Da mušēji neko nevar , čalis bildēja ar kautko uz skatu "Krievu 16mm stikls" nekas LIELS tas nebija Bet tas suds intresantā k ir šitā
Потеряв 24 человека убитыми, американцы схватили Норьегу. Операция вошла в историю еще и потому, что диктатора, укрывшегося в панамском представительстве Ватикана, морские котики выкуривали с применением довольно оригинального инструмента психологического воздействия - очень громко проигрывали песни групп Van Halen “Panama” и The Clash “I Fought The Law” также "Hells Bells” AC/DC. Считается, что музыка должна была помешать Норьеге переговариваться с возможными сторонниками, однако после нескольких дней такого испытания генерал сдался.
Mes varm spēlēt SKAĻI "Hells Bells” AC/DC pie Vatikāna vēstniecības NEVARAM
nu man alvil ganneticas ka tas ir tik vienkarsi ka tu domaa.. vienreiz mejginaju panaramu uzlipniat ar platlenki vispar nesanak ...malas paraak shiibas bildem.. tatad jautajums par tiem linkiem kas te sakuma figuree... ar kadu aptiku un cik kadriem tadu salipina?
ak34:jau pie dažiem simtiem sākas problēmas, kādas pie 2 gadriem pat iedomāties nevar
Kādas?
Jāsāk jau ar to, ka vajag tos dažus simtus uzbildēt. Pēc tam tās viss jāsašuj kopā - ne vienmēr viss ies forši un viegli. Bildē tak ar teleobjektīvu un bieži gadās, ka programmai nav references punktu, jo piememēram, 5x4 kadru laukums ir zilas debesis.
Kad sašūts jāskatās vai nevajag kādus papildus apstrādi. Ja vajag, tad katra darbība aizņems ļoti ilgu laiku. Vai arī bilde pēc sašūšanas jāsadala vairākās mazākās. Tad apstrādājot katru atsevišķi. Un kad viss pabeigts - jāsaprot kā to panorāmu parādīt tā lai varēto piezoomot 1:1 līmenī.
bildēja viņš ar Canom 5D mark II un kautkādu canon objektīvu ar sarkano svītriņu bet starp objektīvu un kameru bija vēl kkaas iemuhļīts un notīts ar melnu izoleni. vēlāk iemetīšu bildi. reku bilde picasaweb.google.com... zīlējiet nu paši man liekas ka 24-105 f4 un tā lenta ir tikai un vienīgi tāpēc lai netīšām nemainītos fokusa attālums un vai asums.
esmu bildejis ar 85mm panoraamas. nav kroplojumu, laba kvalitaate, tik chakars salikt kopa ta lai NEKUR nav nobiizhu, ipashi, ja kustiigas lietas bildee.
ak34:jau pie dažiem simtiem sākas problēmas, kādas pie 2 gadriem pat iedomāties nevar
Kādas?
Panorāmai vajag statīva galvu, kura rotē ap objektīva optisko centru (to vietu, kur gaismas stari krustojas - nav grūti iedomāties, ka tā vieta mainās fokusējoties, nemaz nerunājot par zūmēšanu), nevis ap filmas plakni, kā tas ir statīvam. Un tā galva baigi sālita ir.
kasparsf:bildēja viņš ar Canom 5D mark II un kautkādu canon objektīvu ar sarkano svītriņu bet starp objektīvu un kameru bija vēl kkaas iemuhļīts un notīts ar melnu izoleni. vēlāk iemetīšu bildi. reku bilde picasaweb.google.com... zīlējiet nu paši man liekas ka 24-105 f4 un tā lenta ir tikai un vienīgi tāpēc lai netīšām nemainītos fokusa attālums un vai asums.
Normāla panorāmas galva. Dīvaini ka šo zomulieto. Garajā galā tas ir drausmīgs
Mēs sadarbībā ar norvēģu fotogrāfu Eiriku Hellandu Urki esam parūpējušies, lai ikvienam būtu iespēja atrast sevi un uztvert atmosfēru īpašās fotogrāfijās,
apskatot to prēmijas došanas bildi, redzam, ka dažs labs atradīs sevi ar divām galvām vai kā kājas kas stāv kaktā, vai kā miglu mērkaķi
neko traki kungs ar montēšanu neiespringst - izskatās, ka iztīra atmiņas karti panorāmas lipināmā progā un miers
Maris:Mēs sadarbībā ar norvēģu fotogrāfu Eiriku Hellandu Urki esam parūpējušies, lai ikvienam būtu iespēja atrast sevi un uztvert atmosfēru īpašās fotogrāfijās,
apskatot to prēmijas došanas bildi, redzam, ka dažs labs atradīs sevi ar divām galvām vai kā kājas kas stāv kaktā, vai kā miglu mērkaķi
neko traki kungs ar montēšanu neiespringst - izskatās, ka iztīra atmiņas karti panorāmas lipināmā progā un miers
Ta kas vēl nav skaidrs??? Tas meistars pie aborigēniem brauca strādāt par norvēģi, ne fotogrāfu. Ja pa to burzmu vēl kādu biužu uzvieba tak vispār āleluja...
Maris:Mēs sadarbībā ar norvēģu fotogrāfu Eiriku Hellandu Urki esam parūpējušies, lai ikvienam būtu iespēja atrast sevi un uztvert atmosfēru īpašās fotogrāfijās,
Ar tādu aparātu kā šis uzņem, lielākā daļa dalībnieku var cerēt atrast nevis sevi bet savu pikseli vai labākajā gadījumā 4. Pēc sākotnējā apraksta domāju, ka šis tiešām kādu lielu bildi taisīs - bet vienkārši ķēmojas ar panorāmgalvu un sūdīgu objektīvu. Tas priecē
Es lietoju "Canon EOS 5D Mark II" ciparu spoguļkameru ar dažādiem objektīviem, to skaitā t.s. zivsacs (fisheye) jeb ekstremāli plata leņķa objektīvus. Vēl svarīgs ir labs statīvs un īpaša panorāmas fotogrāfijai domāta statīva galva. Lai izgatavotu vienu 360 grādu panorāmas fotogrāfiju, es uzņemu aptuveni 50 – 100 attēlus un tad tos ar datoru apvienoju. Kādreiz fotografēju arī ar "Nikon", bet tad pievērsos "Canon", un nu jau manā rīcībā ir pietiekami liels objektīvu un aksesuāru parks, lai pie šīs markas arī paliktu."
Reiz redzēju kā cik sapratu kautkāds kruts šveicietis taisija panorāmu Barselonā futbola stadionā lielajā tieši pirms mača , pa vidu staidionām bija platforma uzmontēta , čalim bija uz viena monstrālu izmēratīva kopā salikti 4 gab kautkādas panorāmas tipa verķi lielas garas kastes gan jau ka ar kārtīgiem patleņkiem , verēja būt Haseļa nanorāmnieks vai kautkas līdzīgs bet 4 gabali un spieda vienlaicīgi visus , ne pār kādu kustēšanās ierobežojumu utt netika teikts , djela bija vakarā mekslīgās gaismās , labākais ka spieda viņš 3 kadrus un pēc katra gāja filmu pārvilkt visiem četriem verķiem Labākais kā to visai palielo platformu novāca , pa ķiniešu metodei , piejoza klāt kādi N desmit feisi un pa roreiz to sadalija satavdaljās burtiski 5min Jā un par to Norvēģi , nedomāju ka kāds baigi ieberzās ar viņu , cik tur satiku dažus freekus tad tur bija vesels buss ar skandināvu un ne tikai "bildētājiem" , domāju ka citais ir viens no viņiem dzeks kam tas ir vienkārši tāds fana paakums , kā jau te deži izteicās "Pastrādāja par Trollo" uztasija savam fanam bilditi , domāju ja kāds no mušejiem ar kautko LABĀKU būtu pietiecies viņš arī varētu RĀDĪT ko māk
es par to pašu, ka vajag kā minimums midformātu un platu leņķi (teiksim 40mm :bad_smile, pāris kadri un miers. kāda jēga ar 200mm verķi uzbildēt 2000 kadrus uz riņķi un tad nedēļu "jāties", spļaudoties un raujot ārā matus...
Man domāt, ka ar pārāko platleņķi arī baigais čakars montēt būtu. Jo uz malām tak perspektīva galīgi izčakarējas un tad ej nu samontē divas tādas bildes ar izčakarētām perspektīvām.
es par to pašu, ka vajag kā minimums midformātu un platu leņķi (teiksim 40mm :bad_smile, pāris kadri un miers. kāda jēga ar 200mm verķi uzbildēt 2000 kadrus uz riņķi un tad nedēļu "jāties", spļaudoties un raujot ārā matus...
Kautkur pat toreiz nepaslinkoju paklasuijos interviju ar viņu , viņš SKANĒTĒ tos panorāmas kadrus un ar rokām montēja kopā izmantojot pārklājošās daļas ,nekādus softus ižnemot fotoveiklau daļu salaišanai viņš neizmantoja , jo tur ar jau bija gudrenieki ar tekstu "Aaaa nu tās kā zieptrauku puzli saliek" , no tā šis uzreiz atkristijās teica ka tikai ar rokām un rūpīgs darbs, salaiduma vietu pateikt praktiski neesot iespējams Pēcāk redzēju vienu šādu viņa 4x kadrus isstādītus vienā zālē izmēros kautkādu 2x5 liekas metri , rēlai varēj galvas skaitīt
es vaitad prasu PĀRĀK platu? bet, pat, ja vajag pataisnot šķībumus, šopā izlīdzināt 6 vai 12 kadrus nav tik čakarīgi kā salikt kopā 600 vai 1200, vai ne?
neee... tā to nedara gan
reku *roundshots* - tur vispābā nav ko montēt 470Mpix i gatavs
neee... tā to nedara gan
reku *roundshots* - tur vispābā nav ko montēt 470Mpix i gatavs
Lielbriedis ar kautkādu panorāmu ražotāju ar motoriņu niekojās jau dažus gadus ,bet tur diemžēl nav tik lielas tas diapzons lai varetu grandiozaas lietas tasit Šamais treknajos gados bij pasācis visādus nekustāmos īpašumus šitā "Razireēt" pieprasijums bijis Ooooofigennijs
Virtuālas 3D atrakcijas ir zināmas krietni pasen, MSencartaa alkatraza un ne tikai ap 2000.gadu, mūsu brīvdabas muzejs... tagad silverlightā skolas taisa 3D pastaigas... UTT... rēcu, par to ka delfinārijs un piensaimnieks to pasniedz kā baigo WOOOOW!. Un vēl ar Norvēģi galvenajā lomā...
pag Alvil, tu esi ar platlenki bildejis panaramu kur pamata ir rigas skati ar jumtiem? nezinu ka var to visu iztajsnot ka katra maja uz savu pusi sanos shiiba bet centrs tajsns... ari tas ganjau ir loooti vienkaarshi
versatile:man tiesham domat ka shadam panoramam piemerotaks nevis platlenkis bet kaut kas drajona 50-85mm uz 35mm filmas vai ekvivalents...
ja 60 grādu, 6 kameras / kadri. ja 72, 5 kameras / kadri. izejot no aprēķina, ka krugom riņķī 360 grādi. var jaur ar televiku, tikai tad tā "desa" sanāks šaura. a ļoti platu grūti sastiķēt.
anonims_:ganjau ka izskatiitos looti skaistas bildes... ir avrinats ka bilde uz netiek liela koproluma milimetreim 20mm jau var savilkt kopaa kaucik
nu Lunis tak jau teica (un es piebalsoju), ka šādiem pasākumiem labāk midformātu (uz kā 40mm jau ir ui ku plats, bet bez kropļojumiem) vai lielformātu vispār. ar matricu, kas ir 1.5 crops no 35mm, ir kā ir panākt platumu bez kropļojumiem... tad nākas bildēt ar garākiem un līmēt kopā to "desu" ((c) haralds), jo nu, digitāli cīnīties ar kropli, kas radies no 10mm toč laikam nav jēgas... bet pamēģināt jau var.
nav gan jaaa... piedod bet luna tekstus utomatiski jau sen nelasu... busu palaidis garaam.. uz kropa paramas platakais sanak 35mm? starpcitu esmu redzejis 20mm un izskatas ok... intresanjti sani izlokaas... ka ir ar 50mm uz cropa? bet nu protam,as panaramas u visa shita lielo bilzu padarishan ir tik "vienkrasa" ka nav jegas mejginat