Iespējams tāda tēma jau ir bijusi, bet neatradu. Skatoties, ka blogā parādās šāda veida fotogrāfijas, domāju būtu noderīgi, ja būtu arī šāda tēma, kur info apkopotos gan par pašu IR fotografēšanu, gan bilžu pēcapstrādi. Mani pašu interesē pēcapstrāde, jo pēc tā kas webā atrodams, īsti nesanāk (nejau tapēc, ka pirkstiņi līki). Pieļauju, ka "instruktori" kaut ko noklusē. Bet varbūt fotoaparāts (Canon 50D, 450D ) nebildē IR (izmantots Hoya 72 filtrs)?
INFRA uz objektīva it probļema ka visn nesanak isti "Infra" starp matricu un stiklu tur ir viens "Lieks" stikls Normāls INFRA sanak ja demontē šo stiklu starp MATRICU un objektīvu Pamekle Andeja Zavadska texstus par "Modifikācijām" tur ir gari plasji apraksti par KO un KA un KAPEC sjeit tik smalki nekur nav
jo vecāks aparāts jo vairāk infra tiek līdz matricai. Jaunajiem ir galīgi švaki, salīdzinot 350D un 40D var manīt ka 40D ir reizes 4as mazāk jūtīgs pret IR. Mjā, paliek variants izdemulēt kameru un šo to amputēt. lifepixel.com
shauttra:jo vecāks aparāts jo vairāk infra tiek līdz matricai. Jaunajiem ir galīgi švaki, salīdzinot 350D un 40D var manīt ka 40D ir reizes 4as mazāk jūtīgs pret IR. Mjā, paliek variants izdemulēt kameru un šo to amputēt. [url=http://lifepixel.com/
Padārgs]http://lifepixel.com/
Padārgs[/url] pasākums un vēl aparāts jāsūta prom....
Ruuu:Mjā, tad jau sanāk, ka jātur viens aparāts priekš Infras un otrs parastai bildēšanai....
Tā parasti ar dara , šad tad var samerā lēti var nopirkt jau "Modificētas" kameras no tiem kam apnīk ar šo tēmu kēpāties. Zavadskis savu pārdeva , vēl kādi 2-3 tādi manīti. Pamatā cena ir ļoti humāna ~150-200Ls robežās ko nekam citam tas verķis vairs nav izmantojas un šis efekts samērā ātri piegriežās
MANDOMT visracionālāk ir ielikt sludekli PĒRKU IR modificētu kameru NE DARGI , un gan jau kāds gribes škirties no sen kautkur plauktā putējuša "Drauga"
ja nu foto ir normāli eksponēts, tad jāizmanto kādu raw-konverteri (jpeg bildes sanāk riktīgi sūdīgas), piem. C1, kur jāuzliek temperatūru ap 2000K. Vai automātiski - ar pipetīti, pa kādu zaļu lapu. Tad pēc eksporta jāsamaina ar chanell mixer sarkanajā channelī jāuzliek red : 0%, blue : 100% un otrādi - zilajā channelī red : 100%, blue : 0%. +\- variācijas, + noise reduction, sharp, blablabla
dimkin:ja nu foto ir normāli eksponēts, tad jāizmanto kādu raw-konverteri (jpeg bildes sanāk riktīgi sūdīgas), piem. C1, kur jāuzliek temperatūru ap 2000K. Vai automātiski - ar pipetīti, pa kādu zaļu lapu. Tad pēc eksporta jāsamaina ar chanell mixer sarkanajā channelī jāuzliek red : 0%, blue : 100% un otrādi - zilajā channelī red : 100%, blue : 0%. +\- variācijas, + noise reduction, sharp, blablabla
Mhm.... paldies, mēģināšu (visu blablabla, ieskaitot ).
shauttra:es vienkārši konvertēju uz grayscale, tad jau tālāk griež kontrast un tā.. sākuma bilde ir baisi magentas krāsā!
Nu jā, bet greyscale jau pec tam nevar dabūt to zilgano toni debesīm un ūdenim. Man gan pirms apstrādes bilde ir drausmīgi sarkana, nevis magenta. Laikam dēļ tam, ka nelaiž cauri to IR starus....
shauttra:es vienkārši konvertēju uz grayscale, tad jau tālāk griež kontrast un tā.. sākuma bilde ir baisi magentas krāsā!
Nu jā, bet greyscale jau pec tam nevar dabūt to zilgano toni debesīm un ūdenim. Man gan pirms apstrādes bilde ir drausmīgi sarkana, nevis magenta. Laikam dēļ tam, ka nelaiž cauri to IR starus....
Ari jabut sarkanai - tas ir ok. magenta ir pec channel mixer, ja nav mainits WB.