Varbuut kaads zinaataajs vareetu ieteikt, kaa riikoties, ja jaabildee modele, kad ir spilgta saule? Parasti vai nu veidojas loti kontrastainas eenas vai arii ir samiegtas acis un eenas zem taam... Vai tiesaam vienigais risinaajums ir likt modeli kaut kur eenaa? apriikojums, kas man ir- 450d ar standarta objektiivu...
Varbuut kaads zinaataajs vareetu ieteikt, kaa riikoties, ja jaabildee modele, kad ir spilgta saule? Parasti vai nu veidojas loti kontrastainas eenas vai arii ir samiegtas acis un eenas zem taam... Vai tiesaam vienigais risinaajums ir likt modeli kaut kur eenaa? apriikojums, kas man ir- 450d ar standarta objektiivu...
izmanto to pashu sauli savaa labaa. slinkums rakstiit. suudu pilnaa galerija galiigi nemotivee.......
ja ir ēkas ar gaišām fasādēm - tad tās var izmantot kā reflektorus, jebko gaišu, kas atstaro gaismu. var izmantot saulesbrilles, lai nebūtu samiegtas acis, var izmantot zipenes un reflektorus. pats vienkāršais reflektors - balta lapa (paliela būs vajadzīga, vajadzēs kādu kur tur vai veikli nolikt pareizajā leņķī) var pameklēt ēnu. Ļoti prātīgi bildēt, kad saule jau nolaidusies zemāk.
balts oderaudums uzvilkts uz rāmīša, der gan kā atstarotājs, gan kā difuzors. Balta liela papīra lapa, putuplasta loksne, da jebkas kas atstaro gaismu, da balts krekls arī der.
veel viens anoniims dakteris bez vaarda un sejas???
Ko tev dos mans vards un seja - liks tev but pozitivam? Saubos un man jau pilnigi PO vnk interesanti kada tava izglitiba, audzinasanas limenis, magistrs toc neesi ... tads zolika pacans pec bazara Mierins, man nav plani ar tevi gailisiem merities...
Laciz:eel viens anoniims dakteris bez vaarda un sejas???
Ko tev dos mans vards un seja - liks tev but pozitivam? Saubos un man jau pilnigi PO vnk interesanti kada tava izglitiba, audzinasanas limenis, magistrs toc neesi ... tads zolika pacans pec bazara Mierins, man nav plani ar tevi gailisiem merities...
Laciz:eel viens anoniims dakteris bez vaarda un sejas???
protams, ka ar reaaliem cilveekiem es esmu pozitiivaaks manam pozitiivismam vispaar ir tikai viena barjera - ja oponents nespeej pienjemt pamatotu kritiku. Mums laikam nav sanaacis satikties uz shauras takas. Tas labi. Kaada man izgliitiiba? Laikam jau drusku ceriigaaka par Tavu, jo es pat urlas uzrunaajot rakstu "Tu" ar lielo burtu Un meeriities tieshaam nav jeegas. Visi lielie meeriitaaji shaadu vai citaadu iemeslu deelj no shejienes ir pazudushi uz neatgrieshanos.
"Tu" var uzrunat dazadi - ar cienu un bez cienas, par cik neesam tikusies uz sauras takas, tevi nepazistu un piesejos vienam izteicienam - piedod necienu VEL tevi
ja oponents nespej pienemt pamatotu kritiku - nu pastasti, kur ta oponents tev iebilda... Nu klaj vala cik esi izglitots, vel vairak pacelsies sparnos , paskatisos, ka urlas lauku puika un pamacisos no tevis ka neka ricibas cilveks
Vish:
Mjā vecīši.Bet es atklāju jaunu likumu.Būdams pieticīgs pacans, nosaucu to savā vārdā. Un tātad Viechas likums skan šādi-Lai arī kāds nebūtu topika temats forumā,tas vienmēr beidzas ar vienu un to pašu.Ar savstarpeju virtuālo atvieglošanos uz iedomātā oponenta galvas.
Vish:"Tu" var uzrunat dazadi - ar cienu un bez cienas, par cik neesam tikusies uz sauras takas, tevi nepazistu un piesejos vienam izteicienam - piedod necienu VEL tevi
ja oponents nespej pienemt pamatotu kritiku - nu pastasti, kur ta oponents tev iebilda... Nu klaj vala cik esi izglitots, vel vairak pacelsies sparnos , paskatisos, ka urlas lauku puika un pamacisos no tevis ka neka ricibas cilveks
lai kaads nebuutu viechas likums, bet sheit manu cienju pret paareejiem definee 80% tas ko redzu vinja galerijaa un 20% tas, ko var izlasiit forumaa. parasti tur nav lielas disharmonijas. Tavas bildes nebiju ieveerojis - ieshu ieveerteet.
Cilvēks, kurš neprot konfigurēt savu kompi tā, lai varētu rakstīt latviešu valodā, turklāt vēl tā gramatika... Tas neizvelk pat līdz vidusskolas absolventam, manuprāt.
"izmanto to pashu sauli savaa labaa. slinkums rakstiit. suudu pilnaa galerija galiigi nemotivee...." Laciz, tad jau vareji nemaz necensties un nerakstit ari so atbildi, ja slinkums... un bilzu kritikai ir domata galerija nevis forums, kura cilveki parasti nak pec padomiem, lai bildes butu labakas...
Cilvēks, kurš neprot konfigurēt savu kompi tā, lai varētu rakstīt latviešu valodā, turklāt vēl tā gramatika... Tas neizvelk pat līdz vidusskolas absolventam, manuprāt.
veel viens anoniimais dakteris
dacux:"izmanto to pashu sauli savaa labaa. slinkums rakstiit. suudu pilnaa galerija galiigi nemotivee...." Laciz, tad jau vareji nemaz necensties un nerakstit ari so atbildi, ja slinkums... un bilzu kritikai ir domata galerija nevis forums, kura cilveki parasti nak pec padomiem, lai bildes butu labakas...
piedod dachuk - sanjemshos un Tev uzrakstiishu ko domaaju ar saules izmantoshanu savaa labaa
dacux:"izmanto to pashu sauli savaa labaa. slinkums rakstiit. suudu pilnaa galerija galiigi nemotivee...." Laciz, tad jau vareji nemaz necensties un nerakstit ari so atbildi, ja slinkums... un bilzu kritikai ir domata galerija nevis forums, kura cilveki parasti nak pec padomiem, lai bildes butu labakas...
\
+++++++!!!!!!!!!!
Šis no indivīda Laciz bija galīgi stulbi pateikts, varētu domāt, ka paņemot rokās aparātu jau saprati visu par ekspozīcijām, kompozīcijām, gaismu, atstarošanu, sišanu cauri, mākslīgas gaismas ieviešanu utt...
fottto:
veel viens anoniimais dakteris
nevaru atturēties nepapildinot profesionālās slimības vēsturi "šizofrēnija (napoleona komplekss) uz hroniskas gramatiskās diarejas fona". tas tā, norādošos vietniekvārdus, datorzināšanu, izglītības, intelekta līmeni aplūkojot vienā teikumā. vai vajag vairāk?
\
+++++++!!!!!!!!!!
Šis no indivīda Laciz bija galīgi stulbi pateikts, varētu domāt, ka paņemot rokās aparātu jau saprati visu par ekspozīcijām, kompozīcijām, gaismu, atstarošanu, sišanu cauri, mākslīgas gaismas ieviešanu utt...
stulbi gan... vai vismaz viegli paarprotami. ar galeriju nebiju domaajis konkreetaa autora galeriju bet kopeejo galeriju. tajaa laikaa, kad panjeemu rokaas fotoaparaatu, bija vienkaarshaak: +/- viena populaarzinaatniska graamatinja un pilniigi manuaala fototehnika. katra kljuuda bija meerama naudas vieniibaas. shodien it kaa viss ir vienkaarshaak... bet probleemu kudi vairaak....
nopērc būvlietu veikalā balta putuplasta loksnes 25 mm biezumā. un mācies ekspozīcijas korekciju
nevaru atturēties nepapildinot profesionālās slimības vēsturi "šizofrēnija (napoleona komplekss) uz hroniskas gramatiskās diarejas fona". tas tā, norādošos vietniekvārdus, datorzināšanu, izglītības, intelekta līmeni aplūkojot vienā teikumā. vai vajag vairāk?
gan jau ka vajag vairaak. kaads vareetu apraadiit, ka peec punkta teikums jaaraksta ar lielo burtu. bet tas lai paliek anoniimajiem foto-gramatikas-intelekta-diagnostikas speciaalistiem
imgfoto:bildē pret sauli + zibspuldze feisā .... visvienkāršākais variants
Iebūvētajai nav HSS iespējas, slēdzis būs par lēnu, pārgaismosies.
nomet iso uz 100 vai 50 ja ir tāda opcija, aizgriez fragmu tik, cik prasa fons, saule mugurā un zibsene feisā ar vajadzīgo jaudu. Zibsenes vietu var provēt aizpildīt ar atstarotājiem vai visu to, kas iepriekš jau norādīts