Sigmai ir tāda īpatnība - strādāt ar vienu, vecāku rumpi, bet nestrādāt ar jaunāku. Ja tas ir kādas vecās versijas objektīvs, tad nav par ko brīnīties. Jo jēdziens rečipošana tieši Sigmas sakarā arī tika izgudrots. Pamēģini šo objektīvu ar kādu veco modeli, var ar filminieci.
Man tieši ar minēto Sigma 24-70/2,8 bija līdzīga probza (ja nemaldos, vēl Canon 300D vai 10D laikos). Pārstāja regulēties fragma- kas bija rakstīts uz ekrāna, vairs neatceros. Vismaz mans objektīva modelis bez problēmām sadarbojās gan ar filminiekiem, gan digi. Pie vainas bija salūzusī vadu šleifīte. Taisīja Gaļina Canon servisā (toreiz Maskavas ielā). Gaidīja detaļu 3 mēnešus. Viss prieks izmaksāja 30 Ls.
P.S. Šneider- modeļa nesaderība man bija ar veco Sigma 90/2,8 makro (pirku filminiekam, ar digitālo vairs negāja- tā i pārdevu pa sviestmaizi).
Pilnīgi pareizi, mana Sigma ar veco EOS D30 strādāja brīvi, ar jaunāko 10D ar zūmu tikai 70 mm un jebkuru caumuru, ar vēl jaunāko 30D - tikai ar zūmu 70 mm un fragmu pilnīgi vaļā.
Vienam lentīti pāris nedēļās, otram trīs nedēļās Ivars nomainīja ar visu atsūtīšanu, cenu neatceros, pie tiem pašiem 30 bija vai 25. Ā, starp citu bijušajam Frīža superzūmam arī pārlūza (to gan draugs par velti, nu labi, konjaku uzliku, smalki salodēja lūzuma vietā)
Man seifā mētājās praktiski jauna Sigma 28-200mm f/3.5-5.6 Aspherical IF Macro, kautkādā musumā skuķi vai laulene nopirka "Atvaļinājumiem" . mētājās gadus 6-7 iepakojumā kastē , nevienas tādu nelietoja. Tad asistente kaut kā paķēra laikam atvaļinājumam , izturēja 1 dienu pārlūza visa F vadības lenta. Ta joprojām mētājās , reizēm kāds lūdzējs "Bezcerībā" paķer kam nav vispār nekādu CANON stiklu bet tā remontēt nav bijis vēlmes.