Domāju, ka pa pieticīgām naudiņām optimālais variants būtu 18-55 IS + 70-200/4L- to lietotu var dabūt jau pa 300-350 Ls. Lietots/ jauns ir pārsvarā loterija. Bet fotobrāļi (māsas) jau sevišķi nemēdz krāpt viens otru- ja saka, ka bez vainas, jātic. Man praktiski visi stikli ir pirlti lietoti un "iegrābies" neesmu ne reizi (tfu-tfu..
Man ir tas Tampons, intensīvi lietoju, priekš kropa, var teikt, labākā price/performance attiecība. Uz IS vari nošpļauties, man sanāk daudz bildēt reportāžas no koncertiem, tur dejotājus, kuri lec polku, nenostabilizēs neviens IS, kurš vairāk domāts bildēt uz pohām (kad pašam trīeklis) pieminekļus (jo tie ir nekustīgi). Un ar blici aizliet ar baltu gaismu skatuves apgaismojumu - noziegums, tur palīdz tikai augsts ISO un īsa ekspozīcija, kuras panākšanai katrs stops svarīgs. Hau, esmu runājis.
Te pa D90 raksts www.flickr.com... un 50 mm, ieprieks ari izlasiiju, ka typa uzvedas ka 75mm tas ir attieciigi jau mazs telefoto itka, tad te interesanta diskusija anglu valoda.Man liekas ka D 50 ari ieklaujas DX formata kameras, tapec moz noderes.
Bebiite:Te pa D90 raksts www.flickr.com... un 50 mm, ieprieks ari izlasiiju, ka typa uzvedas ka 75mm tas ir attieciigi jau mazs telefoto itka, tad te interesanta diskusija anglu valoda.Man liekas ka D 50 ari ieklaujas DX formata kameras, tapec moz noderes.
cikreiz var cilvēki skriet ar galvu sienā, nu nemainās tas 50mm un nekļūst par 75mm, mainās tikai leņķis nevis mm
pa salīdzinoši lētu naudu var dabūt tokina 300 f/2,8 fiksus... bet no zoomiem,vienīgi tokina/sigma 100-300 f/4 vai sigmas 120-300 f/2,8 pēdējā cenu labāk nejautā
shvaboc:pa salīdzinoši lētu naudu var dabūt tokina 300 f/2,8 fiksus... bet no zoomiem,vienīgi tokina/sigma 100-300 f/4 vai sigmas 120-300 f/2,8 pēdējā cenu labāk nejautā
nu cena ne ar ko nav savādāka kā nikkora 70-200 jaunajam... bet nu jā.. nav šībrīža budžetam paredzēta...
a, kā būs ar tiem 200mm bez stabilizātora? es statīvus sportā nekādus nelietoju, jo neērti un aizņem pārāk daudz vietas, lai brīvi pārvietotos...
ā,toch,man likās ka bija virs 2k ls ar 200mm var samērā viegli tikt galā,tikai tumšākās dienās var nākties bildēt ar ISO800-1600,lai noturētu samērīgu ātrumu un diafragmu (velkot līdzi zem f/5,6 nekas smuks nesanāks).
Andreasam bija šitāds... tā jau normāls stikls ar paskaļu AF Pēc sajūtām plastmasīgs,bet bildi taisīja gana asu.Beigās gan AF nobira,neatceros,vai tika sataisīts.
nopērc 50mm/1.4, vai pat 1.8, pastaigā kādu mēnesi..paskaties kas neapmierina un tad štuko tālāk. 1,8 varēsi arī bez lieliem zaudējumiem pārdot tālāk, bet par 1,4 ticu, ka paliks ekipējumā. Man ir tikai 50mm/1.4, Pentax tikai, bet es to stiklu mīlu, tagad plānoju pāreju uz canon, pirmais ko nopirkšu būs 50mm/1.4
MARTS:nopērc 50mm/1.4, vai pat 1.8, pastaigā kādu mēnesi..paskaties kas neapmierina un tad štuko tālāk. 1,8 varēsi arī bez lieliem zaudējumiem pārdot tālāk, bet par 1,4 ticu, ka paliks ekipējumā. Man ir tikai 50mm/1.4, Pentax tikai, bet es to stiklu mīlu, tagad plānoju pāreju uz canon, pirmais ko nopirkšu būs 50mm/1.4
Diez galdnieki ar stundām pļerkšķ forumos ar kādu ēvēli labāk ēvelēt dēli
šitas vispār fascinē dienām ilgi sēž un štuko ar jebkuru štrunta stiklu būtu saražojis ntos gigabaitus ar bildēm izdomaajis 50 interesantus variantos ko un kā fočēt