nesix:Kā ne-Canonists gribēju pakonsultēties attiecībā uz %subj darbību.
Dots: 7D, 430EX (bounce pret griestiem), P mode uz kameras, ISO 800; Telpa - maza lauku skolas zālīte ~90m2(6x15), griesti un augšējā1/2 no sienām balta, augstums max 4m.
Rezultāts riktīgi nedoeksponēta bilde. Es protams neko daudz nesaprotu un neložņāju pa setingiem, bet tik daudz sapratu, ka ieslēgts bija ETTL uz zibspuldzes un P mode uz kameras.
Tajā pašā telpā ar Nikonu + SB-800 ar i-TTL (bounce pa sāniem/augšu) nekādu problēmu un viss smuki, dažreiz pat šur tur pārdedzināts.
Vai zvaigznītes pogu kamerai neesi lietojis? Ar šo priekšzibsni var panākt diezgan kontrolējamu rezultātu. Tātad... Pagriez centrālo punktu uz seju, nospied zvaigznīti un turi nospiestu, iekadrē un bildē. Tā es kādreiz darīju, kad vēl bildēju ar Canon. Labāk ieteiktu nopirkt zibspuldzi, kurai ir A režījums un bildē laimīgs.
RaitisSF:Vai zvaigznītes pogu kamerai neesi lietojis? Ar šo priekšzibsni var panākt diezgan kontrolējamu rezultātu. Tātad... Pagriez centrālo punktu uz seju, nospied zvaigznīti un turi nospiestu, iekadrē un bildē. Tā es kādreiz darīju, kad vēl bildēju ar Canon. Labāk ieteiktu nopirkt zibspuldzi, kurai ir A režījums un bildē laimīgs.
Paldies par kārtējo "tipu", bet mana bēda bija tā, ka saskaroties ar it kā sakonfigurētu kameru & ETTL zibspuldzi reportāžas darbam, diezgan konstantā un ne sarežģītā vidē, netika iegūts pieņemams rezultāts. Var jau būt, ka es gribēju par daudz un tiešām tā 430EX bija par švaku, šādam galvas pagrieziena leņķim/virzienam:
P.S. Kāpēc tu man iesaki PIRKT vēl vienu zibspuldzi ar A režīmu, ja pat tevis citētajā tekstā redzams, ka man jau ir SB-800 gan ar iTTL, gan ar A(AA) režīmiem? (:
Tas darbojas, kamēr nav kāzās jābildē lielāka jautru, iesilušu čalīšu kompānija. Jau tā grūti noturēt viņus mierīgus, bet iestāstīt: "Skatieties, smaidiet, nemirkšķiniet, blice nozibsnīs, bet jūs to neņemiet galvā, turpiniet skatīties uz mani, jo tas būs tik preflešs, īstais nāks vēl pēc sekundes..." Tik nestāstiet par dabisku sejas izteiksmi u.t.t, jo par sevi ar acīm ciet un muti vaļā pārmetīs visi, ieskaitot tos, kuri pat neatceras bildēšanu.
RaitisSF:Vai zvaigznītes pogu kamerai neesi lietojis? Ar šo priekšzibsni var panākt diezgan kontrolējamu rezultātu. Tātad... Pagriez centrālo punktu uz seju, nospied zvaigznīti un turi nospiestu, iekadrē un bildē. Tā es kādreiz darīju, kad vēl bildēju ar Canon. Labāk ieteiktu nopirkt zibspuldzi, kurai ir A režījums un bildē laimīgs.
Paldies par kārtējo "tipu", bet mana bēda bija tā, ka saskaroties ar it kā sakonfigurētu kameru & ETTL zibspuldzi reportāžas darbam, diezgan konstantā un ne sarežģītā vidē, netika iegūts pieņemams rezultāts. Var jau būt, ka es gribēju par daudz un tiešām tā 430EX bija par švaku, šādam galvas pagrieziena leņķim/virzienam:
P.S. Kāpēc tu man iesaki PIRKT vēl vienu zibspuldzi ar A režīmu, ja pat tevis citētajā tekstā redzams, ka man jau ir SB-800 gan ar iTTL, gan ar A(AA) režīmiem? (:
Tas bij domāts par Canonu... Ar Nikon ir pavisam cita štelle. Kā reiz vakar apstrādāju viena džeka bildētu pasākumu ar Canon 30D + 430EX... 85% bilžu bija nenoeksponēts par 2 stopiem. Man bildējot ar Nikon tādu brīnumu nav.
RaitisSF:Tas bij domāts par Canonu... Ar Nikon ir pavisam cita štelle. Kā reiz vakar apstrādāju viena džeka bildētu pasākumu ar Canon 30D + 430EX... 85% bilžu bija nenoeksponēts par 2 stopiem. Man bildējot ar Nikon tādu brīnumu nav.
Atdzivināšu mironi. Bet vai tad tas neliecina par pašu "fotogrāfu" nevis par tehniku? Vienalga vai S, P, O, C, N, tev tač uz digitālās kameras ir ekrāns kurš parāda uzņemto bildi un tu, kā pieredzējis cilvēks saproti, kādēļ nesanāk tevis vēlamais rezultāts. Baunsojot ar Canon zibeņiem, viņiem ir tendence nedaudz nenoeksponēt kadru(pats vienreiz apdedzīnājos). Bet man sāk nākt smiekli, ja domā, ka zibspuldzei pareizi butu jaekspone kadrs baunsojot uz griestiem, jo protams zibspuldze tiklīdz tu ieej teltpā sastāda 3d telpas modeli ar visiem izmēriem ar papildus fīču sākt automātiski regulēt jaudu un grozīt galvu sweet spota virzienā. Un tagat brēc, ka canon gavno a nikon kruta, jo pat elementāru lietu kamerā nespēj pieregulēt uz 7d tam pat ir atseviska ērti nospiežama podziņa, kuru nospiežot arī piereguļēt iso var.
Morāle: Nav ko ņemt rokās svešas kameras un saukt sevi par fotogrāfu.
P.S.
Esmu canon fanpuika. Man ir pēc jaunā gada sliktais garastāvoklis.