yo! vai kads, kursh lieto platekrana LCD, var paskaidrot, kapec vinsh tadu lieto un kur ir priekshrociba salidzinot ar standarta 4:3 LCD. par collam nerunajot.
vot esmu izveles prieksha kuru labak pirkt, itka tendence visiem pariet uz platekranu, bet ... ne inetu pabrowset sakarigi, ne games uzspele ... vienigi filmas? dooh...
emm vinjsh visu stiepj.. :/ man sencim Dv9000ajam ir platekraas.. nu man ne iipashi, vinsh piemeeram pastiepj visu mosh tur kkada rezoluucijas vaina, bet nu fakts ka taads... mani labaak pesaista vnk extended desktops! vnk piesleegt veel vineu taadu pashu moni! tad ir taads platekrans ka nemetaas!
windowsam (draiveriem) jau butu jabut izshkirtspejai lai neizstiepj. neesmu parliecinats par spelem, visdrizak ka tas nesuporte. vai ari sanak, ka ja draiveris ir, tad ari speles suportes?
windowsam (draiveriem) jau butu jabut izshkirtspejai lai neizstiepj. neesmu parliecinats par spelem, visdrizak ka tas nesuporte. vai ari sanak, ka ja draiveris ir, tad ari speles suportes?
speleem viss ir pohuj shad. viss video supports notiek uz grafiskaa engine ko piedaavaa os aniiwai - vai nu directx vai nu opengl. vai nu arii tad spele sazinaas ar video karti caur win32 api.
speleem viss ir pohuj shad. viss video supports notiek uz grafiskaa engine ko piedaavaa os aniiwai - vai nu directx vai nu opengl. vai nu arii tad spele sazinaas ar video karti caur win32 api.
no shi sapratu, ka speles bus "saspiestas"... ?
atkarīģs no tā vai tajā konkrētajā spēlē būs iespējams izvēlēties "widescreen" funckiju. ja būs - tad nebūs nekas saspiests - viss tiks normaļizēts, bet ja nebūs tāda fīča tad tev viss būs saspiests vertikāli un izstiepts horizontāli
Nu ja arī būs saspiestas... vai nav PO...? Man ir wide un neko... ļoti patīk... PSā strādās stipri vieglāk... prasās gan resolution lielāks, bet tā jau ir portatīvā problēma, nevis monitora... Ņem tik ciet to widu, manuprāt, nenožēlosi...
no shi sapratu, ka speles bus "saspiestas"... ?
tad ir 2 secinaajumi: - vai nu nesaprotami izteicos - vai tu neko nesaprati
nekas neko nestiepj, bilde zaibis ateelojaas uz platekraana, cita lieta ja video karte nevar pavilkt speeles platekraana modee, tad speeles naakas speeleet uz parastaas izshkjirtspeejas un tad bilde protams ir mazliet izstiepta, lietoju jau gadu 20'' platekraanu (benq - fp202w), nekad muuzhaa vairs nepirkshu datoram parastu kantainu ekraanu, man tie kantainie kautkaadi tizli liekas, viss pretiigi saspiests, un normaali ne straadaat ne filmas skatiities uz parastajiem LCD! metu visu laiku acis uz kaadu 30" wide ekraanu datoram tik pagaidaam taadi beshena daargi maksaaa!
pāris mēn lietoju samsung 215tw (21 collas). kāpēc? nū - ekrāns platāks 1) ļoti ērti izkārot info - vai tas būtu photoshops (liekam toolbāru vienā pusē, otrā pusē paliek rūme bilde), vai arī jebkuru citu programmu. vienvārdsakot ir kur apgriezties. 2) filmas var skatīt baudāmāk.
konkrētais modelis ir ievērojami dārgāks, kā Samsung 225BW, kas ir lielāks, bet pārējos svarīgos parematros atpaliek. izvēlējos šo modeli, jo skata leņķis ir pieņemams (nav jāblisina precīzi perpendikulāri, lai nezustu krāsas), gaišums ir ļoti ok, krāsas attēlo nevainojami. iesaku.
es par sho samsung 215 tw aprakstos sho to labu palasiiju, esot kraasas labas utt, speeleem nederot bet biudeem gan nu jau kaadu briidi apsveru iespeeju iegaadaaties...
es par sho samsung 215 tw aprakstos sho to labu palasiiju, esot kraasas labas utt, speeleem nederot bet biudeem gan nu jau kaadu briidi apsveru iespeeju iegaadaaties...
es spēles īpaši nespēlēju, tāpēc tas manī arī īpaši nesatrauc. vienu gan var teikt - vecās spēlēs, piemēram, quake3, kam nav tā monitora izšķirtspēja, paspēlēt nav iespējams - vienkārši nav iespējams orientēties. varbūt pieraduma jautājums tādus heroes2 gan var gasīt. ā, un tam monitoram viss, kas nav native izšķirspējā ir tāds smagnējs - baigā pārrēķināšana sanāk, attiecīgi nav smuki. nezinu kā jaunajām gāmēm, kurām paradzēta tāda izšķirtspēja - neesu spēlējis.
es ieteiktu pastaigāt pa veikaliem un paskatīties tos minitorus gan no dažādiem lenķiem gan attāluma - tad arī būs daudzmaz skaidrs. reizām gan viņi tur saslēdz tos moņus pie parastās vga izejas, tad arī neko nessapratīsi. vaig uzprasīt lai šķepselē pie DVI
es ieteiktu pastaigāt pa veikaliem un paskatīties tos minitorus gan no dažādiem lenķiem gan attāluma - tad arī būs daudzmaz skaidrs. reizām gan viņi tur saslēdz tos moņus pie parastās vga izejas, tad arī neko nessapratīsi. vaig uzprasīt lai šķepselē pie DVI
vot taa, kas vel par dvi, tas tas daudzadatu caurums blakus normalajai rgb izejai?
izskatas ka tomer 4:3 ir universalaks spelem/darbam/internetam. un edzjus, tu spameri ibio rio, dabusi tauriitee ja brauksi augmaa adminiem :lol:
vot taa, kas vel par dvi, tas tas daudzadatu caurums blakus normalajai rgb izejai?
izskatas ka tomer 4:3 ir universalaks spelem/darbam/internetam. un edzjus, tu spameri ibio rio, dabusi tauriitee ja brauksi augmaa adminiem :lol:
paldies no tavas puses laikam nesagaidiit NEKAD! :evil: :roll: DVI - Digital Video Input. parasti atrodas tieshi blakus "vecajai" rgb izejai/ieejai. ja taa godiigi tad tech speceni nezinu no galvas to var neta sameklet - bet efekts ir taads, ka dvi renderee pa 1 pixeli nevis pa 1.5 ka to dara vga. un rezultats ir tads, ka viss ir skaidri un gaishi salasaams un nav jamezgi smadzenes lai true type uz ekranaa izburtotu.
Shadow, man darbā platekrāns, baigi kruta ir! Darbam vismaz toch! Ar photoshopu bauda strādāt, arī vairākus ofisa logus vienlaicīgi atvērt noder.
Webam gan ne tik kruta, jo daudzas web-lapas vēl joprojām taisītas pēc 800x600 standarta un tas izskatās jocīgi uz platekrāna (arī fotoblogs ), bet tās web-lapas, kas staipās, parasti vispār dīvaini izskatās.
Filmām platekrāns arī rocks, bet kas attiecas uz spēlēm, tad jaunākajām spēlēm jābūt widescreen atbalsts, tikai tad tiešām ir jāpadomā par RAMu un video kartes resursiem.
Modelis: SAMSUNG 940bw, spilgtums un kontrasts labs, krāsas arī der, matricas ātrums apmierina, cena ap 170Ls (tiesa gan 19'', bet mājās sev pirktu 21'')
hm es seezhu pie 2x ctr 21`mitsubishi - 1200x3200 punkti - karte zin kursh monis primaarais - tajaa pa visu ir valjaa shopa bilde vai raseejamais laukums - otraa monii riiki un citas progas
neesmu redzeejis nevienu lcd zem 700-800Ls. kuram tumshajaas zoonaas buutu hotj kautkaads diapazons - attieciigi wordam der shopam ne.
nu bet nevienm tak neuzspiezh, pastaav tachu izveele. pagaidaam man darbaa bez wide sanaak mociities, vajag otru monitoru (bet ar to atkal dazhas progzas gljuko un daudz vietas aiznjem). lielaaks parastais nepaliidz - man nepatiik groziit galvu vertikaali un 16:9 filmas uz plataa skatiities labaak (ok, uz parastaa var skatiities tv raidiijumus 4:3 formaataa). bez tam, tevis pasha saliidzinaajums nav korekts - ar taadu izshkjirtspeeju 20" wide maksaa 189ls (samsungs); parastos 19" ar 1600 x 1200 nerazho (ok, nevareeju aatrumaa atrast), bet 21" maksaa 300ls....
... ir ērti ar diviem doc t. i excel vai word vienlaicīgi atvērtiem strādāt
To var arii divus sasleedzot, bet pret platekraana, taapat kaa pret kasheeto ekraanu naida nav, vai LCD vaig, par to gan neesmu droshs, ja nu tik spiediiga dziivoklja situaacija, ka tasiites un podinjus jaagaadaa ar osinjaam iekshpusee.