Re ka arī Mamiya ir beidzot uzražojusi lētu aparātu meiču bildētājiem www.mamiya.com... Žēl tik, ka pagaidām sensori ir pārāk mazi, lai kam citam izņemot studiju šādus aparātus izmantotu un varētu lietot to optiku
vai nav āksti... pat specifikācijā laukumu slēpj kā kaķis sūdu
....Lens conversion- use lens approximately 30% shorter focal length than for 6x7cm film......
tātad 60mm (ar savu platleņķa konstrukciju) kļūst par pamatnieku... tātad matrice tuvāk 24x36mm nekā pat 4,5x6cm...
saliekam uz visiem stikliem baigās blendes vai kompendijus un dabonam ķieģeli portretiem vai macro (kuram vēlams celt spoguli gaisā laicīgi) + ceram, ka 7x7 laukumu sedzošais stikls ir pietiekami kvalitatīvu centru, lai būtu jēga no 33Mpix
a sensors tas pats kas 645 mamkai - 48 x 36mm CCD Sensor...
fotoreinis_lv:es atkal gribu pamēģināt mid formātu, varbūt varat ko ieteikt, pagaidām aci metu uz šo [url=http://cgi.ebay.com/BRONICA-SQ-A-MEDIUM-FORMAT-CAMERA-KIT-W-80MM-LENS-/350362505023?cmd=ViewItem&pt=Film_Cameras&hash=item51933b8f3f
Maris:vai nav āksti... pat specifikācijā laukumu slēpj kā kaķis sūdu
....Lens conversion- use lens approximately 30% shorter focal length than for 6x7cm film......
tātad 60mm (ar savu platleņķa konstrukciju) kļūst par pamatnieku... tātad matrice tuvāk 24x36mm nekā pat 4,5x6cm...
saliekam uz visiem stikliem baigās blendes vai kompendijus un dabonam ķieģeli portretiem vai macro (kuram vēlams celt spoguli gaisā laicīgi) + ceram, ka 7x7 laukumu sedzošais stikls ir pietiekami kvalitatīvu centru, lai būtu jēga no 33Mpix
tas jau bija aizinājums meiču bildetājiem uz saturīgu diskusiju. bet atnāci un visu sabojāji
bet gan jau, ka pēc dažiem gadiem tiksim arī pie 6x6 digitālajām pakaļām par sakarīgu cenu.
Ir jau vel, piemēram, Voigtlaender Bessa III kas izskatās tāds ar kuru bez statīva var bildēt un vēl kaudzīte ar dažādiem tālmēriem, kas nav tik populāri kā iepriekš minētie
Atļaušos uzdot muļķīgu jautājumu ar ko tās mamiyas ir tik īpašas. Neskaitot daudzos pikseļus tām ar digitālo dibenu? Tikai nesitiet pa lūpām, es spēlēju flautu!
M_Kalnins:Atļaušos uzdot muļķīgu jautājumu ar ko tās mamiyas ir tik īpašas. Neskaitot daudzos pikseļus tām ar digitālo dibenu? Tikai nesitiet pa lūpām, es spēlēju flautu!
M_Kalnins:Atļaušos uzdot muļķīgu jautājumu ar ko tās mamiyas ir tik īpašas. Neskaitot daudzos pikseļus tām ar digitālo dibenu? Tikai nesitiet pa lūpām, es spēlēju flautu!
fotoreinis_lv:es atkal gribu pamēģināt mid formātu, varbūt varat ko ieteikt, pagaidām aci metu uz šo [url=http://cgi.ebay.com/BRONICA-SQ-A-MEDIUM-FORMAT-CAMERA-KIT-W-80MM-LENS-/350362505023?cmd=ViewItem&pt=Film_Cameras&hash=item51933b8f3f
klausieties, man ar pa lūpām sist nevajadzētu bet ko viņš tajā filmā tam aparātam tādu kloķi kā spēļu automātam ik pēc kadra norauj? Tas lai radītu sajūtu ka filmu pārtin?
kasparsf:klausieties, man ar pa lūpām sist nevajadzētu bet ko viņš tajā filmā tam aparātam tādu kloķi kā spēļu automātam ik pēc kadra norauj? Tas lai radītu sajūtu ka filmu pārtin?
kungs uzvelk spogulim pederi un slēdzi (kurš atrodas objektīvā)
M_Kalnins: Nedaudz noprotu par ko ir runa. Vari pastāstīt?
redzamajam daiktam ir 4x lielāka laukuma matrice kā D300 un fokusēšanās ar priekšējo plakni (tas nozīmē, ka objektīvā neviena lēca fokusējoties nekustās, nepumpējās, negrozās utt - salipnātas monolītā klucī kurā attiecīgi putekļu nav... un neparādīsies)