Nesen notika kāds interesants fakts.. vienkārši fotografējot, vienā momentā aizkrita diafragma ciet uz maksimumu un tā arī palika, kaut objektīvs noņemts no fotoaparāta, joprojām tā ir ciet. Rezultātā, nestrādā pienācīgi autofokus, jo attēls pārāk tumšs un nespēj nofiksēt automātiski fokusu uz detaļām un pats attēls, skatoties caur skatu meklētāju, arī ir ievērojami tumšāks.
Cietušais objektīvs: Sigma 12 - 24 mm F4.5-5.6 EX DG HSM (Canon)
Ir kādi ieteikumi? Līdzīga pieredze? Vai ir taisāma lieta paša rokām vai tomēr serviss? Ieteikumi par kādu lādzīgu serviss priekš Sigmas?
Šitiem laikam tā ir ejoša kaite. Manam tas pasākums komplicētāks - uz 12mm līdz fragmai 5.6 viss darbojas kā vajag. Griežot ciet, var vienreiz izšaut, un, čau - fragma vaļā nenāk, līdz ar to autofokuss nestrādā, varbūt izņemot malējos punktus. Uz 24mm viss darbojas kā vajag. Kas notiek diapazonam pa vidu nezinu, neesmu vēl gana izeksperimentējies. A zāles tādas - kad fragma aizkrīt, turot dof preview pogu, aizgriežu fragmu līdz galam ciet un pēc tam vaļā, un vuaļā - var klapēt atkal. Pagaidām līdz.
lukass:Šitiem laikam tā ir ejoša kaite. Manam tas pasākums komplicētāks - uz 12mm līdz fragmai 5.6 viss darbojas kā vajag. Griežot ciet, var vienreiz izšaut, un, čau - fragma vaļā nenāk, līdz ar to autofokuss nestrādā, varbūt izņemot malējos punktus. Uz 24mm viss darbojas kā vajag. Kas notiek diapazonam pa vidu nezinu, neesmu vēl gana izeksperimentējies. A zāles tādas - kad fragma aizkrīt, turot dof preview pogu, aizgriežu fragmu līdz galam ciet un pēc tam vaļā, un vuaļā - var klapēt atkal. Pagaidām līdz.
Mēģināju, bet tas nelīdz, laikam nāksies uz to servisu arī stiept!
Tā.. vakar biju aiznesis šo objektīvu uz to Briāna ielas servisu un teica, ka nav remontējams, jo ir saplīsusi tā šleife, vai kas.. Vai tiešām šī vaina nav remontējama?
remontējams ir,tikai viņiem slinkums un ja nav donora,ļoti iespējams ka šleife jāgriež pa jaunam vari uzmest PM lietotājam Andreass.Ja tai šleifei var tikt klāt,tad viņš varētu palīdzēt ar salodēšanu.
metally:Tā.. vakar biju aiznesis šo objektīvu uz to Briāna ielas servisu un teica, ka nav remontējams, jo ir saplīsusi tā šleife, vai kas.. Vai tiešām šī vaina nav remontējama?
Šķiet kaut kad agrāk lietotājam Friidis bija līdzīga problēma ar pārlūzušu šleifi 24-70 Sigmai, vari uzjautāt PM, kur to vainu atrisināja(ja atrisināja). Ja atmiņa neviļ, bij runa par meistari Gaļinu Canon servisā.
metally:Tā.. vakar biju aiznesis šo objektīvu uz to Briāna ielas servisu un teica, ka nav remontējams, jo ir saplīsusi tā šleife, vai kas.. Vai tiešām šī vaina nav remontējama?
Šķiet kaut kad agrāk lietotājam Friidis bija līdzīga problēma ar pārlūzušu šleifi 24-70 Sigmai, vari uzjautāt PM, kur to vainu atrisināja(ja atrisināja). Ja atmiņa neviļ, bij runa par meistari Gaļinu Canon servisā.
Tā bija. Sigma 24-70/2,8 "pārstāja klausīt" diafragmas vadībai - visu laiku vaļā. Aiznesu minētai Gaļinai, tika diagnosticēts tas vadu buntītes pušums (vismaz man tā ieborēja). 3 mēnešus to buntīti gaidīja it-kā no pašas Japānas. Ja nemaldos, tas joks toreiz izmaksāja ap 30 Ls (2004. g.). Pēc tam strādāja normāli.
Gaļinas telefons- 29631060 (bet negalvoju ka nav mainījies pa 6 gadiem)
mosh viniem nepatiki es normali aprunajos un vini teica ka jebko var salabot... :P
Gaļinas numbers izstās īstais!Arī man pucējot noslīcināto sigmu sačakarēja to vadiņu plēksni,nekas nomainija,pāsi vadeļi gan toč nebija dārgi,ja nemaldos ap 3 lati.
mosh viniem nepatiki es normali aprunajos un vini teica ka jebko var salabot... :P
Es arī laikam neiepatikos, nesu labot ef-s 17-85 ar fragmas gļuku problēmu un platajā galā ieklemmējušu zūmu, ko Maskavas ielas Canon servī jau gadu atpakaļ reiz remontēja. Man Briāna ielā pateica, ka viss ir ļoti slikti, piedāvāja to stiklu vai nu pašam zaļā krāsā nokrāsot, vai turpat uz vietas iemest atvilknē, kur čupiņa ar tādiem pašiem jau priekšā bija. Mani krupis žnaudza atstāt šrotā na haļavu, bet laikam jau tāpat būs jāmet misenē. Arī pie veselības eosit tas stikls bija draņķis paliels, un dārgs ar bija, maita. Pirmdien pamēģināšu vēl labajai burvei Gaļinai uzzvanīt.
1/2 gadu nostāvēja objektīvs servisā, ar cerību, ka kādreiz dabūs diafragmas šleifi, bet tā arī netika sagaidīta un objektīvu dabūju atpakaļ nesalabotu..
Bet pēc ilgiem meklējumiem un ik pa laikam ieskatīšanās ebay.com tīklos, ir sācis darboties viens nereāli labs pārdevējs, kas pārdod visādas foto tehnikas detaļas līdz nemaņai!
Varbūt kādam noder, jo šodien Gaļina teica, ka rindā stāv vēl entie objektīvi, kuriem iekš LV neviens nevar dabūt attiesīgās šleifes u.c. detaļas, galvenokārt, Sigmas!