forum.gif
CF karte vecajam Canon 5D
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / CF karte vecajam Canon 5D
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 07.12.13 12:46 labots
 citēt
Sveicināti! Decembris jau klāt un skatoties plānotājā sāku palikt bažīgs par to vai atsevišķām dienām pietiks ar esošo atmiņas karšu daudzumu.

Varbūt kādam ir pieredze ar veco 5D, konkrētāk ar dažādām atmiņas kartēm. Diez gan steidzami esmu spiests iepirkt vel kādus 16 - 24Gb atmiņas. Jautājums - vai kāds ir mēģinājis 16Gb karti likt vecajā lāpstā (5D). Vai vispār atpazīst un ja atpazīst vai nepaliek par vel lielāku bremzi, kad karte piepildīta pa 2/3 ar RAW failiem? Un vai šim vecajam fotoaparātam ir kāda starpība bildēšanas procesā izmantojot ātrākas kartes par 133x (20mb/s)?

Pētot veikalos pieejamo esmu konstatējis, ka cenu starpība starp 8 un 16Gb nav tik liela, taču uz dullo negribas pirkt to 16ieci, ja nu fotoaparātam negaršo.

Un vēl viens jautājums - pie kā labāk nest un ar kādām summām rēķināties, ja ir nepieciešamība notīrīt matricu? Pasākumu sarežģī tas, ka esmu atčohņijies pēdējā brīdī un vajadzētu to lietu sadarīt nākošās darba nedēļas laikā, tapēc nav man vairs īsti laika eksperimentēt un aplauzties - vajag vietu, kur uzreiz visu izdara labi.

Paldies jau iepriekš par konstruktīvajām atbildēm.
Publicēts: 07.12.13 12:56
 citēt
ar piečuku nezinu,Ds otrajam nepatīk lielas SD,susļiki versijas neatjauno.
Publicēts: 07.12.13 13:12 labots
 citēt
Tev vajag uzlikt piecītim firmvāri 1.1.1 - tādā kroplā veidā - novelk, atarhivē vaļā, atarhivēto iekopē tukšā mazā fļeškā - to mazo fočikā un pēc instrukcijas:

web.canon.jp...

tad 16nieci iekšā un noformatēt kamerā - kkadi 14komats gigas būs

no 20Mbs šķirba bildēšanā nebūs - būs nolasīšanā ar usb3
Publicēts: 07.12.13 13:28
 citēt
Firmware ir pēdējā 1.1.1. Tik kā reāli - nav liela bremze ar to 16nieci, kad piepildīta tuvu tiem 14Gb?
Publicēts: 07.12.13 13:44
 citēt
nav ne jausmas, bet cenu starpība starp 8 un 16 ir tik maza, ka 16 enīvei būs sakarīgāka izvēle
Publicēts: 07.12.13 14:28
 citēt
Nelāgā pieredze ar ar datu nesējiem liek man ieteikt pirkt Tev četras 4Gb kartes, nekā vienu 16Gb. Būs dārgāk, taču mazāka škrobe, ja "sveiki" pasaka tikai 4 Gb...
Publicēts: 07.12.13 16:51
 citēt
ELKOR neta veikals, 16Gb lētākā pēc cenas - DER :face-grin:
Publicēts: 08.12.13 02:50
 citēt
DA cik tur tās bēdas, noperc kādas 3 8gb, un miers, tās atpazīst garantēti, a ar freemvare 1.1.1 bija kur 16 neatpazina. Vecajam 5D nav vajadzīga dizi ātrā karte, jo šams pats nedod ara to rakstīšanu tik ātri iekšup kartes. līdz ar to vis tas prieks kādus 25-30ls izmaksās un tik.
Publicēts: 09.12.13 08:26
 citēt
Priede:Nelāgā pieredze ar ar datu nesējiem liek man ieteikt pirkt Tev četras 4Gb kartes, nekā vienu 16Gb. Būs dārgāk, taču mazāka škrobe, ja "sveiki" pasaka tikai 4 Gb...

+1
Publicēts: 09.12.13 10:30
 citēt
Mosties! Pirmdiena ir klāt!

Publicēts: 09.12.13 14:46
 citēt
Neiesaku pirmajam piecītim lietot 16GB karti, labāk pērc 8GB.
Publicēts: 15.12.13 14:24
 citēt
sn_kristaps:Sveicināti! Decembris jau klāt un skatoties plānotājā sāku palikt bažīgs par to vai atsevišķām dienām pietiks ar esošo atmiņas karšu daudzumu.

Varbūt kādam ir pieredze ar veco 5D, konkrētāk ar dažādām atmiņas kartēm. Diez gan steidzami esmu spiests iepirkt vel kādus 16 - 24Gb atmiņas. Jautājums - vai kāds ir mēģinājis 16Gb karti likt vecajā lāpstā (5D). Vai vispār atpazīst un ja atpazīst vai nepaliek par vel lielāku bremzi, kad karte piepildīta pa 2/3 ar RAW failiem? Un vai šim vecajam fotoaparātam ir kāda starpība bildēšanas procesā izmantojot ātrākas kartes par 133x (20mb/s)?

Pētot veikalos pieejamo esmu konstatējis, ka cenu starpība starp 8 un 16Gb nav tik liela, taču uz dullo negribas pirkt to 16ieci, ja nu fotoaparātam negaršo.

Un vēl viens jautājums - pie kā labāk nest un ar kādām summām rēķināties, ja ir nepieciešamība notīrīt matricu? Pasākumu sarežģī tas, ka esmu atčohņijies pēdējā brīdī un vajadzētu to lietu sadarīt nākošās darba nedēļas laikā, tapēc nav man vairs īsti laika eksperimentēt un aplauzties - vajag vietu, kur uzreiz visu izdara labi.

Paldies jau iepriekš par konstruktīvajām atbildēm.

savam 5d uzinstalēju 1.1.1 apdeitu un lietoju transcend 32 gb X600 cf karti bez jebkādām problēmām.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):