forum.gif
Kritosas zvaigznes
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / Kritosas zvaigznes
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 10.08.10 18:09
 citēt
Ja sanaks sanaks, ja ne moz tiks iemuzinats ka laizhos no kadas trakas meza cuukas :haha:
Publicēts: 10.08.10 19:25
 citēt
Tucha:
shauttra:burstā pa 30 sekundēm katram kadram, ne riņķi no zvaigznēm ne kā....
Sanāk baigā spaidīšana un veiksme vajadzīga, kopā aizņem 1/2 minutes 15" uz ekspozīciju +15" uz kadra fotoaparāta pēcapstrādi , (ja ieslēgts ilgas ekspozīcijas radīto trokšnu filtrs). Var netrāpīt.

nav jāspaid, iebāž pulti, exp uz 30 sek, nospied-nofiksē pults pogu un ej mājā...
Publicēts: 10.08.10 23:09
 citēt
smartins:Harald, ko tik pieticīgi? :D
Dievs nemīl, ka nabagi trako! :face-grin:
Publicēts: 11.08.10 10:25
 citēt
zvaigznēm iso 1600 un ekspozīciju ne ilgāk par 30 sek, ar 85mm arī pie 15sek zvaigznes par strīpām pārvēršas. Vispār bez kkāda dampja kas griež kameru zemei līdz nav vērts sākt.
Publicēts: 11.08.10 10:26
 citēt
kasparsf:ar 85mm arī pie 15sek zvaigznes par strīpām pārvēršas.

Tā nav patiesība!
Publicēts: 11.08.10 12:39
 citēt
30.0 sec at f/9.0 iso1600

100% crop
Publicēts: 11.08.10 12:40 labots
 citēt
alvils:
kasparsf:ar 85mm arī pie 15sek zvaigznes par strīpām pārvēršas.

Tā nav patiesība!

Patiesība vai nepatiesība, bet, jo garāks stikls, jo īsāks laiks vajadzīgs, lai pamanītu, ka zeme griežas...
Publicēts: 11.08.10 12:42
 citēt
un tas melnais punkc uz spilgtākās zvaigznes ir 5D markII softa gļuks, neesmu uzlicis apdeitu!
Publicēts: 11.08.10 12:44
 citēt
ar 500mm pat pie 2sec zvaigznes vairs nav kā punktiņi! vajag uztaisīt tādu drinu kā shauttras fotoskolā!
Publicēts: 11.08.10 12:57
 citēt
mja, vispār šobrīd ļoooti aktuāla tēma vēl ir stiklu aizsvīšana.. Vakar varēja destilēto ūdeni litriem sūkt nost.. Šobrīd gatavojās portatīvais sildelements stiklam.
Publicēts: 12.08.10 00:31
 citēt
nu nezinu kā jūs tur viņas bildējat bet man tagad testējot no balkona katrā trešajā kadrā pa krītošai zvaigznei trāpas.
Publicēts: 13.08.10 01:18
 citēt
Šonakt tika redzēta viena mega krītoša zvaigzne. Diemžēl, pats neredzēju (riktēju aparātu, protams), bet draudzene redzēja, apstulba uz brīdi, pat nevarēja pateikt, lai paskatos :D . Es uz zemes redzēju tikai zibsni - paskatījos debesīs, tāda liela bāla švīka bija palikusi un lēnām izdzisa. Kaut kas ļoti paliels izdzisa, skats noteikti bija iespaidīgs, žēl, ka minūti par vēlu sāku riktēt aparātu tieši tajā virzienā... Bet savādāk, diezgan maz to krītošo un ļoti blāvas... Uz iso 800 @ f/4 švakas svītras var manīt, bet nekas īpašs...
Publicēts: 13.08.10 01:26
 citēt
briedi tā bija perseīdu bumba :)
Publicēts: 13.08.10 02:23
 citēt
Jā, šodien pa rādžiņu dzirdēju vairākus tos krītošo ķermeņu nosaukumus, bet ej nu atceries no galvas :D
Eh bi tādu uzbildēt..
Publicēts: 13.08.10 03:30
 citēt
briedis:Jā, šodien pa rādžiņu dzirdēju vairākus tos krītošo ķermeņu nosaukumus, bet ej nu atceries no galvas :D
Eh bi tādu uzbildēt..

jēē, aš bolīds būds trāpijies, ir manīti :)
Publicēts: 13.08.10 04:00 labots
 citēt
ui pirms stundinjas man te taadi spilgtie bij, bet loti iisi.Ar bildeeshanu pameginaju, bet debesis pa gaishu nu jau, kamer man tie makonji un lietus aiztinas... tikam ar maasu tik paluureet :cry:...
Publicēts: 13.08.10 09:23
 citēt
Laika apstākļi bija ļoti piemēroti bildēšanai, vienīgi no pusdiviem sāka svīst objektīvs.
Bildēt sāku 23:20, bet 2:47 uz 27ā kadra izbeidzās aķis.
Vidējais exp ilgums 5 min, f/3,5 - f/4, ISO 160 - 250. FL 18mm. Trokšņu slāpētāju neizmantoju.
Sveicieni no Marsa gandrīz 100%tīgi krita ar sviestu uz leju, tobiš garām kadram. Vienu noķēru, tas nedaudz uzfrišināts ir galerijā.
Publicēts: 13.08.10 10:13
 citēt
Bebiite:Man izveele starp 18- 105 un 50 :shame:

"Nem 50, tas labs portretiem, un gaidi kad zvaigzne kritīs. Jūrmalā kādu brīdi atpakaļ bija pilns ar "zvaigznēm". neticu ka neviena no tām nenokrita:face-devil-grin::face-grin::anger::haha:
Publicēts: 13.08.10 11:56
 citēt
Šauttra, ar ko timelapse lipini? Es gribētu pāris tās savas bildes uztaisīt gif'ā vai avi...
Publicēts: 13.08.10 12:05
 citēt
haralds:
Bebiite:Cik reali ir tadas fotografet ...
kad zvaignes krīt, vajag ne fotogrāfēt, bet vēlēties FF kameru ar 2-3 gaišajiem zoom'iem! :face-grin:

...un kāpēc ar zoooomiem.:face-wink:
Publicēts: 13.08.10 12:06
 citēt
nahren vispār tās šīvīkas bildēt.
Publicēts: 13.08.10 12:07
 citēt
Jolan:nahren vispār tās šīvīkas bildēt.

nahren vispār bildēt?
Publicēts: 13.08.10 12:07
 citēt
briedis:Šauttra, ar ko timelapse lipini? Es gribētu pāris tās savas bildes uztaisīt gif'ā vai avi...

līdz šim ar iMovie mac, bet kauko var arī salikt iekš Quicktime Pro.
Publicēts: 13.08.10 12:54
 citēt
briedis:Šonakt tika redzēta viena mega krītoša zvaigzne. Diemžēl, pats neredzēju (riktēju aparātu, protams), bet draudzene redzēja, apstulba uz brīdi, pat nevarēja pateikt, lai paskatos :D . Es uz zemes redzēju tikai zibsni - paskatījos debesīs, tāda liela bāla švīka bija palikusi un lēnām izdzisa. Kaut kas ļoti paliels izdzisa, skats noteikti bija iespaidīgs, žēl, ka minūti par vēlu sāku riktēt aparātu tieši tajā virzienā... Bet savādāk, diezgan maz to krītošo un ļoti blāvas... Uz iso 800 @ f/4 švakas svītras var manīt, bet nekas īpašs...

arī man laimējās šo redzēt. Bij kaut kur pirms 23.00, pabāzu galvu pa logu. tjipa "kaut kas notiek ar... ir vērts fočiku stellēt... " izrādījās bija vērts (5 min atrāk :face-crying:) pēc tam ar bij pāris ar paliekošu dūmu sliedi, bet galīgi ne tur kur gaidīju.
Publicēts: 13.08.10 13:51
 citēt
Jautājums bija vai var nofotografēt tādu bildi, kā norādītajā linkā, bet tur zvaigznes nav izplūdušas un nekādas garās ekspozīcijas tur neder, ja vien statīva galva negriežas līdzi zemei.

Kā ko tādu var nobildēt lai ir spožas zvaigznes kā nekustīgi punktiņi, nevis svītras?
Publicēts: 13.08.10 14:24
 citēt
Afs:Jautājums bija vai var nofotografēt tādu bildi, kā norādītajā linkā, bet tur zvaigznes nav izplūdušas un nekādas garās ekspozīcijas tur neder, ja vien statīva galva negriežas līdzi zemei.

Kā ko tādu var nobildēt lai ir spožas zvaigznes kā nekustīgi punktiņi, nevis svītras?

pavisam vienkārši. vajag tikai www.fotoblog.lv...
Publicēts: 13.08.10 14:47
 citēt
Afs:Jautājums bija vai var nofotografēt tādu bildi, kā norādītajā linkā, bet tur zvaigznes nav izplūdušas un nekādas garās ekspozīcijas tur neder, ja vien statīva galva negriežas līdzi zemei.

Kā jau iepriekš linkā bija minēts, augsts ISO, platleņķis ar atvērtu diafragmu un pietiekami īsas ekspozīcijas.
Publicēts: 13.08.10 18:31 labots
 citēt
Es liku uz 30sek, Non-stop(burst?) bildēšanas režīmā. Ar pulti nofiksē, un kā jau Šautra teica - ej mājās, aparāts pats visu paveiks :))
Publicēts: 13.08.10 19:25
 citēt
vo kā vajag!
3.bp.blogspot.com...
Publicēts: 13.08.10 19:59
 citēt
Nekosev, kādās divās minūtēs tik daudz krītošo...
Publicēts: 13.08.10 20:06
 citēt
briedis:Nekosev, kādās divās minūtēs tik daudz krītošo...

nezinu kaa vakar. bet aizvakar arii gadiijaas reizes kad kaadas 4-5 pusminuutes laikaa nokrita
Publicēts: 13.08.10 20:17
 citēt
briedis:Nekosev, kādās divās minūtēs tik daudz krītošo...

šis stakots no 20 kadriem :)
bet bij tādi kas ik pēc sekundes kādi 3gab krīt..
Publicēts: 13.08.10 22:50
 citēt
topaz.streamguys.tv...
ja ir baigā kāre uz meteoriem, var paklausīties onlainā samos iekš radio. Ik pa brīdim var sadzirdet smuku PING, tas i tas!
Publicēts: 13.08.10 23:44
 citēt
Hehe, labais! Kādas 5-8 esmu dzirdējis pa 20 minūtēm :)
Tāds baltais troksnis vien ir visu laiku, ja vien nebūtu tā zuzēšana pa virsu, varētu atstāt fonā visu dienu :)
Publicēts: 14.08.10 02:31
 citēt
www.fotoblog.lv... :super_man: nu taaa centos centos, domaaju, ka ir ok :)
Publicēts: 14.08.10 11:01
 citēt
Reku kaukas no perseidām. Pirmajā daļā labi redzam kā aizsvīst stikls, otrajā pašas perseīdas.

www.youtube.com...
Publicēts: 14.08.10 11:12
 citēt
shauttra:Reku kaukas no perseidām. Pirmajā daļā labi redzam kā aizsvīst stikls, otrajā pašas perseīdas.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=9sqMIhldINA

...
Kā]http://www.youtube.com/watch?v=9sqMIhldINA
...
Kā[/url] top tāds video? Ar fotoaparātu bildēts, un pēc tam ar kādu programmu salikts?
Publicēts: 14.08.10 11:14
 citēt
etwas:
shauttra:Reku kaukas no perseidām. Pirmajā daļā labi redzam kā aizsvīst stikls, otrajā pašas perseīdas.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=9sqMIhldINA

...
Kā]http://www.youtube.com/watch?v=9sqMIhldINA

...
Kā[/url] top tāds video? Ar fotoaparātu bildēts, un pēc tam ar kādu programmu salikts?

jap, tieš tā :)
Publicēts: 14.08.10 11:18
 citēt
a cik kadri izšauti, lai iegūtu šādu 34 sekunžu video?
Publicēts: 14.08.10 11:20
 citēt
konkrētai filmai 400 kadri, kopejais laiks aptuveni 5as stundas, katra daļa pa 2,5 stundi
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas