forum.gif
Lūru svešos makos :)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Lūru svešos makos :)
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >
IerakstsAutors
Publicēts: 03.08.10 18:15 labots
 citēt
arturso:justfly ir transmiteri, kas bildes nogādā no kameras uz datoru, bez vadiem. Ja ārā pie baznicas sēž cilvēks pie kompja un veic ļoti ātru pakešapstrādi ar actions + batch PS vai ari LR tad tas ir iespējams.

PAREIZI Arturso , redaktors tik sēž bussā ar kondicionieri un muziku un rediģē reālā laikā :face-wink:

GALVENAIS visā sai procesā ievērot perfekti nostādītu tehnoloģiska ķēdi , vissas kameras un ierāktas jāsakalibrē un jāsadzen IEPRIEKŠ vis testi jāpiedzen un UZ PRIEKŠU:):) NAV jaizgudro velosipēds un jāpcensās taisīt nevajazdīgas liekas leitas. Tehika pa baisajiem tukstošiem tik atvieglina darbu , visas šis paašas iespejas ir tehnikai kura maksā DAUDZREIZ lētāk un racionālāk izmantojama:):) Man nevaig Optiķi ar F.1,2 es to pašu varu panākt arī ar 2,8 un nevaig man kameru pa 6000Ls es to pašu varu izdarīt arī ar 500Ls vērtu :):) Nevaig man pribambassus kas maksā 1000Ls es to pašu varu izdarīt arī ar tadiem kas maksā 70Ls un tā var turpināt un turpināt:face-wink::face-grin: Foto ir joma kur uzmanīgi un regulāri jāseko tehnoloģiju izmaiņām un iespēju progressam , tad bizness ir gan rentabls gan pieprasīts:) Nekāda reklāma nav nepieciešana nekas nestrādā tik labi kā iepriekšējo klientu ieteikums un sausmas spiedzieni ,PARBAUDITS:)
Publicēts: 03.08.10 18:53
 citēt
Lunis:
oms:tieši tā ir latviešu lielākā bēda, ka viens otram roku nepados. Tieši tāpēc latvieši 9r zem leišu banģugāniem gan Īrijā, gan Anglijā/ poļi piemēram ievilks visur savējos un izspiedīs sveštautiešus, jo tikai tā var izdzīvot nācija..
Latvietim blakus labāk, ja strādā poļi, leiši un muslimi, bet nedod dies kaimiņš! kā tad to varēs pārdzīvot?

Nuuu nepiekrituši , par Irlandiju Englandiju nezinu bet kāda vecā EU valstī pilnīgi nejauši uzķeru ļoti izdevīg biznesa nišu , tas vēl tad kad pus gadu dzīvoju bez darba atļaujas un nevarēju kruķīt oficiālu biznesu. Pilnīgi nejauši uzķēru ka vietējie kārtīgi norobežojas ne tikai pēc nacionālā bet arī pēc rasu principa , būtībā pilnībā ignorējot un kārtīgi norobežojoties vieni no otriem. Gadījās man nejauši kādai paziņai uzbliezt klienšu grupu , meiča bija Aerobikas trenere palūdz taka uzbildēt viņu "Darbā" . Iepazinos pilnīgi nejauši , no gara laika vazājoties pa apkārtni reiz skatlogu nobildēju turku beķerējā , tur gadījās simpātiski skuķi iekšā pie galdiņa , iegāju pats nopirkt bulkas , skuķi tā baigi klusu drīzāk pa jokam uzprasīja vai bildes ar varētu dabūt, par cik man vienmēr vizītkartes kabatā es viņam vienu ar iedevu jāsaka šām tas bija negainīti ka iedevu vizītkarti :):) Vizītkarte gan bija Latvijas un latviski bet WEBs un e-pasts tur bija. Rezultāts visam šitam bija nu ļoti izdevīgs biznes un laba klientūra veselus gandrīz 5 gadus un joprojām sad tad ir kaut sen vairs tai rajonā nedživoju. FĪČA visam pasākumā ka vietējie pirmkārt jau nekomunicē ar citā valodā runājošo daļu da vēl meičas bija tumšādainas dažās pat kārtīgas zili melnas no pašas Āfrikas vidienes. Vietējiem tas bija būtiski man tas bij pie kājas un maksāja viņas teicami un pasūtīja regulāri , reizēm pat rinda veidojās uz pāris nedēļām uz priekšu:):) Par temperamentu plastiku un visādiem citādiem "bonusiem" nemaz nerunājot :face-wink:

------------------------

Luni, Tu izlasiji ar, vai tikai dragā savu iestudēto tekstu tālāk? kāds bazars par melniem skuķiem?
Publicēts: 03.08.10 19:12
 citēt
[
priekšmetu fotografēšana teorijā nav sarežģīta, bet praktiski bez lielas pieredzes nekas labs prasti nesanāk..

mh

te viens jaunais ģēnijs gribēja nesen kļūt par labāko LV kāzu fotogrāfu...

bet kļuva par sūdīgāko priekšmetu knipelētāju...
Publicēts: 03.08.10 19:38
 citēt
Klau, Luni, man profesija nav (un nebūs :) fotogrāfija, bet telekomunikācijas, t.sk., foto datu pārraide no baznīcas līdz busiņam un šo datu apstrāde... :) Man tas ļoti interesē, tāpēc- vai tu nevari lūdzu nākošajā reizē, kad tev darbosies šī sistēma ļaut man uzmest aci kā tas viss notiek? Apsolos netraucēt :), bet ja ko interesantu izdomāšu, apsolos tev savu know-how atdot bez maksas. Šoreiz nopietni, bez pribambasiem.
Publicēts: 03.08.10 19:40
 citēt
Diva:
Lunis: izdalīt kāzu viesiem bildes no ceremonijas viņiem iznākot no baznīcas

Biški auzās čata meistars nupatās iebrauca. Fantazēt nav slikti, bet tas jādara kaut kādās saprāta robežās. Derētu padomāt par to, ka nav tāda jaunā pāra, kuram interesē maksāt par kaut kādām "bildēm, kuras izdala VIESIEM", sevišķi jau uzreiz pēc ceremonijas! Vairums jauno pāru VISPĀR bildes viesiem nerāda. Varbūt dažas, draugos, labākajā gadījumā...

auzaas iebrauca , kaa parasti, "vecaa latvieshu valodas skolotaaja, kura ne dienu nespeej nodziivot bez citu pamaaciishanas"....

tiesa neesmu redzeejis ka seeezj pie bazniicas kaads ar printeriiti, bet taadu iespeeju peiljauju.

ir redzeeti gadiijumi ka jaunais paaris daavina bildi katram viesim utt

ir bijushi gadiijumi kad viesi vakaraa daavina bildi jaunajam paarim...

taa ka nekur taalu Makshkjernieku staasti no patiesiibas nestaav.

jautriibai gan jau Lunis zin staastu kaa Uldis P fotograafeeja rokas spieshanu Bilam K

jo luuk OBLIGAATI jaabuut vakraa bildei ar KATRA viesa roakas spiedienu !!!

gan jau Lunis zina kaa tas tehniski tika izpildiits

pie kam Uldim P bildes kopee laborants ar vecajaam labajaam metodeem
Publicēts: 03.08.10 19:43
 citēt
UldisS:Klau, Luni, man profesija nav (un nebūs :) fotogrāfija, bet telekomunikācijas, t.sk., foto datu pārraide no baznīcas līdz busiņam un šo datu apstrāde... :) Man tas ļoti interesē, tāpēc- vai tu nevari lūdzu nākošajā reizē, kad tev darbosies šī sistēma ļaut man uzmest aci kā tas viss notiek? Apsolos netraucēt :), bet ja ko interesantu izdomāšu, apsolos tev savu know-how atdot bez maksas. Šoreiz nopietni, bez pribambasiem.

nez vai Lunis tev paliidzees...

shoreiz vari konsulteeties ar Intu K , kas pasen iegaadaajaas Wi Fi raidiitaaju un to lietoja/ lieto ( AFI/Latvijas Veestnesis )

arii es taadu biju iepircis un Gatis R to aiznjeemaas un LV hokeja cjempionaatu...

doma bija apmeeram raidiit LMT vai kautkaadaa tur tiiklaa un uzreiz lai bildes nonaak uz servera...

nekas nesanaaca, jo tiikla nodroshinaataaja speciaalisti ar sho probleemu netika galaa
Publicēts: 03.08.10 19:51 labots
 citēt
cpn.canon-europe.com...

vienu no shitiem Gatis Muukusalas ielas canonaa ir palaidis uz sava Imac,

gan jau ka var iet , luukot...
Publicēts: 03.08.10 19:55
 citēt
Viktors:
UldisS:Klau, Luni, man profesija nav (un nebūs :) fotogrāfija, bet telekomunikācijas, t.sk., foto datu pārraide no baznīcas līdz busiņam un šo datu apstrāde... :) Man tas ļoti interesē, tāpēc- vai tu nevari lūdzu nākošajā reizē, kad tev darbosies šī sistēma ļaut man uzmest aci kā tas viss notiek? Apsolos netraucēt :), bet ja ko interesantu izdomāšu, apsolos tev savu know-how atdot bez maksas. Šoreiz nopietni, bez pribambasiem.

nez vai Lunis tev paliidzees...

shoreiz vari konsulteeties ar Intu K , kas pasen iegaadaajaas Wi Fi raidiitaaju un to lietoja/ lieto ( AFI/Latvijas Veestnesis )

arii es taadu biju iepircis un Gatis R to aiznjeemaas un LV hokeja cjempionaatu...

doma bija apmeeram raidiit LMT vai kautkaadaa tur tiiklaa un uzreiz lai bildes nonaak uz servera...

nekas nesanaaca, jo tiikla nodroshinaataaja speciaalisti ar sho probleemu netika galaa
Par to arī stāsts. Vieni bildē (Lunis un citi super-meikeri) citi domā par to kā šīs bildes (dati) kaut kur nokļūst. Tikko kā bijušā Eiropas vieglatlētikas čempī, pie tāllēkšanas bedres nebija NEVIENA fotogrāfa (un pareizi- nav ko maisīties), bet gar malu bija kādi 10-20 fočiki uz mazajiem statīviņiem ar Canon transmiteriem. Kā un kas vadīja fočikus, nezinu, vai to var caur LAN, nezinu, bet tās bildes kuras pēc tam bija visur,. bija iegūtas šādā ceļā (vismaz es tā domāju). Vieni fočē, otri domā, kā tos datus dabūt tur kur vajag. Es vairāk esmu pie tiem otrajiem...
Publicēts: 03.08.10 19:57
 citēt
Viktors:cpn.canon-europe.com...

vienu no shitiem Gatis Muukusalas ielas canonaa ir palaidis uz sava Imac,

gan jau ka var iet , luukot...
Paldies, būs brīvāks laiks, ieskriešu pie Gata par šo tēmu parunāt :)
Publicēts: 03.08.10 20:08
 citēt
nu teoreetiksi tas ir vienkaarshi

cik saprotu komunikaacija notiek caur to pashu EOS Capture vai Eos Utility logu caur kuru vada foteparaatu no kopja caur USB vadu

nu vismaz tai programmai ir paraadiijies ar ViFi lodzinjsh

vai tur ir iespeejams arii skatiities tiesho video, neesmu pie Gata paarbaudiijis

bet nu car vadu komunikaacija ir vienaarsha un patiikama

vai viskauko reguleet kamerai un fotereet uz nebeedu,

es gan droshi vien iestaadiitu kameru un atsleegtu autofokusu...

par taaldarbiibu neatceros

kaadi 50 vai 100 m

kautko Gatis teica ka ir staigaajushi pa pagalmu un viss notika
Publicēts: 03.08.10 20:18
 citēt
man piemeram tas nebut neškiet kruti pec cermonijas dalit bildes, pirkš kam tas?
par retušēšanu runajot ..
nu līgavas un līvaiņi mēdz spīdet.. it īpaši karstjaā laikā..kurš retušēs mazlietiņ spidigo pieri vai degungalu-ipāsi džekiem? jūs taču to neuzskatat par ok? piekritu ka ir pari kam to nevajag bet piedodiet visi nav tik ideāli..

nezinu nezinu,man škiet ka musdienu tehnoloģijas ne tikai atvieglo darbību, lielā mērā tas ari baigi visu sarežģi un noņem to prieku,kas saucas māksla..labi,ja tā kadam patik,lai stra'dā..

bet ja jau Tu saki,ka tev nevajag tik dargas kamers utml, tad pasaki kura butu tā labā kamera kura maksā 500Ls? te tikko bija norejoša diskusija par tiem,kas fočē ar 40 vai 50d, kura tad vēl butu šai cenu kategorija?
Publicēts: 03.08.10 20:19
 citēt
Viktors:nu teoreetiksi tas ir vienkaarshi

cik saprotu komunikaacija notiek caur to pashu EOS Capture vai Eos Utility logu caur kuru vada foteparaatu no kopja caur USB vadu

nu vismaz tai programmai ir paraadiijies ar ViFi lodzinjsh

vai tur ir iespeejams arii skatiities tiesho video, neesmu pie Gata paarbaudiijis

bet nu car vadu komunikaacija ir vienaarsha un patiikama

vai viskauko reguleet kamerai un fotereet uz nebeedu,

es gan droshi vien iestaadiitu kameru un atsleegtu autofokusu...

par taaldarbiibu neatceros

kaadi 50 vai 100 m

kautko Gatis teica ka ir staigaajushi pa pagalmu un viss notika
Nu lūk, tu jau tikai tikai teorētiski uzdevi kādus 10 ļoti specifiskus jautājumus... :) Praktiski tas ir mazliet sarežģītāk... :)

Ja nu Lunim savs busiņš būs jāatstāj 300m aiz baznīcas sētas, ko tad?... Varbūt, ka nevajag nekādu busiņu, bet bildes iet pa taisno uz biroju Rīgā un pēc tam atpakaļ uz printeri autiņā, kas stāv dajebkur? :)
Publicēts: 03.08.10 20:24
 citēt
""Nu lūk, tu jau tikai tikai teorētiski uzdevi kādus 10 ļoti specifiskus jautājumus... Praktiski tas ir mazliet sarežģītāk... ""

zinu zinu

man shii teorija izmaksaaja nieka 600 ls

bet tas bija sen un vairs neskumstu :face-smile:

nopirku to pirmo raidiitaaaja modeli

un dazju gadu laikaa neviens uz Mac man to nevareeja LV palaist ...

bija pat uzradies pirceejs , bet arii vinjam liidzigi...

otru ex nopirka Ints K , cik zinu vinjam uz piishlja straadaaja

kaa un kas , taalaak neesmu intereseejies

saveejo shogad ebajaa paardevu ( 700 Ls - 600 Ls = apm 100 ls )

taada skola...

bet nu shitie jaunie esot saprotamaaki........
Publicēts: 03.08.10 20:25
 citēt
justfly:man piemeram tas nebut neškiet kruti pec cermonijas dalit bildes, pirkš kam tas?
nu līgavas un līvaiņi mēdz spīdet.. it īpaši karstjaā laikā..kurš retušēs mazlietiņ spidigo pieri vai degungalu-ipāsi džekiem? jūs taču to neuzskatat par ok? piekritu ka ir pari kam to nevajag bet piedodiet visi nav tik ideāli..

nezinu nezinu,man škiet ka musdienu tehnoloģijas ne tikai atvieglo darbību, lielā mērā tas ari baigi visu sarežģi un noņem to prieku,kas saucas māksla..labi,ja tā kadam patik,lai stra'dā..

bet ja jau Tu saki,ka tev nevajag tik dargas kamers utml, tad pasaki kura butu tā labā kamera kura maksā 500Ls? te tikko bija norejoša diskusija par tiem,kas fočē ar 40 vai 50d, kura tad vēl butu šai cenu kategorija?

Tev neshkjiet, citiem shkjiet

un vinjiem to ieku nevar liegt.

demokraatija
Publicēts: 03.08.10 21:22
 citēt
Diva:
Lunis: izdalīt kāzu viesiem bildes no ceremonijas viņiem iznākot no baznīcas

Biški auzās čata meistars nupatās iebrauca. Fantazēt nav slikti, bet tas jādara kaut kādās saprāta robežās. Derētu padomāt par to, ka nav tāda jaunā pāra, kuram interesē maksāt par kaut kādām "bildēm, kuras izdala VIESIEM", sevišķi jau uzreiz pēc ceremonijas! Vairums jauno pāru VISPĀR bildes viesiem nerāda. Varbūt dažas, draugos, labākajā gadījumā...

Redz vecīt , tēv tā nenotiek man gan , mums klienti pamata nav nekādi bāleliņi , pēc "Ceremonijas" uz tussa vietu dodas labi pa 50% no Ceremonijas viesiem , katrā ziņā PASĀKUMS reti kad ilgst ilgāk par 9-10 vakarā kad visie dodas prom vai nu pa taisno uz Lidostu lai ar vakar reisiem lidotu mājās vai uz speciāli viņiem noīŗētiem un jaunā pāra apmaksātiem viesnīcu numuriem Rīgā, lai lidotu prom nākamajā diena agri no rīta. Ļoti reti kad kāzas svin ilgāk kā 22.00 vakarā , tāpat parasti neviens "Viesis" nepaliek svinību vietā vienīgi tuvākie ģimenes locekļi brāļi māsas vecāki , maksimāli parasti 4-5 cilvēki neskaitot jauno pāri. Nav viņiem izplatīta sistēma precoties šeit plītē cauru nakti un tussēt līdz rītam. Tāpēc nav nekādu problēmu visiem vissu saprintēt , izdalīt. Kāzās bildes pie baznīcas gan tiešām nepasūta pārāk bieži , to gandrīz vienmēr kā obligātu pakalpojumu pasūta visādos pasākumos un semināros bildes ar pasākuma loguci dalībniekam pametot pasākuma vietu, Kāzās biežāk uz ātro pasūta apdrukātu DVD vizītkarti ar slaidšovu uz nākamo rītu , bieži tie jānogādā uz Lidostu agrajiem reisiem , bieži vienmēr komplektā ar kāzu gruppas bildi vai jaunā pāra "Ģimensbildi" citreiz bez :):)
Publicēts: 03.08.10 21:38 labots
 citēt
justfly:man piemeram tas nebut neškiet kruti pec cermonijas dalit bildes, pirkš kam tas?

Kamera ar raidītāju kopā patreiz maksā ~600-650Ls komunicē ar jebko ~50m radiusā stabīli un bez problemā raida JPG / RAW failus. Kameras modelis da jebkurš sakot no Canon 450.D un uz aukšu, principā šai vajadzībai pārsvarā izmantojam 50.D retāk 7D , Nikon sistēmas vidējam galam ir zināmas komunikāciju problēmas tāpēc to neizmantojam bet dārgais gals D3x iet rūkdams tik CENA nerentabla. Ļoti reti "Redaktors" atrodās tālāk kā 20-30m no Fotogrāfiem , parasti vienkarš turpat aiz loga vai pasākumos kādā blakus telpa. Parasti šancējam 2 fotogrāfi redaktors un šoferis kas arī pie reizes printeru vai rakstītājus apkalpo:):) Diezgan ilgi jau gendrīz neizmantojam "Kameras blices" tikai 2-3 studijas blices telpai pa stūriem , tas kurš bildē ar "Garo" parasti blices neizmanto vispār , līdz ar to atkrīt visādas spīdēšanas un bļikošanas jo gaisma ir izkliedēta caur lieliem baltiem lietussargiem:face-wink:
Publicēts: 03.08.10 21:47 labots
 citēt
UldisS:Tikko kā bijušā Eiropas vieglatlētikas čempī, pie tāllēkšanas bedres nebija NEVIENA fotogrāfa (un pareizi- nav ko maisīties), bet gar malu bija kādi 10-20 fočiki uz mazajiem statīviņiem ar Canon transmiteriem. Kā un kas vadīja fočikus, nezinu, vai to var caur LAN, nezinu, bet tās bildes kuras pēc tam bija visur,. bija iegūtas šādā ceļā (vismaz es tā domāju). Vieni fočē, otri domā, kā tos datus dabūt tur kur vajag. Es vairāk esmu pie tiem otrajiem...

šito mums šajā galā (par LV nemācēšu teikt) ļoti bieži piekopj zirdzinieki, tb zirgu maču fotogrāfi. Viens uztvērējs uz fočika, kas nolikts tuvu šķērslim, starp šķēršļiem vai reāli pie paša šķēršļa, otrs - raidītājs uz aparāta, kas bildētājam rokās. Fiziski knipsēšana notiek ar vienu un automātā palaižās otrs. pr to cik reāla ir sinhronizēšana es nezinu, bet tas jau cits jautājums.. viens spiediens - divi kadri, rakursi. arī maratonā mums te to bieži piekopj, viens aparāts augšā uz tilta, pirms finiša a fotogrāfs ar otru lejā un tik bliež, un tik bliež :cry:
Publicēts: 03.08.10 21:55 labots
 citēt
UldisS un lkz,

Ar attālinātajām kamerām p[ie mums daudzi bildē. Arī pie mums. Kamera nekādi nevadās - viss jāsastellē pirms tam un tad tik spiež kad vajag. Parasti gan ne no kameras, bet atsevišķi. Pocketwizardi nostrādā ļoti ātri. Ķīniešu brīnumi - dažādi. Hokejā, futbolā, basketbolā ik pa laikam kāds ko tādu uzrīko. Pats ko tādu esmu mēģinājis hokejā un futbolā. Zirgu sacensībās tehniska pievīla - nez kāpēc nestrādāja. Iespējams, ka dēļ starta un finiša sistēmas.

Luni, neticu, ka bilžu pārsūtītājs ar kameru ir tik lēts. Markam man tāds ir - maksā tik pat daudz cik 40D atsevišķi un nevarētu teikt, ka strādā labi sarežģītās vietās. Studijā ideāli. Ja jāgarantē rezultāts baznīcā - tad jau var būt visādi. Papildus tad vajadzētu jaudīgu bezvadu piekļ;uves punktu ar kārtīgu antenu. Līdz ar to tas nozīmē - jābut elektrībai. Un bilžu pārsūtīšana pa to ir ILGA. Tā ka teoētiski izskatās forši, bet praktiski - daudz dažādu problēmu. Sporta sacensībās dēļ pārsūtīšanas ātruma bildēju otrā karē ar Small JPG.
Publicēts: 03.08.10 21:55
 citēt
lkz:
UldisS:Tikko kā bijušā Eiropas vieglatlētikas čempī, pie tāllēkšanas bedres nebija NEVIENA fotogrāfa (un pareizi- nav ko maisīties), bet gar malu bija kādi 10-20 fočiki uz mazajiem statīviņiem ar Canon transmiteriem. Kā un kas vadīja fočikus, nezinu, vai to var caur LAN, nezinu, bet tās bildes kuras pēc tam bija visur,. bija iegūtas šādā ceļā (vismaz es tā domāju). Vieni fočē, otri domā, kā tos datus dabūt tur kur vajag. Es vairāk esmu pie tiem otrajiem...

šito mums šajā galā (par LV nemācēšu teikt) ļoti bieži piekopj zirdzinieki, tb zirgu maču fotogrāfi. Viens uztvērējs uz fočika, kas nolikts tuvu šķērslim, starp šķēršļiem vai reāli pie paša šķēršļa, otrs - raidītājs uz aparāta, kas bildētājam rokās. Fiziski knipsēšana notiek ar vienu un automātā palaižās otrs. pr to cik reāla ir sinhronizēšana es nezinu, bet tas jau cits jautājums.. viens spiediens - divi kadri, rakursi. arī maratonā mums te to bieži piekopj, viens aparāts augšā uz tilta, pirms finiša a fotogrāfs ar otru lejā un tik bliež, un tik bliež :cry:

Par to tev var gari plaši pastāstīt ak34 vai Ilmārs Zotiņš , viņi palši izmanto šo tehnaloģiju Latvijā , piemēram 2008 gada dziesmusvētkos Ilmaram bij sabāsti Canon ar 14mm stikliem uz raidītāja palaušanu gan Daugavas stadiona torņos gan Mežaparka estradēs aukšējos stūros. TAS ir vienkarši "Palaiž" un ceri ka kas sanāks , bet mēs izmantojam CITU mēs raidām pa taisno bildes no Fotogrāfa uz kampi pie redaktora un drukātāja , tādu izmanto arī ak34 tikai nevus drukāt bet Redaktoram zālē kas sūta uz ariz uz Serveri un liekā WEBā :)
Publicēts: 03.08.10 21:57
 citēt
Nu re i pats ak34 :)
Publicēts: 03.08.10 22:04 labots
 citēt
ak34:Luni, neticu, ka bilžu pārsūtītājs ar kameru ir tik lēts. Markam man tāds ir - maksā tik pat daudz cik 40D atsevišķi un nevarētu teikt, ka strādā labi sarežģītās vietās.

A vot vecīt kā jau teicu tehnaloģijas iet uz priekšu ļoti ātri un nelielos aattālumos līdz 50m raidošaas sistēmas maksā smiekla naudu tiesa pamatā viņas domātas "Studijām" kam viņas patreiz izmanto gana daudzi taču vēl bix jaunakas paaudzes raida pat Video un maksa pārsimt eiriku:face-wink::face-grin: Tur ir viens brezmējoš faktors kas būtiski ietekmē ātrumu "Kanala šifrēšana" ja to atrubī ātrums būtiski pieaugu , ja ierobežo vēl dažus parametrus pieaug arī attalums , bet kā jau teicu RETI kad uztverošā antena atrodās tālāk par 20-30m no fotogrāfiem:)
Publicēts: 03.08.10 22:06 labots
 citēt
Lunis: Kāzās bildes pie baznīcas gan tiešām nepasūta pārāk bieži , to gandrīz vienmēr kā obligātu pakalpojumu pasūta visādos pasākumos un semināros bildes ar pasākuma loguci dalībniekam pametot pasākuma vietu,

normālos īventos tā ir pašsaprotama lieta. sistēma novērota - divi fotogrāfi skrien pa lauku kā traki visu dienu un pastāvīgi papildina busiņa saturu ar tirgojamu materiālu (visticamāk pa vajerlesu arī met prom tās bildes, jo ja īvents apjomīgs, tad skraidīt ar kartēm turp atpakaļ ir lieks čakars). tai pat busā ierīkots printeris (nu tur dažādi varianti, bet a3 minimumam kā iekrējiens), sēž obrabočiks un tik štancē. Meiča pie busa stāv, izkar mazos saizus stendā un pārdod uz vietas pēc pasūtījuma normālus izmērus, kurus pēc klienta vēlmem tur pat drukā. īventa sākumā kādas 2h lai ieskrietos un bizness iet no rokas. spēj tik štancēt. sevišķi jau krīt uz to ne tik cik fani, bet paši īventa dalībnieki, a tā jau cita klientūra..
Publicēts: 03.08.10 22:10 labots
 citēt
lkz:
Lunis: Kāzās bildes pie baznīcas gan tiešām nepasūta pārāk bieži , to gandrīz vienmēr kā obligātu pakalpojumu pasūta visādos pasākumos un semināros bildes ar pasākuma loguci dalībniekam pametot pasākuma vietu,

normālos īventos tā ir pašsaprotama lieta. sistēma novērota - divi fotogrāfi skrien pa lauku kā traki visu dienu un pastāvīgi papildina busiņa saturu ar tirgojamu materiālu. tai pat busā ierīkots printeris (nu tur dažādi varianti, bet a3 minimumam kā iekrējiens), sēž obrabočiks un tik štancē. Meiča pie busa stāv, izkar mazos saizus stendā un pārdod uz vietas pēc pasūtījuma normālus izmērus, kurus pēc klienta vēlmem tur pat drukā. īventa sākumā kādas 2h lai ieskrietos un bizness iet no rokas. spēj tik štancēt. sevišķi jau krīt uz to ne tik cik fani, bet paši īventa dalībnieki, a tā jau laba klientūra.

TIEŠI TĀ un tieši no turienes arī šī sistēma nāk , uz darbojās šeit Latvijā ļoti veiksmīgi jau vismaz 3-4gadus , es un mani čomi viņu te vismaz tik ilgi praktizējam:) Tāpec jau smīknāju ka "Jomas haiszivis" par to neko nezin un vēl pat apšauba:):) Latvijā visskalākāis šis jomas PRAKTIZETĀJS ir viens ļoti slavens un šobrīd daudziem Digiotiem dievā vietā esoš vecmeistars:):) Tik atškirībā no VIETĒJIEM mēs nestrādājam uz "Pardošanu" bet gan strdaājam uz iepriekš apmaksātiem pašutījumiem kas ir 90% dažnedažadi ar EU saistūti pasākumi un kadi 10% ir dazādas svinības un kazas gandrīz vienmer arzemniekiem:) kuri ZIN un neblisina acis ka TĀDS PAKALPOJUMS ir pieejams:):)
Publicēts: 03.08.10 22:15
 citēt
Kad fotomuzēja bija tikšanās ar Aivaru Liepiņu un Romānu Koškarovu viņi stāstija kā tas notika Vakuveras olipiskajās spēlēs, proti daudzās vietās ir pieejams kabelis kuru Tu spraud kamerā un fotogrāfē, bilde pa vadu nokļūst pie redaktora kurš visu šķiro un vai apstrādā, pēc tam bilde ir pieejama ziņu aģentūrām u.t.t. teorētiski ātrums ir tāds ka fotogrāfiju ar startā no boba izkritušu braucēju var apskatīt netā kad bobs vēl nav finišējis.
Publicēts: 03.08.10 22:15
 citēt
Luni, tādā pasākumā kā kāzas nekas nav ātrāks par karšu savākšanu ik pa laikam. Datu pārraide pa bezvadu tīklu ir lēns pasākums. Bet varbūt tiešām ir kas jaunāks parādījies
Publicēts: 03.08.10 22:19
 citēt
kasparsf:Kad fotomuzēja bija tikšanās ar Aivaru Liepiņu un Romānu Koškarovu viņi stāstija kā tas notika Vakuveras olipiskajās spēlēs, proti daudzās vietās ir pieejams kabelis kuru Tu spraud kamerā un fotogrāfē, bilde pa vadu nokļūst pie redaktora kurš visu šķiro un vai apstrādā, pēc tam bilde ir pieejama ziņu aģentūrām u.t.t. teorētiski ātrums ir tāds ka fotogrāfiju ar startā no boba izkritušu braucēju var apskatīt netā kad bobs vēl nav finišējis.

Manam ar var vadu iespraust. Bet ar tiem jau nevar tā apkārt dauzīties, ja organizators nav sagatavojis. CAur to gan bildes ātri pārsūtās
Publicēts: 03.08.10 22:24
 citēt
ak34:Luni, tādā pasākumā kā kāzas nekas nav ātrāks par karšu savākšanu ik pa laikam. Datu pārraide pa bezvadu tīklu ir lēns pasākums. Bet varbūt tiešām ir kas jaunāks parādījies

PAŠAS tas ir "Saviesīgais" gan nekur etiek raidīts , tas vienakŗsi tiek bil`dets kartēs , RAIDĪTS + KARTĒ tiek tas kas ir "Svinīgā ceremonija" , lielākais trūkums ka raidītājs nenormāli rij kameras bačas. ja tiek raiditi daudz lieli faili :) Par ciki "Ložmetēja" tehnaloģija mums nav ceiņā tad kā jau teicu NO KĀZAM reti kad ir vairāk par 350-400 Bildes kopumā visas izdarības pie galda un neoficiāli ieskaitot :) No tām ceremonijā reti kad vairāk par 30-50 , apsalūti precīz ir istestēts ka NORNĀLS CILVEKS nav spējīgs viena reizē uztvert vairāk par ~400 Bildēm , līdz ar to LIELĀKA KAUDZE ir tīrā vaida spamss:):)
Publicēts: 03.08.10 22:34 labots
 citēt
ak34:
kasparsf:Kad fotomuzēja bija tikšanās ar Aivaru Liepiņu un Romānu Koškarovu viņi stāstija kā tas notika Vakuveras olipiskajās spēlēs, proti daudzās vietās ir pieejams kabelis kuru Tu spraud kamerā un fotogrāfē, bilde pa vadu nokļūst pie redaktora kurš visu šķiro un vai apstrādā, pēc tam bilde ir pieejama ziņu aģentūrām u.t.t. teorētiski ātrums ir tāds ka fotogrāfiju ar startā no boba izkritušu braucēju var apskatīt netā kad bobs vēl nav finišējis.

Manam ar var vadu iespraust. Bet ar tiem jau nevar tā apkārt dauzīties, ja organizators nav sagatavojis. CAur to gan bildes ātri pārsūtās

Sakot no 450D canona ir piejam vēl veina ispēja kuru gan praktiski izmantojam esmu redzējis tik vienrez piekam RALLIJĀ! Pazistamam Ikauņu čalim pamaniju īpatnēju parikti šis bildēja ar Marku kautkādu , no Marka kabeliz uz kabatu , par cik šim bija arī Blice ar ārējo barošanu padomāju ka tas ir Kmaerai kautkadas draivs vai kāa BET NĒ , dzekam vēlāk parādija , tehnaloģija vienkarš kā simniecības ziemes , BILDĒ viņš pa kārīgu datu kabeli uz plānā mugurenē esošu portatīvo savukārt portatīvajam diezgan jaudīfs WiFi raidītājs kas raidija bilžās uz mašinu ar redaktoru , REĀLI velkot savus 500-800m :):):) Atrums ahūnais , tas reāli dargāja sērijās lēcienus bez kādām aizturēm :):) Es šim prasu klausies kā tas portatīvas iztur šito lēkāšanu šis man saka "Viņam nav cietā diska" uz kā tad šis tur krāj , bet nu fakts kā tāds ka šams bliež uz purtatīva un tas tik visus šuta prom uz bāzes staciju mašinā nekas dižās šiem tur antēnās nebija šim tādas maziņs pipuks uz mugurenes un dzekiem uz bussa bija kādas 3 laikam uztevrošās , tie gan tālāk raidija pa NETU vaur Mob oprātoru:) :) Soto viņi no Somiem noskatījušies kautkur esot:):)
Publicēts: 03.08.10 22:44
 citēt
Jānīts mammai kliedz uz piekto stāvu, nomet 50 santimus! Mamma "pazaudēsi!". Jānīts: "ietin piečukā!!!
Publicēts: 03.08.10 22:59 labots
 citēt
Lunis:Jānīts mammai kliedz uz piekto stāvu, nomet 50 santimus! Mamma "pazaudēsi!". Jānīts: "ietin piečukā!!!

:D:D

Мама собирает сына в поход:
- Вот положила тебе масло, хлеб и килограмм гвоздей.
- Но зачем?
- Понятно зачем! Масло на хлеб намажь и поешь!
- А гвозди?
- Ну вот же они, положила

vai arī:

волк, лиса и медведь зимуют в ирландии, ну каждый пошёл своим путём, после зимы встречаются:
лиса - вот я зимовала в курятнике, но меня выгнали так как кур воровала...
волк - устроился на работу, выгнали...ну а ты медведь, как перезимовал? видно довольный...
медведь - а я на стройке всю зиму провёл, там поляки никогда не кончаются :cry:
Publicēts: 03.08.10 23:19
 citēt
Blaaa , skāde , tiko disku apdrukājamais printers EPSON R220 salūza ar kārtīgiem lūztošas plastmasas krakšķiem disks noleca no paliktņa un kariete tur kautko salauza nolauz. Ko jaunu iesakam lai der tā pati nepatrauktā sistēma?
Publicēts: 03.08.10 23:31 labots
 citēt
Lunis:Blaaa , skāde , tiko disku apdrukājamais printers EPSON R220 salūza ar kārtīgiem lūztošas plastmasas krakšķiem disks noleca no paliktņa un kariete tur kautko salauza nolauz. Ko jaunu iesakam lai der tā pati nepatrauktā sistēma?

Tu domā CISS? Neko jau citu nevar daudz ieteikt kā tikai Epsonu :)
ja nemaldos tā pati iet virsū ar bik jaunākiem modeļiem - R320/40, tie būs kompaktāki
var jau arī ņemt RX600/620, tik tie maitas lieli, neērti. Katrā ziņā es ņemtu kādu no R nevis RX
modeļiem. patīk ja ir kompaktāki a acīmredzamas kvalitātes CD apdrukai nebūs, pat arī
A4 printam neredzēsi starpību.

+ viss ir atkarīgs kāda CISS Tev ir, dažas ir piemērotas tikai R modeļiem dažas deg gan uz RX gan R, bet principā jau starpība ir tikai trubu garumiem, jo kārtrdžu sets jau liekās tas pats :big_smile:
Publicēts: 04.08.10 00:05
 citēt
lkz:

+ viss ir atkarīgs kāda CISS Tev ir, dažas ir piemērotas tikai R modeļiem dažas deg gan uz RX gan R, bet principā jau starpība ir tikai trubu garumiem, jo kārtrdžu sets jau liekās tas pats :big_smile:

Tas nav gluži CISS , bet uzpildāmie karttridzi , printē printē un ar šprici piešauj klāt ja iet uz beigām. Baig ērti mājās kur sīkais :):)
Publicēts: 04.08.10 00:55 labots
 citēt
es nedaudz darbojos ar video datu realtime ierakstu caur bezvadu raidītājiem-uztvērējiem. tas ir hokeja spēlēs, vārtos stāv kamera+aķis+raidītājs, bet aiz vārtiem uz tiesneša būdas uztvērējs un tālāk tā pat kā pārējās kameras pa vadu uz serveri. tiesnešu vajadzībām video ir pieejams praktiski 1-2 minūšu laikā. ar lētajiem analogakiem raidītājiem-uztvērējiem čakars, kvalitāte un stabilitāte klibo, toties katrs maksā +/- $100... labi ciparnieki maksā $1000+, bet par to mēs tikai sapņojam...
re ku daži video www.youtube.com... (videomontāža mans darbs :grimace: )
Publicēts: 04.08.10 00:56
 citēt
Nu gan sarakstiijaat plakaatus..
Par pasaakumiem telpaas - nabadziigais fotograafs, kas nevar atljauties raidiitaajus, expluatee kaadaa stuurii vai paliigtelpaa pasleepto asistentu/grafikji, kuram regulaari, apm reizi 20minuutees iedod sabildeeto karti un mauc tukshaa taalaak. Sisteema vienkaarsha un drosha, tik bildeetaajam uzmaniigi jaastraadaa, lai nav daudz "tuksho" kadru, citaadi apstraadaataajs varees pakaarties. Taa nu pasaakuma beigaas ir pasuutiitaajiem gatavs apdrukaats DVD + pasaakuma bilzju izlase taustaamaa formaataa attieciigaa eksemplaaru skaitaa.

Par rallija chaljiem ar portatiivo bez cietaa - viss ar ir vienkaarshi - mauc no SDHC flesha, un taa kaa nav jaakurina cieto, bachene ar iet ilgaak, vieniigi nemaaku teikt, vai tur virsuu ir Linux vai kas cits.
Publicēts: 04.08.10 00:59
 citēt
tak tagad jau nekādas problēmas portablī iemaukt SSD,ij triecieni pofig,ij baterija turēs vismaz 2 dopus.
Virsū dajebkas,sākot no BSD un beidzot ar w7
Publicēts: 04.08.10 01:01
 citēt
no flaša var ielādēt da jebko, piemēram iekš hirens boot cd ir mini win XP, savulaik winternāļiem bija gandrīz pilnvērtīgs winXP ielādējams no cd.
Publicēts: 04.08.10 02:20 labots
 citēt
Я много узнал от Алекса. В 1972 году он послал меня на гавай-
ский остров Мауи фотографировать купальные костюмы. Там в
это время постоянно шел дождь. Я в панике позвонил Алексу в
Нью-Йорк и пролепетал: «Я не могу снимать, здесь ужасная пого-
да». Он холодно ответил: «Хельмут, меня интересует не погода, а
только фотографии, которые ты привезешь с собой». Это был
урок, который я никогда не забуду. Если тебя послали охотиться,
будь добр, вернись с добычей.
Helmut NEWTON
AUTOBIOGRAPHY

В то время я дружил с Эльзой Перетти, дизайнером ювелир-
ных украшений торгового дома «Тиффани», которая ежедневно
посещала меня и приносила забавные подарки. Она была порази-
тельной красавицей, высокой, с восхитительно хриплым итальян-
ским голосом, капризной и своевольной. Я часто фотографировал
ее как в костюме кролика для «Плейбоя», так и обнаженную. Бу-
дучи добрым другом, я не позаботился спросить у нее разрешения
на публикацию снимков. Она разрешила мне опубликовать ее
портрет в наряде кролика, но сказала: «Что касается обнаженной
натуры, Хельмут, тебе придется подождать, пока жив мой отец».
Что ж, он уже давно умер. Так или иначе, это было уроком для ме-
ня: нужно спрашивать разрешение на публикацию даже у лучших
друзей.
Publicēts: 04.08.10 08:22
 citēt
Latvijā- kāzās šaubos ka kāds ļaus likt lietussargus piem. baznīcā:)
Publicēts: 04.08.10 09:10 labots
 citēt
justfly:Latvijā- kāzās šaubos ka kāds ļaus likt lietussargus piem. baznīcā:)

es kaazas izmantoju 1 gajsmekli!:face-devil-grin:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >

Mana info: