Tika nopirkta 4 GB kingston CF karte. Viss sākumā ok, bet tad pēc kāda laika (pāris simtiem kadru) bildējot (raw + jpg, citos režīmos vēl nav sastapts) aparāts mēģina, bet nevar saglabāt bildi. Notiek process, bet nebeidzas. Izslēdzot aparātu, joprojām mēģina saglabāt (mirgo atlikušo kadru skaits un rādās tur tāda iedaļiņa uz LCD), ieslēdzot - nekas nemainās.
Izņemot/ieliekot bateriju - CF Err. Mēģinu noformatēt caur aparātu - formatējas, bet kad tas loadings aiziet līdz galam - nokaras. Izņemu/Ielieku bateriju - viss ok, tikai bijušie kadri pakāsti.
Šitā gadījies ir 2x, bet, diemžēl, šo problēmu neizdodas man pašam atkārtot.
Tā varētu būt CF vaina, vai aparāta?
It kā ir vēl viena 512MB karte, bet uz tās nav izdevies izraisīt šo problēmu (neesmu arī tik ļoti mēģinājis).
Kādam nav šādi te gadījies?
Pirku šo te: aio.lv... (tieši nopriecājos, ka elkorā šitāda pat karte maksā 15ls )
tev grips aparātam ir? man šitā bija, kad bija grips mazliet atskrūvējies no aparāta un pie bildēšanas sanača, ka noraustās elektrība un karte uzkaras. Pieskrūvēju stingrāk un nav problēmu.
Visstulbākie gļuki, kurus atkost gandrīz nav iespējams, t.i., vai karte vai aparāts. Man kā reiz ir 350+4G Kingston karte un ne reizi nekādu problēmu... Bet ja jāmin, tad tomēr karte, vai nu pats vai dod kādam, lai iztestē to karti.
briedi, var but ari ka 1kb fails uz ta flasha ierakstaas tajos sektoros, kas ir feikoti. piefiksee uz datoru atpakalj parkopeto failu apjomu. no firmwares nekam nebutu jabut atkarigam, CF ipatniba ir tada, ka kamerai pofig, cik CFs liels, ja tik noadreseet speej.
Man šitā sanāca aplauziens ar vien 16Gb MicroSD, steigā par E-baja pārdevēja uzticamību nepārliecinājos, rezultātā pirmais uzmetiens - krakota 2Gb karte atnāca. Ar kartēm baigi jāuzmanās, katram sevi cienošam ķīnietim ir goda lieta visādus dženērikus kā Sandiskus un Lexarus censties nopārdot.
Mr_Wolf:es arī pirku no aio tieši šādu kingstonu... nereāla bremze. Un arī uz D300 šad tad gļuki. Es labāk iztērēju 4x par Sandisk, nekā šitādus krapus pērku.
Paga, paga- paskatījos bildi, vai šitā karte gadījumā nav CF vers.1? Ieraksta ātrums 5 Mbps... Tad gan varētu būt, ka kaut kādi buferi ieraksta laikā pārpildās, kaut kas nedarakstās, timeout iestājās, utt. Tikko paņēmu savējo, es lietoju Kingston 4Gb 133X Elite Pro, bēdas ar karti nezinu.
Mr_Wolf:es arī pirku no aio tieši šādu kingstonu... nereāla bremze. Un arī uz D300 šad tad gļuki. Es labāk iztērēju 4x par Sandisk, nekā šitādus krapus pērku.
Es izšāvu vienu kadru un nokārās...
Nu kartes specenē ir rakstīts - Atmiņas ātrums (Ierakstīšanas ātrums) 5 MB/sec Un man pilnīgi pietiek, nebildēju nekādas sacensības neko, tā kā...
Pašlaik taisu recoveru, zudušās bildes izdodas atrast... Tad mēģināšu formatēt, kopēt failu čupu turp-atpakaļ un skatīties, vai viss ok...
Es te jau laiku iepriekš gaudoju par Kingston 8GB 133X. Kamera Nikon D300. Kad ir piefotografēti apm. 70% kamera izdod paziņojumu Card error. Ir testēta, rakstīti iekšā gan lieli gan mazi faili, salīdzināti ar windif. Apjoms atbilst, "bedu" nav, viss čikiniekos. Kamerai beidzamā versija. Līdzīga šaize ar silikon power 16gb 266X tikai kļūdu izmet jau pēc kadriem 50(starp citu šo notirgoju cilvēkam ar 7D, viņam viss ok). Apacer photo steno III 4gb 133X un pg1(China) 4gb 150X iet bez problēmām. Domāju ka kartes vaina, bet testi NEKĀDUS defektus neuzrāda.