1) Vai kaut ko prātīgu no fototehnikas var nopirkt lombardos; 2) Cik liela iespēja, ka tur esošā prece ir zagta (1, 10, 30 %)? T.i., vai tur iepērkoties es neatbalstīšu zagļus? 3) Vai paši esat kaut ko pirkuši un kuros lombardos?
Cik esmu pētījis - fototehnikai tur ir šausmīgas cenas, nav tā vērtas - tiem vīriņiem, kas vērtē preci nav ne jausmas cik kas maksā piem. Canon 18-55 uzliek pa 100Ls Par zagtajām mantām - domāju, ka savi 70 - 80% no tā visa ir sperts - aptīrīti tūristi utt.
Esmu pircis, nu 30% pirkumi bijuši tehniski brāķi, kuri parādās ekspluatācijas gaitā, bet pārsvarā gan ir trāpījusies kvalitatīva prece. Vismaz Valmierā lombardos spogulenes nav manītas. es te runāju par ziepjutraukiem.
Romā ir kolosāls "Zagļu tirgus" gandīz kā krāmutirgus , reiz kāds jautrs Vācijas itaļjaška mani tur aizveda , GRĒDĀM glupiem turistiem nospertas foto tehnikas , nes klāt jaunu piedāvājumu burtiski nonstopā , daļu vēlāk pārdodot arī pilnīgi legālos veikalos ar visiem papīriem utt Onkas nemaz neslēpa ko tirgo , pat piedāvājās PASAKI ko vaig un kad būss dosim ziņu , uz ajutājumu CIK ilgi jāgaida atbildēja "Nu pāris dienas" gandrīz jebko
Lombardos "Pardošanā" pamatā ir bojāta vai nolietota manta , viss kas ir puslīdz labss un ejošs tiek reālizēts savādāk. To ko pie mums "Nosper" reti kad stiep uz lombardu bet gan kārtīgam uzpircējam , kurš tālak jau to realizē pa saviem kanāliem pamatā arpus LV , visvairāk Lietuvā Baltkrievijā Polijā . Ja arī kas te nonāk pārdošanā tad tas ir narkomānu sperts un piemēram Maskačkā viņi uz lombardu neko nestiepj , reāli apstaigā veikalus un tirgu piedāvā cilvēkiem "Lēti nopirkt" , cenas DAŽI lati Piemēram normālu spoguleni "Kā ir " var piedāvāt 10-20-50Ls robežās Piēmēram kāds paziņa atpirka tai pašā dienā savam čoma "Svaig spertu" fotosomu pa 20Ls , iekšā bija tehnika pa ~3t Ls Ienāca narkulis šā bodītē un piedāvāja "Fotjiku" pa 10Ls , tas bija tolaik NIKON F4 , protams ka čoms kameru uzreiz atpazina teica ka ja būs komplekts iedos 20Ls šie atnesa visu somu tā ar vienojās TĀ notiek ļoti reti , pamatā viss tiek stiepts uzpircējam tad tas dod tos 10-20Ls par tukstošiem vērtām mantām , ļot bīstams bet arkartīgi ienesīgs bizness. Reiz vienam projektam tasiju materteālu par kabatszagļiem , Rīgā tie pamatā ir no Jelgavas un Lietuvas labi organziēta struktūra veselām ģimenēm , narkuļi neskaitās tie sper visu kam tiek klāt un tie arī pamatā uzķerās