forum.gif
Zibspuldzes jauda
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Zibspuldzes jauda
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 08.07.10 12:19 labots
 citēt
tiesham f22-26?
manam nevaz vairak pa f16 nav :(
Publicēts: 08.07.10 12:39
 citēt
Diva:
Ar to, ka ja bliezīsi caur bjūtīdiš, zibspuldzes staru nebūs iespējams koncentrēt ar zūm galviņas palīdzību, līdz ar to SB800 vai EX580 tīrā jauda būs ap 50ws, kas, attiecīgi būs daudz par maz, lai uzvarētu sauli augusta vēlā pēcpusdienā, kura būtu jāfotrogrāfē ja bez ND filtra, tad ar f 22-26, iso 100, lai kontūras nav neprātā pārdegušas.

Tā, tā, tā... Nemāki lasīt vai problēmas ar uztveri? Mans jautājums bija par to, kā atšķirsies gaismas mīkstums!

Par jaudu jau pateicu, ka PIETIEK (no pieredzes). Atbildi lūdzu uz uzdoto jautājumu vai arī beidz tēlot, ka jebko no gaismām saproti! ;)
Publicēts: 08.07.10 12:48
 citēt
img.fotoblog.lv...

pagāšā gada augusta sākumā ap trijiem pa dienu, saule nav tieši pretī, nedaudz nost no kadra labās malas, bet drīzāk pretī, nekā sānā tomēr. ISO 100, f/5.6, no kadra kreisās malas (no priekšpuses) canon 430EX caur bjūtīdišu. kur problēma?
Publicēts: 08.07.10 12:55
 citēt
Var protams visadi un visvisādi , bet visērtāk "Sauli" parsist tā lai ir kādas manipulācijas iespējas ir ar monobloku 1000 neieku + Bjutijs ar vai bez šunām pēc vajazdības , tas ja grib tur ākstīties ar diafragmām mākuļus piedzīt utt. Bet vissērtāk transportēt un izmantot protams atstarotājs un nekādu kreņķu :):) Tik vairums mums neprot izmantot nedz blices nedz atstarotājus :) Man jau patīk UZKRĪTOŠA mākslīgā gaisma , bet nu var just ka vieniem 90% tā ir modes lieta un savādāk šams vienkarši nemāk:):)
Publicēts: 08.07.10 12:59
 citēt
Man te BFS spamu jau otro dienu sūta TUR starp citu šie piedāvā KOMPLEKTU tieši mazajām blicēm , atkarībā no vajazdības ceņiks bija pat ļoti draudzīgs un jebkuram "Mazjaudas ārta" piekritēja vēlmēm:):) Vispār 580 Canon blice spilgtu sauli pārsit maksimāli 3-4m attālumā uz pilnu jaudu tieši virsū :):)
Publicēts: 08.07.10 13:00
 citēt
Lunis: 580 Canon blice spilgtu sauli pārsit maksimāli 3-4m attālumā

a priekš kam Tev tālāk?
Publicēts: 08.07.10 13:07
 citēt
www.flickr.com...

1xSB600
1xYN460

abas uz pusjaudu, nu saule arī nebija pārāk spoža :face-glasses:
Publicēts: 08.07.10 13:09
 citēt
800ws no 3 metriem???? Affigeķ...ņevstaķ...
p.s.
pilnīgi pie dirsas tas bjūtīdiš no kādiem 5m vai viņš ir vai viņa nav...neko kardinālu mīkstumā/cietumā tas nemainīs. Ja piemauks no 2-3 metriem 800ws bez sūrākā ND filtra...varēs ļoti labi apskatīties matricas tīrību, pie nosacījuma ja konkrētais stikls atbalstīs nepieciešami ciešo fragmu...:D
Publicēts: 08.07.10 13:38
 citēt
imgfoto:
pilnīgi pie dirsas tas bjūtīdiš no kādiem 5m vai viņš ir vai viņa nav...neko kardinālu mīkstumā/cietumā tas nemainīs.

saderam?! :)
Publicēts: 08.07.10 15:18
 citēt
Alvil, atšķirība diametrā ~15cm abās pusēs no 5 metriem dos dramatisku atšķirību? Nu hvz...var jau būt, var jau būt...
Publicēts: 08.07.10 15:25 labots
 citēt
kliedēta gaisma ir kliedēta gaisma. Tev, Kārli, ir kaut kāds priekšstats par to, kā vispār gaismas kliedēšana notiek, kā tiek salauzti stari utt?

cita lieta, ka, mainoties attālumam, mainīsies arī gaismas mīkstums, taču ne tik lielā mērā, lai padarītu difūzeri, softboxu vai bjūtīdišu pilnīgi nemanāmu, neefektīvu.
Publicēts: 08.07.10 15:33
 citēt
80-to beigās, kad es sāku bliezt saulē ar bliceni (T-90 + 300TL), man aizrādīja ne tikai klienti, bet arī kolēģi, ka es tāds kā jocīgs fotografēju pret sauli un ar blici. Pēc bilžu atrādīšanas kolēģiem, šamie metās mēģināt, bet nekā, jo sinhronizācija 1/30 un pat divi "Āmuri" neizvelk.
580 bliežot tieši purnā parasti pietiek, ja nefočē ar teleobjektīvu.
Mani uzjautrina - gudreļi, kas bliež saulē ar blici visādas apbalvošanas, koncertus u.c. no 10m attāluma un vairāk.
Ar to vēl par maz - pienāk man klāt tāds jauneklis un stāsta, ka ar blici būšot labākas krāsas (paldies par padomu), bet uz krāsu foto kopējot no rokas esmu noēdis pudu sāls un zinu cik tālu velk vai drīzāk nevelk blice.
Publicēts: 08.07.10 15:56
 citēt
Alvil, pofig...slinkums iet laukā un uzbāzties kādam lai pastāv saulē, kamēr es nobliežu sampļu bildes ar dišu, ar reflektoru, ar šūnām, bez šūnām no 5m...pārāk karsts, kas man ko jāpierāda...:)
Publicēts: 08.07.10 15:59
 citēt
Fons:Mani uzjautrina - gudreļi, kas bliež saulē ar blici visādas apbalvošanas, koncertus u.c. no 10m attāluma un vairāk.
mauc jau ar blicēm arī ārā, melnā naktī. tie gan ne gudreļi! :face-grin:
Publicēts: 08.07.10 16:05
 citēt
imgfoto:Alvil, pofig...slinkums iet laukā un ...

pietiks (lai saprastu stāstu) ar pāris kadriem tur pat studijā vispirms metra attālumā no modeļa ar dišu un bez diša, tad no 5 m attāluma ar un bez diša, tad (ja studijas parametri atļauj) no 10 m to pašu. Vēlams, lai leņķis nemainās un lai pats visu laiku atrodies identiskā attālumā no bildējamā objekta. uztaisi šādu eksprerimentu (pat vēlams, lai neviena cita gaismas avota nav, lai nemaisās ar savu ietekmi), tad pasaki, kā īsti ir, ir atšķirība vai tomēr nav! :)
Publicēts: 09.07.10 07:26
 citēt
Nu tad nobliez....:D Ar 50cm dišu un ar 21cm reflektoru, iemačī abos, sacīsim, 60grādu šūnas un atreferē, kādas dramatiskas izmaiņas ir, ja zibspoldze no cilvēka atrodas 5 m attālumā.... Nu jā...protams to vajag darīt saulē un tieši "purnā", jo runa jau gāja par to gadījumu...:D , labrīt:)
Publicēts: 09.07.10 08:47
 citēt
imgfoto, saulē gaisma, kas nāks no zibeņa būs tieši tāda pati, tikai to saskatīt tik viegli nevarēs.

p.s. man nav ne diša, ne reflektora, un fotoaparāts tikai filmu ar zenit objektīvu virsū. filmu šādiem pašasaprotamiem eksperimentiem negrasos ķengāt. Tev jāmācās, Tu arī eksperimentē! ;)
Publicēts: 09.07.10 09:04
 citēt
Fons:80-to beigās, kad es sāku bliezt saulē ar bliceni (T-90 + 300TL), man aizrādīja ne tikai klienti, bet arī kolēģi, ka es tāds kā jocīgs fotografēju pret sauli un ar blici. Pēc bilžu atrādīšanas kolēģiem, šamie metās mēģināt, bet nekā, jo sinhronizācija 1/30 un pat divi "Āmuri" neizvelk.
580 bliežot tieši purnā parasti pietiek, ja nefočē ar teleobjektīvu.
Mani uzjautrina - gudreļi, kas bliež saulē ar blici visādas apbalvošanas, koncertus u.c. no 10m attāluma un vairāk.
Ar to vēl par maz - pienāk man klāt tāds jauneklis un stāsta, ka ar blici būšot labākas krāsas (paldies par padomu), bet uz krāsu foto kopējot no rokas esmu noēdis pudu sāls un zinu cik tālu velk vai drīzāk nevelk blice.

daudz kas no mērķa atkarīgs - var ari no 10m piegaismot, ja tiešām vajag kaut nedaudz ēnas lividēt. reportāžām jau nevajag perfekti, bet gan lai daudz maz iegūst rezultātu, kad savādāk nevar. Un krāsas zibspuldze arī spēj izvilkt dažos gaismas apstākļos labāk kā būtu bez tās.
Publicēts: 09.07.10 10:02 labots
 citēt
Par krāsām man tālajos 80 izglītoja kāds Krievijas krāsu foto lielmeistars , šams skatijās kā šancē kolēģi un teica NEKAD TĀ NEDARI , krāsa rodās no gaismas kur nav gaismas tur nav krāsas , gribi krāsu vaig gaismu dabūt jebkādā veidā klāt. Beigās šams te vadija tādu kā semināru "Vietējiem auniem" kuri tad nu bij sastiepusji dieva zimes zili zali rozā šedevrus , uz texstu KĀPĒC bilde tāda šitāda parasti skanēja TU bija tāda gaisma nācās korigēt ar citu krāsu , uz ko viņš vienmēr atkārtoja OBJEKTS ir nevis "Jākrāso bet JĀGAISMO" :):) To vēlāk vienmēr atkārtoja m,ans super kolēģis vecmeistars Pēteris Vanags , kurš te visiem kādreiz lielās isstādses taisija:) Par blicēm man līdzīgs stāsts kā Fonam , arī krievlaikos visadu zeņitčiku bija bez savas jēgas , BET viņiem bija tendence MĀCĪTIES , kas izpaudās tā , SKATIJĀS ko es daru un darija tā pat , kā rezultātā viss viņu matereālks bija izmentams jo man bija sinhronizācija uz blici 1/250 viņiem 1/30 , izplatītākais lažās iemeslas ka cilvēks NESAPROT / NEIZPROT kāpēc kautkas tiek darīts , konkrēti blice lietota :):) Ja neprot kautko lietot ir vai nu jāmācās , vai arī tā nav jādara tāpat jēga nekādas:) Man piem,ēram ļoti patīk mākslīga gaisma vienmēr un visur , tārtīgi uzkrītoša ar kārtīgām ēnām :):) Juatājums vai klients par to fanos , lielākā daļā gadijumu noteikti nē , tāpēc es tā nedaru BET ja man pašam vaig , TAD UGUNI KLĀT:):)
Publicēts: 09.07.10 10:25
 citēt
man atkal pedej alaika ir viss laik jautajums..
vai tiesma ir ari kada lieta, joma kur Lunim nav ko teikt...??
vai ir kautkas ko lunis nekad nav darijis...?? Vai ari vieta kur lunis nav jau bijis?
Vai ir kads pasakums kuru lunis nav ari apmeklejis?
Publicēts: 09.07.10 10:29
 citēt
anonims_:Lunim nav ko teikt...??

Nu, attiecībā uz gaismām viņam ir pietiekošas zināšanas. ;)
Publicēts: 09.07.10 11:12
 citēt
alvils:imgfoto, saulē gaisma, kas nāks no zibeņa būs tieši tāda pati, tikai to saskatīt tik viegli nevarēs.

p.s. man nav ne diša, ne reflektora, un fotoaparāts tikai filmu ar zenit objektīvu virsū. filmu šādiem pašasaprotamiem eksperimentiem negrasos ķengāt. Tev jāmācās, Tu arī eksperimentē! ;)

Alvil, nu nevajag tērēt laiku ekperimentiem tur, kur tas nav jādara...:D:D:D Kādu daļu no lauztajiem stariem Tavuprāt var noķert cilvēka seja 5 metru attālumā no 15cm plata gaismas avota(atšķirība rādiusā starp reflektoru un dišu), tā lai būtu kardināli redzama atšķirība? Vot paeksperimentē gan...:face-kiss:
Publicēts: 09.07.10 11:31
 citēt
imgfoto:Kādu daļu no lauztajiem stariem Tavuprāt var noķert cilvēka seja 5 metru attālumā no 15cm plata gaismas avota

seja neķer, viņa tiek nomētāta (ar stariem). pat no 10m atāluma IR atšķirība. ;)
Publicēts: 09.07.10 11:33
 citēt
imgfoto:Vot paeksperimentē gan...:face-kiss:

alvils:man nav ne diša, ne reflektora, un fotoaparāts tikai filmu ar zenit objektīvu virsū.

Arī lasīt nemāki?
Publicēts: 09.07.10 13:12 labots
 citēt
alvils:
imgfoto:Kādu daļu no lauztajiem stariem Tavuprāt var noķert cilvēka seja 5 metru attālumā no 15cm plata gaismas avota

seja neķer, viņa tiek nomētāta (ar stariem). pat no 10m atāluma IR atšķirība. ;)

Nu tad reāli padomā cik PLATĀ LEŅĶĪ kādu vietu sejā, piemēra pēc - vaiga kaulu, iespējams "nomētāt" no 10 metriem ar gaismas avotu, kurš ir 50 cm diametrā... profesors:)

Tas ir tas pats...kā redzēju vienā pasākumā kolēģīti, kurš uzmaucis uz zibspuldzes tādu apaļu plastmasas pļentaku ~15cm diametrā, blieza izlaidumā ar 300mm no laba gabala...izskatījās jau DIKTI ADVANCĒTI, nerunājot par desantnieka cienīgo uzkabi, visādiem vadiem ar ārējiem aķīšiem utt... :D:D:D
Publicēts: 09.07.10 13:16
 citēt
imgfoto:
alvils:

Nu tad reāli padomā cik PLATĀ LEŅĶĪ kādu vietu sejā, piemēra pēc - vaiga kaulu, iespējams "nomētāt" no 10 metriem ar gaismas avotu, kurš ir 50 cm diametrā... profesors:)

nezīmēšu Tev shēmas, aizej uz kursiem!
Publicēts: 09.07.10 13:23
 citēt
duriks... labāk nāc pie manis uz kursiem, nebūs dārgi... Pēdējais padoms par velti...

Paņem izstieptā rokā objektīva vāciņu, atkāpies no sienas 10m un vizualizē softboksu, kuru nosedz tas objektiva vaciņš uz sienas...un tad vēsu pratu padomā par to visu...nemēģinot savas domas pakārtot iespējai gudri izteikties forumā...;)
Publicēts: 09.07.10 13:28
 citēt
imgfoto, Tu esi neveiksmīgi uz pakauša nokritis (varbūt kaut kad bērnībā?!) vai pārslimojis meningītu, ka ar prāta spējām tik švaki?

atšķirībā no Tevis es ne tikai esmu MĀCĪJIES šo to par gaismu, bet arī esmu nenoslinkoji un esmu pārbaudījis (jau ļoti sen) gaismas īpatnības, to defūzējot. ar savu vāciņu Tu vari tikai zapti uz maizes uzsmērēt! nesaprotu, ko Tu varētu citiem mācīt, ja pats TIK elementāras lietas nesaproti...
Publicēts: 09.07.10 14:07
 citēt
atslābsti...
Sanāk esi labi iemācījies...ko man ar Tevi strīdēties...pohas šorīt vai?:D
Publicēts: 09.07.10 19:11 labots
 citēt
priekš kam zibspuldzes? bez 1200 neiet tā lieta, vat pietrūkties 3 cilv pilnā augumā. lētāks un parocīgāks risinājums:
california sunbouncer (bfs-ā var kko dabūt) un atstarotāji, var ar burzītu foliju, kas aktīvāks par parasto sudraba drēbi

tad, ja vel bišku zb piepūš klāt pavisam cmuki.

te piemērs kā to dara, apm 1/3 no sākuma
www.calendar.lv...
Publicēts: 09.07.10 19:17
 citēt
kondrašins nav guru, kondrašins ir slavenība.
Publicēts: 09.07.10 19:25 labots
 citēt
imgfoto:slinkums iet laukā un uzbāzties kādam lai pastāv saulē, kamēr es nobliežu sampļu bildes ar dišu, ar reflektoru, ar šūnām, bez šūnām no 5m
Za to ārkārtīgi labs iemesls iepazīties ar kādu simpātisku sexī džusi. Domāju, ka ar tādu iepazīšanās iemeslu ne katru dienu čaļi pa ielām vazājas.
Publicēts: 09.07.10 21:51
 citēt
smartins:
imgfoto:slinkums iet laukā un uzbāzties kādam lai pastāv saulē, kamēr es nobliežu sampļu bildes ar dišu, ar reflektoru, ar šūnām, bez šūnām no 5m
Za to ārkārtīgi labs iemesls iepazīties ar kādu simpātisku sexī džusi. Domāju, ka ar tādu iepazīšanās iemeslu ne katru dienu čaļi pa ielām vazājas.

Nu nez...es nesapazīstos ar seksī džusēm...:)
p.s.
Vai tad sekss ir iemesls, lai iepazītos?:D
Publicēts: 09.07.10 21:54 labots
 citēt
imgfoto:Vai tad sekss ir iemesls, lai iepazītos?:D
Vienīgi tad, ja nav roku, bet arī tad var kaut ko izdomāt.
A vispār, vai t' ar sexī džusēm iepazīstas tikai tādēļ, lai seksotu?
Publicēts: 09.07.10 23:23
 citēt
vispār jau dīvaini kā ar visām čētrām Imgfoto cenšas diskutēt ar Alvilu par bjutidisu un standarta reflektoru kaut arī viņam tādu nav un nav lietojis...

img sākumām varētu ar lukturīti pagaismot spoguli un pēc tam kādu matētu virsmu... ;)
Publicēts: 10.07.10 10:07
 citēt
Luxferre:vispār jau dīvaini kā ar visām čētrām Imgfoto cenšas diskutēt ar Alvilu par bjutidisu un standarta reflektoru kaut arī viņam tādu nav un nav lietojis...

img sākumām varētu ar lukturīti pagaismot spoguli un pēc tam kādu matētu virsmu... ;)

Es jau ari sapratu ka nevajag vienkarshi pievert uzmanibu tam kas nau interesants. :)
Labak pastasti kau ko intersantu par gaismam.
Publicēts: 10.07.10 12:41
 citēt
mmax:
Luxferre:vispār jau dīvaini kā ar visām čētrām Imgfoto cenšas diskutēt ar Alvilu par bjutidisu un standarta reflektoru kaut arī viņam tādu nav un nav lietojis...

Es jau ari sapratu ka nevajag vienkarshi pievert uzmanibu tam kas nau interesants. :)

Lai ko interesantu sarakstītu vajag patērēt laiku un enerģiju.... vienkāršāk ir papspamot... :)
Publicēts: 10.07.10 12:46
 citēt
skaidrs, ka labāk paspamot... labi, ka Alvils, visu iemācīja man...pasaulē cilvēki izgrūž naudu lieliem difuzoriem(softboxiem utt...)...stulbeņi, bet izrādās...apklāj ar baltu lupatiņu apakštasītes lieluma lampiņu un ras...notiek brīnums var izmīkstināt ēnas kaut četriem cilvēkiem uzreiz, jo gaismas stari sāk mistiski virzīties kā parabolas...:D:D:D:D:D:D:D:D
Publicēts: 10.07.10 13:02
 citēt
Luxferre:
mmax:

Lai ko interesantu sarakstītu vajag patērēt laiku un enerģiju.... vienkāršāk ir papspamot... :)

Spamoshana ari laiku aiznjem. Labak 4 reizes atlikt spamoshanu un vienreiz uzrakstit kko labu! :face-smile:
Publicēts: 10.07.10 13:12
 citēt
imgfoto:skaidrs, ka labāk paspamot... labi, ka Alvils, visu iemācīja man...pasaulē cilvēki izgrūž naudu lieliem difuzoriem(softboxiem utt...)...stulbeņi, bet izrādās...apklāj ar baltu lupatiņu apakštasītes lieluma lampiņu un ras...notiek brīnums var izmīkstināt ēnas kaut četriem cilvēkiem uzreiz, jo gaismas stari sāk mistiski virzīties kā parabolas...:D:D:D:D:D:D:D:D

Žēl jau ir tā laika bet ok:

1. Bjutidisham (turpmāk teksta BD) ir cits fokusēšanās lenķis nekā standarta reflektoram
2. BD ir pārklāts ar speciālu metālisko matējumu, bet standarta reflektori ar gludu metālisko (daļā gadījumā praktiski gludu). Gludam metāliskam pārklājumam ir viens atstarošanās lenķis, savukārt matētai virsmai daudz lenķu. Tādejādi standarta reflektoram ir pavisam citāds gaismas sadalījums telpā.
3. BD ir priekšā ir vairogs kas aizsedz tiešo gaisu no zibspuldzes lampas. Tādejādi būs lielāka jaudas patēriņš, kā arī tas stipri palielina platleņķa efektu. (šeit varētu patestēt salīzināt ar platleņķa magnum reflektoru). BD ir pieskaitāms pie platleņķa reflektoriem.
4. Daļai BD ir iespējams mainīt vairogu.

Un vēl daudz lietu ko ātrumā piemirsu uzrakstīt.

Protams ka BD nav paredzēts lietot lielos atālumos....
IMGfoto, šķiet ka vienīgā lieta ko esi apguvis ir tas ka atkarībā no gaismas attālumam līdz objektam mainās tās assums. Apbēdināšu Tevi ir vēl daudz dažādu efektu...

Vel iesaku cilvēkiem uzlikt reflektoru un pagriest pret sienu un tad dažādās vietās pamērīt ekspozīciju... tad pamainīt gaismas attālumu no sienas un pamērīt... vēl var pamainīt reflektora fokusu, piemēram Profoto.

Vispār Profoto šie efekti redzami no pilotgaismām ar aci bez mērīšanas, tā ka kādreiz varu parādī... ;)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas