forum.gif
Maskavas metro
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Maskavas metro
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 06.12.13 10:30
 citēt
Ir paredzēts 1 nedēļas trips uz Maskavu. Viena no centrālajām domām ir ar foto kameru pavazāties pa Maskavas metro stacijām. Protams, ka arī kaut kur vēl, bet bez īpašām prasībām apmeklēt VISUS PAREIZOS tūristu spotus. Laiks tagad tumšs un diezgan daudz varētu būt vakara un nakts kadri (bez statīva).

Jautājums ir kāds tehnikas setups būtu vairāk piemērots:
(1) FX + 14-24/2.8 + 24-70/2.8
vai
(2) DX + 11-16/2.8 + 16-85/3.5-5.6 VR
vai
(3) FX + 35/2

Esmu novērojis, ka ceļojumos vairāk dominē platais gals, tā kā par 100mm un + vispār nedomāju.
Publicēts: 06.12.13 10:39
 citēt
Jo vairāk aizvedīsi līdzi, jo vairāk iespēju (ne)labprātīgi šķirties no tā visa. :) Es ņemtu kaut ko mazu un ar vienu objektīvu, lai acīs nelec.
Publicēts: 06.12.13 10:47
 citēt
Senders:Jo vairāk aizvedīsi līdzi, jo vairāk iespēju (ne)labprātīgi šķirties no tā visa. :) Es ņemtu kaut ko mazu un ar vienu objektīvu, lai acīs nelec.

+1
Publicēts: 06.12.13 10:48
 citēt
Aizmirsti šo ideju! Pirmajā postenī milicija Tev kameru atņems un sašķaidīs pret betona grīdu (tas labākajā scenārijā, sliktākajā- pats atrausies ar stekiem un dabūsi 23 stundas aiz restēm tupēt, un ka tikai nepiešuj arī spiegošanu, ja pasē izrādīsies, ka esi no fašistu zemes). Viņiem tur ir spēcīja videonovērošana.
Publicēts: 06.12.13 10:50 labots
 citēt
Te nupat andelēja Fuji X100.
Ideāls variants- krievu menti un urlas padomās, ka Tev vecs FED's kaklā karājas un neaiztiks.:face-wink:
Metro stacijās arī labi- ISO pietiekams.

Bet vazāšanos tūrismā ar spoguļkameras komplektu jau sen esmu atzinis par nesaprātīgu pasākumu.
Jāizvēlas- vai nu jauks ceļojums, vai nopietns fotodarbs! :face-wink:
Publicēts: 06.12.13 10:52
 citēt
Eltons:Aizmirsti šo ideju! Pirmajā postenī milicija Tev kameru atņems un sašķaidīs pret betona grīdu (tas labākajā scenārijā, sliktākajā- pats atrausies ar stekiem un dabūsi 23 stundas aiz restēm tupēt, un ka tikai nepiešuj arī spiegošanu, ja pasē izrādīsies, ka esi no fašistu zemes). Viņiem tur ir spēcīja videonovērošana.

vēl vairāk piekrītu šim viedoklim...
Taču pats rakstīji uz kurieni brauc un ko gribi tur bildēt...

Turienes miličiem par drīkstēšnu bildēt p[obliskās vietās ir savs viedoklis, vēl īpašāks par vēlmi bildēt metro...
Publicēts: 06.12.13 11:01 labots
 citēt
Par atļauju fotografēt metro un Kremlī un Sarkanajā laukumā jautājumu nav ...
Metro - www.mosmetro.ru...
Kremlī - lenta.ru...
Publicēts: 06.12.13 11:05 labots
 citēt
nesix:Par fotografēšanu metro un Kremlī un Sarkanajā laukumā jautājumu nav ...

tikai dabūt to Metropolitēna atļauju varētu līdzināties "Mission imposible"
kā arī tas nepasargā no tehnikas un miesas bojājumiem, jo turines demokrātijā mēdz vispirms sist un tad razbiratsja
pat ja pēc tam izrādīsies, ka viss saskaņots i fse dakumenti f porjadke - ne tehniku kompensierēs, ne plāksterus izsniegs...

tā tomēr ir Krievija...
Publicēts: 06.12.13 11:07 labots
 citēt
vef miox būs īstais draugs ( vai mūsdienu ekvivalents- ggogle brilles ) - visu citu nozags, vai konfiscēs. Ja ne cita iemesla dēļ, tad lai izspiestu kukuli....un pa hļebarezku ar gan jau atrausies. Jārīko vietējais toto
Publicēts: 06.12.13 11:09
 citēt
Pirmais variants tikai ar 24-70, tādus tūristus bieži nākas redzēt, tad jau būs kāds pamatojums
Publicēts: 06.12.13 11:10
 citēt
Friidis:...Bet vazāšanos tūrismā ar spoguļkameras komplektu jau sen esmu atzinis par nesaprātīgu pasākumu...

Manā gadījumā tūrisms/ceļojums ir tik daudz cik es pats vēlos. Es nebraukāju ar tūrfirmām kur neviens nezin kur vakars pienāks, bet daru to INDIVIDUĀLI un kā pašam ienāk prātā. Šajā konkrētajā gadījumā mērķis ir aizbraukt pie draugiem ar bāzi ~1 kvartāla attālumā no Sarkanā laukuma, kur arī var nomest foto loriņus, ja ienāk prātā pavazāties pa šaubīgākiem rajoniem.
Publicēts: 06.12.13 11:10
 citēt
nesix:Par atļauju fotografēt metro un Kremlī un Sarkanajā laukumā jautājumu nav ...
Metro - www.mosmetro.ru...
Kremlī - [url=http://lenta.ru/news/2010/03/29/kremlin/

Nesen]http://lenta.ru/news/2010/03/29/kremlin/

Nesen[/url] pat sižets bija, Maskavas žurnālists taisīja eskperimentu: kā būtu pafotografēt metro... tak atrāvās pirmajā postenī, kaut arī bija nodrošinājies ar visiem likuma pantiem, ukaziem un dokumentiem... pēc tam, kad atbrīvoja, kāds tur milicijas šefs atvainojās un teica, ka nezinājis un vairāk tā nedarīs... bet nu, lai veicas, protams, ja izdosies, lūdzu reportāžu uz aprakstu par piedzīvoto.
Publicēts: 06.12.13 11:12
 citēt
palaidniex:
nesix:Par fotografēšanu metro un Kremlī un Sarkanajā laukumā jautājumu nav ...

kā arī tas nepasargā no tehnikas un miesas bojājumiem, jo turines demokrātijā mēdz vispirms sist un tad razbiratsja
pat ja pēc tam izrādīsies, ka viss saskaņots i fse dakumenti f porjadke - ne tehniku kompensierēs, ne plāksterus izsniegs...

tā tomēr ir Krievija...

Laikam KRIEVISKI nelasi:
Письменное разрешение не требуется если проводится фотосъёмка без использования стационарного оборудования.
Amateur photography (without using stationery equipment) in Moscow metro is not prohibited and therefore no permission is necessary.
Publicēts: 06.12.13 11:22
 citēt
LABI, mans jautājums nebija par DROŠĪBU (zādzība, laupīšana) un attiecībām ar miličiem (atļaujas bildēt tur un tur), jo to visu es varu salasīties gan krieviskajā, gan angliskajā webā un pieņemt atbilstošu lēmumu.

Man jautājums bija par pieredzi un fotografēšanas īpatnībām attiecībā uz skata leņķi un gaismas apstākļiem. Tas, ka metro ir šaurs ir skaidrs, bet vai ar 24mm (FX) pietiktu vai tomēr iemest somā arī ko platāku? Kā ir ar Maskavas "plašumiem", varbūt tur uz ielas par 24mm jau ir par platu?
Publicēts: 06.12.13 11:24
 citēt
nesix:
palaidniex:

tā tomēr ir Krievija...

Laikam KRIEVISKI nelasi:
Письменное разрешение не требуется если проводится фотосъёмка без использования стационарного оборудования.
Amateur photography (without using stationery equipment) in Moscow metro is not prohibited and therefore no permission is necessary.

Cilvēks ir bijis pārāk ilgi atrauts no padomju savienības un nemāk lasīt starp rindiņām - tur rakstīts: Personības noskaidrošana tiks piedāvāta kā bezmaksas izklaide.
Publicēts: 06.12.13 11:26
 citēt
p.s. Ja man būtu tāda izvēle, būtu ņēmis savu Pentax K-30 un DA 15mm, DA 21mm, DA 77mm un nesatraucies ne par kādām pārbaudēm. Bet tur augšā uzskaitītie... Tie ir reāli kluči, tie pievērsīs uzmanību garlaicībā skumstošiem kameru novērotājiem.
Publicēts: 06.12.13 11:40 labots
 citēt
Nu tur kā ''poverņotsa'' - Pēterburgu esmu veiksmīgi izstaigājis krustām šķērsām ar spoguli un 70-200 gan dienā, gan naktī (tiesa nebiju metro ne ar ne bez kameras) - Maskavā vienmēr ir bijusi tāda ģēlu skriešana, ka neesmu bildējis vispār... nu tātad pašam viss +/- veiksmīgi...., bet man te bariņš draugu aizbrauca hoķi klātienē paskatīties - noīrēja vesels bars dažas divvietīgas istabiņas ierindas hotelī - hotelim izgāja cauri policijas patruļa (divi onkuļi ar automātiem, divi bez) visiem pieprasot pases - ja pasi vilka no kabatas portfeļa tad ņēma visu maku un smuki deguna priekšā izķeksēja naudu + pārbaudīja naktskapeļus un visas ''redzamās virsmas'' - nelīda tik somās un kabatās - vienvārdsakot pusei no viņiem legāli varas pārstāvji acu priekšā nolaupīja visu piķi kas bija klāt + visiem visus gadžetus kas bija redzami istabā vai sabāzti skapeļos - telefonus, aipadus, pulksteņus, šķiltavas - nu visu :D Un viesnīcas administrācija teica, ka tai nav idejas kur sūdzēties :D

Domāju, ka tehnikai jābūt tādai kuru nav žēl zaudēt vai arī jānodrošinās ar kādu sistēmu zinošu, rīcībspējīgu vietējo. Grūti pateikt kāds procents ķezu gaida - visādi var būt.
Publicēts: 06.12.13 11:41
 citēt
nesix:
Laikam KRIEVISKI nelasi:

Tas viss ir skaisti, bet domas par to, kas ir amatieru fotogrāfija bez stacoināra aprīkojuma var atšķirties.
Iespējams, traktējums tāds - spogulene - pro; ziepis - amatieru; ziepis uz statīva - pro; ziepis, kam var pielikt zibeni - iespējams, pro...

+ neaizmirsti risku, ja kādam liksies ka tieši viņu esi nobildējis...
Veiksmi, gaidām reportu!
Publicēts: 06.12.13 11:45
 citēt
nesix: Kā ir ar Maskavas "plašumiem", varbūt tur uz ielas par 24mm jau ir par platu?

Cilvēkiem uz trotuāra nav par platu - bildēšanai ''pār ielu'' daudz par platu :) Da tur visādi - ap Arbatu ir vecā 2stāvu apbūve kā Daugavpilī ar šaurām ielām, blakus jau 12 joslu braucamas stepes
Publicēts: 06.12.13 11:49
 citēt
Friidis:Te nupat andelēja Fuji X100.
Ideāls variants- krievu menti un urlas padomās, ka Tev vecs FED's kaklā karājas un neaiztiks.:face-wink:
Metro stacijās arī labi- ISO pietiekams.

Bet vazāšanos tūrismā ar spoguļkameras komplektu jau sen esmu atzinis par nesaprātīgu pasākumu.
Jāizvēlas- vai nu jauks ceļojums, vai nopietns fotodarbs! :face-wink:

+++

Esmu pastaigājis ar 5D un 70-200 pa Maskavu, nekad to vairs nedarīšu
Publicēts: 06.12.13 11:53
 citēt
versatile:Tas viss ir skaisti, bet domas par to, kas ir amatieru fotogrāfija bez stacoināra aprīkojuma var atšķirties.
Iespējams, traktējums tāds - spogulene - pro; ziepis - amatieru; ziepis uz statīva - pro; ziepis, kam var pielikt zibeni - iespējams, pro...

Krievu menti angliski nerubī, viņi vadīsies no krieviskā teksta: "Письменное разрешение не требуется если проводится фотосъёмка без использования стационарного оборудования." Tur nebūs jādomā kategorijās PRO vs Amatieru, bet gan tikai ir vai nav STACIONĀRS, kas savukārt nozīmē ir/nav statīvs.

+ neaizmirsti risku, ja kādam liksies ka tieši viņu esi nobildējis...
Veiksmi, gaidām reportu!

Braukšu J/G brīvdienās, tā kā kāds laiciņš jāpaciešas...
Publicēts: 06.12.13 11:58
 citēt
Protams, arī neesmu bildējis tieši Metro, bet mūsdienu Krieviju esmu izbraukājis diez gan, vai nu pats ar digitālu spoguleni kaklā, vai nedaudz agrāk sencis ar filmas spoguli, sākot ar Maskavu un Pēterburgu, beidzot ar Habārovsku un visādiem Sibīrijas miestiem, bet ne reizes nav ne piedraudēts vai kas līdzīgs.
Publicēts: 06.12.13 12:00
 citēt
Menti vadīsies no načaiņika instrukcijas, bet načaiņiks, visticamāk, vēl labi atceras instrukciju ka pie dzelzceļa bildēt nevar. Mājas lapa viņiem dziļi vienaldzīga.
Publicēts: 06.12.13 12:03
 citēt
Bet pareizākais jau laikam būtu pirms bildēšanas pieiet pie miliča - atvainojos, poliča, un pajautāt - sņimaķ možno? Ja saka, ka nevar - rādi lapu vai skaidrojies ar načaiņiku. Kamēr esi tikai pajautājis, viss bumbās. Ja sāksi skaidroties pēc bildēšanas...
Publicēts: 06.12.13 12:27
 citēt
Par šikajām krievu metro stacijām var piebilst,ka necik sen arī fermās slaucēju atpūtas istabas bija ar palmām(Adažos,piemēram).Visi ārzemnieki ņirdza par tukšu plātīsanos un jebkadas jēgas trūkumu.:face-sad:
Publicēts: 06.12.13 12:46
 citēt
vēlams, zem mēteļa aplikt šādu ērtu somu, no kuras metrostacijā , izņemt nepieciešamo aksesuāru

Publicēts: 06.12.13 12:52
 citēt
ko vaig, to vaig

Publicēts: 06.12.13 12:59
 citēt
Maris:ko vaig, to vaig

Jā, šitais ir neatņemams Maskavas fotogrāfu aprīkojums :D
Publicēts: 06.12.13 13:03 labots
 citēt
negatIvs:vēlams, zem mēteļa aplikt šādu ērtu somu, no kuras metrostacijā , izņemt nepieciešamo aksesuāru

šitā soma, atstās satriecošāku iespaidu uz apkārtējiem .............................. :bad_smile:
Publicēts: 06.12.13 13:30
 citēt
Prims pāris gadiem niekojos Maskavā metro ar 350d un laikam 50nieku, jo mazākais komplektiņš pec izmēra ko varēju sakomplektēt. Pāris reizes pienāca milicija klāt nopētīja mani, bet tā ka man seja baltā krāsā un es pec darba uzvalciņā, tad griezās prom. Viens aizrādīja ka īsti tā nevarot bez atļaujas, bet nekādas sankcijas nebij.
Publicēts: 06.12.13 14:23 labots
 citēt
Maris:ko vaig, to vaig

Opā! Lācs Mari pie Dansigas neaptaustīja,kas zem žaketes bij..
Publicēts: 06.12.13 14:50
 citēt
Pistoļētu maketi kopā ar fašistiskās Latvijas pasi, un tam vēl klāt vēl fotoaparāts... Izredzes uz piedzīvojumiem varenas.
Publicēts: 06.12.13 15:18
 citēt
nesix:Laikam KRIEVISKI nelasi:

nesix, jūs laikam pārāk ilgi jau esat aizdzīvojies Eiropas civilizācijā :) Kāda starpība, kas ir rakstīts kādā websaitā. Mentam tas tak būs pie kājas, ja viņam domas būs savādākas, vai priekšnieks savādākas instrukcijas nodevis.

Un vai ir kas stacionārs vai nav kas stacionārs to jau varbūt noskaidros pat atbilstoši instrukcijai un ierakstam websaitā, bet tikai tai diennakts laikā, kamēr īslaicīgās aizturēšanas izolatorā sēdēsi. Tā tak ir Krievija, vai tiešām tas ir tik nesaprotami? :)
Publicēts: 06.12.13 15:29
 citēt
RobertsJ:... pārāk ilgi jau esat aizdzīvojies Eiropas civilizācijā ...

Iespējams, tāpēc šis brauciens varētu atsaukt atmiņā TOS laikus. Man gan liekas, ka MASKAVA noteikti ir mainījusies pa šiem gadiem un ka pilnīgs TRUE CCCP fīlings jābrauc meklēt kādā no centra attālākā reģionā.

Man ir iepriekšēja pieredze braukāt pa zemēm, par kurām šejieniešiem iet tirpas pār kauliem - mēnesis Ķīnas dienvidu (tā nebija ne Pekina, ne Šanhaja) daļā. Un nekas ... vienīgais ko vajadzēja zināt ir nebildēt valsts iestādes un militāristus, nu vismaz tā lai viņi to redz.
Publicēts: 06.12.13 15:32
 citēt
nesix:
RobertsJ:... pārāk ilgi jau esat aizdzīvojies Eiropas civilizācijā ...

Iespējams, tāpēc šis brauciens varētu atsaukt atmiņā TOS laikus. Man gan liekas, ka MASKAVA noteikti ir mainījusies pa šiem gadiem un ka pilnīgs TRUE CCCP fīlings jābrauc meklēt kādā no centra attālākā reģionā.

Man ir iepriekšēja pieredze braukāt pa zemēm, par kurām šejieniešiem iet tirpas pār kauliem - mēnesis Ķīnas dienvidu (tā nebija ne Pekina, ne Šanhaja) daļā. Un nekas ... vienīgais ko vajadzēja zināt ir nebildēt valsts iestādes un militāristus, nu vismaz tā lai viņi to redz.

Vide pēc izskata protams ir mainījusies, CILVĒKI NAV MAINĪJUŠIES.
Publicēts: 06.12.13 16:19
 citēt
Es piecus gadus nodzīvoju Maskavā, staigāju ar 40D un 100-400mm objektīvu. Un tikai vienu reizi Sarkanaja laukuma pienāca vīrietis ģērbts civilaja un teica, ka ar tik lielu nebūtu labi, bez atļaujas bildēt - un tas ari viss. Pārsvarā klāt nāca parasti cilvēki un interesējas par objektīva parametriem, bet ne reizi nejutos apdraudēta ne no cilvēku, ne milicijas puses.
Publicēts: 06.12.13 16:40
 citēt
Krievijā jāstaigā ar krievu aparātu.. :)

Publicēts: 06.12.13 16:49
 citēt
Man pazīstams čigāns, kurš senāk staigāja pa mūsu miestu, tirgojot lupatas (jāatzīst, kvalitatīvas), tās veda no Maskavas. Bet vienreiz viņu savāca pogainie, aizveda uz miliciju, atņēma naudu, bet uz protestiem, tipa: "Esmu Latvijas pavalstnieks, sūdzēšos vēstniecībā" ļoti vienkārši atbildēja: "A tu vēl tiec līdz tai savai vēstniecībai. Tūlīt tevi izgrūdīsim uz ielas bez dokumentiem, tur savāks pirmā patruļa, jo tava morda ir līdzīga uz ļico kavkazskoj nacionaļnosti, šeit nomarinēsim noteikto laiku, tad izgrūdīsim priekšā nākamajai patruļai, tā tu te katalažkā arī sapūsi."
Saprata, cilvēciņš, ka neko nepanāks, ar pazemību tika ārā un sāka braukāt pēc precēm uz Poliju.
Publicēts: 06.12.13 17:04
 citēt
Krievija ta Krievija,bet nupat Sietlā mani znots brīdināja-te labāk nevicinies ar savu lepno kameru.Pie kam tas attiecās gan uz centru vai dauntaunu,gan dzīvojamo rajonu,kurš nepavisam nebija tas noplukušākais.Nu tāds vidējs-Columbia city.Mello gan tur ka biezs.Un paši bradas-nigas reizes trīs tieši uz ielas dienas laikā man garamejot teica-ser,lai Dievs jums stāv klāt! Nekas jau nenotika,bet nākamreiz ņemu līdz verķus somā.Ka policija bez iemesla varētu prasīt dokumentus....proverkai ta sacīt...nu tas laikam tikai pie krieviem iespējams.
Publicēts: 06.12.13 17:25
 citēt
Iesaku Olympus E-M5 + 12mm f/2 vai 17mm f/1.8 + 45mm f/1.8 (2x crop faktors). Kādu laiku bildēju ar šo kombo, plus 14-150mm zoomu, ceļošanai neko labāku nevaru iedomāties.

Krievijā vai tik nav tā, ka metro skaitās kā pazemes bunkuri kara gadījumā? No tā arī nāk miličiem tā vēlme savu objektu aizstāvēt. Ar pro kameru es tur točna nerādītos.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):