Šad tad izmantojam objektos to UFO sildītāju, šķiet tas bija UFO 3000, baigi laba lieta, it īpaši, ja ātri vajag uzsildīt telpu. Vienīgais nezinu, kā ir ar to energoefektivitāti. Eļļas radiatori cik zinu ir daudz efektīvāki, jo eļļa uzsilt ļoti ātri, un ilgi tur siltumu. Viens 2000 w eļļas radiators uz pus jaudu mierīgi var turēt salīdzinoši augstu temperatūru 25-26 grādi 20 m2 istabā. (pie nosacījuma, ka ir normāli logi un normāli nosiltināta māja) P.S. īpaši labi ir eļļas radiatori ar ventilatoru..
Man pamatā ir tikai konvektori. Papildus ir arī kamīnkrāsns, gadījumam, ja nav elektrības, šoziem kurinājām arī to. Pagājušoziem, kad sīkā bija maza. drošības pēc kamīnu gandrīz nekurinājām, tad arī bija rekordliels elektrības patēriņš ap 2200kWh mēnesī.
Aprēķins vienkāršs - ap 100kW uz kv.m., tātad, uz 20 kv.m. istabu vienu 2000kW konvektoru, un vēl vienu-divus mazākus citās telpās. Konvektors maksā 20-50 Ls atkaribā no jaudas (pirku 12gab, tādēļ man bija vēl nopietna atlaide). Konvektoros ir termoregulators, ar tiem tad arī uzstādi vajadzīgo temperatūru, iespraud tīklā, ieslēdz un viss! Tikai - atkārtoju - jābūt pārliecībai, ka neizsitīs korķus vai nesadegs vadi! Man mājā ir ievilkti atseviški vadi tieši apkures sistēmai, katram konvektoram ir atsevišķa kontaktligzda. Dzīvoklī būtu svarīgi nepārslogot kontaktus, neslēgt citus agregātus kopā ar konvektoru.
Un nost ar eļļas radiatoriem ar ventilatoriem - tie ventilatori mēdz sadegt! Konvektori `mani sildīja jau 3 ziemas.
Oskarz:bet tie konvektori paši par sevi ir diezgan bīstami, ne?.. skatoties no ugunsdrošības viedokļa.. es tādu ieslēgtu neatstātu, ja būtu ārpus telpas
kas tur nedrošs??? tieši otrādi, visdrošākā ierīce, nav jau spirāle tur iekšā!
Oooooo!!! Šitie manliekās bija Ķivītēs kur tiko plītējām!!
Nu princips vinjam kā jau "Konvektoram" fizikāls princips ka uzsilstot rodas gaisa kustība no apakšas nāk aukstais pa auķsu izplūst siltais gaiss ja ķads nezin
ekoists:Luni,Holandē gāzi ražo no visiem sūdiem,mēs arī varētu.Es tagad domāju graudus apkurei audzēt,ja būs sava māja,tad kurināšu ar graudiem vai biogāzi.
NAIVAIS Pie mums nav Holande , pie mums degvielas un kurināmā lobijam pārāk liels spēks lai tasītu ko EFEKTĪGI JAUNU Zini kāpēc iznīga Elektromobīļi utt , nevis tāpēc ka NEIZDEVĪGI bet izdevīgāk ir svilināt DEGVIELU lai vsiādī melnie nesprāgst badā un nevelkās uz EIROPU / USA traucēt dzivot
Vispār jau es konkrētai jaunkundzei teicu ka VIENS apkures variants viņu neglābs vaidzēs "Kombinēto" kaut kas "Autonoms" tipa kamīnkrāsns + KAUTKAS jaunmodīgi ekonomisks bet EFEKTĪGS Atslēgas vārds šoreiz ir "Ierobežots budžets" tāpēc naksies sāk ar PAŠU efektīgāko , becapu ieviešot vēlāk.
Lunis:Vispār jau es konkrētai jaunkundzei teicu ka VIENS apkures variants viņu neglābs vaidzēs "Kombinēto" kaut kas "Autonoms" tipa kamīnkrāsns + KAUTKAS jaunmodīgi ekonomisks bet EFEKTĪGS Atslēgas vārds šoreiz ir "Ierobežots budžets" tāpēc naksies sāk ar PAŠU efektīgāko , becapu ieviešot vēlāk.
To es saprotu ka vajag kombinēto, bet tas ar laiku, pagaidām kā steidzamākais risinājums ir doma sarkanie. Kas pa tavam ir efektīvākais?
pelle, un atkal jautajaums par to pashu veseliigumu ... apjautaajies kaadam, cik infrasarknaie ikdienaa ir veseliigi .... (neko nezinu bet pieljauju ka ne iipashi)
dansiga:pelle, un atkal jautajaums par to pashu veseliigumu ... apjautaajies kaadam, cik infrasarknaie ikdienaa ir veseliigi .... (neko nezinu bet pieljauju ka ne iipashi)
Man nav kam jautāt, tāpēc jautāju šeit. Par sarkano veselīgumu.. zinu tik to kas interentā pieejams un tur nezkāpēc visu infrasarkano sildītāju aprakstus aizņem nevis to pamatfunkcijas apraksts, bet gan 70% informācijas sastāda tas, cik tie veselīgi, palīdzot pret visām kaitēm, īsāk sakot - labāk nemēdz būt. Cik tas patiesi.. nezinu, jo cik saprotu saraknie nav izplatīti, nav īsti iespējas uzkalusīt neviena pieredzi, neskaitot Zavadska studiju.
pelle, tas buutu jaapajautaa dakteriem, kas shinii jomaa ir zinoshi .... par siltajaam griidaam man tas pashai bija atklajaums, kad dzirdeeju, ka tas ir ljooti slikti ...
dansiga:pelle, tas buutu jaapajautaa dakteriem, kas shinii jomaa ir zinoshi .... par siltajaam griidaam man tas pashai bija atklajaums, kad dzirdeeju, ka tas ir ljooti slikti ...
pelle, tas ko raksta razhiotaaji ir viens .... jaa = droperidol ir, bet vai vinjsh ir lietas kursaa par shaadaam lietaam - nezinu .... Un viens - sanjemt shos starus dozeeti (tb aarsteejoties) vai nepaartraukti ......
Cik nu sāku saprast, tēmai ir 3 daļas, pēc nozīmīguma- 1. „Īpašnieks” un viņa apkure; 2. Lāstekas pie griestiem (ja tādas tiešām manītas (?)un citi siltuma zudumi); 3. Elektroapkures veids. Tieši tādā kārtībā. Par pirmo no malas neko pateikt nevaru, par otro – ja tiešām tik briesmīgi, tad nerisinot vismaz trakāko, tikai pārejot uz savu apkuri, raudās Tava naudiņa. Labāko darbību izmaksas-efekta ziņā nevar pateikt, klabinot internetā, (fiksā domā – ja lieli zudumi uz augšu, izolēt bēniņu pārsegumu), par izolēšanu vērts domāt, ja taisies tur nodzīvot vairāk, kā nākošo ziemu. Atliek apkure. Manas saprašanas ietvaros infru labi izmantot vairākās specifiskās situācijās (Andre piemērs, āra krogi rudeņos, darbnīcas ar augstiem griestiem u.c.) bet dzīvoklis starp tām nav. Radiatoru – konvektoru izvēle nav principiāla, konvektoru būtiskākā atšķirība – piesilda ātrāk, tam nozīme telpās, kur neuztur stabilu temperatūru visu diennakti. Jaudai atbilstoši droša instalācija vajadzīga neatkarīgi no tā, ko pieštepselēsi. Nejauksim konvektorus ar lētajiem elektrosildītājiem, kuros pūš gaisu uz spirāli, bet pat tāds var derēt, telpā ko reti uzsilda, ja droši nolikts. Par labāko eletroapkures veidu joprojām skaitu siltās grīdas, zināmie lietotāji to vidū – arī mediķi un cimperlīgas dāmas, (gan dzīvokļos, gan darba telpās) ir apmierināti. Trūkums – ierīkošanas izmaksas, grīda jāplēš, tātad vērts darīt, ja netaisies mukt, ko pirmā punkta dēļ silti ieteiktu. (Vai dažos tekstos te netiek jaukti vati ar kilovatiem?}
Dansig,dakteri vispār pa lielam runā,ka veselīgākas ir tabletes...domāju,ka dakteri gan nav tie zinošākie apkures jomā. Tagad ir pieejami dažādi kamīnveida apkures katli,gan ar gāzi,gan granulām.
Principā elektrība ir vislētāk ieviešamais un visdārgākais ekspluatācijā enerģijas veids - punkc!
Andre, gāzes kamīnus Latvijā esmu redzējis tajās treilermājās...veikalos, baidos, ka dēļ mūsu valsts likumdošanas īpatnībām netirgo...;D
Es Holandē biju uz pakaļas, kad redzēju kā viņi ražoja silto ūdeni - ar gāzes caurplūdnieku, izmērā, kā neliels printeris... Latvijā jau arī tagad tirgo, tik lielākus un dārgākus - maxā ~ 200 Ls, var pieslēgt pie parastā gāzes balona un ej dušiņā....
ekoists:Luni,Holandē gāzi ražo no visiem sūdiem,mēs arī varētu.Es tagad domāju graudus apkurei audzēt,ja būs sava māja,tad kurināšu ar graudiem vai biogāzi.
Kurināšana ar graudiem ir laba, ja ar to aizraujas tikai atsevišķi īpatņi...tad var tā skaisti ekoloģiski izskatīties Būsim reāli, ja mēs visu latviju apstādīsim ar kurināmajiem graudiem, kārkliem un rapsi - saļarkai - MUMS NEBŪS KO ĒST, ja tā izdarīs visa eiropa - eiropa na** izpirks visu paiku ko spēj pieražot āzija, āfrika...pārtikas cenas būs augšā.... Atkal varēsim sist sev uz pleca, cik mēs zaļi domājoši, tirgot stroķus abām pusēm, kas karo par ZEMI, kas tos vēl varētu pabarot kaut kur āfrikā pie ūdes, formēt humāno palīdzību, no viņu reģionā audzētas pārtikas, kuru viņi paši nevar atļauties nopirkt,....
orks, joprojām nesaprotu pamatojumu infras nederīgumam!? Par lāstekām nezinu, pagaidām neesmu tur ievākusies un testējusi uz savas ādas, doma bij, ka šobrīd pietiktu ar apkuri, kas nodrošina trubu neiazsalšanu, lai es ar savām ekstravagantajām apkurēm nesabojātu mājas kopsistēmu kopumā. Par naudiņas raudāšanu.. tā raud tagad, kad man ir jāmaksā mājas īpašnieka noteiktas maksas par neko, un šai situācijā es apkures izmaksas nespēju ietekmēt nekādi. Ja apkure manā pārziņā ar vienalga kādām elektro ierīcēm, tas dod iespēju atštepselēt to vai mainīt jaudas pēc manām vajadzībām un naudiņas iespējām. Klabināšana interenetā protams nesniedz gatavu recepti, bet ir iespēja uzklausīt citu domas un pieredzes.. un tas palīdz! Par mukšanu .. man tāda iespēja nepastāv.
dansiga:pelle, un atkal jautajaums par to pashu veseliigumu ... apjautaajies kaadam, cik infrasarknaie ikdienaa ir veseliigi .... (neko nezinu bet pieljauju ka ne iipashi)
Man nav kam jautāt, tāpēc jautāju šeit.
ir kaut kādi speciāli apkurnieku forumi, vienreiz palasījos par katliem, kad interesēja. Man škiet, ka tur būtu vērts ieskatīties
dansiga:imgfoto, nuuu .... maniem vecaakiem taads uudens sildiitaajs (mazinjsh) bija jau gadi 20 atpakalj ;-))) tepat LV ;_)))
Nuuuu...pilsētās centralizētās apkures sistēmas(visneefektīvākās un dārgākās pasaulē) apkures lobijs savulaik neļāva ierīkot junkera turbīnkatlus virtuvēs, tad, kad visiem vajadzēja to izdarīt un aizmirst par pašvaldību uzņēmumu dārgo uzturēšanu...lika vilkt nerūsošās čaulas skursteņos katliem, kuru alumīnija garmoškai var mierīgi noturēt roku klāt 15 cm no katla...
Vil: ir kaut kādi speciāli apkurnieku forumi, vienreiz palasījos par katliem, kad interesēja. Man škiet, ka tur būtu vērts ieskatīties
Oi to labāk ne , man interesē kontekstā ar Fotostudijām un lietderību , reku AZ izpildījās par skuķiem sniegā BET siltumā , man kaut kas tāds nebija prātā ienācis , šim redz bija , NODERĪGI! Iedomajies paņem tu Infra izstarotāju + prastu bendzjas ģeneratoru un taisi JOKAINUS SKATUS ziema kur galvenā problēma ir TEHNIKAS / MODEĻA pakļaušāna zemai temperatūrai Es te pagājušo ziemu pabildēju ar visiem kompjiem un gaismām klajā laukā NE TAAAAA exstremi visai Baidos ka "apkurniekiem" šitādas lietas būs tumša bilde kas ir EFEKTĪGI neparastos apstākļos
No iespēju viedokļa , nu nezinu man piemēram DZIVOKLĪ ir pieļaujamais 30Kw , savulaik renovējot dzivokli sievastēvs būvinženieris pakļaujotie jokainajām prasībām sarēķiņaja MAKSIMĀLO jaudu kas būs mepieciešama pilnībā visas iespējamās mājā esošās sadzīves tehnikas vienlaicīgai ierubīšanai , foto studija + veļenes + boileri +silta grida + trauķenes + kmpji + mikrovilnenes + kafijas kanna + kondicionieri utt. Sanāca 30Kw , tādu man ar ievilka + instalācijas
pelle:Droperidol, kāpēc izvēlējies konvektorus, ja infrasarkanie patērē par 20% mazāk elektroenerģijas? Konvektoriem ir kādi plusi, kas sarkaniem nav?
Pirms 4 gadiem, kad bija jāizvēlas, energoefektivitātes centrā noklausījos 1,5 stundu garu konsultāciju ar demonstrējumiem. Infrsasarkanie tika pasniegti kā ātras iedarbības risinājumi atsevišķās telpās (piem., vannasistabas ātrai uzsildī'dšanai), bet ne pastāvīgai apkurei. Toreiz izvēle bija starp siltajām grīdām un konvektoriem, uzstādīšanas izmaksas nesalīdzināmi lielākas siltajām grīdākm, un arī ekspluatācijas izdevumi ytām mūsu apstākļos ir augstākas. Biju pie draugiem Norvēģijā, tur tas stāsts ir pavisam savādāks, jo citi elektroenerģijas tarifi, un tad ir izdevīgāk sildīt katlu ar ūdeni, kas ir gan apkurei, gan siltajam ūdenim. Pie mums tas ir pilnīgi garām
No ārsta viedokļa (joprojām tāds esmu, jo ārsta gtrādu nav tik vienkārš atņemt) - galvenais ir nekaitēt, ne pacientiem, ne sev. Tātad, par visādu starojumu avotiem, kas vairākkārt pārsniedz dab\ig\a starojuma līmeni, nav nekādas pārliecības opar to nekaitīgumu. Raksta un pēta jau daudz un dažādi, ta''cu drošu pierādījumu nav ne par vienu starojumu! Joprojām strīdās par mobilo telefonu izstarojuma kaitīgumu, taču tur ekspozīcijas laiks nav tik liels. Nemitīgi atrasties starojuma avota tuvumā nav nekādas vēlmes. Sevišķi, ja tie 20% ietaupījuma ir tikai teorētiski.
Oskarz:Šad tad izmantojam objektos to UFO sildītāju, šķiet tas bija UFO 3000, baigi laba lieta, it īpaši, ja ātri vajag uzsildīt telpu. Vienīgais nezinu, kā ir ar to energoefektivitāti. Eļļas radiatori cik zinu ir daudz efektīvāki, jo eļļa uzsilt ļoti ātri, un ilgi tur siltumu. Viens 2000 w eļļas radiators uz pus jaudu mierīgi var turēt salīdzinoši augstu temperatūru 25-26 grādi 20 m2 istabā. (pie nosacījuma, ka ir normāli logi un normāli nosiltināta māja) P.S. īpaši labi ir eļļas radiatori ar ventilatoru..
es sakumaa iepirku dargaako ellas radiatoru ar ventilatoru. pienaaca konkreetie graadi un shis vairs neko nespeeja. tepaaaa zuda siltums aatraak nekaa shis bija speejiigs. peec taa uzreiz noiprku 2300 ufo. tas gan "razhoja" siltumu daudz labaak pie taas pashas elektriibas atdeves.
Pelle,ja pareizi saprotu,tad esi Ventspilniece?Mēs(kantoris,Ventspilnieki) izplatām franču(noirot) sildītājus(ir arī infrasarkanie),dizainiski var izvēlēties ko grib un kas patīk,ja arī nevēlies pie mums iegādāties,var uzzināt kas un kā,ir arī cilvēki ar pieredzi savā mājoklī un infrasarkanajiem sildītājiem PS,neizlasiju 100% cauri visu topiku,bet te jau rakstija,ka pluss ir tas,ka silda virsmu(priekšmetus),nevis gaisu,un LIELS pluss ir tas,ka nededzina skābekli,kā "parastie" elektriskie sildītāji...
Pelle - vispār pieejamos interneta resursos visas publikācijas rakstījuši celvēki parastie, nevis zinātnieki, līdz ar to ļoti bieži šī informācija ir aplama vai nepatiesa. Zinātnieki ir sen pierādījuši ka infrasarkanie sildītāji un solāriji ir kaitīgi cilvēka ādā un ļoti bieži izraisa ādas vēzi un citas grūti ārstējamas slimības. Tas ir tas pats ka visi zin ka smēķēšana ir kaitīga, bet cik miljoni tiek iegrūsti cigarešu ražošanā, izplatīšanā, reklāmā utt.??????
Oliss:Pelle - vispār pieejamos interneta resursos visas publikācijas rakstījuši celvēki parastie, nevis zinātnieki, līdz ar to ļoti bieži šī informācija ir aplama vai nepatiesa. Zinātnieki ir sen pierādījuši ka infrasarkanie sildītāji un solāriji ir kaitīgi cilvēka ādā un ļoti bieži izraisa ādas vēzi un citas grūti ārstējamas slimības. Tas ir tas pats ka visi zin ka smēķēšana ir kaitīga, bet cik miljoni tiek iegrūsti cigarešu ražošanā, izplatīšanā, reklāmā utt.??????
Tā vien liekas, ka maize kuru pērkam veikalos un ēdam ir daudz kaitīgāka par visiem solārijiem.
bārdaina anekdote no dzīves:būvfirma uzstāda mobilo sakaru bāzes staciju nomaļā vietā,pēc kāda laiciņa sāk spietot apkārt vietējie iedzīvotāji,kam asinspiediens lēkā,kam govs pienu norāvusi,kam pumpas metās un mati krīt ārā....brigadieris šito klausās un tad saka:tie visi ir tikai ziediņi,bail domāt,kas notiks kad šis tornis tiks pieslēgts...