vai varat ludzu padalities pieredzē,kadus zibspuldzes iesatijumus liekat (man ir canon40d, zibene 280ex, tokinas objektivs 2.6-2.8) vai šaujat austajos grieztos vai meklejat kādu tuvako atstarošanas vietu? paldies, cilveku fotografēsanai baznīcā ar augstiem griestiem, un vēl- parasti sanak ļoti brunas, es zinu,ka tas ir canon ipatniba, bet blakus esošās dzeltenās spuldzes to krāsu padara tādu pārāk brunu, bieži pat škiet ka tas baltās krāsas balanss nepalidz, tad vel lillā sanak
Pieņemu, ka vajag apsvērt jaudīgākas zibspuldzes iegādi - 200tās sērijas Speedlighti, manuprāt, nav nopietni priekš kāzu bildēšanas baznīcā. Tur 430 kā minums - labāk kkas no 500tās sērijas, kaut vai 550ex, ko te blakus topikā tirgo. Būs lielāka jauda, i zipenes galvu varēs grozīt uz visām pusēm, tādējādi atrodot labāko variantu pret kurieni to gaismu atstarot. Tiesa pret 10m augstiem griestiem protams nav liela jēga īsti neko 'tēmēt' - arī jaudīgās zibspuldzes ne.
Vēl protams variants bez zibspuldzes paniekoties ar kādu gaišu (f1,4, piemēram) fiksu
1) ja runa ir par tokina 28-70 tad tāpatas no tā 2,8 maza jēga, objektīvu labāk pievērt ciet jo uz 2,8 attēls tāpat ir diezgan mīksts teiktu pat nelietojams. 2) canon zipenēm nav bijusi liela darīšana, beet 3) zibenes + parastas spuldzes vispar var izraisīt ļoti lielas galvassapes ja nelieto kkādus gēla temperaturas koriģētājus zibspuldzēm jo visdrizak tavas zibspuldzes temperatura nebus vienos kelvinos ar tam baznicas lampam. 4) attels var sanakt ļoti bruns ari ja bounce'o gaismu pret tadas krasas virsmu. atrodi labaku vietu pret ko bouncot vai perc kadu gaismas modifikatoru, ja griesti nav balti vai vispar ja pa griestiem nevar trapit ;d
vispār es baznīcā lietoju 1.8 vai 1.4 gaišuma objektīvus un zibspuldzi atstāju somā. F 1.8-2.0 var tīri pieņemamu asumu dabūt, un tad attiecīgi ISO 800-1600 un slēdža ātrums no 1/30-1/60
Es kāreiz tikko ieliku somā ISO 3200 Ilford filmu 120 filmu un ceru tā atrisināt daļu no minētajām problēmām. Ja neaizmirsīšu moš kādreiz ielikšukādu bildi . Lidz šim mocījos kā visi
Kristības,pasākums kura bildēšana man patīk vismazāk,pat bēres šķiet interesantākas
kā es tā nokļudijos, man ir 480 zibspuldze.. nu šausmas..
nu man nav tik gaiši objektivi, pie kam lielākie gaismas zudumi ir tieši garajiem objektiviem, platleķiem jau kaut kā to gaismu dabut var, dažreiz interesantas bildes var dabut atstarojot pret gridu jo tā ir bieži gaiša baznīcā
Oskarz:vispār es baznīcā lietoju 1.8 vai 1.4 gaišuma objektīvus un zibspuldzi atstāju somā. F 1.8-2.0 var tīri pieņemamu asumu dabūt, un tad attiecīgi ISO 800-1600 un slēdža ātrums no 1/30-1/60
Neredzu jēgu nelietot zipeni, ja vien tas baznīcā nav aizliegts. 1/30-1/60 un riskēt ar to, ka katrs otrais kadrs būs izsmērēts? Ja vien tā nav baznīca, kur jaunajam pārim ir jāstāv kā mietiem... Visas iešanas, buču došanas, apsveikšanas u.tml. ar 1/30 būs par maz...
Rolands66:Es kāreiz tikko ieliku somā ISO 3200 Ilford filmu 120 filmu un ceru tā atrisināt daļu no minētajām problēmām. Ja neaizmirsīšu moš kādreiz ielikšukādu bildi . Lidz šim mocījos kā visi
Kristības,pasākums kura bildēšana man patīk vismazāk,pat bēres šķiet interesantākas
Schneider: Noliekot ķelli, tuvāk ir pat debesis...
Šoreiz ir galvenais nevis vienkārši augstāk, bet augstāk, lai var atstarot pret griestiem gaismu
Mēs tādos gadijumos lietojām "Centās atstarot gaismu no mēness" Zin ir tāda publika kas ĀRĀ izmanto "Blici griestos" variantu
RaitisSF:
ticigais:1/30 - un no rokas- hmmmmmmmmmm, gribētu redzēt kas tur sanāk.........????!!!!!
Nekustīgos objektus ar 1/30 var, bet ja ir kustība, tad bez 1/80 nav ko sākt.
Es diezgan regulāri privātas lietas bildēju arī uz 1/15 un 1/8 no rokas un NEKAS smuki kopā ar svecēm vai āra gaismu. Vaig izmantot NORMĀLAS kameras , ja tev kamera 2kg + stikls 1,5kg + monopods tad tāds laiks no rokas nav problēma. PROTAMS ja tev kāds "Viegliņš ziepīts" tad pat 1/250 var izradīties pa GARU
Diez te pat blogā nav bijusi diskusija par papildus piegaismošanas iespējām baznīcās/ citās tumšās telpās? Nu tipa uz balkona salikt papildu zipenes, pirms altāra kādas gaismas vai kā savādāk... Man tas pagaidām lauciņš, kurš vēl nav izpētīts.
arturso:1) ja runa ir par tokina 28-70 tad tāpatas no tā 2,8 maza jēga, objektīvu labāk pievērt ciet jo uz 2,8 attēls tāpat ir diezgan mīksts teiktu pat nelietojams.
tokinai tur vairākas 28-70 versijas, tā kas 2.6-2.8 pat lietojama. Jaunākās, kas tikai 2.8 gan esot draņķi
Lunis: Es diezgan regulāri privātas lietas bildēju arī uz 1/15 un 1/8 no rokas un NEKAS smuki kopā ar svecēm vai āra gaismu. Vaig izmantot NORMĀLAS kameras , ja tev kamera 2kg + stikls 1,5kg + monopods tad tāds laiks no rokas nav problēma. PROTAMS ja tev kāds "Viegliņš ziepīts" tad pat 1/250 var izradīties pa GARU
Es gribu redzēt bildi, kur cilvēks(zvērs, putns, priekšmets) ir kustībā, bildētu ar 1/8 bez zibspuldzes
Lunis: Es diezgan regulāri privātas lietas bildēju arī uz 1/15 un 1/8 no rokas un NEKAS smuki kopā ar svecēm vai āra gaismu. Vaig izmantot NORMĀLAS kameras , ja tev kamera 2kg + stikls 1,5kg + monopods tad tāds laiks no rokas nav problēma. PROTAMS ja tev kāds "Viegliņš ziepīts" tad pat 1/250 var izradīties pa GARU
Es gribu redzēt bildi, kur cilvēks(zvērs, putns, priekšmets) ir kustībā, bildētu ar 1/8 bez zibspuldzes
RaitisSF:Jāāā... Kādreiz uz filmām ar 1/30 (Zenit) reti kas izsmērējās... bet tagad pat pie 1/100 smērējumi parādās
1kārt zenīta bildi jau neviens fotošopā nepalielināja 10x un pikseļus nedrāza 10x15 15x21cm izmērā drukātam bildēm visus tos smalkumus nevar redzēt + pa lielam nevienu TUR ĀRĀ tas neinteresē, ka tik pozitivas emocijas un smuki cilvēks(maksātajs) uz attēla izskatas.
Pret roku trīci vislabāk derot 50 gr konjaka, tā vismaz mērķī šāvēji saka +smaga kamera un stikls