forum.gif
Muitas tarifi fototehnikai
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Muitas tarifi fototehnikai
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 25.07.10 00:15
 citēt
Piedošanu,bet google ar mani nedraudzējas šonakt..
Kāds ir ievedmuitas tarifs digispogulim,sūtot no ASV?
Publicēts: 25.07.10 07:34
 citēt
vismaz 21%
Publicēts: 25.07.10 08:22
 citēt
Ja pēdējā laikā nekas nav mainījies, tad ievedmuita 10% un PVN 21%.
Publicēts: 25.07.10 09:13
 citēt
no ASV 3.2% ievedmuita un protams 21% PVN
ec.europa.eu...
tikai neesmu pārliecināts ka būs ASV izcelsmes kamera parasti ir ķīna vai kāda cita āzijas valsts, vari pamēģināt šajā lapā ec.europa.eu... ierakstīt kodu 9006400000 un tad redzēsi.
Publicēts: 25.07.10 09:15 labots
 citēt
kamerai: 21%
Objektīviem: noteikti ir 6.7% + 21%
Publicēts: 25.07.10 09:35
 citēt
es tā uzraku,ka pvn,darījumam starp divām privātpersonām nav jāmaksā.Bet vot par muitu te jau ir 4 dažādi varianti.
Publicēts: 25.07.10 10:00
 citēt
PVN nav jāmaksā starp fizisko personu darījumiem valsts iekšienē. Ja gribi precīzi uzzināt, griezies pie kāda deklaranta ar precīzu preces aprakstu (ideālā variantā ar rēķina kopiju). Ievedmuitas tarifi tiek noteikti saskaņā ar muitas kodiem (kuru katrai precei ir vesela gūzma). Tas ka prece ražota Ķīnā (da jebkur citur) nepiešķir šīs valsts izcelsmi. Ja prece pirkta ASV, tad tarifi tiks piemēroti kā ASV precei. Preces izcelsme piešķir (vai tieši otrādi) ievedmuitas atvieglojumus (zemākus, jeb vispār atbrīvo no ievedmuitas) tarifus, lai saņemtu preces izcelsmi, attiecīgajā valstī jāgriežas pie muitas dienestiem, kas šādus sertifikātus izsniedz (protams, tur ir stingra kārtība un noteikumi,kas nepieciešams, lai šādu sertifikātu saņemtu). Googles tante šajā gadījumā neko nepalīdzēs. Ja tu kaut ko sapratīsi, tad šeit meklē itvs.vid.gov.lv... . Vēlu veiksmi:face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 25.07.10 14:08
 citēt
to brīnumu uzraku un atmetu ar roku.
A par to PVN atkal sanāca šeit atrast: www.fotosiena.lv...
Publicēts: 25.07.10 14:13
 citēt
FxQuadro:kamerai: 21%

drīkstu painteresēties kāpēc tā?
Es augstāk minētajās saitēs norādiju taric (kombinētās nomenklatūras) kodu fotokamerai un saiti uz datubāzi kurā nosaka ievedmuitu attiecīgajam taric kodam. Tādām lietām kā gatavie izstrādājumi ievedmuitas likmes manās ļoti reti, cita lieta lauksaimniecības izstrādājumiem, tiem atkarībā no ražas mainās sezonāli.
PVN ir jāmaksā ja ieved no ne eiropas, ja PVN ir samaksāts kādā citā eiropas valstī tad Latvijā preci ievedot PVN nav jāmaksā.
Ideāli ja kāds atved savā bagāžā, tikai kasti derētu atplēst un kādu kadru nofotogrāfēt, tad aiziet kategorijā "personīgās mantas" vai kā viņas tur saucas un tās ar nekādu nodokli neapliek. Esmu dzirdējis ka pie muitniekiem vēl var izšļūkt ja ir atzīmēts kā "gift" (dāvana) un ja sūta privātais privātajam bet tas nav ar garantiju. Diezgan droši ka nekas nebūs jāmaksā ja varēsi iestāstīt ka biji tur hvz kad un aizmirsi kameru pie drauga, viesnīcā u.t.t. un tagad viņš tavu personīgo mantu sūta tev atpakaļ.
Vēl ir kautkāda summa par kuru privātpersonas var preces ievest nemaksājot PVN un ievedmuitu bet tā bija smieklīgi zema ap 50-100Ls.
Publicēts: 25.07.10 14:20
 citēt
FxQuadro:kamerai: 21%

par objektīviem pareizi 6.7% ievedmuita un 21%PVN un cena jārēķina pirkšanas cena + piegādes izmaksas
Publicēts: 25.07.10 15:22
 citēt
...labāk ar pārdevēju vienoties ,ka prece lietota(izdomāt pazīmes) un nav nekādas ievedmuitas
Publicēts: 25.07.10 15:24 labots
 citēt
Lietotu preci jau arī taisos pirkt.
un no privātpersonas,nevis veikala.
Publicēts: 25.07.10 15:38
 citēt
ja lietota,tad ievedmuita nav
Publicēts: 25.07.10 15:41
 citēt
tikai 21% PVN?
Publicēts: 25.07.10 15:43
 citēt
nav.Nekā nav.
Publicēts: 25.07.10 15:44
 citēt
pārāk optimistiski izklausās :face-grin:
Publicēts: 25.07.10 15:44
 citēt
...jo kurš būs tas spečoks ,kurš noteiks lietotai precei precīzu cenu no kuras jāmaksā nodoklis
Publicēts: 25.07.10 15:45
 citēt
...no ebaya sūtīts ir kaudzēm un par lietotu preci ievedmuitas NAV
Publicēts: 25.07.10 15:48
 citēt
labi,tad provēs medīt d200 tajā pusē dīķim.
Publicēts: 25.07.10 15:50
 citēt
Veiksmīgas medības
Publicēts: 25.07.10 17:30
 citēt
pabūros vēl intereses pēc pa likumiem,secināju ka viss ir nejēgā samudžināts.
Publicēts: 25.07.10 19:00
 citēt
Schnircks:Ja darījums starp privātpersonām un nav vesels bars ar fočukiem- tad nav PVN un ievedmuita= 0%.
Stikliem ir ievedmuita un automātiski arī PVN, kurš tiek aprēķināts arī transporta izdevumiem.

Aplam deputāta kungs, palasiet EU regulas...www.fotosiena.lv...šeit viss ir skaisti izvilkts no likumu gūzmas. Ja nav ievedmuita nenozīmē, ka nav jāmaksā PVN.
Publicēts: 25.07.10 19:27
 citēt
Schnircks:Ja darījums starp privātpersonām un nav vesels bars ar fočukiem- tad nav PVN un ievedmuita= 0%.
Stikliem ir ievedmuita un automātiski arī PVN, kurš tiek aprēķināts arī transporta izdevumiem.

Nepiekrītu!
Publicēts: 25.07.10 19:42
 citēt
Schnircks:Laumoni, izlasi precīzi, ko es uzrakstīju. Ja pats nebūtu tam cauri gājis, tad te nerakstītu.
P.s. esi tik laipns un pieraksti savu amatu arī klāt. Nu tāpat vien, jautrībai:)

Kam Tu esi gājis cauri es nezinu un ja caur muitu tad pa sētas durvīm. Jeb arī uzraksti precīzāk.
Pēc tava teksta sanāk: es no jeņķa nopērku bodiju un man nekādi nodokļi par viņu nav jāmaksā, jo bodijiem nav ievedmuitas, toties stikliem viss pa pilnu programmu. Pareizi sapratu?
Publicēts: 25.07.10 19:45
 citēt
Schnircks:Ja spēsi pierādīt, ka tas nav komercdarījums, tad tā tas ir.

Vai vai vai, vēl lielākās auzās :face-grin::face-grin::face-grin:.
....muitas nodokļiem, paredz atbrīvojumu nekomerciāliem sūtījumiem, kuru vērtība nepārsniedz 45 eiro...
....Savukārt, ja sūtījuma vērtība pārsniedz 45 eiro, saņēmējam jāmaksā ievedmuitas nodoklis no visas preču muitas vērtības..
Publicēts: 25.07.10 20:21
 citēt
Laumonis:
Schnircks:Ja spēsi pierādīt, ka tas nav komercdarījums, tad tā tas ir.

Vai vai vai, vēl lielākās auzās :face-grin::face-grin::face-grin:.
....muitas nodokļiem, paredz atbrīvojumu nekomerciāliem sūtījumiem, kuru vērtība nepārsniedz 45 eiro...
....Savukārt, ja sūtījuma vērtība pārsniedz 45 eiro, saņēmējam jāmaksā ievedmuitas nodoklis no visas preču muitas vērtības..

Hmm, VID lapās figurē cipars 150 EUR nu jau kādu laiku.
Publicēts: 25.07.10 20:43
 citēt
150 EUR ir ja pats šķērso robežu, šeit iet runa par pasta sūtījumiem.:face-wink:
Publicēts: 25.07.10 20:46
 citēt
Laumonis:150 EUR ir ja pats šķērso robežu, šeit iet runa par pasta sūtījumiem.:face-wink:

"No nodokļu maksājumiem tiek atbrīvoti nelielas vērtības komerciāli preču sūtījumi, ko no trešās valsts sūta saņēmējam Latvijā un kuru vērtība nepārsniedz 150 EUR (~ 105,42 Ls)."

www.vid.gov.lv...
Publicēts: 25.07.10 22:21
 citēt
Tā kā es šoto sūtu no ASV (gan auto daļas, gan fotolietas, gan elektroniku) tad varu pateikt precīzi, ja preces vērtība nepārsniedz 60 $ tad nekas nekam nav jāmaksā, bet ja pārsniedz tad 6% muita 1% ekoloģiskais un 21% pvn.
Precīzāk preces vērtība + 6% muita + 1% eko (jeb DRN) + 21% pvn :face-wink:
Publicēts: 25.07.10 22:27
 citēt
Oliss:Tā kā es šoto sūtu no ASV (gan auto daļas, gan fotolietas, gan elektroniku) tad varu pateikt precīzi, ja preces vērtība nepārsniedz 60 $ tad nekas nekam nav jāmaksā, bet ja pārsniedz tad 6% muita 1% ekoloģiskais un 21% pvn.

Viss ir pareizi tikai visām precēm ievedmuitas likme nav vienāda = 6%, var būt vairāk, mazāk un var nebūt vispār, to nosaka vienotais muitas tarifs.
Publicēts: 25.07.10 23:10
 citēt
un ne uz kādiem gift un norādītajām vērtībām 150$ (450$ vietā) nav jēgas cerēt,cauri tikšanai?
Publicēts: 26.07.10 07:02
 citēt
Oliss:Tā kā es šoto sūtu no ASV (gan auto daļas, gan fotolietas, gan elektroniku) tad varu pateikt precīzi, ja preces vērtība nepārsniedz 60 $ tad nekas nekam nav jāmaksā, bet ja pārsniedz tad 6% muita 1% ekoloģiskais un 21% pvn.

un cik ir ievedmuita uz LIETOTIEāM precēm.???????????:anger:
Publicēts: 26.07.10 07:45
 citēt
Jolan, Tu kaut ko taisies pirkt?
Publicēts: 26.07.10 07:50
 citēt
Publicēts: 26.07.10 09:38
 citēt
Nav starpība lietotas vai nelietotas preces, ievedmuta nemainās un pvn arī un drn (dabas resursu nodoklis) arī nepainās, ar DRN gan apliekas tikai iepakojums.
p.s. kaut gan nezinu varbūt fototehniku skaita pie sadzīves elektroprecēm un tur vēl kautkāds DRN bija bet nu tie katrā ziņā ir maziņi.
Publicēts: 26.07.10 10:32
 citēt
tikko piezvanīju-taisnība ir kasparsf.Ievedmuitu aprēķina no pārdevēja uzrādītās summas(neatkarīgi jauns vai lietots).Līdz 150EUR var sūtīt bez nodokļiem.
Publicēts: 26.07.10 11:18
 citēt
kasparsf:Nav starpība lietotas vai nelietotas preces, ievedmuta nemainās un pvn arī un drn (dabas resursu nodoklis) arī nepainās, ar DRN gan apliekas tikai iepakojums.
p.s. kaut gan nezinu varbūt fototehniku skaita pie sadzīves elektroprecēm un tur vēl kautkāds DRN bija bet nu tie katrā ziņā ir maziņi.

Ar DRN ir tā, ja vari uzrādīt iepakojuma sertifikātu tad DRN ir 0.01 Ls par iepakojuma kg, ja nē tad 1% no preces vērtības.
Publicēts: 26.07.10 12:28
 citēt
Jolan:tikko piezvanīju-taisnība ir kasparsf.Ievedmuitu aprēķina no pārdevēja uzrādītās summas(neatkarīgi jauns vai lietots).Līdz 150EUR var sūtīt bez nodokļiem.

Jāņem vēl vērā, ja muitai liksies, ka viņus mēģina apčakarēt, t.i. uzrādīt mazāku summu, tad ir "iespēja" samaksāt muitu un PVN no cenas, kas precei figurē muitas preču katalogos.
Nu jā, tas viss atkarīgs arī no konkrētā muitas ierēdņa modrības.
Publicēts: 26.07.10 12:33
 citēt
viņiem katalogā objektīvu nav.Muitā meklējām Nikon 24/2 un tad es to katalogu redzēju.Viņiem ir fotooptika un kods,bet pa modeļiem nekā.
Publicēts: 26.07.10 12:35
 citēt
...un ja jauns (piemēram)maksā 100Ls,kā noteikt cenu lietotam(ja modrais muitnieks netic uzrādītai cenai)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):