Draugi 14.08.2010. rīko kāzas, taču ir radusies problēma ar fotogrāfu, tāpēc varbūt šeit ir kāds, kas varētu un gribētu pabildēt kāzas. Aptuvenais budžets ir 150 Ls (iespējas nedaudz kaulēties). Fotografēšana paredzēta no aptuveni 13.00 līdz mičošanai (ap 24.00). Vieta - 1.daļa pa Rīgu pēc tam Jelgavas pusē...
Draugi 14.08.2010. rīko kāzas, taču ir radusies problēma ar fotogrāfu, tāpēc varbūt šeit ir kāds, kas varētu un gribētu pabildēt kāzas. Aptuvenais budžets ir 150 Ls (iespējas nedaudz kaulēties). Fotografēšana paredzēta no aptuveni 13.00 līdz mičošanai (ap 24.00). Vieta - 1.daļa pa Rīgu pēc tam Jelgavas pusē...
viecha:Kas i ko niekojas?Īsti veči pārrunas sāk ar četrciparu skaitli.
Tu galīgi neko nesaproti, līdz 4-ciparu skaitlim ir jāuzkaulē. Vot - cik ir 2x2? Pareizā atbilde - tas atkarīgs no tā, vai tu pērc, vai pārdod. Pievēršoties tēmai - cilvēks te piedāvā kaulēties. Ja kāds tev kaut ko mēģinās pārdot, skaidrs, ka kaulēsi uz leju. A vot šajā gadījumā cilvēks piedāvā nopirkt no tevis foto pakalpojumu, značit jākaulē uz augšu Labi, siers, es sabildēšu par 250 Ls
"Haltūra" vaards jau visu izsaka - "Haltūra" peec noziimes ir fiksi un suudiigi paveikts darbs. "Haltūra – kāzas" jau peec buutiibas, manupraat, neiet kopaa. Bet ja taa skataas, apm 7Ls/h par darbu, nav tas sliktaakais ciipars. p.s. Es kaazas nebildeeju ne par 150Ls, ne par 1500Ls, taa ka atkriitu jau peec buutiibas.
dansiga:Diva, un pa cik na udinjaam tu fotografee kaazas? par 150 ls fotografee ljoti daudzi un pietiekami populaari fotograafi!!!!
Viņi atdod neapstrādādātas un neatlasītas bildes? Jebšu fotogrāfē 10 kāzas mēnesī? Vai arī izdzīvo par 5-6 simtiem?
Visnotaļ cienījamais "Foto dīvs", guru, maestro utt utml laikam piemirsis, ka provincē dzīvo arī vecāku gadu fotomīļi, kuriem jāizdzīvo no pensijas zem nieka diviem simtiem un kuri vairs nevar apgūt un realizēt tādu mūsdienu mārketinga politiku, kas spētu nodrošināt pietiekamu foto peļņu provinces un krīzes apstākļos. Un stipri šaubos, vai daži tādi "veči" spēj nopietni apdraudēt Luņa, Dīvas & Co tūkstošiem EUR apgrozāmo biznesu....
Protams, es nerunāju, par foto-tīņiem, kas proklamē sevi par pro-fotoogrāfu pēc entry-level spogulenes iegādes un manuāļa izlasīšanas..
P.S. Ja ne veiksmīgais mārketings, diez vai daudzi ārpus Purčika pazītu "Dīvu" pēc reālajiem panākumiem fotopasaulē...
Jonatans:"Haltūra" vaards jau visu izsaka - "Haltūra" peec noziimes ir fiksi un suudiigi paveikts darbs. "Haltūra – kāzas" jau peec buutiibas, manupraat, neiet kopaa. Bet ja taa skataas, apm 7Ls/h par darbu, nav tas sliktaakais ciipars. p.s. Es kaazas nebildeeju ne par 150Ls, ne par 1500Ls, taa ka atkriitu jau peec buutiibas.
nu nezinu... man katru dienu halturas visados offisos...izdaru visu ar pilnu atdevi un godam
Diva:
Viņi atdod neapstrādādātas un neatlasītas bildes? Jebšu fotogrāfē 10 kāzas mēnesī? Vai arī izdzīvo par 5-6 simtiem?
Visnotaļ cienījamais "Foto dīvs", guru, maestro utt utml laikam piemirsis, ka provincē dzīvo arī vecāku gadu fotomīļi, kuriem jāizdzīvo no pensijas zem nieka diviem simtiem un kuri vairs nevar apgūt un realizēt tādu mūsdienu mārketinga politiku, kas spētu nodrošināt pietiekamu foto peļņu provinces un krīzes apstākļos. Un stipri šaubos, vai daži tādi "veči" spēj nopietni apdraudēt Luņa, Dīvas & Co tūkstošiem EUR apgrozāmo biznesu....
Protams, es nerunāju, par foto-tīņiem, kas proklamē sevi par pro-fotoogrāfu pēc entry-level spogulenes iegādes un manuāļa izlasīšanas..
P.S. Ja ne veiksmīgais mārketings, diez vai daudzi ārpus Purčika pazītu "Dīvu" pēc reālajiem panākumiem fotopasaulē...
Ko nu par penšiem...Apm.80 % Latvijas ģimeņu Divas nosauktie cipari ir ĢIMENES budžeta griesti !!!
+ forelljjanka par tiem griestiem, man pat liekas, ka nedaudz mazākas tās summas. Ja paskatās ziņas un palasa, tad daudzas ģimenes ar 200 un 300ls mēģina šobrīd izdzīvot.
forelljjanka, nepārspīlē. Nav jau tik traki. Aizbrauc uz kādu lielveikalu, piemēram. Pilns ar tautu un mašīnām.
Bet ja par 150 Ls un kāzu tēmu - tirgus ir tirgus. Katrs var piedāvāt savus pakalpojumus pa cenu kādu grib. Un ne vienmēr maza cena nozīmē sliktu kvalitāti, bet liela labu.
ak34:forelljjanka, nepārspīlē. Nav jau tik traki. Aizbrauc uz kādu lielveikalu, piemēram. Pilns ar tautu un mašīnām.
Aizbraucu uz lielveikalu - Azur. 10 mašīnas, 15 cilvēki. Ja tas ir pilns ar tautu... tad varbūt.
P.S. Uz lielveikaliem brauc arī ģimenes ar mazākiem ieņēmumiem. 500-600ls ir vairumam ģimeņu sapņu budžets. Reāli ir 2-3x mazāk. (nav runa tikai par Rīgu un tās iedzīvotājiem).
Azur gan nav šobrīd objektīvs rādītājs, jo, lai tur piebrauktu sakarā ar neuzcelto tiltu ir jābrauc labs gabals! Tas lielveikals izskatās ir lemts bankrotam, jo veikali, kas īrē tur telpas, viens pa vienam to pamet...
Par budžetu gan piekrītu, ka tie 500-600 ir vairuma ģimeņu sapņu budžets... bet attiecībā uz kāzu fotoiemūžināšanu ticu, ka arī par šo summu var saņemt arī labu kvalitāti. Nav runa par kaut kādu ūberkrutu reportāžu, jo tur jau, protams, cipari ir citi...
Biju domājis lielveikalus, kas strādā nevis ir beiguši darboties. Spicē pusdienās braucot pilnas stāvvietas, piemēram. Tā ka 500-600 Ls varētu būt ģemenes budžets nedaudz zem vidējā. Bet, statistiku pastipriāti neesmu nēesmu pētījis.
ak34:[ Bet ja par 150 Ls un kāzu tēmu - tirgus ir tirgus. Katrs var piedāvāt savus pakalpojumus pa cenu kādu grib. Un ne vienmēr maza cena nozīmē sliktu kvalitāti, bet liela labu.
Ļoti precīzi !!!!
ir skatīta brīnišķiīga L A Ž A gan pa 400 Ls , gan pa 800 Ls...
siers:Azur gan nav šobrīd objektīvs rādītājs, jo, lai tur piebrauktu sakarā ar neuzcelto tiltu ir jābrauc labs gabals! Tas lielveikals izskatās ir lemts bankrotam, jo veikali, kas īrē tur telpas, viens pa vienam to pamet...
Par budžetu gan piekrītu, ka tie 500-600 ir vairuma ģimeņu sapņu budžets... bet attiecībā uz kāzu fotoiemūžināšanu ticu, ka arī par šo summu var saņemt arī labu kvalitāti. Nav runa par kaut kādu ūberkrutu reportāžu, jo tur jau, protams, cipari ir citi...
Padomā par to šādi. 150 Ls par kāzām, nozīmē, ka fotogrāfam pāri paliek ~100 Ls, ja viņš maksā nodokļus. Tas nozīmē, ka gadā viņam kāzas būtu jāsabildē ap 150-200 kāzām, lai daudz maz amortizētu tehniku un nopirktu paēst. Neizklausās diez ko reāli. Līdz ar to pa tādu naudu vari dabūt tikai haltūristu, ko gan prasīji. Friidis, protams, teiks, ka tas ir normāls veids kā laukos pensionāram piepelnīties un gan jau ka būs taisnība, jo pensiju saņem un kāpēc nenocirst brīvajā laikā kādu lieku tax-free latiņu.
P.S. Tiem kas stāsta par 500-600 Ls ģimenes budžetu. Intersanti kā ar tādu var nopirkt normālu fotokomplektu darbam kāzās? Pieņemsim, ka var nepirkt 5D vai 1D aparātu, bet objektīvi jau ar nav lēti. Slinkums rēķināt, bet tāds vienkāršs komplekts maksās kādus 3-5k Ls. Vai arī kaut ko jaucu?
Es jums teiķsu tieši to ko vis laik saku mūsdienās darba samaksu nosaka mārketinga politika , CIK GRIBĒSI tik arī saņemsi , esmu daudzu gan pa 100Ls gan pa 500Ls darbus GATAVOS pētījis 80% gadījumu atšķirība kvalitātē un izpildījumā NEKĀDA !! Bieži vien pat tie kas par 500Ls šur tur ir iekrīt uz acīm redzami tizli uzkrītošiem apstrādes gļukiem kuru nav tiem pa 100Ls jo tur apstrādes gandrīz nekad nav Kā jau teicu LV ir labi ja 3-4 KĀZU FOTOGRĀFI kuru darbs pēc izpildījuma līmeņa un kvalitātes būtu vērts VAIRĀK nekā tie kas prasa 100Ls , vienkārši vairumā gadījumu starpību starp 100 un 500Ls sastāda MILZĪGĀS nevajadzīgi un neattaisnoti iegādātas mizu dārgās tehnikas izmaksas un piemēram pontīgā autiņa ar ko pārvietojās fotogrāfs , GALA PRODUKTU tas neietekmē!! Tur jau tā fiška ka gan tie kam visai lēta tehnika burtiski Canon XXX D Sērijas vai Nikon DXXX sērijas pēc bilžu līmeņa un kas savādi KVALITĀTES praktiski neatšķiras no daudzu un daudzu tūkstošu vērtās tehnikas lietotāju GALA PRODUKCIJAS , tas pašas skumji garlaicīgo vienveidīgo bilžu simti un pat tūkstoši , ATŠĶIRĪGĀS varbūt 3-4 Cilvēkiem no visa mizu knipsētāju bara. Tas ir tie kas PROT BILDĒT atraktīvi un SAVĀDĀK kā citi , 3-4-5 uz kopja ar dator efektiem samuģīti kadri no 2000 gab neskaitās to var mūsdienās VISSI!! Taka MEISTARĪGĀKS fotogrāfs braucot ar vēcāku autiņu un bildējot ar vienkāršāks tehniku parasot par saviem pakalpojumiem 100-150Ls noteikti ir racionāla izvēle nekā tāds kam krutāka tačaka un dzelži pa xxxx štukām Ls , bildžu līmenis ko iegusiet galā no tā nemainīsies Mēs savas cenas pamatojam ar to ka mums ir vairākas PAPILDUS OPCIJAS kas ļoti dārgi maksā taču ir cilvēki kam tas ir būtiski , kāzas KĀ TĀDS ka jau vislaik saku NEBILDĒJU , cenas priekš KĀZĀM mums nemaz nav jo tas nav nedz mans nedz kantora bizness , klients ja viņiem izdodas PASŪTĪT var pasūtīt PASĀKUMA FOTO un mums pasākums foto ir NOTEIKTĀ TĀME kura ietilpst šis dārgās opcijas kurām nedz ar kāzām kā tādām nedz ar bilžu kvalitāti nedz daudzumu nav nekāda sakara GRIBI PĒRC MAKSĀ / NEGRIBI NEPASŪTI Variet būt droši ka ja man ir kādiem jāiesaka KĀZU FOTORAFS es PĒC KVALITĀTES vienmēr iesaku Frīdi @ Zavadski ja runa ir par BILDĒM , ja uzrodās neatlaidīgi klienti kuri IZTEIKTI nezin ko grib un kā grib bet bļauj "Mes samaksāsim piķis nam Now Probļemi" tad vienmēr iesaku Diivu pilnīgi reāli šams izkruķišies jebkurā situācijā un ar bilžu līmeni vai kvalitāti te nekāda sakara , Diivai un Frīdim tas ir 1:1 gan stilā gan kvalitātē vienlīdz normālas un standarta
Diva, es nevedu uzskaiti, cik kursh fotografeee un nelienu macinjaa, ar cik naudinjaam dziivo un liidz zinaamai reizei ari ineinterseeja par cik naudinjaam fotografeee kaazas .... liidz man bija dots uzdevums sameklet kaazaam fotograafu, kur es biju uzaicinaata par cieminju ..... tad arii apzinaaju cenas .... Un jautaaju tiem, kuru darbi man patiik. Un shads cipars figureeja vairaakiem (bija dabiski ari augstaaks cipars) LABIEM fotograafiem (labi fotograafi ne tikai manaas aciis, bet arii citu)
Ak34, ja Tu domā arī par manas tehnikas iegādi- tā i darīju- "treknajos gados", kad bija gan 2 darbi, gan vēlāk arī pensija, centīgi gāju "kāzu klaušās", lai ārpus ģimenes budžeta varētu nopirkt daudzmaz sakarīgu tehniku paša priekam, kas pēc šodienas kāzu fotogrāfu standartiem skaitās visai pieticīga (Canon 40D (+350D rezerve), 17-40/4L, 70-200/4L, 28-70/2,6-2,8, 12-24. Arī dēļ šīs pieticīgās tehnikas man sirdsapziņa neļauj prasīt krietni virs 200 Ls, kaut arī reālā kāzu pieredze pāri 40 gadiem... Bet tagad jau reālais ģimenes budžets tiešām zem minētajiem 500-600 Ls un nekāda tehnikas pirkšana vairs nav iespējama. Un arī kāzu klaušās kaučkā vairs nevelk skriet...
Es pesonai, kura kāzu bildēšanu uztver kā klaušas, par šo nodarbi arī 20 latus nemaksātu... Ja tik ļoti šī nodarbe nepatīk, tad diez vai no viņas jebko var izspiest... Kaut cik normāla kāzu sabildēšana tomēr prasa pamatīgu atdevi, kas nav iespējama, ja šī bildēšana nepatīk/riebjas.
Alvil, nevajag nu tik burtiski tulkot un fantazēt! Varbūt nav gluži klaušas, bet tik un tā- fiziski grūts, morāli saspringts un atbildīgs darbs. Nekāda atpūta vai izklaides fotosesija. Bet, ja gribi nopelnīt un gūt gandarījumu, kā jebkurš darbs ir jāizpilda ar maksimālu apzinīgumu un atdevi!
ak, dzīvo "mākoņos" vai kā? ļoooti daudz cilvēciņu laukos/nerīgas pilsētās saņem algu - MINIMĀLĀ alga uz PAPĪRA, cik uz rokas sarēķini pats... Pats drausmīgākais, ka cilvēki ir priecīgi arī par to...
Padomā par to šādi. 150 Ls par kāzām, nozīmē, ka fotogrāfam pāri paliek ~100 Ls, ja viņš maksā nodokļus. Tas nozīmē, ka mēnesī viņam kāzas būtu jāsabildē ap 150-200 kāzām, lai daudz maz amortizētu tehniku un nopirktu paēst. Neizklausās diez ko reāli.
AK34 es neprotu rēķināt, jeb LV fotogrāfa iztikas minimums pēc taviem prēķiniem ir vismaz 15000LS? (100lsx150kāzas mēnesī)
Padomā par to šādi. 150 Ls par kāzām, nozīmē, ka fotogrāfam pāri paliek ~100 Ls, ja viņš maksā nodokļus. Tas nozīmē, ka mēnesī viņam kāzas būtu jāsabildē ap 150-200 kāzām, lai daudz maz amortizētu tehniku un nopirktu paēst. Neizklausās diez ko reāli.
AK34 es neprotu rēķināt, jeb LV fotogrāfa iztikas minimums pēc taviem prēķiniem ir vismaz 15000LS? (100lsx150kāzas mēnesī)
imgfoto:ak, dzīvo "mākoņos" vai kā? ļoooti daudz cilvēciņu laukos/nerīgas pilsētās saņem algu - MINIMĀLĀ alga uz PAPĪRA, cik uz rokas sarēķini pats... Pats drausmīgākais, ka cilvēki ir priecīgi arī par to...
Tad par ko mēs te runājam - fotogrāfiem vai tiem, kas saņem minimālo algu, bet ir spējīgi nopirkt fototehniku kāzu bildēšanai? Protams, ka pie vidējiem ģimenes ienākumiem ap 800 Ls būs gan tādi, kuriem ir 50 Ls, gan tādi, kam 100k. Noteikti ir daudz ģimeņu, kurām vispār nav ienākumu.
Liela daļa kāzu fotogrāfi = fotogrāfi tikai brīvdienās. Pie šāda nosacījuma visi tie aprēķini par iztikšanu tikai no kazām nav objektīvi. Lielai daļai amatieru ir prieks, ka viņi var atpelnīt savu fototehniku un kā bonuss ir nopelnīts kāds lats, kuru atkal var ieguldīt fototehnikā. Ja cilvēks meklēt PRO galu, tad neuzdotu jautājumu fotoblog.lv
ox3r:Liela daļa kāzu fotogrāfi = fotogrāfi tikai brīvdienās. Pie šāda nosacījuma visi tie aprēķini par iztikšanu tikai no kazām nav objektīvi. Lielai daļai amatieru ir prieks, ka viņi var atpelnīt savu fototehniku un kā bonuss ir nopelnīts kāds lats, kuru atkal var ieguldīt fototehnikā. Ja cilvēks meklēt PRO galu, tad neuzdotu jautājumu fotoblog.lv
vo te gan taisnība ka tie ~100-200ls čaļi/dāmas pārsvarā ir tadi kuri 5dienas nedēļā dara ko citu un bildē pa weekendiem dažādu iemeslu pēc....un arī te ir tadi kuri to dara 10gadus un ir tadi kuri 2 menešus, cena viena bet līmeņi dažādi. Protams ir ķipa arī PRO gals ar 1-2gadu pieredzi kuri ne kāpēc sevi vērtē 500-600ls līmenī, kaut gan galaprodukts un izglītība tada pati kā 10gadu pieredzes bagātam amatierim, kas pāra reizes gadā kāzas bildē.....karoč viss ko gribeju ar šito pateikt.....klientam vajag izvēlēties nevis pēc VĀRDA, bet pēc iepriekšējiem DARBIEM..... portfoli studijā. Pa lielam klientam arī ir diezgan PO, vai tava tehnika ir pa 10tls, vai sākuma komplekts pa 1,5tls,galvenais ko tu esi izdarījis līdz šim.
Es kāzas bildēju par 150-200 lašiem, un nesūdzos par grūtu dzīvi diemžēl 14.08 jau esmu aizņemts. +Alvils par to, ja kāzas salīdzina ar klaušām, tad labāk lai bildē kukaiņus
Romis:Es kāzas bildēju par 150-200 lašiem, un nesūdzos par grūtu dzīvi diemžēl 14.08 jau esmu aizņemts. +Alvils par to, ja kāzas salīdzina ar klaušām, tad labāk lai bildē kukaiņus
Kukaiņus bildēt ir stipri grūtāk un sarežģītāk kā kāzas