Nu nav jau obligāti pašasaprotamas lietas visu laiku atkārtot, vēl jo vairāk, ja kāds tās var ņemt pie sirds... Ieraugu bildi, un es taču redzu, ka tā krāsaina. Bet nekad vēl neesmu komentārā ierakstījis "krāsaina". Ieraugu citu bildi, a tur nobildēts kaķa portrets. Es parasti nerakstu "eu, tajā bildē ir kaķis! pamanījāt?!" Tāpat nav obligāti pie visām huiņām ieskrebelēt "huiņa". Pieņemsim, ka par huiņu saucam VISAS bildes, kuras nav tik labas, lai tās bez problēmām varētu pārdot izstādēs par vismaz 200 Ls/gab.
Blogs faktiski sastāv tikai no huiņām. Vai ir plus mīnus skaidrs, ko es ar to gribu pateikt? Vai arī lieki gurdinu rokas, spiežot ciet to vēnas ar laptopa malu?
Žēl, ka backcode izdzēsies, man viņš patika, jo es māku (dabīgi sanāk) lamuvārdus nolasīt kā nelamuvārdus (attiecīgi citreiz gadās arī uzrakstīt, pie kam abos virzienos). Bet tas, ka pie bildes pierakstīt "huiņa" vai "pilnīgs sūds" jēgas nav NEKĀDAS, arī fakts.
Elik, ja bilde ir ielikta šeit, tad autors ir devis piekrišanu kritizēt visiem reģistrētiem lietotājiem. Vai tad nē? Varbūt vajag pilikt trešo opciju bildes pievienošanai: slavēšanai. Dot iespēju balsot tikai pozitīvi. Gan jau ātri var ieviest
ak34:Elik, ja bilde ir ielikta šeit, tad autors ir devis piekrišanu kritizēt visiem reģistrētiem lietotājiem. Vai tad nē? Varbūt vajag pilikt trešo opciju bildes pievienošanai: slavēšanai. Dot iespēju balsot tikai pozitīvi. Gan jau ātri var ieviest
NilsS:
kā var nopelnīt, kuri jau ir nopelnījuši, sarakstu lūdzu
To var tikai privāti un savstarpēji. Starp kritizētāju un kritizējamo jābūt saistībai. Lai autors vārdu "huinja" uztvertu kā mācību, kā vielu pārdomām, kā stimulu attīstīties, viņam jābūt absolūtam respektam pret kritiķi, līdz par skolotāja un mācekļa līmenim. Tas, ka lunis var saviem kolēģiem vai darbiniekiem pateikt, ka viņu bilde ir sūds - ej pārstrādā - ir luņa nopelnītais respekts. Ja tu pateiksi par to pašu bildi tam pašam cilvēkam tos pašus vārdu, tad vari dabūt pa seju un pelnīti.
Lai gūtu tiesības kritizēt kāda darbu, tev jābūt drošam, ka autors ir devis tev tādu atļauju. Tev jābūt atļaujai no autora pateikt "huinja". Ja tev tādas atļaujas nav - tu esi agresors.
Ar šo dodu atļauju kritizēt visus manus darbus, ja kāds to vēlās darīt. Guži lietot admina Elika piedāvātos izteicienus gan nevajadzētu, jo lietot tos rakstiski neesmu iemācījies, līdz ar to nevarēšu pilnvērtīgi atbildēt.
Nelaime ir, ka šādi evulīši saviesušies un dragā huiņu. Viens otram palaiza un veido savu atmosfēru blogā. Pamēģini evulītim aizrādīt vai pamācīt acīmredzamo, viņš tak tevi nogalinās un vēl aplies ar sūdiem, jo pārējie evulīši ir pateikuši ka šedevrs ir iznācis!
nelaime tada, ka jus nepareizo kategoriju skataties: bilde ir APSKATEI, tatad paskaties, pakomente un skaties nakosho ja runajam par kritiku, luudzu linku uz bildi, kas izlikta kritikai un kur autors apvainojas par kritiku. a to lidz shim tukshu salmu kulshana
eltoro:Nelaime ir, ka šādi evulīši saviesušies un dragā huiņu. Viens otram palaiza un veido savu atmosfēru blogā. Pamēģini evulītim aizrādīt vai pamācīt acīmredzamo, viņš tak tevi nogalinās un vēl aplies ar sūdiem, jo pārējie evulīši ir pateikuši ka šedevrs ir iznācis!
es te 2 lapas atpakaļ jau teicu, ka lielāko daļu te NEKĀDA kritika un pamācīšana neinteresē. Re kur fakti...
Shadow:nelaime tada, ka jus nepareizo kategoriju skataties: bilde ir APSKATEI, tatad paskaties, pakomente un skaties nakosho ja runajam par kritiku, luudzu linku uz bildi, kas izlikta kritikai un kur autors apvainojas par kritiku. a to lidz shim tukshu salmu kulshana
Sākums bija pie bildes, kura protams jau ir dzēsta. No manas puses tā pat nebija kritika, bet gan ļoti zolīds aizrādījums par kvalitāti un nevajadzību piecūkot blogu ar ārā metamām bildēm!
vispar es reali nesaprotu jusu problemu, goda vards, shodien izgaju cauri 4 vai 5 bildem pec kartas kritikai ieliktam, saliku 4, vienai pat 2 piesoliju, un dabuuju atpakalj 3x paldies par komentaru un vel ari papildus jautajumus un paldies par noradi kur macities. varjau but ka tapec ka admins, bet shaubos, fochet ta es isti nemaku anyway
Shadow:vispar es reali nesaprotu jusu problemu, goda vards, shodien izgaju cauri 4 vai 5 bildem pec kartas kritikai ieliktam, saliku 4, vienai pat 2 piesoliju, un dabuuju atpakalj 3x paldies par komentaru un vel ari papildus jautajumus un paldies par noradi kur macities. varjau but ka tapec ka admins, bet shaubos, fochet ta es isti nemaku anyway
tieši tāpēc, ka admins. Pārējie tak arī lasa forumu
to, ka vini lasa forumu, mes varam pienemt, bet ne parbaudit. apskates statistika tikai 1 no 3 figure, tatad parejie divi neuzspieda uz mana nika. varbut ka pazist bet nav no regularajiem lietotajiem (neesmu saticis vinus dzive un nekad lidz shim neesmu komentejis vinu bildes) tatad fakti saka, ka vini nobalsoja par manu komentaru, neskatoties, kas esmu
Shadow:to, ka vini lasa forumu, mes varam pienemt, bet ne parbaudit. apskates statistika tikai 1 no 3 figure, tatad parejie divi neuzspieda uz mana nika. varbut ka pazist bet nav no regularajiem lietotajiem (neesmu saticis vinus dzive un nekad lidz shim neesmu komentejis vinu bildes) tatad fakti saka, ka vini nobalsoja par manu komentaru, neskatoties, kas esmu
NilsS kamer tev nav citu faktu tikmer mans naivums ir patiesiba Dansiga, ir jau labi, es zinu, ka tu saproti, par ko ir runa, un isteniba visi saprot, tikai aiz dikdienibas darit navko un cepjas, a man ta kas, parunaties vienmer laipni
Shadow:NilsS kamer tev nav citu faktu tikmer mans naivums ir patiesiba Dansiga, ir jau labi, es zinu, ka tu saproti, par ko ir runa, un isteniba visi saprot, tikai aiz dikdienibas darit navko un cepjas, a man ta kas, parunaties vienmer laipni
Shadow:vispar es reali nesaprotu jusu problemu, goda vards, shodien izgaju cauri 4 vai 5 bildem pec kartas kritikai ieliktam, saliku 4, vienai pat 2 piesoliju, un dabuuju atpakalj 3x paldies par komentaru un vel ari papildus jautajumus un paldies par noradi kur macities. varjau but ka tapec ka admins, bet shaubos, fochet ta es isti nemaku anyway
Ja visi pasniegtu savu kritiku tādā formā, varētu likt arī divniekus un zvaigznes dabūtu. Katrā ziņā no daudziem.
ak34:Elik, ja bilde ir ielikta šeit, tad autors ir devis piekrišanu kritizēt visiem reģistrētiem lietotājiem. Vai tad nē? Varbūt vajag pilikt trešo opciju bildes pievienošanai: slavēšanai. Dot iespēju balsot tikai pozitīvi. Gan jau ātri var ieviest
Nezinu. Katram sava motivācija likt šeit bildes. Opciju nevajag, vajag vienkārši cilvēcisku attieksmi. Ja tev krata kādas bildes sliktā kvalitāte, tad apunājies ar autoru, nopelni viņa cieņu, pierādi, ka gribi viņam palīdzēt un tad sāc kritizēt.
Izskriet cauri bilžu kaudzēm un pa labi pa kreisi nobļauties HUIŅA... Kam no tā labāk paliks? NEVIENS to neuztvers par konstruktīvu kritiku vai motivāciju fočēt labāk.
Eliks, nu zini ...... peec Tava teksta sanaak taa: uzvelc baltus cimdus, sadraudzejies ar H*** autoru un tikai tad saca kritizeet .... Kam ir tik daudz laika un kam tas vajadziigs?!?!?! Ja autors liek bildes, tad vinjam ir jaareekjinaas arii ar nepatiikamu kritiku, nevis tikai glaimiem!!!
atceramies, ka defota kategorija, ievietojot bildi galerijaa, ir Apskatei, tatad ir motivacija (iznemot "Izcili"!) likt bildi Kritikai es naivi ceru, ka motivacija ir tiktiesham sanjemt kritiku, sapigu, patiesu un pamatotu. defolta opcija gan neizsledz, ka lieottajs nezinjas pec ir atstajis Apskatei, kaut gan butu gribejis Kritiku.
isteniba es labprat redzetu darbojamies modeli (nee nevis tanti vai onkuli, bet gan logisku programmas kodu), kad labs kritikjis sanem pozitivu rezzultatu, netikai kritizeejamais. jebkura ideja (jo vienkarshaka jo labak) - welcome
Shadow:atceramies, ka defota kategorija, ievietojot bildi galerijaa, ir Apskatei, tatad ir motivacija (iznemot "Izcili"!) likt bildi Kritikai es naivi ceru, ka motivacija ir tiktiesham sanjemt kritiku, sapigu, patiesu un pamatotu. defolta opcija gan neizsledz, ka lieottajs nezinjas pec ir atstajis Apskatei, kaut gan butu gribejis Kritiku.
isteniba es labprat redzetu darbojamies modeli (nee nevis tanti vai onkuli, bet gan logisku programmas kodu), kad labs kritikjis sanem pozitivu rezzultatu, netikai kritizeejamais. jebkura ideja (jo vienkarshaka jo labak) - welcome
Dzest ir tikai Apskates sadaljaa, kam nav nekada sakara ar Kritiku Precizeshu jautajumu: kas motivetu cilvekus izteikt pamatoru, labestigu, sakarigu un noderigu kritiku citu bildem? Piemeram fotokursos taa ir nauda (ja tu pasutisi dirst savu kursantu, nedomaju, ka ilgi tavi kursi noturesies) Ka but ar blogu?
Shadow:Dzest ir tikai Apskates sadaljaa, kam nav nekada sakara ar Kritiku Precizeshu jautajumu: kas motivetu cilvekus izteikt pamatoru, labestigu, sakarigu un noderigu kritiku citu bildem? Piemeram fotokursos taa ir nauda (ja tu pasutisi dirst savu kursantu, nedomaju, ka ilgi tavi kursi noturesies) Ka but ar blogu?
ja cilvēks pats to prasa. Minimums forumā,vai personīgi uzrakstot. Viss cits ir pupu mizas
Ja no bloga izdzēsīsies (vai tiks izbanoti) arī dansiga, Maris, haralds un negatIvs, es arī šo vidi atstāšu. Kamēr šie četri turēsies uz ūdens, es arī mēģināšu darīt tāpat.
p.s. Sākumā par "tīrīšanu" diez gan iefanoju, jo daži nepatīkami tipiņi pameta iemīļoto web vidi, bet tagad jau nedaudz pretējā grāvī pasākums iebraucis...
p.s.2. pie šīs diskusijas pārmetumi adminiem par visu ko saistītā ar baniem, attieksmi utt ir nedaudz ne pa tēmu, jo, cik no Shadow un Eliks komentāriem var spriest, blackcode blogu pametis PATS, neviens viņu nav banojis. So, sama dura (Lutuma teiciens).