forum.gif
Kamdēļ vajadzīgs fotokameras grips?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kamdēļ vajadzīgs fotokameras grips?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 06.08.10 12:59
 citēt
Sludinājumos bieži var lasīt, pārdod kameru+grips, mazs noskrējiens. Nevajag skaidrot tehnisko pusi, kas ir grips es zinu.
Rodas jautājums, kamdēļ tauta viņus pērk? Vertikālajiem kadriem(Īpašu neērtību neizjūtu(protams runas par pogu, skat, regulēšanas patstāvīgu nepieciešamību:face-smile:), solīdumam? Aķa ietilpības pietiek kadriem 400, bez review un blicenes pat vairāk.
Par kāzu foto nevajag, spriežot pēc bloga tie kas prasa vairāk par 150:face-grin:, lieto pro kameras.
Vai arī īsta mačo komplekts ir kamera ar gripu, 50mm objektīvs(sarkanā strīpa ļoti vēlama), blice griestos. Grips analoģija žiguļa "šķūningam"? Nopērkam mazo kameru, apkarinām ar pribambasiem un "vuaļā" gandrīz Porche, piedodied Mark 1.
Atkārtošos, galerijā bilžu nav, esmu teorētiķis, smadzeņu pi...s.
Gaidīšu komentārus, savādāk visi tādi saguruši, nekādu aktivitāšu:bad_smile:.
Publicēts: 06.08.10 13:04
 citēt
es arii nesaprotu, kam tas grips vajadziigs ;-) es roku arii varu izlociit vertikaaljamiem kadriem, akjiiti nomainiit ari inekaadu probleemu. A smagums man taapat pietiek no fochuka un objektiiva - taa jau 2 kg ;-)
Publicēts: 06.08.10 13:04
 citēt
d300 ar gripu ir ātrāks. man gan tāds nav jo pilnīgi nejūtu vajadzību, pietiekami ērti turēt rokā tāpat.
Publicēts: 06.08.10 13:06 labots
 citēt
zo:d300 ar gripu ir ātrāks. man gan tāds nav jo pilnīgi nejūtu vajadzību, pietiekami ērti turēt rokā tāpat.

Nu labi tam es piekristu.
Publicēts: 06.08.10 13:09
 citēt
nu man perkot izdeviigi deva lidz...
nav jau ta ka loti vaig bet erti ir diezgan kad pierod!
Publicēts: 06.08.10 13:10
 citēt
Grips nav, bet pieņemu ka tās lietas, kas Tev nav svarīgas (vertikālais satvēriens, aķu ietilpība) tomēr ir citiem svarīgas.

Ir jau tomēr tie mazie xxxD (Canonam) modeļi nejēgā neērti - kad apkarini aparātu ar normālu objektīvu un divām zipenēm, tad pēc kādu 5 stundu pastaigas dabā pirksti ir tād nedaudz stīvi, jo aparāts ir tik maziņš, ka jātur nevis ar plaukstu, bet pirkstu galiem (apmēram) + 5 un vairāk stundas bildējot noteikti ir svarīgi, ka aķīši izturēs līdz galam, nevis svarīgākajā momentā beigsies un kamēr mainīs aķīti tikmēr moments būs garām.. :)

Bet nu gripu neesmu iegādājis tāpēc, ka zinu tāpat kādreiz būs cits aparāts, kam xxxD sēriju grips nederēs. Un attiecīgi minētās neertības tomēr nav to 50-60Ls (vai cik tur tie gripi maksā) vērtas un varu mierīgi pieciest :)
Publicēts: 06.08.10 13:15
 citēt
Nuu, ir visai svarīgi ja kamerā ir 2 aķi, pie astro tas ir nejēgā svarīgi, nebūtu smuki ja timelapse vidū bača kirdik.. principā var uzskatīt ka visu bildēšanas laiku kamerai slēdzis atrvērts :)
Nu arī vertikālajiem kadriem ļoti ērti, un kam rokas lielākas kameru vispār daudz ērtāk turēt, ir kur pēdējos 2us pirkstu aizķert.. citādi jātur 3os..
Publicēts: 06.08.10 13:18
 citēt
shauttra:Nuu, ir visai svarīgi ja kamerā ir 2 aķi, pie astro tas ir nejēgā svarīgi, nebūtu smuki ja timelapse vidū bača kirdik.. principā var uzskatīt ka visu bildēšanas laiku kamerai slēdzis atrvērts :)
Nu arī vertikālajiem kadriem ļoti ērti, un kam rokas lielākas kameru vispār daudz ērtāk turēt, ir kur pēdējos 2us pirkstu aizķert.. citādi jātur 3os..

tiesi par ilgajam gribeju vel piebilst.. :)
Publicēts: 06.08.10 13:27
 citēt
Aha, lūk arī noderīga informācija. Par astro foto kaut kā nebiju iedomājies.
Publicēts: 06.08.10 13:28
 citēt
man pat 30D bez gripa bija neērti turēt,īpaši ar kādu lielaku stiklu virsū.
un protams,2 baterijas uzreiz iekšā un ērtāki vertikālie kadri.

cerambyx,neorģinālais grips pa 30ls ir dabonams.kvalitāte neko no canon neatšķirās.
Publicēts: 06.08.10 13:40
 citēt
Maz bildējat vertikālos kadrus, ja gripu neprasās. ;) Bet ja nopietni tad vertikāliem kadriem, lielākai akumulatoru ietilpībai un lietošanas ērtumam - kamera ar gripu ir daudz ērtāka, ja lieto gaišos zoomus vai teleobjektīvus
Publicēts: 06.08.10 13:43
 citēt
Man ljoti eerti bildeejot vertikaali... ja jaabildee ilgstoshu laiku vertikaali, tad ir ljoti svariigi, lai roka nenogurst un ir dabiigaa poziicijaa.
Publicēts: 06.08.10 13:43
 citēt
Grips ir huiņa, ja gribi sev bodiju ar gripu - pērk 1D/1Ds sēriju ar integrēto.
Publicēts: 06.08.10 15:58
 citēt
Astro fotogrāfēšanai vajaga analogo kameru, nevis visādus gripus :D
Pagājušo rudeni ar svaigu bateriju nevis aķi, zvaigznes bildējot izvilku 30 kadrus ar kopējo ekspozīcijas laiku ap 95 stundas :grimace: Kurš grips velk tik daudz :amazing:
Publicēts: 06.08.10 16:43
 citēt
Grips ir ērtībai, slēdzi un visas pārējās pogas, vertikāli bildējot ir ērtāk kontrolēt normāli, nevis ar izgriestu locītavu, plus vēl siksnas stiprināšanas iespējas, ja nēsā uz pleca, vienu galu pie gripa, un var bildēt, siksnu no pleca nenoņemot
Publicēts: 06.08.10 17:16
 citēt
Man gan pēdējās trīs kameras ir bijušas ar gripu un tikai.Ne es tur kāds mačo,ne krutais.Atbilde ir elementāra-ergonomika.Un līdz ar to stabilitāte kameru turot.Daudz lielāka iespēja iegūt kadrus bez"ševeļonkas".Aķīšu dzīves ilgums un ātrums man nav tik būtiski.Lai arī neesmu bijis ne kalējs ne bokseris,tomēr man ir problēmas stabili noturēt piemēram 100-ās sērijas kanonus bez gripa.Nu neguļ man rokā un viss.Un ja vēl ko garāku piekar priekšā,tad bez gripa vispār truba.Tas vajadzīgs līdzsvaram kaut minimālam.
Publicēts: 06.08.10 17:44
 citēt
domāju, ka 80% gadījumu pirka jo tā ir krutāk...;)
Publicēts: 06.08.10 18:16
 citēt
imgfoto:domāju, ka 80% gadījumu pirka jo tā ir krutāk...;)

Es pie tiem 20%...:)
Pirmais digi SLR (300D) aiz priekiem likās gana labs rokās bez gripa. 10D tāpat.
20D nopirku mazlietotu kopā ar visu gripu un dikti patika tā ergonomika, jo ķepa man liela.
Tas pats vecais grips man kalpo uz 40D un to praktiski nenoņemu, jo ērti.
Toties, kad dažreiz paķeru rokā "rezerves" 350D, liekas, ka kaučkāda nedataisīta bērnu rotaļlieta...:)
Publicēts: 06.08.10 19:23
 citēt
Oliss:Astro fotogrāfēšanai vajaga analogo kameru, nevis visādus gripus :D
Pagājušo rudeni ar svaigu bateriju nevis aķi, zvaigznes bildējot izvilku 30 kadrus ar kopējo ekspozīcijas laiku ap 95 stundas :grimace: Kurš grips velk tik daudz :amazing:

analogo mehānisko, kam vispār bača nah nevajag.. vispār pirmās ziemeļblāzmas ar smenu bildēju, un bij ok!
Publicēts: 07.08.10 11:48
 citēt
Gripam naak liidzi bateriju pirkstinju tureetaajs. Gadiijumaa, ja abi akji tukshi un nav iespeeja uzlaadeet - var iebaazt 6 laadeejamos / nelaadeejamos pirkstinjus un atiet taalaak foceeshana :)
Publicēts: 07.08.10 12:54
 citēt
canon kameram pie bateriju vacinja pipljuks, ja tas nopliist, kamera ieksha nesleedzas. grips sho propblemu atrisina, nav vairs javirina tas durtinjas, lai uzladetu katrreiz.
Publicēts: 07.08.10 13:13 labots
 citēt
Par cik pamatā bildēju ar lieliem smagiem stikliem un blicēm utt lielāku kameru ērtāk rokā noturēt , Bildēju izejot no sizēta 50% vertikālus horizontālus kadrus , ziemā kad kameru zem drēbēm nesāju , rokturi nelietoju un arī EOS 1 tad nelietoju to zem drēbēm nepabāzīsi :):) EOS 1 pliks sver turpat vai 2x vairāk un ir vismaz par 1/3 lielāks kā 50.D ar visu rokturi un 2 bačām. Pieņeram šorīt bildēju pasākumu bez roktura , brauc uz pasākumu ar felli bija slinkums uz muguras lieku svaru stiept , pusi stiklu atstāju mājās paņemu tkai 2 , divu bliču vietā vienu , 2 rezerves aķu vietā vienu utt:):) Tulītās vadīs uz nākamo arī pusi neņemšu līdz VIENKĀRŠA haltūriņa , pazīstams mācītājs no rīta piezvanīja vai nevar izlīdzēt kristības pie šā uzbildēt mazturīgiem cilvēkiem , jāpalīdz.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):