dansiga:Gabiz, ja tu portatiivo tomeer lieto fotograafiju apstradei/skatiishanai - znach ari mudaks;-ppp;-))))
Piekrītu- es arī esmu mudaks, un to bieži nākās lasīt komentos, ka krāsas klibo. Ir bijuši daudz dažādi portatīvie. 17" ekrāni. HP diviem salūza eņģes, aceram izbira klaviatūra, tagad ar asus F7S. Bet krāsas galīgi garām. Un pēc dzirdētā, saprotu, ka naf jēga kalibrēt to, kas tam nepakļaujās ... paliku par pusmudaku , jo nopirku ārējo ekrānu... bet ceļojot tomēr tikai mudaks. Paldies Dansiga
Lasu par portatīvajiem - dažam pat 4kg monstrs, kuru normālā somā nevar ielikt, skaitās portatīvais dators 15" "portatīvais jau ir uz robežas. īpši ja sver pie 3kg.
un ja runā par portatīvo monitoru kalibgēšanu - tas, protams, ir jādara, lai ir daudz maz ok un nerāda pavisam griezi, bet tam ir diezgan stipri ierobežojumi. turklāt modernos LCD arī stacionārajiem bieži vien ir neispējami nokalibrēt dēļ pārlieku lielā spilgtuma. Nokalibrēts LCD ir tik tumšs, ka ikdienā to lietot ir neerti, jo lielākā daļa savas bildes piedzen pie gaišajiem LCD un tad uz tā viss izskatās pārāk melns
+ak34 bieži vien uz sava datora uzmeistaroju bildi kas uz cita monitora izskatās tumšāka nekā gribētos.
Par izmēriem un portatīvajiem kā tādiem, biju, esmu un droši vien būšu pretinieks darbam uz portatīvā, bet vietas trūkuma dēļ (vienkārši dzīvoklī nav vietas datorgaldam) un retas mobilitātes nepieciešamības dēļ iegādājos portatīvo. Divu+ gadu laikā tā arī īsti neesmu apradis ar tā lietošanu. Ar lielāko prieku iegādātos stacionāro, bet labam datoram pašlaik nav naudas un vietas datorgaldm jopojām nav. Tādēļ man un, domājams, daudziem citiem portatīvais ir sava veida kompromiss starp iespējām un vēlmēm, bet dažam \m/.