forum.gif
Kritosas zvaigznes
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / Kritosas zvaigznes
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 09.08.10 12:07
 citēt
www.tvnet.lv...

Cik reali ir tadas fotografet un tad ar kadu objektivu 50 mm der?
Publicēts: 09.08.10 12:10
 citēt
pilniigi nereaali tadas fotografeet.

a ja nopietni - ar 50 noteikti var, pats gan domatu par kaut ko plataaku.
Publicēts: 09.08.10 12:17
 citēt
Man izveele starp 18- 105 un 50 :shame:
Publicēts: 09.08.10 12:18
 citēt
nu tatad 18-105 uz 18mm, diafragmu ciet, ISO pa minimumu, statiivu apakshaa un uz stundu atstaajam...
Publicēts: 09.08.10 12:20
 citēt
versatile:nu tatad 18-105 uz 18mm, diafragmu ciet, ISO pa minimumu, statiivu apakshaa un uz stundu atstaajam...

Tnx forsi ka bus ko darit laukos :D
Publicēts: 09.08.10 12:37
 citēt
Bebiite:
versatile:nu tatad 18-105 uz 18mm, diafragmu ciet, ISO pa minimumu, statiivu apakshaa un uz stundu atstaajam...

Tnx forsi ka bus ko darit laukos :D
Var jau arī tupeņus ravēt :bad_smile:
Publicēts: 09.08.10 12:53
 citēt
To uztvert ka pieteikumu :exciting:? Brauc lidz mani senci tik priecasies, jo es pati ko tadu ar par samaksu nedaritu :haha:
Publicēts: 09.08.10 13:11
 citēt
Bebiite: Brauc lidz mani senci tik priecasies, jo es pati ko tadu ar par samaksu nedaritu :haha:

Ar to nav jālepojas :bad_smile:
Publicēts: 09.08.10 13:16 labots
 citēt
Bebiite:Brauc lidz mani senci tik priecasies, jo es pati ko tadu ar par samaksu nedaritu :haha:

Ar to nav jālepojas. :bad_smile:
Publicēts: 09.08.10 13:17
 citēt
Ar aizvērtu diafragmu krītošas zvaigznes? Man jau liekas, ka kaut kādas manāmas pēdas uz matricas būs tikai tad, ja kāda uzkritīs uz fočuka...
Publicēts: 09.08.10 13:22
 citēt
versatile:pats gan domatu par kaut ko plataaku.

debess spīdekļiem vajadzēs tieši pretēji - jo garāks, jo labāk. platā zvaigznes nāksies ar lupu censties saskatīt un mēģināt atšķirt no izdegušajiem pikseļiem. :)
Publicēts: 09.08.10 13:25 labots
 citēt
alvil, ja runa par 1-2h ekspoziiciju bez astrograafa un zvaidzhnju lietu... esi parliecinats? :)
Publicēts: 09.08.10 13:38
 citēt
nu fragmu jau nevajag f/32... tiiri asumam, f/5.6-f/8...
Publicēts: 09.08.10 14:13
 citēt
versatile:nu fragmu jau nevajag f/32... tiiri asumam, f/5.6-f/8...

Kam vispār vajag fragmu F32? F20?
Publicēts: 09.08.10 14:27 labots
 citēt
alvils:
versatile:pats gan domatu par kaut ko plataaku.

debess spīdekļiem vajadzēs tieši pretēji - jo garāks, jo labāk. platā zvaigznes nāksies ar lupu censties saskatīt un mēģināt atšķirt no izdegušajiem pikseļiem. :)

ta nu gan nav alvil.
1h ekspo ar palto ir forshi ar garajiem nesmu mejginajis, bet nemsu ari dzirdejis ka kadam kaukas labs sanaacis!
Es ar domaju nokert paris kritosaas!
Publicēts: 09.08.10 14:32
 citēt
Vilkvaale:

Kam vispār vajag fragmu F32? F20?

lielakiem formatiem :)
Publicēts: 09.08.10 14:37
 citēt
versatile:
Bebiite:Brauc lidz mani senci tik priecasies, jo es pati ko tadu ar par samaksu nedaritu :haha:

Kursh teica,ka lepojos man tas vnk nepatik, plus visi jorpojam rec,ka vienreiz atstaju visas nezales,bet izraveeju to kas bij iestadits... Es ciest nevaru kukainjus un tadas lietas kas laukos ir dafiga. Daudz foshaak ir ar senci kraameties gar auto vai kaut maajai logus ielikt :grimace:, katram savs laucinsh.
Publicēts: 09.08.10 14:38
 citēt
šamos bildē ar 2.8 vai pat 1,4, citādāk būs tikai knapa nojausma par meteoru...
Vēlams tomēr platais stikls (ideāli 16-35 2.8), citādi grūti būs sagaidīt kāmēr tavā redzeslaukā kaukas trāpa, nav viņi tomēr īpaši paredzami :)
Blāzmas filmējot ar 17-40 uz f4 pāris trāpijās - nekas aizraujošs.. pārāk ātri tas viss notiek..
Vispār šitam normāli ļauži bildē ar ntajām kamerām, katra pagriezta uz savu debesu daļu..
Publicēts: 09.08.10 14:38 labots
 citēt
Jeesus laikam jau taapat buus jaaeksperimente un jamegina ar abiem, cik cilveku tik viedoklju.
Publicēts: 09.08.10 14:40
 citēt
shauttra:šamos bildē ar 2.8 vai pat 1,4, citādāk būs tikai knapa nojausma par meteoru...
Vēlams tomēr platais stikls (ideāli 16-35 2.8), citādi grūti būs sagaidīt kāmēr tavā redzeslaukā kaukas trāpa, nav viņi tomēr īpaši paredzami :)
Blāzmas filmējot ar 17-40 uz f4 pāris trāpijās - nekas aizraujošs.. pārāk ātri tas viss notiek..
Vispār šitam normāli ļauži bildē ar ntajām kamerām, katra pagriezta uz savu debesu daļu..

Kas to buutu domaajis, ka pa kriitoshaam zvaigznem tik daudz jaapiko :D
Publicēts: 09.08.10 14:43
 citēt
ja gribi drošu rezultātu, tad jā.... :)
Publicēts: 09.08.10 15:05 labots
 citēt
Es kkad sen meegjinaaju nokjert ar f2.8 38mm atverot uz 15 sekundeem (maksimalais pirms bulb) un focika setingos uzlikt lai jams fochee ik peec 1min :d taada laimes speele, bet bacha beidzaas pirms zvaigzne kaada bij krituse, taa kaa tuvumaa veelama rozete :D

bet nu ja atveers uz paaris h tad jau zvaigznes aizrotees kaadi sateliiti, lidmashiinas pasmeerees ja veel pamalees tuvu kaadi celji tie kko sagaismos utt

ja gribas izklaideeties laukos ta var meegjinaat iecentreeties uz polaarzvaigzni atveerr uz paaris h valjaa un skatiities kaadi smuki zvaigznju celji fonaa tur kaadu dizhozolu vai kuutsgalu :D
jaasanaak kauchkam shaadam farm4.static.flickr.com...
Publicēts: 09.08.10 15:07
 citēt
anonims_:
1h ekspo ar palto ir forshi ar garajiem nesmu mejginajis, bet nemsu ari dzirdejis ka kadam kaukas labs sanaacis!
Es ar domaju nokert paris kritosaas!

Nu, var jau savu kiču arī šādā www.fotoblog.lv... eksperimentā atrast, un nav jau slikti, man pašam patīk, bet tas nav īsti krītošas zvaigznes atspoguļojums starp pārējām NEKRĪTOŠĀM zvaigznēm, vai ne? :) Un zvaigznes vispār var redzēt tikai tāpēc, ka tās ir izcepinājušas bildē garas svītras ļoti ilgi cenšoties tās sacept... Pamēģini zvaigznes ar debesīm un MĒNESI nobildēt ar platleņķi! stāvošas, ne saplūdušas, vēl ideālāk - ar kādu starp tām krītošu! ;)

No nesenas sarunas, aplūkojot gibreltāra bildi:
- A kas tas par punķī kreisā malā?
- Muļķi, tas tak mēness! :D

Platleņķim raksturīgi ir tas, ka tuvāk esošie objekti tiek ĻOTI PĀRSPĪLĒTI palielināti, pastiepti, savukārt tālāk esošie - samazināti, saspiesti. Zvaigznes parasti ir TĀLĀK. :)
Publicēts: 09.08.10 15:51
 citēt
hmm, ta laikam fiksi jāsaliek astrogrāfs kopā... :)
Publicēts: 09.08.10 15:58
 citēt
reku manuaalis kaa focheet kaadi setingi utt www.realclearwx.com...
peec galerijas spriezhot zin ko runaa:face-wink:
Publicēts: 09.08.10 16:27 labots
 citēt
Čo to baigi daudz saspamojuši pēc mana pēdējā komentāra... :what:

Tak bildēsi naktī tumsā krītošas zvaigznes. Vot uzliec ekspozīciju uz kādu stundu vai divām un aizej bišk paravēt. Iedomājies, kāda romantika, mēnesnīcā :bad_smile:
Publicēts: 09.08.10 17:31
 citēt
smartins:
Tak bildēsi naktī tumsā krītošas zvaigznes. Vot uzliec ekspozīciju uz kādu stundu vai divām un aizej bišk paravēt. Iedomājies, kāda romantika, mēnesnīcā :bad_smile:

Izklausies dikti prātīgs...
Vai mēness pārāk daudz neizgaismos, ja uzliks ekspozīciju uz 2h? :)
Publicēts: 09.08.10 17:49 labots
 citēt
Bzh:
smartins:

A tagad dilstoš mēness [laikam], kamēr Bebīte sataisīsies, būs jau pavisam maziņš sadilis, vot i' varēs div' stundas gaismot :face-wink:
Publicēts: 09.08.10 18:52
 citēt
Bzh:
smartins:

Ja mēnesi bildēsi uz 2h kadrs būs balts pleķis, jau 20 min pie pilnmēnes ir gandrīz balts
Publicēts: 10.08.10 00:51
 citēt
Tiesam saspamojusi, es toc ilgi taisiisos,jo laukos buusu tikai 11. :P
Publicēts: 10.08.10 08:03
 citēt
Bebiite:Cik reali ir tadas fotografet ...
kad zvaignes krīt, vajag ne fotogrāfēt, bet vēlēties FF kameru ar 2-3 gaišajiem zoom'iem! :face-grin:
Publicēts: 10.08.10 09:32
 citēt
wowo! :bad_smile:
Publicēts: 10.08.10 09:49
 citēt
Harald, ko tik pieticīgi? :D
Publicēts: 10.08.10 15:08 labots
 citēt
Kad kritīs zvaigznes ievēlešos augstākus reitingus. Ja nopietni, tad ar stingru statīvu un 1h garu apspozīcijas laiku nebūs līdzēts. Zemes rotēcijas rezultātā zvaigžnoto debesu aina būss izmērēta un kārotā fotogrāfija ar krītošu zvaigzni uz zvaigžnota debesu fona neiznāks. Nāksies iegādāties tādu motorizētu parikti, kas griezīs fotografiju aparātu līdzi debesjumam. Nedomāju, ka tas ir lēts, bet bildes var sanākt jaukas vai citu blogeru vārdiem "šedevri". Labāk iekurt uguni, saicināt draugus un jautri pavadīt laiku. Ja izdodas var arī pavērties debesīs.
Publicēts: 10.08.10 15:12 labots
 citēt
Tucha:Kad kritīs zvaigznes ievēlešos augstākus reitingus. Ja nopietni, tad ar stingru statīvu un 1h garu apspozīcijas laiku nebūs līdzēts. Zemes rotēcijas rezultātā zvaigžnoto debesu aina būss izmērēta un kārotā fotogrāfija ar krītošu zvaigzni uz zvaigžnota debesu fona neiznāks. Nāksies iegādāties tādu motorizētu parikti, kas griezīs fotografiju aparātu līdzi debesjumam. Nedomāju, ka tas ir lēts, bet bildes var sanākt jaukas vai citu blogeru vārdiem "šedevri". Labāk iekurt uguni, saicināt draugus un jautri pavadīt laiku. Ja izdodas var arī pavērties debesīs.

es busu mangalu salas galaa!
bet visapr vienigais ka ar stativu to var izdarit ka nozildet kriotshu zvajgzni ir ta ka visas citas grizas apkart bet krotsa kriit leja, lidzarto vienigais ka redzet ka vina kriit,..
nu mejginas un redzes ka sun kaa.. varbuut atri kritis un oparejas nepaspes rinkus sagriest,
Publicēts: 10.08.10 15:33
 citēt
burstā pa 30 sekundēm katram kadram, ne riņķi no zvaigznēm ne kā....
Publicēts: 10.08.10 15:43
 citēt
shauttra:burstā pa 30 sekundēm katram kadram, ne riņķi no zvaigznēm ne kā....
Sanāk baigā spaidīšana un veiksme vajadzīga, kopā aizņem 1/2 minutes 15" uz ekspozīciju +15" uz kadra fotoaparāta pēcapstrādi , (ja ieslēgts ilgas ekspozīcijas radīto trokšnu filtrs). Var netrāpīt.
Publicēts: 10.08.10 16:14
 citēt
Tucha:
shauttra:burstā pa 30 sekundēm katram kadram, ne riņķi no zvaigznēm ne kā....
Sanāk baigā spaidīšana un veiksme vajadzīga, kopā aizņem 1/2 minutes 15" uz ekspozīciju +15" uz kadra fotoaparāta pēcapstrādi , (ja ieslēgts ilgas ekspozīcijas radīto trokšnu filtrs). Var netrāpīt.

nu padoam ka ir zibeni bildet tad
vinsh atraaks nedaudz :D
Publicēts: 10.08.10 16:16
 citēt
Tucha:(ja ieslēgts ilgas ekspozīcijas radīto trokšnu filtrs)

1aa lieta ko atsleedzu kameraam kas gadas manas rokaas.
Publicēts: 10.08.10 16:56
 citēt
anonims_:
Tucha:Sanāk baigā spaidīšana un veiksme vajadzīga, kopā aizņem 1/2 minutes 15" uz ekspozīciju +15" uz kadra fotoaparāta pēcapstrādi , (ja ieslēgts ilgas ekspozīcijas radīto trokšnu filtrs). Var netrāpīt.

nu padoam ka ir zibeni bildet tad
vinsh atraaks nedaudz :D
Zibens uz zvaigžņota debesu fona nav manīts.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas