Salīdzinājumā ar parastajiem maziņajiem ziepju traukiem šis verķis ir ātrs - ieslēdzās ātrāk kā vienā sekundē (nu apmēram viena sekunde). Aizture nospiežot slēdža pogu ar ir neliela (tehniskajos datos jāskatās cik tieši), bet salīdzinot ar to kas man bija iepriekš šis šķita sapnis. Bildējot JPG režīmā praktiski nekādas aiztures dēļ saglabāšanas - kā saka tik spied. RAW režīmā jau problēmas - 2 kadrus var izbildēt, bet pēc tam iestājas sastingums uz vairākām sekundēm, bet nu kopumā performance pieņemama. Saulainā laikā fokusējas ātri, krēslā jau ir problēmas - ir viņam tāds zaļš AF-assistents, bet tas tāpat nepalīdz to lietu ātrāk izdarīt. Vēl paliek manuālās fokusēšanās iespēja - gredzens uz objektīva pamatnes. Jāsaka, ka kamera pati saka priekšā uz kuru pusi jāgriež gredzens lai tuvotos fokusam, taču uz aci neko nevar saprast - izmaiņas ir tik minimālas - gredzens ir butaforija - reāli grozot gredzenu tiek nolasītas kaut kādas vērtības, kas piedzen elektroniku (mehāniska sajūga gredzenam ar lēcām nav). Skatoties Elektroniskajā ViewFinderī arī ne štruntu nesapratīsi - jo mierīgi var skaitīt pikseļus - tas nav nopietni. Es tēmēju uz to, ka manuālo fokusu uz šīs kameras ir ļoti grūti pielietot - es pat teiktu neiespējami, jo autofokusa rezultāts tik un tā būs ātrāks un preczāks. Patīkami ir tautā sauktā zoomošanas gredzena manuālā piedziņa - ātri un ērti. Vadība ar ir interesanta - krietns pulks pogu ir uz korpusa, bet ar viņām operatīvi manipulēt spēj tikai ģēniji - man ne parāk labi padodas - vienmēr kā gribu nospiest info button lai apskatītos provizorisko histogrammu trāpu uz macro buttonu. Pierast var! Menu ar ir interesants - RAW režīms ir nobāzts tik dziļi, ka paies es teiktu krietns puks sekunžu, kamēr līdz tam var nonākt. Lab par visiem fotogrāfēšanas režīmiem iespējām utt es nestāstīšu - to var izlasīt manuālī, kuru var dabūt arī latviešu valodā. Iespējas ir kā saka. Jāpiemin tik custom White Balance manuālā uzstādīšana (nu baltas lapas nofočēšana) - šī funkcija darbijas lieliski - ne kuram katram mazajam ziepim tāda ir (sīkums, bet patīkami).
Par bilžu kvalitāti: Nu kā jau ar vairumu aparātu labā gaismā bildes sanāk labas, taču pie vājāka apgaismojuma ir problēmas. Auto režīmam ir tendence strādāt ar ISO-400. Trokšņu relatīvais līmenis ir pieņemams pat uz ISO-800, taču tas ir atkarīgs no gaismas. Tomēr tas neizslēdz iespēju trokšņus redzēt pie ISO-100 - ir vietas kur tas krīt acīs. Kopumā pēc trokšņu līmeņa ir pieņemams verķis, kaut gan varēja vēlēties kaut ko labāku. Nepatīkamus momentus sagādā melnie pikseļi, kā arī baltie - kontrastaini melni un balti pikseļi tur kur tiem nav jābūt - izteiktā formā. Tas notiek pie visdažādākajiem shutter speed un ISO leveliem. Īsti asas bildes esmu ieguvis tikai dažas. Vienmēr man šķiet, ka pietrūkst asuma, taču salīdzinot atkal ar mazajiem verķiem rezultāts ir labs. Nepatīkamus brīžus sagādā putekļi uz sensora. Ir zināms, ka no rūpnīcas verķi iznāk ar puteklīšiem uz sensora - SLR tiek dota iespēja no tiem atbrīvoties, taču šim verķim no tiem atbrīvoties neizdosies. Šīs parādības kopumā netraucē dzīvot, jo parādās pie f/11 (pie f/9 arī ir iegūts) un garākākām ekspozīcijām (vājā gaismā). Ja sanāk kaut ko tādu knipsēt, tad visticamāk to varēs redzēt (ne man vienam tāda problēma - tā ka tas ir raksturīgi). Hromatiskā aberācija arī ir novērojama - brīžiem ļoti izteiktā formā. Ģeometrija un perspektīva ar tiek attēlota dīvaini. Principā vēlams šīs kameras lietotājam apgūt photoshop vai kādu līdzīgu programmiņu kaut kādā puslīdz līmenī, lai šo to var izdarīt pie vajadzības. O vēl aizmirsu pateikt, ka ar vienu 2500mAh akumulatoru komplektu man ir izdevies izbildēt līdz 200 kadriem - vairāk gan nē, bet tie bija no name akumulatori, tā ka ir visas iespējas sasniegt labāku rezultātu.
Interesants fakts par fuji - ir dažādi tematiskie forumi tai skaitā fuji fotokameru lietotāju forumi - tad lūk, cik nu es tur esmu uzturējies, esmu novērojis, ka liela daļa šo kameru lietotāju ir nomigrējuši uz SLR lauciņu (un turpina migrēt) - tā ka tā ir viela pārdomām.
Man ir shis aparaats! Nākas daudziem miinusiem piekrist , tachu kvalitaates zinjaa daudz kas mainiijas uz labo pusi kopsh nopirku atsevishkjo zibeni! Liidz spogulenes liimenim pataalu, bet aparaats manas prasiibas amatiera un vienkaarsha fotomiilja prasiibas apmierina.
Par manuaalo fokusu...negribeetu teikt ka gredzens ir butaforija...ja nav nekur jaaskrien tiiri noderiigs!
Galvenaas lietas, kas man traucee shai kameraa ir palieli trokshnji pie lielaakiem ISO un autofokusa probleemas pie lielaaka zuuma!
Nu es laikam esmu tomēr nosvērusies par labu šim aparātam, palasījos visur un pakonsultējos ar cilvēkiem, kuriem tāds ir un principā domāju, ka manas vajadzības viņš apmierinās! Paldies visiem par padomiem!
Nu es laikam esmu tomēr nosvērusies par labu šim aparātam, palasījos visur un pakonsultējos ar cilvēkiem, kuriem tāds ir un principā domāju, ka manas vajadzības viņš apmierinās! Paldies visiem par padomiem!
palēns palēns viņš tomēr ir,bet treniņam būs laps :wink: