teema ne pa foto bet tapees arii kategorijā burziņš.
ir nepieciešamība noprikt trauku mazgājamo mašīnu bet nekad neesmu saskāries ar šādu lietu.
varbūt kāds kam tāda ir mājās un to lieto izstāštīs kādu vērts pirkt un kam pievērst uzmanību.
ceru uz sapratni !
esmu izlasījis blogs.xnet.lv..., bet vēlos dzirdēt tautas atsauksmes un ieteikumus
Jauni jautājumi
vēl radās jautajumi
trauku mazgajāmā mašīnā ir 3 lietas ko liek neskaitot traukus 1. sāls (tā ir parastā sāls vai kāda speciālā) 2. skalošanas škidrums. kas tas tāds ? 3. tabletes. nu tās ir redzētas veikalos. bet kādas Jūs pērkat ?
Friidis:Man ir Vita, nu jau gadus 38, strādā labi, bet bieži lamājas...))
andre:bet kam pieveerst uzmaniibu vai kaada fiicha bez kuras dziivot nevar ?
svarīgs elements ir sekss pēc trauku mazgāšanas... katram sava gaume, katram savi standarti. diez vai kāds kādam var ieteikt kādu konkrētu Vitu, katram jāmeklē sava...
krieviete un amerikaaniete staasta: amerikaaniete - pateicu viiram ka nemazgaashu vairaak zekjes - triis dienas viiru neredzeeju, treshajaa atgriezaas ar veljas mashiinu. Krieviete - pateicu, ka traukus nemazgaashu. Triis dienas viiru neredzeeju. Ceturtajaa ar vienu aci saaku redzeet...
Nekādu dižo parametru manuprat nav. Skaties no ietilpības. Esot kaut kādi standarti ar izmēriem (2 personām, 4 personām utt) ar domu, cik trauku būs. Mums ir vidējā. Mazgāšanai ir A klase bet žāvēšanai B, tagad ņemtu visu ar A, jo pēc žāvēšanas tomēr mazliet mitri trauki, dažas minūtes jāpatur durvis vaļā. Bet nu var pieciest. Vēl ir tās, kuras uzreiz ņemt karsto ūdeni un tādas kuras ņem tikai auksto un to silda. Variantā ja karsto padod uzreiz, tad var ietaupīt uz elektrību. Ja maz lietot, tad nekāds dižs ietaupījums nebūs, bet ja katru dienu darbina, tad dažus latus var savākt mēnesī, jo mašīna ēd labi.
Vairāk pēc tam uz mazgāšanas līdzekļiem jāskatās. Pirkt tabletes ir dārgi (lai arī ērti), bet var kombinēt ar mazliet lētāku sāli, bet dārgāku (tikai nezinu vai labāku) mazgāšanas līdzekli. Nekāda piņķerēšanas nemaz nav. Nekad nav bijis ka kaut kas neizkustu vai kaut kā tā.
Bet nu būtībā jāskatās uz A klasi, lai ir visam, kā arī ietilpību. Piemēram, ja mums ir virs 15 cilvēki pasākumā, tad vienā reizē grūti nomazgāt visus traukus, nākas divos piegājiens, bet ja ap 10 tad viss kārtībā. Katru dienu nelietojam, jo grūti sakrāt netīros traukus, bet nedēļas nogalēs toties patīkami, ka var tikai kraut un kraut mašīnā
Trauku mašīnu ietilpība ir vai nu 8 I(mazā) vai 12 personām (parastā). Mazo ir jēga ņemt tikai ja ir mazītiņa virtuvīte un nav kur likt lielo. Par klasēm - A vai B vai C norāda uz elektrības patēriņu (ekonomiskumu), nevis žāvēšanas kvalitāti. Patēriņa starpība niecīga, cenas starpība ievērojama, nevajadzētu uzķerties uz tiem AAA Nekad neatmaksājas lietot tabletes - 2,5-3x dārgāk un ne ar ko ne labāk par parasto kombināciju mazgājamais pulveris+spodrināmais šķidrums+speciālā sāls. Netici 3in1, 5in1, 7in1 uc. muļķībām, nekādu ar acīm redzamu starpību nemanīsi. Želejas atkal ir dārgākas un ne ar ko ne labāks, piedevām tāpat sāls reizēm jāpieber, kaut arī uz želejas iepakojuma rakstīts, ka nevajadzēšot. Īstenībā trauku masīnai jābūt tādai pašai standarta fīčai kā velās mašīna vai vaterklozets - parēķini, cik laika no dzīves aizņēm trauku mazgāšana un slaucīšana. `Jā, man ir Gorenje, strādā 4 gadus, bez problēmām. Iepriekšējā - citā mājā - arī Gorenje, 5 gadi, vēlāk nezinu. Tēvam Fagor, 9 gadi bez problēmām, tikko saplīsa, bet pirkta bija jau 4-5gadus lietota. Veiksmi!
Par cik man visa tehnika BOSCH tad tādu ar nopirku Savulaik kad šancēju attiecīgā iestādijumā EU sirdē apjautājos dzekiem iekspertiem kura "Labāka" sjie ar ieteica BOSCH kā vienīgo kuras ražo Eiropā un pašas ekanosmiskākās. A viņi maitas zinoši pie šiem visis papīri ar "Sertifikāciju" kārtojās Istenibā galveno ko esmu pamanijis UDENS pateriņš Virtuvē ir krities x5 apmēram Lietoju gan tabletes ko neiesaka , zinu ka suds bet jaukt pasjam slinkums
nu varbūt ka par to lielumu mazliet nokļūdījos, bet uz to pusi bija
Ir mašīnas kam gan elektrības patēriņam, gan žāvēšanai ir klase. un ja nav visas A, tad kā jau teicu nebūs ekselenti izžāvēts. Piemēram šai viss ir A : www.xnet.lv...
Bet nu neesmu leitojis AAA, tāka varbūt ka arī jānožāvē beigās trauki.
Mums nebija lielas vajadzības pēc mašīnas, bet sievietēm jāklausa, tāpēc meklējot labāko variantu paņēmām iekš Vernera ar švīkām uz sāna. Maksājot skaidrā iedeva vēl atlaidīgi. Tiesa gan pirmām pirms dažiem gadiem, kad lētākās cenas bija tādas, kā tagad dārgākajām.
Droperidol:Trauku mašīnu ietilpība ir vai nu 8 I(mazā) vai 12 personām (parastā). Mazo ir jēga ņemt tikai ja ir mazītiņa virtuvīte un nav kur likt lielo. Par klasēm - A vai B vai C norāda uz elektrības patēriņu (ekonomiskumu), nevis žāvēšanas kvalitāti. Patēriņa starpība niecīga, cenas starpība ievērojama, nevajadzētu uzķerties uz tiem AAA
Ta nafig to trauku mazgājamo mašīnu? Mazāk priboru mājā, mazāk kam salūzt. Traukus mazgāju ar rokām un nejūtu vajadzību pēc kaut kādas mazgājamās mašīnas. Iedomājies, nedēļa paiet, kamēr sakrājas pilna, a pa to laiku pirmie trauki jau ir normāli piekaltuši, ka pēc tam tik un tā ar rokām jāpārmazgā P.S. nevienu komentāru nelasīju.
par cik man siltais ūdens sildās ar elektrību, tad dishwašeru iegādājos ekonomijas nolūkā, citādi baigais kvantums ūdens aiziet katru šķīveli ar rokām mazgājot. Es tā sapratu, ta katrs liela to, ko jau nopircis, lai vismaz nenožēlotu pirkumu Es arī nopirku pag.mēnes. Ekonomiju vēl neesmu rēķinājis, tikai ko uzreiz nožēloju pirmajā reizē - katliņus nevar kārtīgi iebāzt - bik par šauru. Jāskatās tas, kas pašam liekas svarīgākais. Man bija ekonomija primāra, un dizains.
smartins:Ta nafig to trauku mazgājamo mašīnu? Mazāk priboru mājā, mazāk kam salūzt. Traukus mazgāju ar rokām un nejūtu vajadzību pēc kaut kādas mazgājamās mašīnas. Iedomājies, nedēļa paiet, kamēr sakrājas pilna, a pa to laiku pirmie trauki jau ir normāli piekaltuši, ka pēc tam tik un tā ar rokām jāpārmazgā P.S. nevienu komentāru nelasīju.
opareizi, ūdentiņu jau arī labāk akā pasmelties vai no strautiņa padzerties Un zeķītes ar rociņām upītē paskalot. Kam duša? Uz pirti! Un TV? Ārā! Dziedāt un diet! Un PC metu zemē un bradāju
Vil:par cik man siltais ūdens sildās ar elektrību, tad dishwašeru iegādājos ekonomijas nolūkā, citādi baigais kvantums ūdens aiziet katru šķīveli ar rokām mazgājot. Es tā sapratu, ta katrs liela to, ko jau nopircis, lai vismaz nenožēlotu pirkumu Es arī nopirku pag.mēnes. Ekonomiju vēl neesmu rēķinājis, tikai ko uzreiz nožēloju pirmajā reizē - katliņus nevar kārtīgi iebāzt - bik par šauru. Jāskatās tas, kas pašam liekas svarīgākais. Man bija ekonomija primāra, un dizains.
a vot nekā. man ar vienu beibi, ar ko reiz kopā dalīju trīsistabu dzīvokli upīša pasāžā ar kastaņkoku zem loga, bija trauku mazgājamā mašīna, bet nav jau obligāti to ikdienā lietot. vot mēs pēc katras ēšanas katrs savu šmuci savācām i nomazgājām. bet citreiz gadījās atstāt uz vēlāku laiku, un tā vairākkārt, rezultātā apmēram reizi mēnesī, dažreiz retāk tāpat pievācās pilna trauku mazgājamā mašīna ar bļodām, šķīvjiem, glāzēm un visu citu, tad tika iesprausta tablete tur, kur vajag, i visa čupa nomazgāta. nekādi piekaltumi nekad nav palikuši klāt, viss mierīgi, tikai troksnis kādu stundu vai divas...
trauku mazgajāmā mašīnā ir 3 lietas ko liek neskaitot traukus 1. sāls (tā ir parastā sāls vai kāda speciālā) 2. skalošanas škidrums. kas tas tāds ? 3. tabletes. nu tās ir redzētas veikalos. bet kādas Jūs pērkat ?
1. Sāls ir speciālā. Nopērkama Drogās. 2. Skalojamais vajadzīgs lai nepaliek nosēdumi no pulvera, pleķi. 3. Calgonit tabletes atstāj pēdas. Tikai Somat! (Drogās šobrīd atlaides)
jap, gan drogās, gan RIMI/MAXIMA pie pareizajiem stendiem ir speciāls sāls trauku mašīnām, kā arī šķidrums un beramais pulveris. Tabletes jāliek tur kur pulveri ber.
Tabletes cenuklubā var pa smieklīgu naudu ieprikt, bet nu visus trīs līdzekļus lietot ir lētāk.
1.sāls speciāls 2.skalojamais - lai trauki spīd - un tie spīd, neviena Anna vai Dace tā nenspodrina! 3. lieto pulveri. Izdevīgākais - Yplon ražotāja visi 3 komponenti (sāls 4 kg iepakojumā, pulveris 2,5kg iepakojumā, šķidrums 1l). Aizmirsti par tabletēm, jau teicu - 3in1, 5in1, 7in1 ir absolūts blefs. Izmaksas, lietojot 3 lietas atsevišķi ir 2,5-3 reizes mazākas! Saku no personiskās 8 gadu pieredzes, lietojot trauku mašīnas.