iespējams tizls jautājums, tomēr gribu pirkt lietotu zipeni, tamdēļ interesē cik ilgs ir zibspuldzes (Metz 48) darba mūžs.
respektīvi, tās lampeles kas tur iekšā maz ir iespējams izmidžināt?
Ja reiz ierunājos, varb kāds arī var pakonsultēt kā ir šaudīties ar metz 48, vai fokālajam attālumam 28-75 tās jauda būs pilnībā pietiekama vai labāk uzreiz mest acis uz metz 58? šobrīd lietoju yongnuo kkādu lēto variantu un īsti apmierināts neesmu, jo jaudas pietiek tik tiešai šaušanai, atstarojot no griestiem vai sienas īsti nedavelk.
Ja spiedīsi tikai griestos uz pilnu jaudu vai galvas zūmu platajos leņķos, kad ļampiņa ir mazā telpā tieši klāt izkliedētāja stiklam, ar laiku sasvilināsi gan spuldzi gan arī stiklu. Ja līdzekļi atļauj, ņem Metz-58, man tā ir par galveno darba zirgu, 580EX II mētājas plauktā kā rezerves. Bet nu ģimenes albuman pietiks arī ar 48.
Schneider:Ja spiedīsi tikai griestos uz pilnu jaudu vai galvas zūmu platajos leņķos, kad ļampiņa ir mazā telpā tieši klāt izkliedētāja stiklam, ar laiku sasvilināsi gan spuldzi gan arī stiklu. Ja līdzekļi atļauj, ņem Metz-58, man tā ir par galveno darba zirgu, 580EX II mētājas plauktā kā rezerves. Bet nu ģimenes albuman pietiks arī ar 48.
SATRP CITU Metz-58 ir auxstakas klases blice par 580EX II , iespeju un kvalitatēs zīņā Man savulaik bija vienmēr pejmas 580EX blices skapī jo kantora bliču vietā kolēģi bija sapirkuši pa savu piķi Metz-58 kas stradaja preciak un varēja režimus variēt ieskaitor "Garos zibšņus" METZ 58AF-1C piemēram var softu atjaunot kā Kamerai , par to ka viņam divas galvas nemaz nerunājot , vienu izmanto kā aizpildošo otru kā modelējošo gaismu METZ pati par sevi ir sena un kruta profu bliču sistēma kurpretī Canon ražo prasti dārguss viduvējus štruntus BLICES
Girts: softu atjaunot var arī 48 modelim, cik saprotu, bet ko nozīmē divas galvas?
Taas nozīmē ka būtībā METZ 58AF-1C ir divas blices vienā korpusā , viena neliela priekšā kura šauj tikai uz priekšu piemēram kā "Iebūvētā" un otra lielāka grozamā galva kas griežās uz visām pusēm. Ļoti ērti ka MAZĀ viegli piegaismo ēnas bet liela dot specīgu virzītu atstarotu gaismu piemēram nos sienas griestiem utt. Sanāk efelts kā ar atsraotāju vai iznesāmo blici , PIEKAM abas strādā TTL režimā neatkarīgi un katru var vadīt un stelēt kadā jaudā vaig piemēram Lielajai var piemaukt krasainu filtru un vispār taisīt "Lielo makslu" vispār daudz visādu variantu , tapēc saku ka METZ 58AF-1C ir austākas klases krutāka blice nekā Canon 580 II
Girts:jap, ta ka jau gribētos vairāk 58 Metzu, bet cena tam par ~70 lvl lielākā un tā kā plānoju tag ņemt arī objektīvu, nevaru saņemties uz 58
softu atjaunot var arī 48 modelim, cik saprotu, bet ko nozīmē divas galvas?
Nezinu gan, labāk jau ņem 58. Ir to vērts. Manējā jau trīs gadus rullē. Par izdegšanu... nokrita šī uz grīdas... pēc laika tā lampiņa uzsprāga Tak saremontēja un tagad viss OK. Morāle: Ja arī izdeg nav problēmas; un kā ar visu smalku tehniku futbolu spēlēt nevajag. Lai veicas.
Kur remontēji un cik izmaksāja, MDfoto vai kur citur?
Un vai viņa spēj vadīt citas blices, pašu izmantojot kā Master(Nikonam CLS)? TTL izmantoju, trigerus negribu, doma paņemt vēl kādu. Ir variants vai vēl vienu 800, a varbūt derētu Metz(mazā+grozāmā galva, nebūtu slikti).
fukss:Kur remontēji un cik izmaksāja, MDfoto vai kur citur?
Un vai viņa spēj vadīt citas blices, pašu izmantojot kā Master(Nikonam CLS)? TTL izmantoju, trigerus negribu, doma paņemt vēl kādu. Ir variants vai vēl vienu 800, a varbūt derētu Metz(mazā+grozāmā galva, nebūtu slikti).
Remontēju MDfoto, maksu nepateikšu, jo rēķini nebij naudā... Par Master režīmu, laikam naf, a varbūt divi metzi tomēr var sarunāties? Nezinu.
Par Master režīmu, laikam naf, a varbūt divi metzi tomēr var sarunāties? Nezinu.
Par Nikona versiju nepateikšu, bet domātum, ka jābūt. Canona variantā māk sarunāties ne tikai divi Metzi, bet arī Metz-58 ar 550EX un 580EX II visās Remote E-TTL kombinācijās, pārbaudīts. Ahā, tomēr atradu, viss strādā arī Nikonam - Nikon i-TTL-Remote-Blitzsystem als Master/Controller/Slave •/•/• Ko jūs, Guglī nobanoti esat, vai?
Apskaties laptop.lv - vini ar tirgo Metz 58AF - savulaik piedāvāja par labu cenu - tas ir vienmēr var sarunāt atlaidi no mājslapā norādītas cenas. Tā ka varbūt bišk aštukojot tomēr sanāk 58 nevis mazā.
Neesmu izbanots, angļu vāji pārvaldu, vācu vispār nesaprot, ar tulkotāju prikolīgi sanāk, tāpēc arī gribas saprotamā(skat latviešu). Bet nav jau problēmu, paņemšu fočuku un blici, aizdošos uz MDfoto, pamēģināšu. Doma bija varbūt tauta lieto, a ta kā ar objektīviem "palasi Kenu tur viss pateikts". Precīzāk, vai no master(Metz) varu regulēt jaudu slave, pārslēgt kanālus. Pieredze tikai ar nikon.
Tauta lieto, ir apmierināta. Īss tulkojums no vācu valodas - Nikon i-TTL distances vadība blices sistēmai kā Master (Vadītājs i-TTLā)/Controller (Impulsa bez priekšzibšņa padošana uz parasto sinhrozatoru)/Slave (Vadāmā) - darbojas VISS.
Girts:paldies kungi, šķiet šajā blogā metz 58 uzvar vienos vārtos
Par vārtiem nezinu... futbolu nespēlēju. Bet par labu Metzam savulaik mani pārliecināja divas galvas, pret Canon vienu par to pašu cenu, un Canon aprunātā neizturība intensīvi fočējot(???). Atceries labo teicienu, "neesmu tik bagāts, lai lētučus pirktu". Par Master/slave, tak otra man Sigma ar optisko sinhronizāciju... lai veicas... P.S. Ja gribas patestēt, reizēm esmu Rīgā, var sarunāt.... protams uz Canona.
par lētučiem pareizi saki, vienīgais ja īstās lapas esmu lasījis, Metz 48 ar skaitās labs bliežamais, tik mazjaudīgāks kā 58, laikam arī galva tik viena un nav masters režīms, bet kvalitātes ziņā jau laikam tas pats.
Uz jaudu, galvām un masters režīmu laikam ar salasās tie ~70-100ls cenas starpība.
Domāju cenas dēļ paņemšu vispirms 48 (tās arī krietni vairāk lietotas piedāvā, 58 ļoti maz, vismaz pentaxim - tas arī IMO norāda uz abu šo bliču spēju apmierināt lietotāju prasības ). Ja 48 būs par vāju, sitīs gaisā un meklēs 58
es arī esmu jau noskatījis, ka vajag 48o, tiesa priekš nikona... bet tam jau nav nekādas nozīmes. Esmu daudz izlasijis info par šiem zibeņiem un skaidrs, ka tajā cenā neko labāku dabūt nevar... un laikam arī nevajag...
Ilgi padomājiet par 48toto, bildes atšķiras kardināli. neesmu bildējis ar 48toto, bet Sigma 53šā ar vienu galvu man IR... un kamēr Metzu 58toto remontēja es sulīgi lamājos... pārdot 48toto var mēģināt, BET tas būs ar zaudējumiem... Brīnumu naffff. Diemžēl. Un vēl, tā sigma pareizās rokās tīri labi darbojas un jaudu nodrošina lielāku kā 48 Metz...
58 vēl ir A režims. Pentaxim tas nav tik aktuāli, bet Canonam ar viņa anālo E-TTLu, kam jauda pieregulējas pēc eksponometra segmenta, kurā atrodas aktīvā AF zona, pietiek centrālajai AF zonai (es lietoju tikai to) trāpīt uz baltas kleitas/krekla/galdauta, kā visi ģīmji būs nedaeksponēti. Un tad es E-TTL pavisam nelietoju, uz kontrastainiem sižetiem A strādā daudz pareizāk. 580EX II arī tas A režīms it kā ir, bet nezin kādēļ pilnvērtīgi darbojas tikai ar MarkIII.
tb tas A (automatic flash mode(?) ) režīms pats mēra nepieciešamo zibšņa stiprumu, bet bez A režīma zibšņa stiprums tiek regulēts no kameras, vai pareizi saprotu?
A režīmā blice no kameras saņem ISO un fragmas vērtības, mēra ar savu sensoru apm. 20 grādu leņķī. Pie tam - ļoti precīzi mēra. Es kamerā lietoju tikai c/w mērīšanas modi, ši sanāk apmēram c/w blicei. Te būs nejēdzīgi kontrastains kadrs ar ar gaišās drēbēs ģērbtiem cilvēkiem (es ar klasesbiedreni absolventu salidojumā) uz necauršaujami melnas nakts fona. Bildēts ar Metz 44 MZ-2 A režīmā.
Schneider: Te būs nejēdzīgi kontrastains kadrs ar ar gaišās drēbēs ģērbtiem cilvēkiem (es ar klasesbiedreni absolventu salidojumā) uz necauršaujami melnas nakts fona. Bildēts ar Metz 44 MZ-2 A režīmā.
tā nav vairāk zibeņa kā tāda vaina nevis specifiski tā A režīma?
Girts:Ticu, ka Tev pooo, tikai Tev ir labi argumenti
Schneider: Te būs nejēdzīgi kontrastains kadrs ar ar gaišās drēbēs ģērbtiem cilvēkiem (es ar klasesbiedreni absolventu salidojumā) uz necauršaujami melnas nakts fona. Bildēts ar Metz 44 MZ-2 A režīmā.
tā nav vairāk zibeņa kā tāda vaina nevis specifiski tā A režīma?
Sorrrrī, dzīve ir skarba... Par A režīmu, tak isstās pēc greizām rokām.... (nekā personīga) Zipenei ļoooti vajag taisnas rokas.
Aprēķins elementārs kā zurofa apelsīns.,. sacīparojām visus tēriņus BEZ attiecīgā gadžeta, ekvivalentā kvalitātē un salīdzinām ar gadžeta cenu, pierēķinot gadžeta īpašuma bonusu (tip mērīšanos ar krāniņiem...)...,. UN izdaram secinājumu, vai man TO vajag...
Tas ilustrē nevis vainu, bet gan to, ka škietami primitīvais A režīms tiek galā arī ar visai sarežģītiem sižetiem. Tev, kā pentaxistam tas varētu nebūt interesanti, bet Canons gadījumos, kur AF zona ir trāpījusi uz baltu detaļu: -režīmā A, kur diezgan normāli izstrādāta visa bilde - s002.radikal.ru... -režīmā E-TTL, nostrādāts pēc prastā eksponometra principa, kur tiek pieņemts, ka katram objektam jābūt vidēji pelēkam, tādēļ baltā lapa ir eksponēta par pelēku, bet pārējais ir manāmi mazekspnēts - i062.radikal.ru... Tas pats notiekas ar AF zonu, piemēram, uz līgavas kleitas. Fotografēts no vienas vienas vietas, bilde pa taisno no konvertora, bez jebkādas apstrādes.
Par AEL pogas spiedienu uz sejām un pārkdrēšanos lūgums negudrīties, kāzās, bildējot iesilušas kompānijas, tas diezgan grūti iet cauri.
Schneider:Tas ilustrē nevis vainu, bet gan to, ka škietami primitīvais A režīms tiek galā arī ar visai sarežģītiem sižetiem. Tev, kā pentaxistam tas varētu nebūt interesanti, bet Canons gadījumos, kur AF zona ir trāpījusi uz baltu detaļu: -režīmā A, kur diezgan normāli izstrādāta visa bilde - s002.radikal.ru... -režīmā E-TTL, nostrādāts pēc prastā eksponometra principa, kur tiek pieņemts, ka katram objektam jābūt vidēji pelēkam, tādēļ baltā lapa ir eksponēta par pelēku, bet pārējais ir manāmi mazekspnēts - i062.radikal.ru... Tas pats notiekas ar AF zonu, piemēram, uz līgavas kleitas. Fotografēts no vienas vienas vietas, bilde pa taisno no konvertora, bez jebkādas apstrādes.
Par AEL pogas spiedienu uz sejām un pārkdrēšanos lūgums negudrīties, kāzās, bildējot iesilušas kompānijas, tas diezgan grūti iet cauri.
Par pentakšiem nezinu, BET par canoniem šitais ir super. Paldies, precīzāk vairs nevar.