forum.gif
Līvu akvaparka fotogrāfi.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Līvu akvaparka fotogrāfi.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 12.07.10 10:08
 citēt
Vakar biju Līvu akvaparkā ar draugiem un izrādās šiem tur jauna "fīča" ķipa uz ko pelnīt. Proti, savas fotokameras akvaparkā ienest ir aizliegts, bet man par "prieku" tur ir vismaz 3, akvaparka administrācijas-prāt, profesionāli, fotogrāfi kuri tad visu un visus bildē pa labi un pa kreisi, un tad pēc tam piedāvā tev iegādāties fotogrāfijas.

Cik likumīgi tas vispār ir? Vai dodoties uz akvaparku tad jebkuram būtu jārēķinās ar to ka viņš tiks fotogrāfēts kur un kā grib?
Publicēts: 12.07.10 10:12
 citēt
Billy:Vakar biju Līvu akvaparkā ar draugiem un izrādās šiem tur jauna "fīča" ķipa uz ko pelnīt. Proti, savas fotokameras akvaparkā ienest ir aizliegts, bet man par "prieku" tur ir vismaz 3, akvaparka administrācijas-prāt, profesionāli, fotogrāfi kuri tad visu un visus bildē pa labi un pa kreisi, un tad pēc tam piedāvā tev iegādāties fotogrāfijas.

Cik likumīgi tas vispār ir? Vai dodoties uz akvaparku tad jebkuram būtu jārēķinās ar to ka viņš tiks fotogrāfēts kur un kā grib?

protams, ka likumīgi. kas pēc Tavām domām tur nav likumīgs? Gan jau ka akvaparka lietošanas noteikumos tas viss ir aprakstīts - tas nozīmē ir likumīgi. Galu galā nav jau Tavs dzīvoklis
Publicēts: 12.07.10 10:17 labots
 citēt
Billy:Vakar biju Līvu akvaparkā ar draugiem un izrādās šiem tur jauna "fīča" ķipa uz ko pelnīt. Proti, savas fotokameras akvaparkā ienest ir aizliegts, bet man par "prieku" tur ir vismaz 3, akvaparka administrācijas-prāt, profesionāli, fotogrāfi kuri tad visu un visus bildē pa labi un pa kreisi, un tad pēc tam piedāvā tev iegādāties fotogrāfijas.

Viss ir apsalūti likumīgi , privāts uzņēmums un teritorija savi iekāsējas kārtības noteikumi. lielāka daļa šādu un līdzīgu iestāžu citur ir tieši tādi paši noteikumu LIELA zīme ar pārsvītrotu fočuku. Lielā mētrā tas darīts pec PAŠU apmeklētāju neskaitāmiem lūgumiem kad visādi "Meistari ar spogulenēm ziepjiem" sadomā sašķilt svešu cilvēkus vai VIP personas un vēlāk piebāž pilnu netu vai vēl sāk tirgot. A TĀ savi fotogrāfi PALŪDZI uzbildēja nepalūdzi nebildēja un garantija ka NEVIENS cits mērglis tevi ar puspliku mīļāko vai svešiem bērniem nesabildēs.
Publicēts: 12.07.10 10:30
 citēt
varbut vaidzetu sakt bedaties ka bendzitankos mus filme videonovershanas cameras...
tas ir vel launaak jo visu proceduuru redz nevis tikai kadu sparis kadrus... :(
Publicēts: 12.07.10 10:34
 citēt
Ja tikai piedāvā iegādāties ,tad jau labi.Ārzemēs cik reižu nav šitie profesionāļi neprasot saknipsē'juši un pēc tam ar milzu neatlaidību mākušies virsū lai pērk.Un kad tu viņus pasūti,tad vēl jāklausās kā vi''nš redz esot papīru un tinti tērējis,darbu ielicis...Holandē reiz ar vienu tā salecos,ka maz neliekas,augstos toņos aizgāja.:face-grin:
Publicēts: 12.07.10 10:35
 citēt
Lunis:

Viss ir apsalūti likumīgi , privāts uzņēmums un teritorija savi iekāsējas kārtības noteikumi. lielāka daļa šādu un līdzīgu iestāžu citur ir tieši tādi paši noteikumu LIELA zīme ar pārsvītrotu fočuku. Lielā mētrā tas darīts pec PAŠU apmeklētāju neskaitāmiem lūgumiem kad visādi "Meistari ar spogulenēm ziepjiem" sadomā sašķilt svešu cilvēkus vai VIP personas un vēlāk piebāž pilnu netu vai vēl sāk tirgot. A TĀ savi fotogrāfi PALŪDZI uzbildēja nepalūdzi nebildēja un garantija ka NEVIENS cits mērglis tevi ar puspliku mīļāko vai svešiem bērniem nesabildēs.

Nu ne gluži tur tā fiška. Bildē bez jautājuma, gribi, vai negribi. Tikai tad kad pasaki lai nebildē tad arī nebildē... Biļetēs un lietošanas noteikumos nekur nemanīju, ka tas būtu atrunāts.

Nu anyway tīri topiks par lietas aktualitāti, jo nedomāju, ka ārzemēs šāda sistēma būtu pieejama. Kaut vai tepatu UK.
Publicēts: 12.07.10 11:02
 citēt
Visur tā ir un jau sen. Nesaprotu par ko stress. Uz ielas ar Tevi var nobildeet un neviens neprasiis gribi vai negribi. Cik pats daudz neesi kaadu bildējis un neticu ka visos gadījumos esi prasījis atļauju.
Publicēts: 12.07.10 13:44 labots
 citēt
Pats biju piektdien uz līvu akvaparku ar famīliju aizbraucis , es ar tur redzēju , ka 3 kkādi pajoli staigā un knipsē. 1 skuķis vispār ne pa ķeksi ar L stikliem ūdenī iet , apšļaksta aparātu , karoč vecenei po. Tad vēl cits čalis iet ar 50nieku bildēt cilvēkus , kas ir džakuzi , un saprot , ka ir pa šauru , tāpēc lika tiem cilvēkiem , kas tur bija (kkādi 7 , ja nemaldos) , ļoti , ļoti cieši saspiesties , mani ar šamējais centās fočēt ar muteri , bet kad šamam jautāju vai netā būs vai kur citur , tas teica , ka lejā varēs iegādāties , pateicu , ka ņifiga nepirkšu , čalim pārgāja interese :(

Ārzemēs tas vispār ir nekaunīgi , kad biju Tunisijā , tur bija tādi frīki , kas skraidīja , fočēja vai nu tumšas , vai pārgaismotas , pret sauli bildes , tad PS apstrādāja , un tad tādas līķu bildes daudziem bij jāpērk . Viens vispār bij , ka tur bij kkāds āfrikāņu fests , kur koncis un tā , tad šamējais tik fočēja , momentāli izdrukāja , un tad pielika pie sienas , pa 3eiro vienu bilzhu tirgot , tā teikt , ja negribi , lai tavs purns kkur mētājās tad bij jāpērk , kopā kkur ap 300 bilžām bij safočēts , un prikols , ka VISI bij to nopirkuši , tāds normāls biznes čaļiem.

Turcijā savukārt bij bišk interesantāk , kad bijām tur uz klinšu kapiem , tad čalis safočēja , un pa taisno uz šķīvjiem uzdrukāja bilžas , tā teikt neko neprasot tev , un nostādot tevi faktu priekšā un jā Tad vēl bij prikols , ka ar kuģi braucām , tad tur pilnīgi no motorenes izleca ārā fotogrāfs un sāka knipsēt uz nebēd , 10 min visu saknipsēja , tad iekāpa atpakaļ , un krastā jau tev viss bija izdrukāts i uz papīra , i uz krūztītēm , šķīvjiem utt

Bizness tas ir neslikts , jo daudziem jau ir uztvere tāda , ka ja jau mani nofočē , tad neatstāšu bildes ar savu seju mētājamies apkārt. Prikols , ka ir tādi frīki , kas uztaisa vienādas bilžas kkādus 2-3 eksemplāros ar tur minimālām izmaiņām , un daudziem nākas pirkt 2-3 bez maz vai VIENĀDAS bildes .

P.s bet vispār viņi tā baigi neriskē , ka redz varbūt citiem naudas žēl vai vienkārši negrib pirkt , un tad viņiem tās bilžas un krūzes , šķīvji utt , būs jāmet ārā ?
Publicēts: 12.07.10 16:50 labots
 citēt
Pajautā vietējiem "skolu fotogrāfiem" Kādi zaudējumi šiem no neizpirktām bilžām...:face-grin: Tāpat visi tādi frīki, balsta biznesu uz zemo pašizmaksu.:face-smile:
Publicēts: 12.07.10 18:36
 citēt
Janbo, apskaties uzmanīgāk, turki nevis uzdrukā uz šķīvjiem, bet pielīmē papīru pie šķīvja. Ja klients nenopērk, fotogrāfiju noplēš un līmē nākošo, tā kā nekādi dižie zaudējumi nesanāk.

Bet ja par tēmu, tad taisni pāris dienas atpakaļ iedomājos, ka pie mums ļoti maz kur bildē neprasot, lai pēc tam piedāvātu iegādāties bildes. Laikam jau mentalitāte mums ne tāda.
Publicēts: 12.07.10 18:44
 citēt
Uggga:Janbo, apskaties uzmanīgāk, turki nevis uzdrukā uz šķīvjiem, bet pielīmē papīru pie šķīvja. Ja klients nenopērk, fotogrāfiju noplēš un līmē nākošo, tā kā nekādi dižie zaudējumi nesanāk.

Bet ja par tēmu, tad taisni pāris dienas atpakaļ iedomājos, ka pie mums ļoti maz kur bildē neprasot, lai pēc tam piedāvātu iegādāties bildes. Laikam jau mentalitāte mums ne tāda.

Atvaino , tikko apskatījos , tiešām uzlīmes , bet tā pat , tie ir izdevumi , un ja no 300 tikai nopērk labi ja 50 , tad vai tas atmaksājās ?
Publicēts: 12.07.10 18:48 labots
 citēt
Bavārijā vienās sāls alās bija automāts uzstādīt, kur cilvēki pa stāvu slidkalniņu caur klints spraugu šļūc...laikam ar fotosensoru un automātā ar blici acīs....pie izejas jau vari savu bildi izstādītu redzēt un iegādāties par 5 EUR...nevis sāls , bet zelta bedre :D

P.S. savu stulbi bļaujošo ģīmi gandrīz neviens neatstāja :D
Publicēts: 12.07.10 18:53
 citēt
Janbo:

Atvaino , tikko apskatījos , tiešām uzlīmes , bet tā pat , tie ir izdevumi , un ja no 300 tikai nopērk labi ja 50 , tad vai tas atmaksājās ?

viennozīmīgi.
Publicēts: 12.07.10 19:05
 citēt
Salīdzinoši lētajās kūrortvietās šis lēto (kvalitātes, ne cenas ziņā) bilžu bizness ir augstu attīstīts. Nebūtu aunu, nebūtu cirpēju.

Vēl viens interesants gadījums, ko atcerējos - pirms vairākiem gadiem Turcijā sanāca papļāpāt ar viesnīcas "fotogrāfu". Šis vasaras pirms sezonas atbraucis no Turkmenistānas (vai kaut kur citur no tā gala, nav svarīgi), un tā nu sanācis, ka kļuvis par fotogrāfu. Iepriekš kameru rokās nebija turējis. Viesnīcā iedots aparāts (D50, ja nemaldos) un davai, bliez!
Vienkāršā bilde laikam bija 5$, fotosesija saullēktā 7$ par bildi, bet jāņem vismaz 10 vai kaut kā tā :face-devil-grin:
Publicēts: 12.07.10 19:09
 citēt
Uggga: Viesnīcā iedots aparāts (D50, ja nemaldos) un davai, bliez!
Vienkāršā bilde laikam bija 5$, fotosesija saullēktā 7$ par bildi, bet jāņem vismaz 10 vai kaut kā tā :face-devil-grin:

blin, es ari ta gribu!!!
Publicēts: 12.07.10 19:16
 citēt
versatile, domā tie $$$ "fotogrāfam" paliek? Kaut kas jau viņam arī tiek, bet lielāka daļa tāpat saimniekam.
Publicēts: 12.07.10 19:17
 citēt
uggga, nu es tak taisni par to! Iedot kādam lamzakam 300D ar kaut kādu lielāku stiklu un lai šancē.
Publicēts: 12.07.10 19:22
 citēt
versatile:uggga, nu es tak taisni par to! Iedot kādam lamzakam 300D ar kaut kādu lielāku stiklu un lai šancē.

Karogs Tev rokās - piekāp Jūrmalā pie kādas viesnīcas, saki, ka vari piedāvāt kruto fotogrāfu, kas viesus bildēs utt. Varbūt kaut kas arī izdodās :)
Publicēts: 12.07.10 20:07
 citēt
Pa manam Latvijā tas bizness atīstīsies vēl vairāk .

p.s Kāds nezin , vai LV arī ir kādās viesnīcās fotogrāfi , kas visus tik knipsē un pēc tam tik drukā?
Publicēts: 12.07.10 20:32
 citēt
Latvijā šis bizītis nav diezko populārs, bet ārpus tās iet uz urrā. Kanārijās tas strādā praktiski bez zaudējumiem, viesnīca ar smukām palmām, baseiniem utt., bariņš profu (labākajā gadījumā 40d un 400d), visu dienu viņi bildē visus, kas kustas un vakarā pie izejas sēž ar klēpī datoru un aicina cilvēkus kāt pirkt bildes, gribi pērc, gibi nepērc, bet vienīgi to profu bariņš ir labi apmācīts pārdošanā - praktiski 85% nopērk. Ja klients grib iegādāties viņam konkrēto bildi izdrukā. Pats labākais ir tas, ka klienti ir resanas angļu govis un izžuvuši penši - bildes ir vienkārši šausmīgas :) piem. www.learn4good.com...
Publicēts: 12.07.10 21:13
 citēt
Latvijā tāda veida bizness nav bizness,jo ir par maz iedzīvotāju.Jāņem vērā,ka 90% tūrisma objekta apmeklētāju paši var iegūt lieliskas profesionālas bildes ar savu mobilo telefonu palīdzību,un vēl 5% ir digitālo spoguļkameru īpašnieki,kas ar milzīgu nicinājumu uzlūko to krupi,kas par fotogrāfu uzdodas.4% (tāpat kā augšminētajiem 95%) vienkārši nav naudas,tikai viņi atšķirībā no tiem 95% tā arī pasaka,nevis meklē atmazkas "mēspaši" stilā.No atlikušā 1% ,kam ir nauda,daļai vienkārši nav vēlēšanās,vot i viss lielais bizness.
Publicēts: 12.07.10 22:47
 citēt

Hmm, ...shamais gadijiens ir incants.....Ievert'ejam SIA Akvaparks apmekletaja noteikumus

www.akvaparks.lv... :super_man:.....nu kauch kaa neredzu neko par foto....:amazing:

bet shis gan labs - aizliegts: 5.spļaut uz grīdas un ūdenī, kārtot dabiskās vajadzības ārpus tualetēm. Par bērnu čurināšanu ārpus tualetes līgumsods Ls 5 (pieci lati). .... A kaa pieaugushajam?....:face-grin:
Publicēts: 12.07.10 22:58
 citēt
tipa domā, ka pieaugušos drīkst čurināt ārpus WC? :D
Publicēts: 12.07.10 23:08
 citēt
Uggga:tipa domā, ka pieaugušos drīkst čurināt ārpus WC? :D

Nu jaa, ...zin kaa - vedu savu nogurusho draugu pachurinaat...,liidz havajai netikaam....Cik ta beigu beigaas sods? Piechuks taapta kaa beernam? A moshka ceineris?...A ja ceineris, tad kaada sakaraa taada diskriminaacija??:face-smile:...

Visticamaak, jau ka beigaas vienkaarshi no Vitaljika po mordje:face-grin:
Publicēts: 12.07.10 23:47 labots
 citēt
foreman:

Hmm, ...shamais gadijiens ir incants.....Ievert'ejam SIA Akvaparks apmekletaja noteikumus

www.akvaparks.lv... :super_man:.....nu kauch kaa neredzu neko par foto....:amazing:

bet shis gan labs - aizliegts: 5.spļaut uz grīdas un ūdenī, kārtot dabiskās vajadzības ārpus tualetēm. Par bērnu čurināšanu ārpus tualetes līgumsods Ls 5 (pieci lati). .... A kaa pieaugushajam?....:face-grin:

kad biju , viena sieviete vēsi ar ziepīti rīkojās , knipsēja uz nebēdu , neredzēju , ka kāds kko aizrādītu.

P.s Kā tad ir ? Lv arī ir hoteļos tādi fotogrāfi , kas vislaik fočē un pēc tam gribot / negribot , jau drukā bilžas ārā un nostāda cilvēku fakta priekšā?
Publicēts: 13.07.10 13:02
 citēt
foreman:

Braucam uz Līviem un prasam bezmaksas bildes! :D
Publicēts: 13.07.10 16:16
 citēt
Noshausminaajos, kad nesen biju uz Tallink! Ejot uz praami caur stikloto tuneli, staav divi meistari, dzheks ar beibi, fotograafi, un vel kads aliens teerpaa, bernu iebiedeshanai! Nobildets tiek katrs pasazhieris. pecaak bij interese redzet rezultatu. apjautajos, ludzu...tehniskaa pieeja Nekaada, tirpas parskreja pat. Jautaaju, pa cik ta dos to shedevru, luudzu, 7Ls! Tad es apkritu uz vietas, aa nee, gaaju ko iedzert!

Topika kontekstaa, viss bija cilveeciigi! :)
Publicēts: 13.07.10 16:32
 citēt
/aidomajas moš pie fonteina vakaros sākt dzērājus bildēt.../:D:D:D
Publicēts: 13.07.10 16:35 labots
 citēt
Atrakciju parkos Vācijā Francijā lielākoties stāv AUTOMĀTS ar sensoru , sabildē visu kas nokļūst sensora darbības zonā :face-grin::face-wink: Ar skolu fotogrāfiem diezgan jocīgi , mani šogad pielauza uzbildēt BERNUDĀRZU , par cik lauzos un teicu ka nekāo tādu nesmu bildējis turpat 20 gadus tad šākās bēdu stāsti ka izrādās "Maistari" ir tik laba limeņa ka neprot ar bērniem komunicēt , šikie raudot slēpojoties un nebildējoties , dzeki pa 2x braucot bija pamanijušies nobildēt vienreiz 4 otriz 3 sīkos , NERAUDOŠUS:):) Bilduki bija O.k vinjetes smuki satasitas BET bildītēji zaļi muļķi bez poņas:) Kautkā man gadijās ka sabildēju tur ne tik savējo bet arī 3 citas gruppas un laikam tik 1 meitenīte nebija pierunājama nobildēties :):)
Publicēts: 13.07.10 17:17
 citēt
imgfoto:/aidomajas moš pie fonteina vakaros sākt dzērājus bildēt.../:D:D:D

Nu bet...tas tač sen zināms, ka labāk vakaros......:big_smile:
Publicēts: 13.07.10 18:20
 citēt
Kā tad ir ? Lv arī ir hoteļos tādi fotogrāfi , kas vislaik fočē un pēc tam gribot / negribot , jau drukā bilžas ārā un nostāda cilvēku fakta priekšā?
Publicēts: 13.07.10 18:34
 citēt
A kāds tādus fotogrāfus ir reāli uz trīs burtiem pasūtījis?
Publicēts: 13.07.10 19:24
 citēt
Janbo:Kā tad ir ? Lv arī ir hoteļos tādi fotogrāfi , kas vislaik fočē un pēc tam gribot / negribot , jau drukā bilžas ārā un nostāda cilvēku fakta priekšā?

...gan jau būs OK. Bez privātdetektīva palīdzības un ar bildēm vien, viņa tāpat neko nepierādīs....:bad_smile:
Publicēts: 13.07.10 21:52
 citēt
foreman:
Janbo:Kā tad ir ? Lv arī ir hoteļos tādi fotogrāfi , kas vislaik fočē un pēc tam gribot / negribot , jau drukā bilžas ārā un nostāda cilvēku fakta priekšā?

...gan jau būs OK. Bez privātdetektīva palīdzības un ar bildēm vien, viņa tāpat neko nepierādīs....:bad_smile:

nē nu es vnk pats lv neesmu neko tādu redzējis hoteļos , tāpēc ar jautāju :) Drīz jau mošk Zoo arī nevarēs bildēt ? :D
Publicēts: 13.07.10 23:17
 citēt
LV hoteļos pa lielam tomēr savādāka situācija, nav kā Turcijā, Ēģiptē un daudz kur citur, ka tauta pa viesnīcas teritoriju dzīvojās.
Publicēts: 14.07.10 00:02
 citēt
Uggga:LV hoteļos pa lielam tomēr savādāka situācija, nav kā Turcijā, Ēģiptē un daudz kur citur, ka tauta pa viesnīcas teritoriju dzīvojās.

nu kas zin , kas notiekās Kenpinskī :D
Publicēts: 14.07.10 00:35
 citēt
Gribētu redzēt vai mani fotografes ja paradīšu tam LīvU fotografam vai kadam citam pusmuļķim Fakuci.
Publicēts: 14.07.10 00:36
 citēt
MaB:Gribētu redzēt vai mani fotografes ja paradīšu tam LīvU fotografam vai kadam citam pusmuļķim Fakuci.

Fočēs :D Vinji pat pie lāsēna fočē , kad tevi izmet ārā virpulī , pats esmu mēģinājis :D
Publicēts: 14.07.10 06:36
 citēt
Khm... bet tā paskatoties filozofiski uz visu šito....minētie trīs subjekti REĀLI STRĀDĀ par fotogrāfiem katru dienu pa 8h....:)
Publicēts: 14.07.10 09:09
 citēt
Jā,un liela daļa no blogeriem būtu priecīgi būt viņu vietā-tāds pačots.Varbūt tādēļ arī šī tēma te tiek cilāta.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):