forum.gif
Canon ETTL
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Canon ETTL
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 11.12.13 16:38 labots
 citēt
Kā ne-Canonists gribēju pakonsultēties attiecībā uz %subj darbību.

Dots: 7D, 430EX (bounce pret griestiem), P mode uz kameras, ISO 800;
Telpa - maza lauku skolas zālīte ~90m2(6x15), griesti un augšējā1/2 no sienām balta, augstums max 4m.

Rezultāts riktīgi nedoeksponēta bilde. Es protams neko daudz nesaprotu un neložņāju pa setingiem, bet tik daudz sapratu, ka ieslēgts bija ETTL uz zibspuldzes un P mode uz kameras.

Tajā pašā telpā ar Nikonu + SB-800 ar i-TTL (bounce pa sāniem/augšu) nekādu problēmu un viss smuki, dažreiz pat šur tur pārdedzināts.
Publicēts: 11.12.13 17:09
 citēt
1. Vajadzēja uzlikt +1 ekspokorekciju blicei un izvilkt balto šiltīti.
2. Ja tas nepalīdz, tad atzīt, ka 430 jauda par mazu, Nikona SB-800 ir jaudīgāka.

Nezinu, cik tai zālē augsti griesti, bet Špoģu vidusskolas izlaidumā Metz-44 (apmēram tas pats, kas tava 430) ar spiedienu griestos nepietika, bat Metz-58 - viss bija štokos.
Publicēts: 11.12.13 17:11
 citēt
zibspuldzes apakšdaļā ir pārslēdzējs SLAVE - OFF. tad nu tam arī nozīme
Publicēts: 11.12.13 17:11
 citēt
nu tak, 430 pa švaku visdrīāk. 580 būtu cita runa.
Vēl variants par zibenes kompensāciju, ka bija uzgriezusies uz -2..
Publicēts: 11.12.13 17:13
 citēt
Nu, tur jau jābūt galīgi aklam un jokainam, lai neaizdomātos, kādēļ priekšā visu laiku mirgo sarkana ļampa.
Lai gan, arī ar tādu esmu redzējis...
Publicēts: 11.12.13 17:17
 citēt
Schneider:1. Vajadzēja uzlikt +1 ekspokorekciju blicei un izvilkt balto šiltīti.

Par to "+1" jau salasījos webā, kur arī tiek minēti dažādi "work aroundi" darbam ar ETTL. Dīvaini, bet Nikona i-TTL gandrīz par neko nav jādomā, bliez tikai un viss sanāk (:
photocamel.com...

Baltās šiltītes nemaz nebija. Bija robotais macro stikliņš, kuru varēja atstāt tādā pozīcijā kā šilte parasti.

2. Ja tas nepalīdz, tad atzīt, ka 430 jauda par mazu, Nikona SB-800 ir jaudīgāka.

Priekš tās telpas, baltiem griestiem/sienām un ISO 800 jau nu vajadzētu pietikt ar 430o mierīgi.
Publicēts: 11.12.13 17:22
 citēt
atkārtoju, vēlreiz SLAVE - MASTER - OFF pārslēdzējs....
Publicēts: 11.12.13 17:24
 citēt
Schneider:Nu, tur jau jābūt galīgi aklam un jokainam, lai neaizdomātos, kādēļ priekšā visu laiku mirgo sarkana ļampa.
Lai gan, arī ar tādu esmu redzējis...

Vai domāts mirgojoša "slave" lampiņa? Nē, nekas nemirgoja acu priekšā, bet 100% drošs nevaru būt, tomēr es tur "atpūtos" nevis strādāju. (:
Publicēts: 11.12.13 17:28 labots
 citēt
Bet te nav ekstrasensi, kuri pateiks iemeslu, nezinot visus apstākļus. E-TTL vispār ir kaukāda "čerez pakaļu" sistēma, kuru es 7 gadu laikā, kad biju uz Canoņa, gandrīz vispār nelietoju. Ja tu bildēji tā, ka aktīvā AF zona trāpās uz kāda balta priekšmeta (krekls, kleita vai balts galdauts), bilde būs nedagaismota, jo tieši pēc tā eksponometra segmenta impulsa jauda arī tiek pieregulēta.

E-TTL, kad centrālā AF zona:

A režīms, tajos pašos apstākļos:

Robotais stikliņš ir nevis macro, bet gan objektīviem, kuriem leņķis ir >90 grādi. Ja atsevišķas šiltītes nav, tad tieši to arī lieto tās vietā.
Griestiem un pietiek/nepietiek lielu lomu spēlē arī griestu augstums, ne tikai krāsa.

Slave lampiņas acu priekšā nav, mirgo AF piegaismošanas spot beam lampiņa priekšā.
Publicēts: 11.12.13 17:29
 citēt
negatIvs:atkārtoju, vēlreiz SLAVE - MASTER - OFF pārslēdzējs....

Izskatās, ka 430ex (mk1) tas SLAVE pārslēdzējs tāda sāpīga vieta.
Publicēts: 11.12.13 17:35 labots
 citēt
Schneider:Bet te nav ekstrasensi, kuri pateiks iemeslu, nezinot visus apstākļus. E-TTL vispār ir kaukāda "čerez pakaļu" sistēma, kuru es 7 gadu laikā, kad biju uz Canoņa, gandrīz vispār nelietoju.

Vot to man arī vajadzēja dzirdēt! Es taču tagad neiešu mācīties ETTL sistēmas darbību dēļ tās 1 reizes/gadā kad paņemu rokā Canonu.

Robotais stikliņš ir nevis macro, bet gan objektīviem, kuriem leņķis ir >90 grādi. Ja atsevišķas šiltītes nav, tad tiešu to arī lieto tās vietā.

Jā, jā, lohanulsa, es taču zinu ka tas ir domāts platākam skatu leņķim, tipa fokusa attālumam 16-18mm.

Griestiem un pietiek/nepietiek lielu lomu spēlē arī griestu augstums, ne tikai krāsa.

Sākumā taču es norādīju orientējošo griestu augstumu 4m, kas nu nekādīgi nav liels.
Publicēts: 11.12.13 17:44 labots
 citēt
Tos 4 m tu pierakstīji vēlāk, bet tam nav sevišķi liela nozīme, nav jābrīnās, ka 430 var arī nepietikt, sevišķi, ja objekti ir tālāk.
Baznīcai griesti ir 8-10 m, bet blice - Metz-58 ar balto šilti, pietiek visos stūros:

nesix: Vot to man arī vajadzēja dzirdēt! Es taču tagad neiešu mācīties ETTL sistēmas darbību dēļ tās 1 reizes/gadā kad paņemu rokā Canonu.

Tad taisi tumšas bildes un brīnies par to forumos, ko citu lai tev saka?
Publicēts: 11.12.13 17:46
 citēt
nav tik traki , dažas sekundes, un zibene gatava darbam, sūdi sanāk, kad sāk apzināti iet pret veselo saprātu .... :bad_smile:
Publicēts: 11.12.13 17:48
 citēt
Schneider:
nesix: Vot to man arī vajadzēja dzirdēt! Es taču tagad neiešu mācīties ETTL sistēmas darbību dēļ tās 1 reizes/gadā kad paņemu rokā Canonu.

Tad taisi tumšas bildes un brīnies par to forumos, ko citu lai tev saka?

Tie taču nebija mani 7D+430EX, lai miers ir viņiem. (:
Publicēts: 11.12.13 17:51
 citēt
Ja kas, 7D droši var likt ISO 6400 un ar 430 spiest kaut melnos griestos - viss sanāks kā vajag.
Publicēts: 11.12.13 17:57
 citēt
negatIvs:nav tik traki , dažas sekundes, un zibene gatava darbam, sūdi sanāk, kad sāk apzināti iet pret veselo saprātu .... :bad_smile:

Tas ir tad, ja zini ko tajās pāris sekundēs sa-slēgāt. Bēda jau bija tā, ka "C" kameras/zibspuldzes īpašnieks arī skatījās nedoekspinētajos kadros uz neizpratnē grozīja galvu. Risinājums tika panāks mazāk bouncējot, bet vairāk pagriezt uz objekta pusi, kas protams nebija labākais risinājums. Labākais risinājums bija cits un tas sākas ar burtu "N". (:
Publicēts: 11.12.13 17:59
 citēt
Schneider:Ja kas, 7D droši var likt ISO 6400 un ar 430 spiest kaut melnos griestos - viss sanāks kā vajag.

Būs kādreiz mierīgākos apstākļos "jāpaspēlējas". Visādi citādi tas 7D tāds KĀRTĪGS dzelzis, ļoti patika.
Publicēts: 11.12.13 18:03
 citēt
nesix:Labākais risinājums bija cits un tas sākas ar burtu "N". (:

A pašam ar ko lielākā pieredze?
Publicēts: 11.12.13 19:31
 citēt
Tās retās reizes, kad Canon zipene par švaku zibini, vienkārši uzlieku zipenes jaudu uz + kaut ko. Galvu nelaužu, kas un kāpēc. Ja aizdomas, ka jauda nepietiek, tad uzlieku uz maksimālo jaudu, un tad jau var redzēt vai tur tā vaina.
Publicēts: 11.12.13 19:42
 citēt
Vai tad bliezot griestos vai ar baounceri zibeni lieto uz ttl? Es jau neko no tā nesaprotu, bet biju domājis ka tāda gadījumā izmanto manualo režīmu.
Publicēts: 11.12.13 20:20
 citēt
Nu lieto jau, lieto tos auto režīmus. Gan ar baunseri, gan griestos tev var sanākt vajadzība pēc viena kadra 3 m attālumā, bet pēc pāris sekundēm - zāles pretējā stūrī.
Publicēts: 11.12.13 20:21
 citēt
Ettlam tak pofuj uz kurieni midžina - šams izšauj pirmo zibsni, nomēra gaismu, izrēķina vajadzīgo gaismas daudzumu un mauc pilno zibeni.
Publicēts: 11.12.13 20:32
 citēt
Pat A režīmam, kurš ar savu blices sensoru strādā, tas ir pofuj, re, kur bilde ar 70-200/2,8 uz 170 mm pāri visai zālei ar Metz-54 apmēram 8 metrus augstos griestos:

M lietoju vienreiz, kad 11.novembrī koris dziedāja uz KN ieejas pakāpieniem un tieši ģīmī spieda prožektors, tad nu automātika tika nosista pa nullēm:

Publicēts: 11.12.13 21:02
 citēt
nesix:
Schneider:Ja kas, 7D droši var likt ISO 6400 un ar 430 spiest kaut melnos griestos - viss sanāks kā vajag.

Būs kādreiz mierīgākos apstākļos "jāpaspēlējas". Visādi citādi tas 7D tāds KĀRTĪGS dzelzis, ļoti patika.

labāk spēlē uz m režīmu, nebūs tādu jautājumu
Publicēts: 11.12.13 21:11
 citēt
nesix:

Rezultāts riktīgi nedoeksponēta bilde. Es protams neko daudz nesaprotu un neložņāju pa setingiem, bet tik daudz sapratu, ka ieslēgts bija ETTL uz zibspuldzes un P mode uz kameras.

Atslēgas vārdi ir meklējami otrā teikuma sākumā.
Sākumā ir jāizlasa user manual.
Nesaprotu, prieksh kam jābildē P mode. Kam tas vispār domāts... existē tikai A bildējot bez zipenes un tikai M bildējot ar zibeni. uzliec 80 slēdzi, lai neizplūst bildes un ir asas un diafragmu cik nu vēlies pludināt un Tevis kritizētais ETTL izdomās visu pārējo vai 1/500 vai visu jaudu zibeņa lietot. Kļūda varbūt 1 kadrā no 100. Viss pārējais ideāli. Mēdz būt, kad dažādi stikli dažādi saprotas ar kameru un zibeni kopā. Tas kā kompi dažādi sakomplektējot var labāk un sliktāk strādāt. esmu piešāvies, ka vienam stiklam vajag kompensāciju +1/3 un citam nedaudz vairāk un ir perfekti exponēts
Un bildēšanai ar zibeni neko citu nevajag kā tikai M režīmu. Arī uz N
Publicēts: 11.12.13 22:03
 citēt
Ko tur mocīties, yzlikt ETTL +1 un vis ok, ISO uz 7D ar 400 pietiek. Parasti tādos pasācienos bildēju uz P, vai uz M režīmu. Vēl jautājums cik gaiši stikli, jo no tā arī daudz kas atkarīgs.
Pāris kadrus sākumā uztaisīt ar dažādu zoom attyālumu un var redzēt cik ko vajag, ko tur gudrtot.
Publicēts: 12.12.13 08:51 labots
 citēt
Izskatās, ka ETTL un iTTL īpatnības un atšķirības ir tās, ka ETTL defaultā ir domāta kā "fill flash"un, lai tā darbotos kā pamatgaisma, jāgriež +1, bet iTTL, lai kļūtu par "fill flash" ir jāiestāda -1.

Paldies par viedokļiem jebkurā gadījumā.

P.S. Tiem, kas mēģināja "sabraukt augumā" par to ka es tur tāds un šitāds un nemāku setingus un PAREIZĀS modes saslēgt, atgādināšu, ka tas C7D nebija mans, man nebija laika ar viņu ņemties (kaut ko vēl sačakarēt), vienkārši paņēmu no sola un mēģināju pabildēt, jo domāju, ka tur viss ir saslēgts kā vajag, jo pirms tam jau tā īpašnieks bija bildējis bez satraukuma.
Publicēts: 12.12.13 13:01
 citēt
nuja visa meistarība slēpjas pareizaJā režìmā.....diskusijas liekas
Publicēts: 12.12.13 13:19
 citēt
NilsS:nuja visa meistarība slēpjas pareizaJā režìmā.....diskusijas liekas

Visi tevi mīl tik un tā, lūdzu nesatraucies pārlieku… (:
Publicēts: 12.12.13 18:35 labots
 citēt
nesix:
NilsS:nuja visa meistarība slēpjas pareizaJā režìmā.....diskusijas liekas

Visi tevi mīl tik un tā, lūdzu nesatraucies pārlieku… (:

Kas tev liek melst tādas blēņas ?
Tik jūtīgiem indivīdiem vajadzētu turēties pie golfa, fotogrāfu vairākums ir nervozi un kašķīgi tipi :face-grin:
Bet tas, ka tu esi kašķīgs, diemžēl, vēl nepadara par labu fotogrāfu
Publicēts: 12.12.13 20:18
 citēt
NilsS:Bet tas, ka tu esi kašķīgs, diemžēl, vēl nepadara par labu fotogrāfu

and the question is - vai tas, ka neesmu kašķīgs automātiski padara mani par sliktu fotogrāfu? :grimace:
Publicēts: 12.12.13 20:23 labots
 citēt
haralds:
NilsS:Bet tas, ka tu esi kašķīgs, diemžēl, vēl nepadara par labu fotogrāfu

and the question is - vai tas, ka neesmu kašķīgs automātiski padara mani par sliktu fotogrāfu? :grimace:

Tev ir bārda - tas maina visu :face-smile:
Publicēts: 12.12.13 20:28
 citēt
a ES!?!?!?!?!? ;-pppp
Publicēts: 12.12.13 20:34
 citēt
A kā tu vari būt laba fotogrāfe, ja bārda ir Lunim? Tieši tā nosaka visu, kašķīgums šajā gadījumā aiziet otrā plānā! :face-wink:
Publicēts: 12.12.13 20:35
 citēt
Schneider:A kā tu vari būt laba fotogrāfe, ja bārda ir Lunim? Tieši tā nosaka visu, kašķīgums šajā gadījumā aiziet otrā plānā! :face-wink:

LABI .. turpmāk savu bārdu neepilēšu ;-ppp ;-)))))
Publicēts: 12.12.13 20:36
 citēt
Tad arī parunāsim par tavu fotogrāfisko kvalitāti.
Publicēts: 12.12.13 20:38
 citēt
Schneider:Tad arī parunāsim par tavu fotogrāfisko kvalitāti.

LABI ...... cik garai bārdai man jābūt uz sarunas brīdi?;-p ;-))))
Publicēts: 12.12.13 20:40 labots
 citēt
dansiga:

LABI ...... cik garai bārdai man jābūt uz sarunas brīdi?;-p ;-))))

To tiesīga noteikt TIKAI fbloga Lietišķās Mākslas Žūrijas Locekļu Komisija. Manā drošajā vadībā, biedri.
Publicēts: 12.12.13 20:48
 citēt

Sausa runa, ziniet....
Publicēts: 12.12.13 20:57
 citēt
NILssss!?!?!? A kurš tevi izvirzīja par vadoni!"!?!?;-pp ;-) P.S> esju rakstīt vēstulīti ;-) (bet citā sakarā)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):