forum.gif
Hoya PL-CIR HRT 52 mm filtrs
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Hoya PL-CIR HRT 52 mm filtrs
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 09.12.13 12:11
 citēt
Kāda pieredze izmantojot šo filtru, kas apvieno sevī gan cirk. polarizācijas filtru gan UV... un vai standarta NIKON 18-55 VR kit objektīvam ir pietiekama gaismas jūtiba (f3.5-5.6), lai viņu izmantotu dabas - pilsētas skatu bildešanai...?
Publicēts: 09.12.13 12:16
 citēt
Objektīvam ir gaismasspēja, jūtība ir kamerai. Ja tā tev ir D7100, tad ar 6400 varēsi bildēt dabasskatus kaut puskrēslā.
Publicēts: 09.12.13 12:17
 citēt
man D5100
Publicēts: 09.12.13 12:19
 citēt
Pietiks.
Publicēts: 09.12.13 12:36
 citēt
o-skars:Kāda pieredze izmantojot šo filtru, kas apvieno sevī gan cirk. polarizācijas filtru gan UV... un vai standarta NIKON 18-55 VR kit objektīvam ir pietiekama gaismas jūtiba (f3.5-5.6), lai viņu izmantotu dabas - pilsētas skatu bildešanai...?

Glaunais objektīvs NIKON 18-55 VR kit ir jau apveltīts ar īpašo UV filtru. Attiecīgi vēl viens īpašais UV filtrs par ļaunu nenāks! Pats polarizators noteikti būs OK!
Publicēts: 09.12.13 12:50 labots
 citēt
o-skars:

Kāda pieredze izmantojot šo filtru, kas apvieno sevī gan cirk. polarizācijas filtru gan UV

Nesaprotu, kāda jēga tādam jautājumam, tāpat kā neredzu jēgu no "apvienotā" POL+ UV filtra ?...:anger:
Nezinu, kā citi, bet es uzskatu ka dajebkurš, pat vislabākais un dārgākais filtrs, vairāk vai mazāk čakarē attēla kvalitāti, nerunājot jau par polarizatoriem ar 2-3 papildus stikliem- tātad būtu jāizmanto tikai tad, kad savādāk nevar iztikt. Neredzu arī vajadzību pastāvīgi nēsāt aizsargfiltrus, ja pats var būt pietiekami uzmanīgs.
Es lieku aizsargfiltru vienīgi dažādos ekstremālos apstākļos- dubļi , lietus utt. Polarizatoru arī- tikai, ja ir konkrēta nepieciešamība izcelt mākoņus vai noņemt liekus atspīdumus utml.
Publicēts: 09.12.13 13:02 labots
 citēt
Nu cilvēks jau arī domā lietot dabas - pilsētas skatu bildešanai, lai arī īsti nesaprotu vajadzību pilsētā. Tādus, kuri pastāvīgi nēsātu polāri, nepazīstu, pats lietoju dažus kadrus gadā, iztieku lielajiem diametriem ar Hoiju Didžitāl, pat bez Pro1.
Nu labi, ir arī viens B+W MRC, bet tas tik 49 mm, izdevās nedārgi nopirkt lietotu.
Par attēla čakarēšanu - ja tas nav manāms 30x45 bildē pie sienas no ~3 diagonāļu attāluma, tātad nečakarē, bet 500%-īgu kropu pētīšanu uz monitora uzskatu par to, ko krievu forumos sauc par фотоанонизьм.
Publicēts: 09.12.13 17:21
 citēt
Publicēts: 09.12.13 17:36
 citēt
bet no t''ada filtra lelu j''egu neredzu. varb''ut ND, vai gradu''eto ND

www.latfoto.lv...
Publicēts: 09.12.13 17:38
 citēt
Katram savs pielietojums.
Publicēts: 09.12.13 20:09
 citēt
ok paldies par info
Publicēts: 10.12.13 01:12
 citēt
Labs tests ar filtriem :face-glasses:

www.lensrentals.com...
Publicēts: 10.12.13 15:36
 citēt
Man ir Hoya HD polarizers, tos varu ietiekt - lieliski! Attēla asumu principā neiespaido, ar kit objektīvu starpību noteikti nebūs iespējams redzēt.
www.hoyafilter.com...

Uz dārgākiem objektīviem B+W polarizētājs - šāds
www.schneideroptics.com...
Attēla kvalitāte vispār netiek iespaidota.
Publicēts: 10.12.13 20:32
 citēt
Schneider:Katram savs pielietojums.

:face-grin: :face-grin: :face-grin:
Publicēts: 10.12.13 20:36 labots
 citēt
Nu jā... ja ieraksta schneider.com, izrādās kaukāda Jeņķīzijas kravu pārvadāšanas kompānija.
Bet nekas, man mājā ūdensapgāde ir ar itāļu firmas Pentax sūkni.

Bet labākie sūkņi ir Zenit, pat domādams neizdomāsi - zenit-pumps.com... :face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):