shauttra:burstā pa 30 sekundēm katram kadram, ne riņķi no zvaigznēm ne kā....
Sanāk baigā spaidīšana un veiksme vajadzīga, kopā aizņem 1/2 minutes 15" uz ekspozīciju +15" uz kadra fotoaparāta pēcapstrādi , (ja ieslēgts ilgas ekspozīcijas radīto trokšnu filtrs). Var netrāpīt.
nav jāspaid, iebāž pulti, exp uz 30 sek, nospied-nofiksē pults pogu un ej mājā...
zvaigznēm iso 1600 un ekspozīciju ne ilgāk par 30 sek, ar 85mm arī pie 15sek zvaigznes par strīpām pārvēršas. Vispār bez kkāda dampja kas griež kameru zemei līdz nav vērts sākt.
mja, vispār šobrīd ļoooti aktuāla tēma vēl ir stiklu aizsvīšana.. Vakar varēja destilēto ūdeni litriem sūkt nost.. Šobrīd gatavojās portatīvais sildelements stiklam.
Šonakt tika redzēta viena mega krītoša zvaigzne. Diemžēl, pats neredzēju (riktēju aparātu, protams), bet draudzene redzēja, apstulba uz brīdi, pat nevarēja pateikt, lai paskatos . Es uz zemes redzēju tikai zibsni - paskatījos debesīs, tāda liela bāla švīka bija palikusi un lēnām izdzisa. Kaut kas ļoti paliels izdzisa, skats noteikti bija iespaidīgs, žēl, ka minūti par vēlu sāku riktēt aparātu tieši tajā virzienā... Bet savādāk, diezgan maz to krītošo un ļoti blāvas... Uz iso 800 @ f/4 švakas svītras var manīt, bet nekas īpašs...
ui pirms stundinjas man te taadi spilgtie bij, bet loti iisi.Ar bildeeshanu pameginaju, bet debesis pa gaishu nu jau, kamer man tie makonji un lietus aiztinas... tikam ar maasu tik paluureet ...
Laika apstākļi bija ļoti piemēroti bildēšanai, vienīgi no pusdiviem sāka svīst objektīvs. Bildēt sāku 23:20, bet 2:47 uz 27ā kadra izbeidzās aķis. Vidējais exp ilgums 5 min, f/3,5 - f/4, ISO 160 - 250. FL 18mm. Trokšņu slāpētāju neizmantoju. Sveicieni no Marsa gandrīz 100%tīgi krita ar sviestu uz leju, tobiš garām kadram. Vienu noķēru, tas nedaudz uzfrišināts ir galerijā.
briedis:Šonakt tika redzēta viena mega krītoša zvaigzne. Diemžēl, pats neredzēju (riktēju aparātu, protams), bet draudzene redzēja, apstulba uz brīdi, pat nevarēja pateikt, lai paskatos . Es uz zemes redzēju tikai zibsni - paskatījos debesīs, tāda liela bāla švīka bija palikusi un lēnām izdzisa. Kaut kas ļoti paliels izdzisa, skats noteikti bija iespaidīgs, žēl, ka minūti par vēlu sāku riktēt aparātu tieši tajā virzienā... Bet savādāk, diezgan maz to krītošo un ļoti blāvas... Uz iso 800 @ f/4 švakas svītras var manīt, bet nekas īpašs...
arī man laimējās šo redzēt. Bij kaut kur pirms 23.00, pabāzu galvu pa logu. tjipa "kaut kas notiek ar... ir vērts fočiku stellēt... " izrādījās bija vērts (5 min atrāk ) pēc tam ar bij pāris ar paliekošu dūmu sliedi, bet galīgi ne tur kur gaidīju.
Jautājums bija vai var nofotografēt tādu bildi, kā norādītajā linkā, bet tur zvaigznes nav izplūdušas un nekādas garās ekspozīcijas tur neder, ja vien statīva galva negriežas līdzi zemei.
Kā ko tādu var nobildēt lai ir spožas zvaigznes kā nekustīgi punktiņi, nevis svītras?
Afs:Jautājums bija vai var nofotografēt tādu bildi, kā norādītajā linkā, bet tur zvaigznes nav izplūdušas un nekādas garās ekspozīcijas tur neder, ja vien statīva galva negriežas līdzi zemei.
Kā ko tādu var nobildēt lai ir spožas zvaigznes kā nekustīgi punktiņi, nevis svītras?
Afs:Jautājums bija vai var nofotografēt tādu bildi, kā norādītajā linkā, bet tur zvaigznes nav izplūdušas un nekādas garās ekspozīcijas tur neder, ja vien statīva galva negriežas līdzi zemei.
Kā jau iepriekš linkā bija minēts, augsts ISO, platleņķis ar atvērtu diafragmu un pietiekami īsas ekspozīcijas.
Hehe, labais! Kādas 5-8 esmu dzirdējis pa 20 minūtēm Tāds baltais troksnis vien ir visu laiku, ja vien nebūtu tā zuzēšana pa virsu, varētu atstāt fonā visu dienu