forum.gif
Lūru svešos makos :)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Lūru svešos makos :)
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >
IerakstsAutors
Publicēts: 02.08.10 16:47
 citēt
Jonatans:Tas, ka pie mums brauc arii no Vaacijas straadaat, ar jau kaadu briidi nav nekaads briinums.
Starpcitu, pirms nedeeljas satiku vienu horvaatu, Goiko vaardaa, shamais briiniijaas, kaada mums te esot kriize, ja redz vinjam sapikjo par darbu kaartiigu pikji, + nodroshina dziivoshanu viesniicas lux nummurinjaa 2meeneshu garumaa, vieniigais pasham par alko jaapikjojot.
Taa ka pie mums IR maksaatspeejiigi klienti, bet pie mums redz neesot kas straadaa.. :D
Un tieshi taa ar to man pateica, ka pie mums vienkaarshi NEMAAK un NEZIN KAA.

Un tieši tāpat mūsējie brauc ārpus Lv strādāt jo redz tā jau ir, ka kaimiņa sieva vienmēr labāka :D
Publicēts: 02.08.10 17:21 labots
 citēt
Marchello:

Un tieši tāpat mūsējie brauc ārpus Lv strādāt jo redz tā jau ir, ka kaimiņa sieva vienmēr labāka :D

PRECĪZI , tieši tapēc mans kantoris jau daudzus gadus atrodās EU centrā un skaitās ka "Ne no Latvijas" un viens no maniem labākajiem un visiem izdevīgajiem biznesiem savulaik bija "Reeksports" , ar vērienu tirgojām vietējo darbus VIETĒJIEM pasūtītājiem par 10-20-30x lielaku cenu nekā VIETĒJIE gribēja maksāt TIEM PASIEM cilvēkiem:):) Piemēra ēc varu minēt neskaitāmas apšvaldības kuras saviem izdevumiem NO SAVĒJIEM fotogrāfiem negriēja pirkt bildes par par 1-2Ls bet MUMS maksāja 35Ls bez vaida VAIRUMA:):) Ateros kā apraudajas viena Vidzemes skolotāja kad es viņai samaksaju 25Ls par bildi jo IEPRIEKŠ viņai TAM PAŠAM projektam pasūtītāji pa taisno nebij ar mieru maksāt pat 2Ls , vienīgais nosacījums VĀRDA VIETĀ pseidonīms un bez problēmām pērk uz nebēdu "No ārzemēm" :face-wink::face-grin:
Publicēts: 02.08.10 19:00
 citēt
tieši tā ir latviešu lielākā bēda, ka viens otram roku nepados. Tieši tāpēc latvieši 9r zem leišu banģugāniem gan Īrijā, gan Anglijā/ poļi piemēram ievilks visur savējos un izspiedīs sveštautiešus, jo tikai tā var izdzīvot nācija..
Latvietim blakus labāk, ja strādā poļi, leiši un muslimi, bet nedod dies kaimiņš! kā tad to varēs pārdzīvot?
Publicēts: 02.08.10 20:19
 citēt
Irelandee gan to iisti nemaniiju.. bet mosh taapeec ka man paziistamie biznesmeni tur draudzeejaas ar airishu pareizajaam famiilijaam..
Publicēts: 02.08.10 23:13 labots
 citēt
oms:tieši tā ir latviešu lielākā bēda, ka viens otram roku nepados. Tieši tāpēc latvieši 9r zem leišu banģugāniem gan Īrijā, gan Anglijā/ poļi piemēram ievilks visur savējos un izspiedīs sveštautiešus, jo tikai tā var izdzīvot nācija..
Latvietim blakus labāk, ja strādā poļi, leiši un muslimi, bet nedod dies kaimiņš! kā tad to varēs pārdzīvot?

Nuuu nepiekrituši , par Irlandiju Englandiju nezinu bet kāda vecā EU valstī pilnīgi nejauši uzķeru ļoti izdevīg biznesa nišu , tas vēl tad kad pus gadu dzīvoju bez darba atļaujas un nevarēju kruķīt oficiālu biznesu. Pilnīgi nejauši uzķēru ka vietējie kārtīgi norobežojas ne tikai pēc nacionālā bet arī pēc rasu principa , būtībā pilnībā ignorējot un kārtīgi norobežojoties vieni no otriem. Gadījās man nejauši kādai paziņai uzbliezt klienšu grupu , meiča bija Aerobikas trenere palūdz taka uzbildēt viņu "Darbā" . Iepazinos pilnīgi nejauši , no gara laika vazājoties pa apkārtni reiz skatlogu nobildēju turku beķerējā , tur gadījās simpātiski skuķi iekšā pie galdiņa , iegāju pats nopirkt bulkas , skuķi tā baigi klusu drīzāk pa jokam uzprasīja vai bildes ar varētu dabūt, par cik man vienmēr vizītkartes kabatā es viņam vienu ar iedevu jāsaka šām tas bija negainīti ka iedevu vizītkarti :):) Vizītkarte gan bija Latvijas un latviski bet WEBs un e-pasts tur bija. Rezultāts visam šitam bija nu ļoti izdevīgs biznes un laba klientūra veselus gandrīz 5 gadus un joprojām sad tad ir kaut sen vairs tai rajonā nedživoju. FĪČA visam pasākumā ka vietējie pirmkārt jau nekomunicē ar citā valodā runājošo daļu da vēl meičas bija tumšādainas dažās pat kārtīgas zili melnas no pašas Āfrikas vidienes. Vietējiem tas bija būtiski man tas bij pie kājas un maksāja viņas teicami un pasūtīja regulāri , reizēm pat rinda veidojās uz pāris nedēļām uz priekšu:):) Par temperamentu plastiku un visādiem citādiem "bonusiem" nemaz nerunājot :face-wink:
Publicēts: 03.08.10 00:15 labots
 citēt
Nu vot, beidzamais teikums visintriģējošākais, un še tev, nerunāsim:face-smile:.
Publicēts: 03.08.10 00:35 labots
 citēt
fukss:Nu vot, beidzamais teikums visintriģējošākais, un še tev, nerunāsim:face-smile:.

Kas tur intriģējošs , nekad nav bijis nekādas noslēpums ka beidzamos gadus pirms patreizējās laulenes man visas čomenes EU bija melnie skuķi , sakot jau no Geteborgas , man vienkārši baltās bij totāli apnikušas un garlaikoja :):) Bet kaut kā tomēr redz viena izraidījās mazāk apnicīga kā parējās , bet tāpat joprojām saku ka baltie skuķi mani garlaiko vienā konkrētā opcijā :face-wink::face-grin:
Publicēts: 03.08.10 00:41
 citēt
man ir aizdomas, ka esmu atradis visprecīzāko dzīvo ekranizāciju terminam "snobs"
Publicēts: 03.08.10 00:42
 citēt
Kas tad tas par rasismu? :face-grin:
Publicēts: 03.08.10 00:43 labots
 citēt
alora:Kas tad tas par rasismu? :face-grin:

Sexsuāls:face-wink: Salīdzinajuma ar to enerģiju un temperamentu ko izstaroja manas toreizējās čomenes neviens baltais sievišķis blakus nestāv :):) Ne fiziski bet tieši "Enerģētiski" , baltas mani kaut kādus beidzamos 5 gadus pirms tam nedz relaksēja nedz uzlādēja , jau sāku domat ka "Vecums" zinies kautkā sasniedzis mani 30 gados , izdārijās vienkārši jānomaina paradums uz "Gultas biedrenēm" , tas izrādījās lietderīgi ne tikai biznesā bet arī izklaidēs , baaigi radošs gan no artā gan biznesa viedokļa bija tas posms tieši no DARBA SPĒJU un enerģijas viedokļa:face-grin::face-wink:
Publicēts: 03.08.10 01:14
 citēt
Par enerģētisma svarīgumu pilnīgi piekrītu. Bez tā nekādi ;)
Publicēts: 03.08.10 10:26
 citēt
:grimace:es a lūru svešos makos - savā neko nevaru saskatīt! :face-grin:
Publicēts: 03.08.10 11:48
 citēt
Klau spečuki, 3000 poundi ir ok samaksa par 2 nedēļu fotogrāfa darbu bildējot kautkādam katalogam UK?
Publicēts: 03.08.10 12:21
 citēt
imgfoto:Klau spečuki, 3000 poundi ir ok samaksa par 2 nedēļu fotogrāfa darbu bildējot kautkādam katalogam UK?

Nepieskaitu sevi pie "spečukiem" bet esmu drošs ka 3000 funtu divās nedēļās ir ok par gandrīz jebkuru darbu, nu vismaz man drīkst piedāvāt tel.29407124 :-)
Bet ja nopietni tad jau baigi atkarīgs no tā cik cilvēki spēj to izdarīt un kāda tehnika jāizmanto, bet ja tā ir parasta produktu fotogrāfēšana tad noteikti ir OK.
Publicēts: 03.08.10 12:50
 citēt
bail, ka uzmetīs...ta jau neko:)
Publicēts: 03.08.10 12:58 labots
 citēt
imgfoto:bail, ka uzmetīs...ta jau neko:)

Vecīt tev zināma ši "Kataloga" specifika , ko tieši jābildē , a mož pulēti metāla priekšmeti vai nenormāli sīkas mikro rotas vai vēl vis kas MILZĪGĀ skaitā ? Latvijā ir gana daudz kantoru kas "Bilde ārzemju katalogiem" viens no tiem piemēram menedzēja tāds mums zinams frukts kā "Hameleons" pameklē blogeru saraksta vai Billijs lai saved tevi ar jauno šefu un uzprasi CIK ir adekvāta cena , viņi bildē Latvijā to ko viņiem atsūta:):) Dažādām lietā ir dažādas `visa specifiskas prasības kuras jāzin savādāk DIRSĀ , kā piemēru var minēt pašpasludinātu "Modes fotogrāfu" kurš nerubī kā drēbes uz modeļiem bildē nerunājot jau par to ka nemāk gaismu samērīt un pareizi izvēlēties bildēšanas parametrus caur ko SEJA otršķirīgajam objektam "Pakarāmajam" asa bet primārais objekts tirgojamais tērps bija šmigā , gaismots bija "Pakarāmā feiss" bet ne tārps kopumā vai detaļas:):) Taka PIRMAIS jaintresējās ko tieši jabildē , ja par 2 nedēļām būs jauzbildē 1000000 uzgrieznīšu stikla pērlīšu tie būs grūtākie 3000 naudiņi tavā mūžā:face-wink::face-grin:

Nu re jāpalabo pēc Jonatans infām:face-wink::face-grin:
Publicēts: 03.08.10 13:34
 citēt
Lunis:
imgfoto:bail, ka uzmetīs...ta jau neko:)

Latvijā ir gana daudz kantoru kas "Bilde ārzemju katalogiem" viens no tiem piemēram pieder tādam ne gluži mums svešam fruktam kā "Hameleons" pameklē blogeru saraksta vai Bilijam lai saved tevi ar šefu un uzprasi CIK ir adekvāta cena , viņi bildē Latvijā to ko viņiem atsūta:):) Dažādām lietā ir dažādas `visa specifiskas prasības kuras jāzin savādāk DIRSĀ ..:

Hameleons to kantori tikai menedzjeeja(interesants kantoriitis, kur prece naak no USA, bet visi taalaakie gali noved tepat pie muusu keksiem..), bet cik zinu tad jau kaadu laiku vinjsh tur vairs nav pie ruljljiem, bet gan Inguss.
Billijs pats varees pastaastiit, kas ko un kaa.
Man jau interesantas buushanas likaas shuupuljtiikli - superiigi taadu apstraadaat. :money:
Bet jaasaka, cik redzeets, tad taas bildes ko no turienes suutiija, kaut bildeetas ar 5D un d3x tikuntaa bij taadas pashvakas - bet taa jau bildeetaaja vaina.

p.s.
Pirmkaart, noskaidro konkreeti, ko, cik, kaa, ar ko un kur jaabildee, taalaak jau ar elementaaru apreekjinu paliidziibu nonaaksi pie Tavas cenas. :face-kiss:
Publicēts: 03.08.10 14:05
 citēt
Tieši tā, kamēr es savā iepriekšējā darbā bildēju pirtslietas, tikmēr viss bija elementāri, pēc tam nāca smaržu pudelītes un viss palika sarežģītāk, tikko piekritu izručīt labu draugu un pamēģināt jaunos durvju modeļus nofotogrāfēt un esmu baigi priecīgs ka neuzņēmos to darīt par naudu, bet tikai pamēģināt, varbūt arī sanāk. Karoče appirsties var durvis fotogrāfējot, taisnu leņķi dabūt nevar, vienādu gaismu pa visu durvi dabūt arī nevar, ja vēl durvis ir lielas bīdāmas un stikla tad ar tiem atspulgiem pakārties var. Tad vēl precīza krāsa jādabū u.t.t.
Īstenībā jau pašam baigi interesanti pamācīties bet labāk to protams būtu darīt kādā kantorī kā asistentam nevis pašam visu "metodom tika" mācīties.
Publicēts: 03.08.10 14:21 labots
 citēt
kasparsf:Tieši tā, kamēr es savā iepriekšējā darbā bildēju pirtslietas, tikmēr viss bija elementāri, pēc tam nāca smaržu pudelītes un viss palika sarežģītāk, tikko piekritu izručīt labu draugu un pamēģināt jaunos durvju modeļus nofotogrāfēt un esmu baigi priecīgs ka neuzņēmos to darīt par naudu, bet tikai pamēģināt, varbūt arī sanāk. Karoče appirsties var durvis fotogrāfējot, taisnu leņķi dabūt nevar, vienādu gaismu pa visu durvi dabūt arī nevar, ja vēl durvis ir lielas bīdāmas un stikla tad ar tiem atspulgiem pakārties var. Tad vēl precīza krāsa jādabū u.t.t.
Īstenībā jau pašam baigi interesanti pamācīties bet labāk to protams būtu darīt kādā kantorī kā asistentam nevis pašam visu "metodom tika" mācīties.

Šī iemesla pēc daudzas celtniecības detaļas jo sevišķi santehniku mūsdienās katalogiem vairumā gadijumu RENDERĒ 3D grafikā , specu kuri var kvalitatīvi nobildet šādus objektus un kuriem būtu tehnika un aprūkojums ir palikuši arkārtīgi maz līdz ar to DARGI , tapēc venīgā racionalā izeja ir 3D kur mums ir gana lielā skaitā un puslīdz kvalificēti:) Eiropā tieši tas pats , tieši tapēc viņi kautkādiem SPECIFISKIEM darbiem kas prasītu vai nu gana specifisku arikojumu vai zināšanas MEKLĒ specus austrumeiropā vai āzijā . Tā viņiem sabāk LĒTĀK un galvenais pat ĀTRĀK un nereti arī kvalitatīvāk :):)
Publicēts: 03.08.10 14:51
 citēt
Patiesībā santehniku ir salīdzinoši viegli bildēt. Saku no pieredzes, santehnikas jomā kā nekā nostrādāju gandrīz 20 gadus, biju Zviedrijā, Svedbergs rūpnīcā laikā kad tur bildēja jaunos produktus katalogam, fotogrāfēšana tur bija viens no prastākajiem dabiem.
Proces notika tā, ir ļoti liela tumša telpa ar augstiem griestiem. Dizainera vadībā atnāk čalīši un uzbūvē sienas un griestus, tad to visu noflīzē un nokrāso, tad uzstāda dušu kabīnes podus, izlietnes ar skapīšiem, spoguļskapīšus apgaismojumu, dvieļu žāvētājus, podu birstes u.t.t. Kad viss sakārtots atnāk fotogrāfs un nobildē jau dizainera pasūtītās bildes, turpat uz vietas asistenti apstrādā un atrāda tam pašam dizainerim, kad rezultāts visus apmierina viss tiek izjaukts un tiek būvēta nākošā vannas istaba. Patiesībā tās vannas istabas tajā telpā būvē visu laiku, tikai uz to brīdi kad fotogrāfē visi pārtrauc darbus, tas lai nebūtu lieku gaismu un lieku atspulgu. Vispār prieks bija skatīties kā viņi strādā un bail iedomāties cik tas katalogs izmaksā.
Publicēts: 03.08.10 14:59
 citēt
Lunis, un lūk arī atrod imgfoto. Bet ja nopietni - nesaprotu kāpēc daudzi tā raujas fotobiznesā. Nav tur nekāda banaza. Re ka tikko viens labs profesionāls fotogrāfs pārkvalificējās par taksistu :(
Publicēts: 03.08.10 15:25 labots
 citēt
ak34:Lunis, un lūk arī atrod imgfoto. Bet ja nopietni - nesaprotu kāpēc daudzi tā raujas fotobiznesā. Nav tur nekāda banaza. Re ka tikko viens labs profesionāls fotogrāfs pārkvalificējās par taksistu :(

Zini mūsu gana atzītais un talantīgais nebūt nav pirmais šāds gadījums. Pirms viņa ko līdzīgu pārkvalificējoties par "Trolejbusa konduktoru" izdarija gana zināms un pieredzējis Latvijas foto pasniedzējs un fotogrāfs kuram darba trūkumu nu nekādi nevarēja domat , viņš bija mans darba koļeģis un mes visi bijā šokā. Par cik viņš tāpat kā konkrētais taksists bija mans labs čoms es šim prasu SAJUKI VAI !? Uz ko sirmais kungs man atbildēja pilnīgi burtiski PIRMO REIZ pa 40 gadiem man neviens SMADZENES NEKOMPOSTRĒ neuzdod idiotiskus darba uzdevumus un neproponē dilatantiskas prasības NOSTRĀDĀJU MAIŅU un laimīgs eju mājās gulēt vai braucu copēt! Tas bija pirms krietniem 15 gadem kad VISS NOTIKĀS un darba visiem bija pilna pakaļa un konkretis cilvēks mums pildija ļoti kvalificētu un specifiskus reklāmu pasūtijumus , bet onkulim pieriebās TUPI KLIENTI un iztapīga vienmēr klienta pusē esoša priekšniecība :):) Paildus viņam vel bija privāts šoks , slavenā maniaka Rupniecības ielā uzškērstā dāmīte ar zīdaini bija viņa meita , tad nu onka "Aizgāja atpusties" cik zinu patreiz mierīgi dzivo laukos pensijā un par dzīvi nesūdzās.
Publicēts: 03.08.10 15:26
 citēt
Par to santehniku pareizi kasparsf stāsta. Vispār ir 2 veidi. Lielas kompānijas angāros ceļ un būvē setup'us cauru gadu, bet mazāk bagātas kompānijas cauru gadu renderē 3D vizualizācijas. Mūsdienās tas lauciņš attīstijies tādā līmenī, ka bieži vien pat grūti pateikt vai bilde ir nobildēta vai 3d uzbūvēta.
Publicēts: 03.08.10 15:33
 citēt
arturso:Par to santehniku pareizi kasparsf stāsta. Vispār ir 2 veidi. Lielas kompānijas angāros ceļ un būvē setup'us cauru gadu, bet mazāk bagātas kompānijas cauru gadu renderē 3D vizualizācijas. Mūsdienās tas lauciņš attīstijies tādā līmenī, ka bieži vien pat grūti pateikt vai bilde ir nobildēta vai 3d uzbūvēta.

Es reiz biju vienos kursos no lielā reklāmas monstra biju seminārā IKEA Foto studijā Zviedrijā , būtībā rūpnīca , milzīgs cehs kurā NONSTOPĀ tiek būvēti "Interjeri" vienlaicīgi ja nekļūdos ap ~40 gabaliem , vis stiek taisīts stacionāri ieskaitot gaismas kas tiek montetas INTERJĒRA būvniecības procesā , tiko ka gatavs top nobildets un jauksts nost un tā vietā top būvets jauns nakaims un ta cauru gadu 5 deienas nedēļā visiem ši koncerna pasaules katalogiem vienuviet:):)
Publicēts: 03.08.10 15:59
 citēt
ak34:Bet ja nopietni - nesaprotu kāpēc daudzi tā raujas fotobiznesā. Nav tur nekāda banaza. Re ka tikko viens labs profesionāls fotogrāfs pārkvalificējās par taksistu :(

Raujas jau tikai tie kuri nezin ko tas nozīmē. Vispār jau šito bizīti var tā pa lielam sadalīt divās daļās, vieni bildē to kas pašiem patīk un tā kā pašiem patīk, citi atkal to ko citiem vajag un tā kā viņiem vajag, pirmie, ja varētu nopelnīt tik cik grib varētu būt laimīgākie pasaulē.
Publicēts: 03.08.10 16:34
 citēt
kasparsf:Karoče appirsties var durvis fotogrāfējot, taisnu leņķi dabūt nevar,
Padomju blokmaajaam saiģot, tajaas arii nav neviena taisna lenkja :bad_smile:
Publicēts: 03.08.10 16:34
 citēt
Iesaku kādreiz palasīt Helmut Newton autobiogrāfiju , nenormāli labs ceļvedis foto biznesā . ļoti patiess par lietām kas attiecas uz biznesus un vispār pasākuma specifiku. Pats par sevi kārtīgs bestsellers ļoti jautri un viegli lasās galvenais ka pašam zinot šo jomu no iekšpuses ļoti ticami uzrakstīts un PAMĀCOŠI :):) Smieklīgākais ka man šo grāmatu reiz uzdāvināja Angliski tikokā iznākušu USA ar paša Newton autogrāfu bet man viņu drīz pēc tam nospēra kāda no audzēknēm ka pat nepaguvu palasīt. Burtiski pirms nedēļas gadījās ka atsūtija to Krieviski digitālā formātā tad nu beidzot starplaikā starp bildēšanām upmalās un busā vārtoties lassu un rēcu :):)
Reku citāts ir А В Т О Б И О Г Р А Ф И Я 145 lappuses
1946 году я открыл крошечную студию в Мельбурне.
Я нашел мансарду на Флиндерс-Лейн, за которую ежемесячно пла-
тил пять фунтов в австралийской валюте.
Я никогда не думал, что буду зарабатывать приличные деньги,
потому что в те дни, когда я начинал свою профессиональную
карьеру, фотографы очень редко были состоятельными людьми.
Если вы стремились к богатству, то бесполезно быть фотогра-
фом. При определенной удаче можно неплохо зарабатывать на
жизнь, занимаясь фотографией, но не стоило и мечтать о настоя-
щих деньгах.
Мне претила идея о собственном офисе и штате сотрудников.
Я всегда был одиноким волком и работал только с одним асси-
стентом. С тех пор почти ничего не изменилось. У меня по-преж-
нему нет офиса и студии, но есть секретарша и один ассистент

Man ir tieši tas pats , man nav vajadzīga personāla studija , tik sekretāre un asistentE visu parējo man nodrošina partneri JA NEPIECIEŠAMS un studijas un tehniku es varu izīrēt jebkurā laikā cik un kadu man nepieciešams:):)

Reku vēl labss

У девушки, которая подрабатывала ретушированием моих
снимков, была подруга-актриса. Она предложила пригласить ее ко
мне для позирования, чтобы заработать немного денег на сторо-
не. Молодая актриса вошла в переднюю моей студии. Там никого
не было; тогда у меня не хватало средств на секретаршу, а сам я,
наверное, в этот момент проявлял снимки в темной комнате или
занимался чем-то еще. Тогда она села и стала в ожидании разгля-
дывать фотографии, развешанные на стенах моего крошечного
кабинета. Так я познакомился с Джун.
Она была очень хорошенькой, и я сразу же сказал: «Вам нуж-
но будет прийти, чтобы сделать пробные снимки», как говорят
все фотографы, даже в наши дни. Если молодой фотограф хочет
переспать с моделью, он говорит: «Приходите для пробных сним-
ков после окончания рабочего дня». Джун пришла, но я так ниче-
го и не добился.
Publicēts: 03.08.10 16:44 labots
 citēt
Моя мама благодаря своим связям устроила меня учеником к
известной берлинской женщине-фотографу по имени Ива. Отец
поначалу воспротивился, но мать была очень настойчива и в кон-
це концов смогла убедить его. В те дни обучение фотографии на-
ходилось под государственным надзором. Это было все равно,
что стать профессиональным плотником или водопроводчиком:
человек должен был отслужить свой срок подмастерьем, после
чего он получал удостоверение. Без такого сертификата нельзя
было называть себя фотографом. Родители ученика платили за
обучение мастеру-фотографу. Это была хорошая система, так как
она гарантировала, что вас не заставят подметать полы. Мастер
принимал на себя обязательство обучить молодого человека сво-
ему искусству.
В действительности Иву звали фрау Симон. Ее муж, Альфред
Симон, казался мне полным идиотом. Он был управляющим фо-
тостудией, а Ива занималась фотографиями для модных журналов,
а также делала портреты балерин, актеров и актрис. Еще мы за-
нимались составлением каталогов нижнего белья, что было мне
особенно по вкусу. В фотостудии Ива вела себя как кинорежиссер. Ассистенты
готовили сцену, но она всегда сама делала фотографии. Одна из
моих обязанностей заключалась в том, чтобы звать ее после за-
вершения всех подготовительных работ. Это был очень формаль-
ный процесс. Когда ассистенты давали отмашку, я бежал по ши-
рокому коридору, обшитому деревянными панелями, стучался в
дверь ее кабинета и говорил: «Фрау Ива, все готово для вас».
Она шла за мной в студию, смотрела в объектив и говорила:
«Измените здесь, поправьте там и позовите меня, когда все будет
готово», а потом возвращалась в свой кабинет. Когда все пожела-
ния были учтены, я снова бежал и стучался в ее дверь. Ива прове-
ряла кадр, потом сжимала резиновую грушу, спускавшую затвор у
большой студийной камеры. Потом первый ассистент поворачи-
вал пластинку, и она делала новый снимок.
Подмастерьям приходилось учиться всему. Я учился печатать
фотографии, ретушировать негативы и проявлять пленку.

Starp citu man ir konkretās studijas katalogs ĢENIALAS avangardistiskas bildes!
Publicēts: 03.08.10 16:55
 citēt
Jonatans:Irelandee gan to iisti nemaniiju.. bet mosh taapeec ka man paziistamie biznesmeni tur draudzeejaas ar airishu pareizajaam famiilijaam..

iri vispar ir ļoti nacionāla tauta un tā kā esmu tur padzivojusi kādu laiku- īrs vienmēr gandriz izvelēsies iru fotografu, kurpnieku da jebko kaut 3 x dargaku, bet īru!!!
Publicēts: 03.08.10 16:57
 citēt
a pa kuru laiku Tu Luni stradaa, kā Tu tur raksti,ka katru dienu tik daudz fotosesiju,ja paspēj tik daudz sarakstit te?
Publicēts: 03.08.10 16:57
 citēt
justfly:
Jonatans:Irelandee gan to iisti nemaniiju.. bet mosh taapeec ka man paziistamie biznesmeni tur draudzeejaas ar airishu pareizajaam famiilijaam..

iri vispar ir ļoti nacionāla tauta un tā kā esmu tur padzivojusi kādu laiku- īrs vienmēr gandriz izvelēsies iru fotografu, kurpnieku da jebko kaut 3 x dargaku, bet īru!!!
:) turpretim, latvietis ir ļoti NEnacionāls - izvēlēsies ārzemnieku, kaut 5x dārgāku.
Publicēts: 03.08.10 17:06 labots
 citēt
justfly:a pa kuru laiku Tu Luni stradaa, kā Tu tur raksti,ka katru dienu tik daudz fotosesiju,ja paspēj tik daudz sarakstit te?

Es vislaik strādaju ! Man darbs nav ar lāpstu un tranšejā vai pie virpas melnu muti vai birojā "Jātēlo ka domā" bet gan da jebkur ar kameru kura pieslēgta datoram un I-netam , man klients var apskatīt BILDI ko es nospiežu TIKO , pēc nedaudz pāris minūtēm simtiem klometru no viņa praktiski reālā liikā , NOSPIEŽU un pēc pāris minūtēm tā izejot cauri Lightroom 3 ir klienta priekšā kautkur Eiropas vai pasaules otrā malā saskņošanai:):) Piemēram patreiz manas iespējas pilnībā ļauj izdalīt kāzu viesiem bildes no ceremonijas viņiem iznākot no baznīcas , un šis aprīkojums nebūt nav pasakaini dārgs un neracionāli atpelnāms , tik vien ka jāzina modernas tehnoloģijas un jāseko jaunākām un RACIONĀLĀKĀM tehnoloģiskam tendencēm :face-wink: TIKAI viens nosacījums , ja viņi var atļauties par to samaksāt:face-grin::face-wink: Tieši tāpēc nepatraukti investējam mācībās un sekojām jaunāko tehnoloģiju prezentācijas. Kā nesakaitamas reizes esmu teicis MŪSDIENĀS maksā tikai par to ko PAŠI nevar , tiko to var daudzi tas vairs neatmaksājas un mēs pievadājam jau jaunas iespējas:)
Publicēts: 03.08.10 17:20
 citēt
Daudzi shito peedeejo rakstiito lasa un briinaas.. bet camon, 21. gadsimts tak ir, vairs nav starpiibas, seedi te no ofisa PC vai no mobilaa mezja biezoknii..
Publicēts: 03.08.10 17:21
 citēt
justfly:a pa kuru laiku Tu Luni stradaa, kā Tu tur raksti,ka katru dienu tik daudz fotosesiju,ja paspēj tik daudz sarakstit te?

Kas ir "Tik daudz" daudz ir kad no kajam gažās , man ir 1 reizēm 2 bildēšanas dienā ja sadala pa dienām. Bieži viena tas ir 2-3 bildēšanas abās nedēļas nogales dienās. Ja sadala uz nedlu sanāk 1-2 bildēšanas dienā.
Publicēts: 03.08.10 17:25
 citēt
he he, es kā reiz nesen dabūju stendos iebūvētas durvis pabildēt, nojājos labi, bet tā arī nevienu sev tīkamu bildi neuztaisīju, protams, tas kas sanāca aizgāja, bet gandarījuma no padarītā nebija.
priekšmetu fotografēšana teorijā nav sarežģīta, bet praktiski bez lielas pieredzes nekas labs prasti nesanāk..
Publicēts: 03.08.10 17:30 labots
 citēt
Gabiz:he he, es kā reiz nesen dabūju stendos iebūvētas durvis pabildēt, nojājos labi, bet tā arī nevienu sev tīkamu bildi neuztaisīju, protams, tas kas sanāca aizgāja, bet gandarījuma no padarītā nebija.
priekšmetu fotografēšana teorijā nav sarežģīta, bet praktiski bez lielas pieredzes nekas labs prasti nesanāk..

JĀ bilde pareizā! Un texsts ar tieši tā , TEORĒTISKI nekas nav sarežģīti viss ir vienkārši un viegli , izlasi pāris grāmatas vai ātros kursiņus un vis VIENKĀRŠI UN SAPROTAMI un fināla dziļš obloms:):) Kā jau teicu FOTO BIZNESS ir ļoti komplicets un daudzpakapju , iegūt TEHNISKI KVALITATĪVU ATTĒLU jau daudzus un daudzus gadus NAV nekada maksla un problēma to var JEBKURŠ kurš ja viena nav pilnīgs idiots vai invalīds ar kustību traucējumiem un pat tas tam nav šķerslis. PROBLEMA ir iģut kautko ko NEVAR CITI , un ar to mums ir nenormālas un katastrofālas problemas! Vienvārdsakot cilvēki pie mums NEPROT DOMĀT viņiem vienkarši nav IDEJU speju izdomāt kautko ko NEMĀK NEVAR CITI bet ko var darbināt kā labi pelnošu biznesu FOTO JOMĀ , kas istenība ir tikai viens no ķēdes posmiem kopējā biznesa ciklā:):) BILDI gana skatāmu un interesantu ja ir smadzenes galvā MŪSDIENĀS var iegūt ar mobilo telefonu , priekš tam ne vaig DĀRGU KRUTU KAMERU !! Klasisks piemers reku www.fotoblog.lv... bildes ar iPhone kuras saturiski un bieži pat tehniski parsit vismaz 70% Bloga "Reportažu" par kautkādiem traukiem vispār nerinajot. Pamatā visam nelaime ka NAV SATURA bildēs vienaikrši viņas ir garlaicīhas neintresantas un vienveidīgas kaut TEHNISKI nekādas vainas:):)
Publicēts: 03.08.10 17:56
 citēt
Lunim- mani interesē tas,ko Tu stasti,ka atlaujies bildes izdalit pec cermonijas? Ja tās ir apstradatas,tad kā tas notiek tik ātri un bez retušēšanas???? es saprotu ka lightrooms var daudz kā palidzet, bet nu ne jau kāzu bildēs.. Tev viņas sanak TIm ideālas?:)
nu tas tā-draudzigs jautajums

bet par to stradašanu- es tak saprotu par tehnoloģijām, bet vienlaga, ja Tu pat stradaa pie datora, apstradaa bildes vai sazin ko, nu ja visu laiku jaiet forumaa izlasit ko citi raksta, tas tak prasa laiku.
Publicēts: 03.08.10 17:57
 citēt
es tev dikti piekritu šajā-
SATURA bildēs vienaikrši viņas ir garlaicīhas neintresantas un vienveidīgas kaut TEHNISKI nekādas vainas
Publicēts: 03.08.10 18:11
 citēt
justfly ir transmiteri, kas bildes nogādā no kameras uz datoru, bez vadiem. Ja ārā pie baznicas sēž cilvēks pie kompja un veic ļoti ātru pakešapstrādi ar actions + batch PS vai ari LR tad tas ir iespējams.
Publicēts: 03.08.10 18:14
 citēt
justfly:Lunim- mani interesē tas,ko Tu stasti,ka atlaujies bildes izdalit pec cermonijas? Ja tās ir apstradatas,tad kā tas notiek tik ātri un bez retušēšanas????

Par kadu retušēšanu ir runa reportāžās bildēs? Laulību ceremonija ir dokumentāls notikums kur viss "Intresantums" atkarīgs no fotogrāfa spējām ieraudzīt un tvert momentus un izmantot attiecīgi vajadzīgo parametru optiku. Parasti reportāžas "Laulības , Kristības , iesvētības" bildējam divatā , viens ar garo viens ar Plato un vidējo diapazonu. Viss kas nepieciešams tas ir gatavo RAW failu izdzīt caur Lightroom kam parametri jau nokalibrēti iepriekš un aizsūtīt uz druku , parasti kamēr notiek "Sveikšana" tas ir 10-15mon var paspēt izdrukāt ~100-150 izmēros 13x18 bildes va vairākas drukas iekārtas tad vēl vairāk:):) Man piemēram nav starpības ātrumā JPG vai RAW tehnika gana jaudīga divkodolu un čentkodolu DELL kompji un EPSON printeri un dragā tikai:):)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >

Mana info:

Forum saīsnes: