com/BRONICA-SQ-A-MEDIUM-FORMAT-CAMERA-KIT-W-80MM-LENS-/350362505023?cmd=ViewItem&pt=Film_Cameras&hash=item51933b8f3f

tāda[/url] bronika ir shauttr`am
Publicēts: 06.06.10 01:03
 citēt
klausieties, man ar pa lūpām sist nevajadzētu bet ko viņš tajā filmā tam aparātam tādu kloķi kā spēļu automātam ik pēc kadra norauj?
Tas lai radītu sajūtu ka filmu pārtin?
Publicēts: 06.06.10 02:19
 citēt
kasparsf:klausieties, man ar pa lūpām sist nevajadzētu bet ko viņš tajā filmā tam aparātam tādu kloķi kā spēļu automātam ik pēc kadra norauj?
Tas lai radītu sajūtu ka filmu pārtin?

kungs uzvelk spogulim pederi un slēdzi (kurš atrodas objektīvā)

M_Kalnins: Nedaudz noprotu par ko ir runa. Vari pastāstīt?

redzamajam daiktam ir 4x lielāka laukuma matrice kā D300 un fokusēšanās ar priekšējo plakni (tas nozīmē, ka objektīvā neviena lēca fokusējoties nekustās, nepumpējās, negrozās utt - salipnātas monolītā klucī kurā attiecīgi putekļu nav... un neparādīsies)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):