forum.gif
Infrasarkanā apkure
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Infrasarkanā apkure
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 11.06.10 20:00
 citēt
Droši vien ne īstā vieta kur to jautāt, bet nu.. tomēr naivi ceru ka kāds padalīsies savā pieredzē vai zināšanās..
Gribētu uzzināt vai tā der kā vienīgā un pastāvīga apkure dzīvoklim.. Varbūt kādam tāda mājās ir, vai kādai paziņai, gribētu uzzināt kādi ir defekti un efekti..
Publicēts: 11.06.10 20:02
 citēt
Pat ļoti nenaiva Zavadskis kurina savu studiju ar pāris sisldītājiem , vismaz kad es tur biju vecaja bija pat lot silti:) Labs variants lielām īrejāmām telpāM:)
Publicēts: 11.06.10 20:05
 citēt
bet es neesmu Zavadskis un man ne studiju, bet manu 55,5m2 dzīvokli vajag apsildīt.
Publicēts: 11.06.10 20:09
 citēt
Derēs arī privātmājā. Liekas uz doto brīdi nekā labāka nav. Pašam nav, bet gribētos :) Esmu interesējies. Internetā jau ar var daudz palasīties.
Publicēts: 11.06.10 20:15
 citēt
pelle:bet es neesmu Zavadskis un man ne studiju, bet manu 55,5m2 dzīvokli vajag apsildīt.

Katrā istabā pa vienam un laimīga:)
Publicēts: 11.06.10 20:44
 citēt
illins:Derēs arī privātmājā. Liekas uz doto brīdi nekā labāka nav. Pašam nav, bet gribētos :) Esmu interesējies. Internetā jau ar var daudz palasīties.

interentā ir ražotāju, pārdevēju informācija, vairāk pašu sildītāju apraksti, bet nav cilvēku pieredzes kam tādi būtu un kas varētu sniegt objektīvāku informāciju.
Publicēts: 11.06.10 21:11 labots
 citēt
varu padaliities savaa piredzee.

manaa variantaa kad ireeju telpu un zinu ka veel tuvaako 10 gadu laikaa nomainiishu dahzadas telpas tad elektriiba ir viniigais stabilais kruinaashanas veids. vajadzeeja portatiivu sildiitaaju kuru var ielikt visur kur buushu. un infrasakranie tam ir ideaali.

savu iepriekshejo studiju ap 70m2 apkurinaaju ar diviem infraksarkanajiem ( www.ufoterm.lv ) sildiitaajiem. biju saakumaa iepircis krutaako ellas sidiitaaju (varu paardot ja kaadam interseee), bet sapratis ka tos vajag vismaz kaadus 4-8 lai tie kaut cik uztureetu siltumu. mana ieprieksheejaa studija bija loti sliktaaa telpaa. veci logi un apkaart neviens neko nekurina. kad araaa bija -20 tad gan bija shvaki. bet araa pie -10 bija diezgan silti telpaa, bet tas tikai tadeel ka telpa slikti tureeja siltumu un apkaart neviens nekurinaaja.

man bija divi sildiitaaji. viens bija UFO 3000 un otrs UFO 2300. kuri savaa funkcionalitaatee iistenibaa loti atshkiiraas.
3000 nebija termostata kas bija loooti suudiigi, bet toties tam bija pults un iespeeja paarsleegt jaudas. vareeja uzlseegt ka tas izmanto 1800 W, 2100 W, 2400 W, 2700 W, 3000 W). abi bija piekaarti lielajaa telpaa pie griestiem (studija bija viena liela telpa 70m2). un ar pulti vareeja parsleegt rezhiimus. toties otrs bija bez pults un stradaaja tikai 2300w rezhiiimaa, bet toties ar termostatu. (nesaprotu razhotaajuss kas nevareeja abas iespeejas apvienot vienaa silditājā, ja klients gatavs maksaat) termostats ir temperaturas reguleeshanas fiicha, kas lauj sildiitaajam atsleegties sasniedzot konkreetu temperatuuru. tadaa veidaa telpaaa vareeja uztureet konkreetu temperatuuru.

sildiitaja priekshrociiba, ka tas silda tieshi preikshmetus uz kuriem nonaak infrasakranaa gaisma. tas bija tieshaam patiikami kad aukstaa telpaa tu iesleedz infrasarkano un nostaajoties zem vina uzreiz vareeja just patiikamu siltumu.diezgan aatri arii uzsila griida un vareeja ar basaam kaajaam staigaat, pie tam gaisa temperatuurai veel iisti neuzsildoties. princips taads ka uzsilda preikshmetusun tad preikshmeti talaak silda gaisu. un siltais laukums ko apsilda sildiitaajs ir 10-20 reizes lielaaks nekaa piemeeram eelas sildiitaajs uzsilda. visi paareejie gan eelas gan tie mazie gaisa tie ir bezjeedziigi telpaam. to var zem kreesla sev pabaazt lai puush virsuu un siltais gaiss aiziet tik uz augshu, bet infrasarkanais reaali apsilda palielu terutoriju ar mebeleem un griidu un arii cilveeku ja tas ir staru zonaa.vareeja viegli arii izhaaveet dreebes :)

pie miinusiem var uzskatiit nelielo sarkano gaisminu un nelielu duukonu dazhos rezhiimos. dazhiem tas klusumaa ejot guleet var trauceet. veel shos var droshi aaraa ziemaa plikas meitenes bildeejot izmantot, vajag tik elektriibu dabuut, jo silda nevis gaisu bet virsmu ;) veel ja maaja veca tad dereetu izolaaciju nomainiit un ielikt korķus automaatus.

ja man dziivoklii nebuutu apkures un buutu jaaizveelaas no elektriskajiesm sidliitaajiem tad noteikti nemtu infrasarkano ! vieniigi obligaati ar termostatu, vieniigi vajadzees biezhi pakaaapties liidz griestiem un griest termostata reguleetaaju (ja kaarsi to pie griestiem.). pie girestie vissspraatiigaak vinu likt.

var aizbraukt uz www.cenuklubs.lv un apskatiit darbiibaa un uzreiz arii nopirkt
Publicēts: 11.06.10 21:12
 citēt
Nepamēģināsi- nezināsi. cik cilvēku tik viedokļu, kas citam labs, citam slikts utt:face-smile:. Cik saprotu elektrību tērē maz, skābekli nededzina. Ieej veikalā paslēdz, pamēģini kā liekas un tā:face-smile:
Publicēts: 11.06.10 21:19
 citēt
andre:veel shos var droshi aaraa ziemaa plikas meitenes bildeejot izmantot, vajag tik elektriibu dabuut, jo silda nevis gaisu bet virsmu ;)

A vot šitais man nebij galvā ienācis:):) Ot vienmēr esmu zinājis vaig tevi paklausities , vienmer kautko jaunu būss izfiškojis:):) POLDĪS!
Publicēts: 11.06.10 21:52
 citēt
Nuuu atsevišķi termorelejus tak var nopirkt biezā slānī. Nopērc tādu un esi laimīgs, pie tam relejs nebūs pie sildītāja, bet pie rozetes, nevajadzēs pie griestiem kāpt.
Publicēts: 11.06.10 22:05 labots
 citēt
andre..paldies par padalīšanos pieredzē:face-wink:

Man gan īsti neticas ka neviens ražotājs nav iedomājies apvienot vienā ierīcē termostatu un pulti.

Diezin ar ko atšķiras UFO no Sunjoy vai kāda cita?.. pieņemu ka ne tikai ar ražotāju, bet ir kādas atšķirības darbības principos..

ilins, lai man būtu iespēja pamēģināt, vispirms jāpārliecina mājas īpašnieks ka infrasarkanie tiešām darbojas, savādāk pie mēģināšanas netieku.. man vajag viņa rakstisku akceptu apkures radiatoru demontāžai, jo apkures sistēma ir kopīpašums..
Publicēts: 11.06.10 22:20 labots
 citēt
pelle:Man gan īsti neticas ka neviens ražotājs nav iedomājies apvienot vienā ierīcē termostatu un pulti.
termostatu ar TV pulti? ā ar t regulējamo.

pelle:jāpārliecina mājas īpašnieks ka infrasarkanie tiešām darbojas ...
aizstellē uz cāļu fermu!:grimace: vai uz kadu dievnamu, kur tie gāzes starojamie! :face-grin:
Publicēts: 11.06.10 22:35
 citēt
pelle:Infrasarkanā apkure... Gribētu uzzināt vai tā der kā vienīgā un pastāvīga apkure dzīvoklim..
Tev baigi gribās mikrōviļņu krāsnī dzīvot? :bad_smile:
Publicēts: 11.06.10 22:44
 citēt
smartins:
pelle:Infrasarkanā apkure... Gribētu uzzināt vai tā der kā vienīgā un pastāvīga apkure dzīvoklim..
Tev baigi gribās mikrōviļņu krāsnī dzīvot? :bad_smile:

tie nav mikrō, bet sarkanie.. t.i. efekts ne defekts;) Iesaki citu zemu izmaksu un siltu alternatīvu un es apdomāšu;)
Publicēts: 11.06.10 22:52
 citēt
pelle:
smartins:ev baigi gribās mikrōviļņu krāsnī dzīvot? :bad_smile:

tie nav mikrō, bet sarkanie.. t.i. efekts ne defekts;) Iesaki citu zemu izmaksu un siltu alternatīvu un es apdomāšu;)
malka :)
Publicēts: 11.06.10 22:54
 citēt
Tie nav infrasarkanie. :face-grin:Mikroviļņu enerģija ir vidējas frekvences elektromagnētiskās enerģijas forma, kuras viļņu garums ir starp radioviļņiem un infrasarkanajiem stariem. Mikroviļņi no radioviļņiem atšķiras ar to, ka tie ir daudz īsāki un to svārstību frekvence ir daudz lielāka nekā radioviļņiem. Mikroviļņu enerģijai piemīt jonizējoša iedarbība, tādēļ tā neatstāj graujošu iespaidu uz šūnām un hromosomām. Ilgstoša mikroviļņu iedarbība rada apdegumus.
Publicēts: 11.06.10 22:59
 citēt
smartins:
pelle:
malka :)

tad jāmūrē pečka, jāizbūvē dūmvads, visvisādi skursteņslauķakti un projekta aptiprinājumi, un malku man nav kur uzglabāt, tas ir dārgi, sarežģīti un nav garantijas ka viss tiku saskaņots, akceptēts un vispār realizējams ... ... Neder!
Publicēts: 11.06.10 23:03
 citēt
pelle:
smartins:alka :)

tad jāmūrē pečka, jāizbūvē dūmvads, visvisādi skursteņslauķakti un projekta aptiprinājumi, un malku man nav kur uzglabāt, tas ir dārgi, sarežģīti un nav garantijas ka viss tiku saskaņots, akceptēts un vispār realizējams ... ... Neder!

Var jau kā indiāņi.. :) Ugunskurs uz grīdas un dūmus pa caurumu laukā :)
Publicēts: 11.06.10 23:22
 citēt
pelle:visvisādi skursteņslauķakti
Pašai slabo reizi gadā uz jumta uzkāpt un skursteni izbirstēt? ;)
Publicēts: 11.06.10 23:31
 citēt
šitie sildītāji civilizētajā pasaulē ir domāti ne dzīvojamo platību apsildei.
šie sildītāji ir vieni no labākajiem līdzekļiem kā iegut ādas slimības.....
vai tev to vajaga :amazing:
Publicēts: 11.06.10 23:41
 citēt
smartins:Tev baigi gribās mikrōviļņu krāsnī dzīvot? :bad_smile:
нет такой букбы в этом слове! mikroviļņi (uzsvars uz micro!) tādi īsi īsi, IS tādi gari, gari. IS "siltuma" stari, mikroviļņi rada siltumu, sastopot vadītāju. :amazing:
Publicēts: 12.06.10 00:07
 citēt
Oliss:šitie sildītāji civilizētajā pasaulē ir domāti ne dzīvojamo platību apsildei.

pēc aprakstiem internetā gan tieši pretēji -īsts brīnumlīdzeklis pret visām kaitēm
Publicēts: 12.06.10 00:17
 citēt
cik cilvēki, tik pieredzes, es izmantoju UFO lai lauku māju sildītu, dalītas jūtas man. Siltums ziemā zem lampas 2m nost no tās un siltums pazūd. Telpa sasilst tikai par pāris grādiem.
Elektro patēriņu arī jāņem vērā ziema būs. Jauda ar nav mazsvarīga, vecajās mājaš parasti uz dzīvokli bija, ja nemaldos 3,5kW ar nelielu rezervi. 55m2 dzīvoklis ir viena istaba, virtuve, vannas istaba, sanāk ka katrā telpā jāliek iekšā pa vienam sildītājam, ja nu aizmirsīsi izejot no telpas izslēgt, tad 2+2+2kW + elektriskā cepeškrāsns, ūdens vārītājs(1800W) TV, kompis, utt, gan jau savāksies pāri drošinātāju jaudai, ziemā palikt tumsā un aukstumā būtu jauki...
Publicēts: 12.06.10 00:18 labots
 citēt
pelle:
Oliss:šitie sildītāji civilizētajā pasaulē ir domāti ne dzīvojamo platību apsildei.

pēc aprakstiem internetā gan tieši pretēji -īsts brīnumlīdzeklis pret visām kaitēm
Īsts brīnumlīdzeklis ir kārtīgs vecis mājā, i sildītājus nevajadzēs ;)
Publicēts: 12.06.10 00:57
 citēt
Mēs ar Lutumu vienu ziemu iztikām ar vienu maziņu eļļas radiatoru uz visu studiju (nav ne jausmas cik kubikmetri, bet nu, kopā sanāk trīs telpas... Kad kādu nedēļu tur nerādījās nviens no mums, bija auksts, bet, ja intensīvi bildēja, viss mierīgi, galvenais siltums radās no šancējošām zibspuldzēm. I nekādas vainas, meičas plikas bildējās, par aukstumu reti kura sūdzējās (dažas tomēr ir salīgas un sūdzējās, bet retā). :)
Publicēts: 12.06.10 01:02 labots
 citēt
Ta ja manā čuhņā 3 dienas neviens ziemā neparādās, krūzē kafijas biezumi sasalst. Nekāda vaina, džemperī, pižikā un zem 3 deķiem esmu tur gulējis, viss normāli :)
Publicēts: 12.06.10 07:09
 citēt
pelle:andre..paldies par padalīšanos pieredzē:face-wink:

ilins, lai man būtu iespēja pamēģināt, vispirms jāpārliecina mājas īpašnieks ka infrasarkanie tiešām darbojas, savādāk pie mēģināšanas netieku.. man vajag viņa rakstisku akceptu apkures radiatoru demontāžai, jo apkures sistēma ir kopīpašums..

Ja pati neesi mājas īpašniece – ar to arī viss izteikts. Ja māja daudzdzīvokļu, īpašnieks būtu traks, ja piekristu „radiatoru demontāžai” – tas ir – apkures sistēmas neglābjamai sabojāšanai. No teksta gan nevar saprast tās īpašumu lietas, vieta par „kopīpašumu” vedina domāt, ka pati esi dzīvokļa īpašniece. Tad situācija parastajā biezputrā, kur daudzdzīvokļu mājas ar „privatizētiem” dzīvokļiem.
Ka infrasarkani sildītāji DZĪVOKLĪ ar vairākām istabām daudzdzīvokļu māja būtu izdevīgs risinājums, var lasīt tikai ražotāju reklāmās. 55 rūtiņmetri nav vienīgais energopatēriņa rādītājs, būtiski – logu platība, balkona durvis it īpaši, vai dzīvoklis pirmā/pēdējā stāvā, pie gala sienas, stūrī, sienu masivitāte,,,, u.tt Ja nu tomēr dikti gribi sildīties ar elektrību, pagudro par grīdas apkuri.
Publicēts: 12.06.10 07:43
 citēt
100%+ Orks. Telpa jāsilda no apakšas, siltais gaiss ceļas augšup,vissiltālais dzīvoklī ir pie griestiem Fiziku neapšmauksi.:face-smile:
Publicēts: 12.06.10 09:02 labots
 citēt
orks, par daudzdzīvokļu māju to laikam nevar uzskatīt. Tā ir denacinalizēta trīstāvu pirmskara mūra māja ar 8 dzīvokļiem, pirmo stāvu aizņem tirdzniecības telpas. Mājā ir sava kurinātava, bet īpašniekam nepārtraukti pašam strādāt bez maksas par kurinātāju apnicis, tāpēc viņš arī ieteica man noskaidrot no citu pieredzes vai infrasarkanie tiešām darbojas, un ja jā, tad viņš piekritīšot ka es savā dzīvoklī radiatorus demontēju. Mājai skaitos kā viens no kopīpašniekiem, jo nopērkot dzīvokli, nopirku it kā 2/45 daļas no mājas, vismaz tā tas definēts ZG. Puse mājas ir tukša - neapdzīvota, jo tā tiek turēta kā viesnīca. Dzīvoklis man ir pēdējā - trešā stāvā, logi pagaidām vecie, balkona nav, ir gala sienas stūris, bet kopā ar nākamo māju, sienu masivitāste nav no tām plānākām un nav arī no biezākām, par grīdas apkuri negudroju, man ir bankrots.
Par akures sistēmas maitāšanu tur arī laikam nebutu pamata domāt, jo mājas īpašnieks pats no tās sistēmas ir ņēmis posmus nost, licis atkal ko klāt..īsāk sakot kaut ko montējis uz savu galvu, kaut gan tas nav viņa zināšanu lauciņš.
Publicēts: 12.06.10 09:43
 citēt
griidas apkure no dakteru viedoklja cilveekam nav laba ....
Publicēts: 12.06.10 10:19
 citēt
Tātad pieminētās „biezputras” pills grāpis – „kopīpašums”, kam ir „īpašnieks”, kurš negrib saimniekot, daļa mājas tukša... Ja kurinātava sava, tomēr meklē atsevišķu risinājumu., tad pieņemu, ka ar citiem ieinteresētajiem jau mēģināts atrast kopīgu valodu, bet nav izdevies un jākepurojas vienai pašai (a ko - pārējiem siltumu nevajag?)
Ja tā, tad ELEKTRO apkure tiešām ir risinājums, bet diez vai infrasarkanie sildītāji. Tad apkure risināma kopā ar dzīvokļa vājāko vietu (kuras tās – nevaru zināt) siltināšanu, citādi „bankrots” tikai padziļināsies. Ātri iedomāts variants, neredzot dzīvokļa plānu – lielās telpās radiatori, mazajās (WC u.c) varbūt arī infra vai „murrātāji”. Ja telpas zem dzīvokļa stāv aukstas – atgriežamies pie domas par grīdu – ja to izolē, tad pie viena ieliek arī sildelementus. (Manis rakstītais tikai tāda lētā filozofēšana, nezinot situāciju cik necik nopietni).
(par dakteru viedokli viņi paši nav īpaši vienprātīgi)
Publicēts: 12.06.10 13:54 labots
 citēt
Nu re visam savi plusi mīnusi , bet Studijas telpām kur cilvēkus bildēt , ka izrādās ar "Ziemā sniegā" sjitais ir super variants , lieku reiz paliecinos AZ izkostās fiškas man palīdz optimizēt izmaksas un tehnoloģiskus procesus , ietaupa gan laiku gan $$$$ :):)
Publicēts: 12.06.10 14:13
 citēt
Es kaut kā ļoti, ļoti šaubos ka minētie sildītāji ir di;ži ekonomiski... Nekas lētāks par oglēm vēl tā pat nav izgudrots, bet tas atkrīt dzīvoklī...:D:D:D Nākamais malka, pēc tam dabas gāze, pēc tam sašķidrinātā gāze, pēc tam šķidrais kurināmais, pēc tam elektrība...:)

Protams savas korekcijas ievieš iebūvēšanas izmaksas...dārgajos gados, kad privātmājai vajadzēja pievilkt dabasgāzi, nopirkt katlu utt. par ko noplēsa 4-5 Kilolatus, tad gāzes apkure izmaksas+ieviešana noķēra alternatīvu( katrā iztabā 2kw elektriskais sildītājs) ~ 5-7 gadā...atkarībā no mājas energo efektivitātes...:D

Visi mistiskie "zemes siltumi" un citi brīnumi - labi izklausās tikai uz papīra...liela līdz nopirkšānai vai līdz pirmajai apkures sezonai... tā kā cilvēkam ir tendence nelielīties, ka ir ticis apkr;apts, palicis par muļķi, tad pēc tam raudot maksā par elektrību un cieš klusu par brīnišķīgo apkuri...:D
Publicēts: 12.06.10 14:16
 citēt
Vienistabas dzīvoklī vislabākais un lētākais būtu gāzes kamīns no gāzes balona...( man māsai studentu dzīvoklī tāds Holandē bija) Pat ja Tu nokurināsi pa ziemu 2 lielos balonus mēnesī - tas būs ~ 40 Ls...:)
Publicēts: 12.06.10 14:22
 citēt
imgfoto:Vienistabas dzīvoklī vislabākais un lētākais būtu gāzes kamīns no gāzes balona...( man māsai studentu dzīvoklī tāds Holandē bija) Pat ja Tu nokurināsi pa ziemu 2 lielos balonus mēnesī - tas būs ~ 40 Ls...:)

cik taads piķo un kā ir ar skābekli ???
Publicēts: 12.06.10 14:39 labots
 citēt
Lai nu ko kāds te stāsta, no paša pieredzes:

māja 140 kv.m.
apkure - elektriskie konvektori, kopā 10 gab., jaudā no 500 līdz 2000kW atkarībā no telpu platības (rupji - 100kW uz 1 kv.m.)
ierīkošanas izmaksas 400 Ls (ar centrālām vadības pultīm 2 gab)
ekspluatācijas izmaksas - 0 (ja kāds sadegs, nopirks jaunu vietā, cena 20-30 Ls/gab.
izmaksas - ziemā max 2200kWh, ap 160 Ls/mēn, sezonā ap 500 Ls.
Nedomāju ne par degvielu/malku/gāzi, ne par caulēm/cirkulāciojas sūkņiem/ūdeņiem/antifrīziem sistēmā.
No sarunas Latvenergo energoefektivitātes centrā (tur pabiju pirms ierīkot šādu apkuri|) - izmaksu efektīvākais apkures veids, izņemot malkas apkuri, ja pats gādā malku ar savām rociņām:)

Piedevām, jo mazāka platība, jo izdevīgāks.

Viens BET: elektrības vadiem jābūt perfektā kārtībā un paredzētiem šādai slodzei!!!Mājā pārvilku visus vadus tik un tā, tādēļ vadu izmaksas nepieskaitīju.
Publicēts: 12.06.10 20:27 labots
 citēt
imgfoto:Vienistabas dzīvoklī vislabākais un lētākais būtu gāzes kamīns no gāzes balona...( man māsai studentu dzīvoklī tāds Holandē bija) Pat ja Tu nokurināsi pa ziemu 2 lielos balonus mēnesī - tas būs ~ 40 Ls...:)

Holande un gāze tas vispār ir sevišķš gadijums , viņiem gāzei ir mazāki nodokļi tāpēc šiem ar autiņi uz gāzes brauc un apkurē un pat APGAISMOJUMĀ izmanto :):) Vispār Holande tāda "Gāzenieku" valsts:D:D Esmu tur padaudz reebes tasijis un personālisstādes man tur bijušas taka UZKRĪTOŠI gazes pielietojums visās jomās:):)
Publicēts: 12.06.10 20:40
 citēt
z . Holandē- privātmāju pagalmos gāzes pumpji stāv kā mums lauku mājās akas.
Publicēts: 12.06.10 22:29
 citēt
orks, īpašnieks īpaši nemeklē citus risinājumus apkurei un maļas pa savu kurtuvi, tik es cenšos viņu piedabūt parakstīt man akceptu un atbrīvot mani no viņa apkures. Esmu kategoriski pret pakļaut sevi maksāšanai par apkuri privātpersonai, kas pati nosaka maksas kādas grib un kur sniegtam pakalpojumam neredzu rezultātu, t.i., radiatori ir auksti ar visu viņa kurināšanu. Viņš piekristu parakstīt atļauju man atteikties no viņa apkures, ja es minētu kādu konkrētu piemēru kā man iespējams savādāk gādāt par siltumu. Cik noprotu par infrasarkanajiem varētu būt neiespējami atrast kādu kam tāda mājās ir, līdz ar to nevaru sperties pie viņa un apgalvot ka tas tiešām darbojas. Zem manis ir īrnieks, tā kā gluži auksts nav. Logi arī protams ir problēma, bet par tiem šobrīd nedomāju, jo nevaru visu uzreiz, bet šobrīd primārāka lieta ir kaut kādas apkures ieviešana, tik kāda? Joprojām nesaprotu, kāpēc visi tik skeptiski pret sarakanajiem, ņemot vērā ka tos neviens nav testējis uz dzīvokli kā vienīgo un pastāvīgo apkuri!? Tāpat ar kW patēriņu.. tad viss kas atrodams internetā pie ražotāju info ir pilnīgas glupības un saraknie ēd tik pat cik parastie sildītāji un eļļas radiatori?? Man vispār tās apkures vajadzības tādas pieticīgas.. iesākumam pietiktu ja neaizsaltu trubas un lāstekas nebūtu pie griestiem..
Publicēts: 12.06.10 22:33 labots
 citēt
Droperidol, elektriskie konvektori ir vienīgais kas tev ir vai papildus kaut kam? cik sen jau tev tie ir?
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas