forum.gif
Infrasarkanā apkure
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Infrasarkanā apkure
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 14.06.10 21:32
 citēt
versatile:vai ta solarijos bija infrasarkanais starojums? man akal likaas ka ultravioletais...

Taisnība jau Tev ir.
Publicēts: 07.02.14 11:13
 citēt
Personīgi pieredze nav bijusi, bet varu ieteikt uzdot jautājumu šeit www.commodus.lv viņi ar to nodarbojas domāju, ka varēs palīdzēt noteikti.
Publicēts: 07.02.14 14:00 labots
 citēt
DzeguzesBalss:
pelle:Droši vien ne īstā vieta kur to jautāt, bet nu.. tomēr naivi ceru ka kāds padalīsies savā pieredzē vai zināšanās..
Gribētu uzzināt vai tā der kā vienīgā un pastāvīga apkure dzīvoklim.. Varbūt kādam tāda mājās ir, vai kādai paziņai, gribētu uzzināt kādi ir defekti un efekti..

Man ir infrasarkanā pirts. Forši silda kaulus. :) Dzīvokļa apsilde ar elektrību noteikti sanāks ļoti dārgi.

NAV dārgi , praksē pierādījās ka bezmaz 2x lētāk kā centrālo pilsētas , galvenais ka VIENMĒR pats var ieslēgt kad vajag izslēgt kad nevajag parējā laikā "Automātā" pēc grādīzera www.ogresbalss.lv...

Tā arī visa kačigarka 55m divistabu nesiltinātam dzīvoklim :)
Publicēts: 07.02.14 15:24
 citēt
Lunis:
DzeguzesBalss:
Man ir infrasarkanā pirts. Forši silda kaulus. :) Dzīvokļa apsilde ar elektrību noteikti sanāks ļoti dārgi.

NAV dārgi , praksē pierādījās ka bezmaz 2x lētāk kā centrālo pilsētas , galvenais ka VIENMĒR pats var ieslēgt kad vajag izslēgt kad nevajag parējā laikā "Automātā" pēc grādīzera www.ogresbalss.lv...

Luni,
cik noprotu, tad silelements ir tas zilais pļurķis, bet varbūt tu zini konkrēti, kas tas ir pa silelementu?
Publicēts: 07.02.14 15:32 labots
 citēt
Irsis:
Lunis:

Luni,
cik noprotu, tad silelements ir tas zilais pļurķis, bet varbūt tu zini konkrēti, kas tas ir pa silelementu?

Jā tas zilais verķis , saucas jonu katls "Beril" nāk no Krievijas , konkrētajam jauda bija 0,8Kw un mierīgi vilka ~55m2 dzīvokļa apkuri vecā mājā lielā aukstumā. Reku jaudīgāks dabonams www.semicom.lv... . Konkrētā gadījumā bija būtiski lai nav jāpalielina dzīvokļa elektrojauda tāpēc 0,8Kw . Bet kā izrādījās to pilnīgi pieticis. Pats tirgotājs beril.lv OPS kā izrādās tos mazos vairs neražo. Reku var palasīties kā tas šancē aqualux.at.ua...
Publicēts: 07.02.14 17:02 labots
 citēt
Latvenergo energoefektivitātes centrā apgalvoja, ka izdevīgākais no elektriskajiem apkures veidiem ir konvektori. Līdz 100 kv.m. tas arī nesanāk neko daudz dārgāk par gāzi vai cieto kurināmo. Galvenais - nav cauruļu apkures sistēma jābūvē/jāuztur. Cauruļvadu sistēmas, siltās grīdas - viss daudz dārgāk.
Publicēts: 07.02.14 21:15
 citēt
Tak paskatiet topika aizsākšanas datumu...
Publicēts: 07.02.14 21:31
 citēt
DzeguzesBalss:
Droperidol:Latvenergo energoefektivitātes centrā apgalvoja, ka izdevīgākais no elektriskajiem apkures veidiem ir konvektori. Līdz 100 kv.m. tas arī nesanāk neko daudz dārgāk par gāzi vai cieto kurināmo. Galvenais - nav cauruļu apkures sistēma jābūvē/jāuztur. Cauruļvadu sistēmas, siltās grīdas - viss daudz dārgāk.

Divas- trīs reizes dārgāk par gāzi sanāk, un reizes desmit dārgāk par malku.

Ko muldi , pirms tam tam dzīvoklim rēķini bija krietni virs 100Ls pēc tam vidēji 50Ls , dārgākais bijis pirms 3 gadiem ziemā kad mēnesi bija vairāk kā 25 grādi tad bijis 70Ls galvenais ka varēja kurināta arī vasarā kad vajadzēja :)
Publicēts: 07.02.14 22:15
 citēt
Skolā mācīja tādu enerģijas nezūdamības likumu...:face-smile: Lai tiktu pie elektroenerģijas apkures sezonas laikā, kad HESi strādā minimāli, kaut kur kaut kas jau BIJA JĀSADEDZINA! Ezim skaidrs, ka labāk taču sadedzināt pašam, bez starpniekiem! :face-grin: Secinājums: ar elektrību ir visdārgāk!
Publicēts: 07.02.14 22:42 labots
 citēt
DzeguzesBalss:Es nezinu, cik vergi ogrē maksā par šauristabu dzīvoklīša apkuri, bet 270 kvm māja ar gāzi 1000 Ls gadā pie 24 C temperatūras.
Kad bija tikai malkas apkure, šodienas cenās sanāktu 350 Ls gadā.

Bail padomāt, cik tāds šķūnis noēstu elektrības, pat ja ar siltumsūkni...

Korekti būtu rēķināt kub.m., nevis kv.m., bet nu man 140 kv.m. gadā apkurei ap 8 - 9 000 kWh, tiešām ap 1000 Ls.
Bet: sistēmas izmaksas - konvektori, vadi , 2 centrālās pultis kopā 450Ls.
Cik maksā katls, caurules, radiatori un antifrīzs? Var jau ūdeni liet, taču kaimiņam remonts izmaksāja ne pa jokam, kad elektrība uz 3 dienām bija atslēgusies un gāzes katls, loģiski, arī.
Piedevām - gāzes katls ir jāapkopj un jāremontē, sistēma jāuztur, jāatgaiso utt.

Es nedaru NEKO! Ja kāds konvektors būs beigts - nopirkšu jaunu, maksāja 20 - 35 Ls gabalā. Varu ieslēgt tikai vienu konvektoru pēkšņi vasar, ja gribās. Varu regulēt pa stāviem. Bet kurinātāju (kā ar cieto kurināmo) vai santehniķi netēloju vairs nemaz.

Siltumsūknis ir galīgi garām, jo ir nežēļīgi dārgs pats par sevi (ierīkošana) plus tāpat rij elektrību ap 70 Ls mēnesī:) ATpelnās 30 gados, ja pa to laiku nekas nav jāremontē, kam es neticu.
Publicēts: 07.02.14 23:15
 citēt
DzeguzesBalss:Es nezinu, cik vergi ogrē maksā par šauristabu dzīvoklīša apkuri, bet 270 kvm māja ar gāzi 1000 Ls gadā pie 24 C temperatūras.
Kad bija tikai malkas apkure, šodienas cenās sanāktu 350 Ls gadā.

Bail padomāt, cik tāds šķūnis noēstu elektrības, pat ja ar siltumsūkni...

Tas nav MAN , tas mīļotai sexretārītei Ventspili vecajā dzīvoklī 3 gadi nokapoja teicami kamēr šī dzīvoklī dzīvoja :) Tagad šai māja , tur neesmu bijis.
Publicēts: 10.02.14 13:37
 citēt
Lunis:
Irsis: Luni,

Jā tas zilais verķis , saucas jonu katls "Beril" nāk no Krievijas , konkrētajam jauda bija 0,8Kw un mierīgi vilka ~55m2 dzīvokļa apkuri vecā mājā lielā aukstumā. Reku jaudīgāks dabonams www.semicom.lv... . Konkrētā gadījumā bija būtiski lai nav jāpalielina dzīvokļa elektrojauda tāpēc 0,8Kw . Bet kā izrādījās to pilnīgi pieticis. Pats tirgotājs beril.lv OPS kā izrādās tos mazos vairs neražo. Reku var palasīties kā tas šancē [url=http://aqualux.at.ua/publ/3-1-0-22

domāju]http://aqualux.at.ua/publ/3-1-0-22
domāju[/url] tas tomēr ir fufelis, šāds variants varētu būt vienīgais tīri kā avārijas apkure, bet pamatapkurei tomēr jābūt citai!
te var paskatīties un padomāt: www.siltumnieks.lv...
:face-wink:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas