debess spīdekļiem vajadzēs tieši pretēji - jo garāks, jo labāk. platā zvaigznes nāksies ar lupu censties saskatīt un mēģināt atšķirt no izdegušajiem pikseļiem.
debess spīdekļiem vajadzēs tieši pretēji - jo garāks, jo labāk. platā zvaigznes nāksies ar lupu censties saskatīt un mēģināt atšķirt no izdegušajiem pikseļiem.
ta nu gan nav alvil. 1h ekspo ar palto ir forshi ar garajiem nesmu mejginajis, bet nemsu ari dzirdejis ka kadam kaukas labs sanaacis! Es ar domaju nokert paris kritosaas!
Bebiite:Brauc lidz mani senci tik priecasies, jo es pati ko tadu ar par samaksu nedaritu
Ar to nav jālepojas.
Kursh teica,ka lepojos man tas vnk nepatik, plus visi jorpojam rec,ka vienreiz atstaju visas nezales,bet izraveeju to kas bij iestadits... Es ciest nevaru kukainjus un tadas lietas kas laukos ir dafiga. Daudz foshaak ir ar senci kraameties gar auto vai kaut maajai logus ielikt , katram savs laucinsh.
šamos bildē ar 2.8 vai pat 1,4, citādāk būs tikai knapa nojausma par meteoru... Vēlams tomēr platais stikls (ideāli 16-35 2.8), citādi grūti būs sagaidīt kāmēr tavā redzeslaukā kaukas trāpa, nav viņi tomēr īpaši paredzami Blāzmas filmējot ar 17-40 uz f4 pāris trāpijās - nekas aizraujošs.. pārāk ātri tas viss notiek.. Vispār šitam normāli ļauži bildē ar ntajām kamerām, katra pagriezta uz savu debesu daļu..
shauttra:šamos bildē ar 2.8 vai pat 1,4, citādāk būs tikai knapa nojausma par meteoru... Vēlams tomēr platais stikls (ideāli 16-35 2.8), citādi grūti būs sagaidīt kāmēr tavā redzeslaukā kaukas trāpa, nav viņi tomēr īpaši paredzami Blāzmas filmējot ar 17-40 uz f4 pāris trāpijās - nekas aizraujošs.. pārāk ātri tas viss notiek.. Vispār šitam normāli ļauži bildē ar ntajām kamerām, katra pagriezta uz savu debesu daļu..
Kas to buutu domaajis, ka pa kriitoshaam zvaigznem tik daudz jaapiko
Es kkad sen meegjinaaju nokjert ar f2.8 38mm atverot uz 15 sekundeem (maksimalais pirms bulb) un focika setingos uzlikt lai jams fochee ik peec 1min :d taada laimes speele, bet bacha beidzaas pirms zvaigzne kaada bij krituse, taa kaa tuvumaa veelama rozete
bet nu ja atveers uz paaris h tad jau zvaigznes aizrotees kaadi sateliiti, lidmashiinas pasmeerees ja veel pamalees tuvu kaadi celji tie kko sagaismos utt
ja gribas izklaideeties laukos ta var meegjinaat iecentreeties uz polaarzvaigzni atveerr uz paaris h valjaa un skatiities kaadi smuki zvaigznju celji fonaa tur kaadu dizhozolu vai kuutsgalu jaasanaak kauchkam shaadam farm4.static.flickr.com...
anonims_: 1h ekspo ar palto ir forshi ar garajiem nesmu mejginajis, bet nemsu ari dzirdejis ka kadam kaukas labs sanaacis! Es ar domaju nokert paris kritosaas!
Nu, var jau savu kiču arī šādā www.fotoblog.lv... eksperimentā atrast, un nav jau slikti, man pašam patīk, bet tas nav īsti krītošas zvaigznes atspoguļojums starp pārējām NEKRĪTOŠĀM zvaigznēm, vai ne? Un zvaigznes vispār var redzēt tikai tāpēc, ka tās ir izcepinājušas bildē garas svītras ļoti ilgi cenšoties tās sacept... Pamēģini zvaigznes ar debesīm un MĒNESI nobildēt ar platleņķi! stāvošas, ne saplūdušas, vēl ideālāk - ar kādu starp tām krītošu!
No nesenas sarunas, aplūkojot gibreltāra bildi: - A kas tas par punķī kreisā malā? - Muļķi, tas tak mēness!
Platleņķim raksturīgi ir tas, ka tuvāk esošie objekti tiek ĻOTI PĀRSPĪLĒTI palielināti, pastiepti, savukārt tālāk esošie - samazināti, saspiesti. Zvaigznes parasti ir TĀLĀK.
Čo to baigi daudz saspamojuši pēc mana pēdējā komentāra...
Bebiite:Brauc lidz mani senci tik priecasies, jo es pati ko tadu ar par samaksu nedaritu
Ar to nav jālepojas. Tak bildēsi naktī tumsā krītošas zvaigznes. Vot uzliec ekspozīciju uz kādu stundu vai divām un aizej bišk paravēt. Iedomājies, kāda romantika, mēnesnīcā
smartins: Tak bildēsi naktī tumsā krītošas zvaigznes. Vot uzliec ekspozīciju uz kādu stundu vai divām un aizej bišk paravēt. Iedomājies, kāda romantika, mēnesnīcā
Izklausies dikti prātīgs... Vai mēness pārāk daudz neizgaismos, ja uzliks ekspozīciju uz 2h?
smartins: Tak bildēsi naktī tumsā krītošas zvaigznes. Vot uzliec ekspozīciju uz kādu stundu vai divām un aizej bišk paravēt. Iedomājies, kāda romantika, mēnesnīcā
Izklausies dikti prātīgs... Vai mēness pārāk daudz neizgaismos, ja uzliks ekspozīciju uz 2h?
A tagad dilstoš mēness [laikam], kamēr Bebīte sataisīsies, būs jau pavisam maziņš sadilis, vot i' varēs div' stundas gaismot
Ja mēnesi bildēsi uz 2h kadrs būs balts pleķis, jau 20 min pie pilnmēnes ir gandrīz balts
Kad kritīs zvaigznes ievēlešos augstākus reitingus. Ja nopietni, tad ar stingru statīvu un 1h garu apspozīcijas laiku nebūs līdzēts. Zemes rotēcijas rezultātā zvaigžnoto debesu aina būss izmērēta un kārotā fotogrāfija ar krītošu zvaigzni uz zvaigžnota debesu fona neiznāks. Nāksies iegādāties tādu motorizētu parikti, kas griezīs fotografiju aparātu līdzi debesjumam. Nedomāju, ka tas ir lēts, bet bildes var sanākt jaukas vai citu blogeru vārdiem "šedevri". Labāk iekurt uguni, saicināt draugus un jautri pavadīt laiku. Ja izdodas var arī pavērties debesīs.
Tucha:Kad kritīs zvaigznes ievēlešos augstākus reitingus. Ja nopietni, tad ar stingru statīvu un 1h garu apspozīcijas laiku nebūs līdzēts. Zemes rotēcijas rezultātā zvaigžnoto debesu aina būss izmērēta un kārotā fotogrāfija ar krītošu zvaigzni uz zvaigžnota debesu fona neiznāks. Nāksies iegādāties tādu motorizētu parikti, kas griezīs fotografiju aparātu līdzi debesjumam. Nedomāju, ka tas ir lēts, bet bildes var sanākt jaukas vai citu blogeru vārdiem "šedevri". Labāk iekurt uguni, saicināt draugus un jautri pavadīt laiku. Ja izdodas var arī pavērties debesīs.
es busu mangalu salas galaa! bet visapr vienigais ka ar stativu to var izdarit ka nozildet kriotshu zvajgzni ir ta ka visas citas grizas apkart bet krotsa kriit leja, lidzarto vienigais ka redzet ka vina kriit,.. nu mejginas un redzes ka sun kaa.. varbuut atri kritis un oparejas nepaspes rinkus sagriest,
shauttra:burstā pa 30 sekundēm katram kadram, ne riņķi no zvaigznēm ne kā....
Sanāk baigā spaidīšana un veiksme vajadzīga, kopā aizņem 1/2 minutes 15" uz ekspozīciju +15" uz kadra fotoaparāta pēcapstrādi , (ja ieslēgts ilgas ekspozīcijas radīto trokšnu filtrs). Var netrāpīt.
shauttra:burstā pa 30 sekundēm katram kadram, ne riņķi no zvaigznēm ne kā....
Sanāk baigā spaidīšana un veiksme vajadzīga, kopā aizņem 1/2 minutes 15" uz ekspozīciju +15" uz kadra fotoaparāta pēcapstrādi , (ja ieslēgts ilgas ekspozīcijas radīto trokšnu filtrs). Var netrāpīt.
nu padoam ka ir zibeni bildet tad vinsh atraaks nedaudz
Tucha:Sanāk baigā spaidīšana un veiksme vajadzīga, kopā aizņem 1/2 minutes 15" uz ekspozīciju +15" uz kadra fotoaparāta pēcapstrādi , (ja ieslēgts ilgas ekspozīcijas radīto trokšnu filtrs). Var netrāpīt.
nu padoam ka ir zibeni bildet tad vinsh atraaks nedaudz