forum.gif
Monitors ar lielu vertikālo izmēru
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Monitors ar lielu vertikālo izmēru
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 12.12.13 21:20
 citēt
Laime nāk negaidīti – nosprāga monis. Skatos pēc jauna, bet kā jau ļautiņam ar īpašām vajadzībām arī monitoram prasības īpašas – vertikālais izmērs ne mazāk kā 1200 un diagonāle – vismaz 27 collas. Tādam jau kopš CRT laikiem pielāgotas programmas, ar ko maizi pelnu, lielāks (1440) der, bet populārais 1600x1080 – nemaz. Prasība izcili neveiksmīga, jo piedāvājums trūcīgs.
Atrasto LG, Philips, Samsung cenas svārstās no Ls 300,- līdz Ls 400,-. Tas dziļas dvēseles sāpes neizsauc, varētu arī ko dārgāku, bet tikai tad, ja pats esmu skaidri sapratis, par ko un kāpēc. Darba telpā gaisma regulējama, tātad spilgtums apmierina saprāta robežās, nekādas grozīšanas vertikāli vai karināšanas pie sienas nav vajadzīgas, Ar profesionālu foto apstrādi nenodarbojos, tomēr cik necik saprātīgas krāsas dara dzīvi patīkamāku.
Lasīt netu it kā protu pats, interesē dzīva pieredze un tie apsvērumi, līdz kuriem pats neesmu aizdomājies, tomēr arī interesanti linki tiks uzņemti ar pateicību. Arī jautrība par un ap tēmu apsveicama.
Publicēts: 12.12.13 21:40
 citēt
Jebkurš daudz maz normāls monitors uz 27" būs vairāk par 1200. 1440 man pat liekas būs minimums. Ņem Dell. Būs labi.
Publicēts: 12.12.13 21:42
 citēt
U2713H, ja kas. Par to cenu, neko labāku nedabūsi.
Publicēts: 12.12.13 21:50
 citēt
1200x1900 24'' ir ok - 27'' jau būs baigie punkti (ka reizi tievās CadU līnijas, slīpumā, varētu tracināt - vajag augstāku izšķirtspēju tādam izmēram. Nu un vēl... budžeta, pusbudžeta monitoriem LED gaismojums ir derdzīga skata, tad labāk pieciest to brītiņu kamēr dienasgaismenes iesilst.
Publicēts: 12.12.13 21:50 labots
 citēt
Pievienojos par Dell U2713HM 380Ls maksā. Man tāds ir gan darbā, gan mājās. Nāk līdz jau ar visnotaļ precīzu sRGB rūpnīcā kalibrētu profilu un krāsas tāda smuki.

Izšķirtspēja 2560x1440. Šī izšķirtspēja gan labāk būtu piemērota 29 collu monitoram. Dažreiiz jālien tuvu lai sīkāku tekstu brīvi salasītu, bet varbūt tas tikai man tā.. :)

Senders var padalīties kapēc starp U2713H ( www.dateks.lv... ) un U2713HM ( www.dateks.lv... ) Cik liela ir tā paneļa AH-IPS atšķirība no IPS un tās 2ms pie response time nu fotogrāfam galīgi neko nemaina...
Publicēts: 12.12.13 22:08
 citēt
Nevaru gan. Es pat nezināju, kā tas Dell saucas, pirms salidzini.lv neatradu. Zināju, ka ir labs Dells, bet tas arī viss. Man, kā buržujam, ir Eizo 27" ar to pašu matricu, bet bik dārgāks :) Ar to manas zināšanas beidzas.
Publicēts: 12.12.13 22:30
 citēt
žēl.. es cerēju, ka kāds mani apgaismos. Vēl mēļo, ka šiem u2713HM Dell esot tādas pašas matricas kā šikajiem Āboļu displejiem. :)
Publicēts: 12.12.13 22:36
 citēt
Billy:žēl.. es cerēju, ka kāds mani apgaismos. Vēl mēļo, ka šiem u2713HM Dell esot tādas pašas matricas kā šikajiem Āboļu displejiem. :)

----------------
šiem raksta, ka esot LG displejs. Vienīgais mīnuss kaut kur izskan, ka mīlot iededzināt bildi.
Publicēts: 12.12.13 23:06
 citēt
talavietis:
Billy:žēl.. es cerēju, ka kāds mani apgaismos. Vēl mēļo, ka šiem u2713HM Dell esot tādas pašas matricas kā šikajiem Āboļu displejiem. :)

----------------
šiem raksta, ka esot LG displejs. Vienīgais mīnuss kaut kur izskan, ka mīlot iededzināt bildi.

Visiem viņiem ir viens un tas pats LG panelis iekšā. Ieskaitot NEC, EIZO, LACIE un lēto galu DELL, LG, Planar u.c. Dell variantā pastāv iespēja samaksāt nedaudz vairāk nekā par pārējiem lētajiem variantiem, toties saņemt stipri sūdīgāku monitoru. Dell vēsturiski ir slavens ar savu elas'tigo pieeju klientiem un tirgum. Laiku pa laikam izrādās, ka kaut kādiem čučmekiem iemontē kādu makten lētāku komponentu vai pat vispār - pirmos modeļus ražo ar IPS matricu (kamēr gīki un testētāji pērk), nākamos sāk jau ar PVA maukt vaļā. Attiecīgi Dells visus gribētājus laipni uzaicina piedalīties daudzsološā loterijā: www.google.lv... :D "ipaši liels gandarījums piedalīties loterijā ir tiem, kas atrodas čučmeku valstī un pērk vecu modeli. :haha:
Publicēts: 12.12.13 23:19
 citēt
p.s. vēl ir šitāds: Dell U2913WM
www.bm.lv...
Īstam Lightrūmistam forši ainavas apstrādāt viducī un vienā malā sastumt visus krāmus un izvēlnes.
Publicēts: 12.12.13 23:26
 citēt
tas pēdējais stilīgs, bet 1080 vertikālā rezolūcija tā pamaz.. Principā tas ir tas pats kas izstiepts 24nieks.
Publicēts: 12.12.13 23:29
 citēt
www.prad.de... Droši vien ņemtu šo - ne-led versiju. Lai gan nekāds dizāis nav. Parastam mirstīgajam tas LED būs vēl par kapeiku sūdīgāks, jo monitoram ir dzelžu kalibrēšanas opcija (dārgjaiem monitoriem tāda iespēja ir tiem, kur jau cena aiziet pāri divām štukām), attiecīgi nepieciešams atbilstošs kalibrators un laikam arī softs. Bet opcija kā tāda ir.

Bet mirstīgā cilvēka gadījumā monitors būs tāds... Puskalibrēts. Turklāt LED monitoram parasti būs bezgala neviendabīgākas krāsas un košums dažādās ekrāna vietās. S pivom poķaņet! Kamēr nav pasēdēts pie pavisam dārgā monitora, kurš pareizi noregulēts, tikmēr šie DELLi būs labu labie. Un arī tāpat būs labu labie - atšķirību uz aci jutīs tikai blakus saliekot ar superdārgo, vai arī kaut ko baigi precīzu darot, kur kaut kāda neliela toņa nobīde kaut kam pavisam baltam, u.t.t. ir tālāk nepiedodama. Bet mājas mākslas radīšanai nebūs ne vainas!
Publicēts: 13.12.13 02:43
 citēt
Vaards:p.s. vēl ir šitāds: Dell U2913WM
www.bm.lv...
Īstam Lightrūmistam forši ainavas apstrādāt viducī un vienā malā sastumt visus krāmus un izvēlnes.

Šams neder foto apstrādei, jo tur krāsu telpu neataino tā kā ultrasharp, neesmu dzīvē redzējis, bet kad kantorim pirkām pētiju parametrus un tad nonācām pie slēdziena ka ultrasharp tomēr labāks. Kaut tagad ir doma par abolmonitoru ja uzņēmums piekritīs.
Publicēts: 13.12.13 10:33 labots
 citēt
pašam ir U2713HM, paņēmu tiklīdz bija pieejams, jo U2711 negribējās ņemt. pēc kāda laika gan Dell izlaida U2713H, bet esmu apmierināts ar esošo

p.s. pavisam drīz būs pieejami Dell 4K monitori (2014 Q1), un cik mēļo, ne par "ļoti dārgām" naudām (UP2414Q ~ $1,399, P2815Q ~<1000$, protams, USA) www.dell.com...
Publicēts: 13.12.13 10:55 labots
 citēt
es tik nesaprotu, kāpēc virsraksts un apraksts jāveido malēniešu valodā. Var smadzenes izmežģit mēģinot saprast, kas ir "liels verikālais izmērs." Atļaušos apgalvot, ka autora minētais populārais 1600x1080 izmērs neeksistē vispār.

Mācāmies ābeci. Bilde mazliet novecojusi, nav 4K un vēl dažas citas izšķirtspējas. Bt var noderēt

te vēl labs links ar visu izšķirtspēju tabulu.
en.wikipedia.org...
Publicēts: 13.12.13 17:23
 citēt
Billy:
Izšķirtspēja 2560x1440. Šī izšķirtspēja gan labāk būtu piemērota 29 collu monitoram. Dažreiiz jālien tuvu lai sīkāku tekstu brīvi salasītu, bet varbūt tas tikai man tā.. :)

Ja tas ir domāts par lasīšanu webā, tad nospied un turi Ctrl pogu un rullē peles rullīti - vienā virzienā rullējot lapa samazināsies, otrā virzienā rullējot - palielināsies. Uzrullē cik lielu vajag un lasi kaut krēslā atgāzies :)
Publicēts: 13.12.13 19:28
 citēt
Samsung MD230x3 - 730Ls
Samsung MD230x6 - 1600Ls
LG M2901S (29", 17:6, var stradat 24/7) - 300Ls
Publicēts: 13.12.13 20:30
 citēt
Darbā kādu mēnesi lietoju: www.1a.lv... Neko sliktu nevaru teikt
Publicēts: 13.12.13 20:50 labots
 citēt
Ja gribi lielu rezoluciju - sliktāku laiku monitora iegādei nevarēji atrast. :face-grin:
Lieta tāda, ka 4k standarts nav vairs aiz kalniem. Līdz ar to - pēc kāda gada varēsim redzēt pirmos 4k monitorus krietni zem 1000$
Publicēts: 13.12.13 21:23
 citēt
3rdHalf:Ja gribi lielu rezoluciju - sliktāku laiku monitora iegādei nevarēji atrast. :face-grin:
Lieta tāda, ka 4k standarts nav vairs aiz kalniem. Līdz ar to - pēc kāda gada varēsim redzēt pirmos 4k monitorus krietni zem 1000$

Pēdējais teikums ir muļķība, be pārējam piekrītu.
Publicēts: 13.12.13 21:48
 citēt
Vaards:
3rdHalf:Ja gribi lielu rezoluciju - sliktāku laiku monitora iegādei nevarēji atrast. :face-grin:

Jāpiekrīt :)
Publicēts: 13.12.13 22:06
 citēt
Senders:
Vaards:

Labi, varbūt ne krietni zem, bet ap 1000$ gan.:shame:
Kā tiks ieviests jaunais HEVC/H.265 - 4k saturs(video) kļūs pieejams parastajam patērētājam. Ceru, ka tas notiks tuvākā gada laikā.

ps.
Pirms gada, kat ieliku youtubā savu pirmo 4k video - pareģoju, ka pēc diviem varēšu to noskatīties.
Turpinu cerēt:face-smile:
Publicēts: 13.12.13 22:15
 citēt
skaista cena... www.bhphotovideo.com...
Publicēts: 13.12.13 22:26
 citēt
nesmuka cena?.. www.amazon.com...
Publicēts: 13.12.13 22:47
 citēt
3rdHalf:
Senders:

Labi, varbūt ne krietni zem, bet ap 1000$ gan.:shame:
Kā tiks ieviests jaunais HEVC/H.265 - 4k saturs(video) kļūs pieejams parastajam patērētājam. Ceru, ka tas notiks tuvākā gada laikā.

ps.
Pirms gada, kat ieliku youtubā savu pirmo 4k video - pareģoju, ka pēc diviem varēšu to noskatīties.
Turpinu cerēt:face-smile:

Vispirms ražotāji uztaisīs tos 4k monitorus un kādu gadu sēdēs uz cenas ap 2000$ (lētākais variants)... Zini kamdēļ?

1. Lai to pieslēgtu, vajag atbilstošus dzelžus, zvērīgu videokarti u.t.t.
2. Atsaucoties uz pirmo punktu, tāds monitors būs fanātu segments - kruti geimeri, kruti šopotāji u.c. Un viss, uz pirkstiem skaitāms cilvēku kopums.

Lielajām masām tāds nebūs vēl kādu laiku vajadzīgs - viņu dzelži neuztur u.t.t. Attiecīgi to ņemot vērā (nav tirgus, lai lielos apjomos tādus ražotu) iesākumā izlaidīs visdrīzāk 3000$ cenā tos monitorus un ap to ciparu arī sēdēs. Kad sāks internetā parādīties 4k video, priekšorčības un vajadzības parastjam mirstīgajam pēc tāda monitora, iespējas to nobarot veselīgi ar iebūvēto videoprocesoru... Tad arī sāks parādīties pirmie lētie ražotāji.
Publicēts: 13.12.13 22:56
 citēt
Vaards:
Vispirms ražotāji uztaisīs tos 4k monitorus un kādu gadu sēdēs uz cenas ap 2000$ (lētākais variants)... Zini kamdēļ?

1. Lai to pieslēgtu, vajag atbilstošus dzelžus, zvērīgu videokarti u.t.t.
2. Atsaucoties uz pirmo punktu, tāds monitors būs fanātu segments - kruti geimeri, kruti šopotāji u.c. Un viss, uz pirkstiem skaitāms cilvēku kopums.

Lielajām masām tāds nebūs vēl kādu laiku vajadzīgs - viņu dzelži neuztur u.t.t. Attiecīgi to ņemot vērā (nav tirgus, lai lielos apjomos tādus ražotu) iesākumā izlaidīs visdrīzāk 3000$ cenā tos monitorus un ap to ciparu arī sēdēs. Kad sāks internetā parādīties 4k video, priekšorčības un vajadzības parastjam mirstīgajam pēc tāda monitora, iespējas to nobarot veselīgi ar iebūvēto videoprocesoru... Tad arī sāks parādīties pirmie lētie ražotāji.

Saprotu tavu pointu - tajā pašā laikā: www.redsharknews.com...
:face-smile:
Publicēts: 13.12.13 23:04
 citēt
Vaards +100500

Drīz atkārtosies tieši tas pats masu idiotisms , kas jau bija reiz, kad cilvēki maksāja vismaz 1500 Ls, lai uz 42" plakanajiem ekrāniem skatītos drausmīga izskata SD TV bildi, kura uz 4x lētāka 36" CRT TV izskatījās 100x labāk.
Publicēts: 31.12.13 02:47 labots
 citēt
Es arī esmu nolēmis iegādāties 27" 2560 x 1440, sRGB, monitoru, pēc daudzām stundām lasīšanas esmu nonācis pie 3 monitoriem:

LG 27EA83R-D 10bit, AH-IPS, 100%sRGB (~330Ls) - Ir labas atsauksmes, bet nevaru atrast nevienu tādu "gudro" review ar tabulām, testiem, utml. Bet pēc specifikācijām ir labs un patīk.
Dell UltraSharp U2713HM 8bit, ~99%sRGB (~350Ls) ( Tieši HM, jo par H ir daudz slikta dzirdēts, lasīts) - ir daudz labu atsauksmju.
Asus PB278Q, 8bit, PLS, ~100%sRGB (~380Ls) - Labas atsauksmes.

Visi piedāvā +/- to pašu, nosedz +/- tik pat daudz sRGB.

Skaidrs, ka 10 bit monitors, tas ir labi, bet ko, tas dod, ja nav Quadro karte?!
Lasot sapratu, ka visiem ražotājiem ir milzīgs brāķu koeficients, ir ļaudis, kas 3 reizes pēc kārtas ticis pie cita monitora, bet vienalga tiek pie brāķa .. gaismas noplūde, nevar krāsas noregulēt, cross-hatching, mirušie pikseļi. Tas atkal noved pie tā, ka jāpērk monitors pie kāda vietējā pārdevēja, lai nav 10 reizes jāmaksā par kurjeru. Tad es palieku pie Tehnolanda piedāvātā LG, būs jāiet skatīties. :anger:
Publicēts: 31.12.13 09:08
 citēt
Cik Tu jauki ar sevi parunajies :)

Bet nu veiksmigu iegadi .
Publicēts: 31.12.13 10:45 labots
 citēt
Valter, vai nejauc ar šo - LG 27EA83D?
R-D (reduced) ir 8 bit
Publicēts: 31.12.13 11:17 labots
 citēt
Romuald, jap! Skan loģiski. Tik LG savā mājaslapā, tad salikuši nepareizās funkcijas. :)

p.s. Vietējos veikalos nekā lielāka par 24" nav.
Publicēts: 31.12.13 15:57 labots
 citēt
3rdHalf:nesmuka cena?.. www.amazon.com...

woops. a kam tik leets?

sapratu. 30hz pie max izshkjirtspeejas
Publicēts: 31.12.13 18:17
 citēt
martins_goncars:
3rdHalf:nesmuka cena?.. www.amazon.com...

woops. a kam tik leets?

Šķiet ne 3rdHalf ne martins_goncars nav ņēmies ar TV paneļiem - piemēram jebkurš budžeta FullHD - jā ir reāls punktu skaits, ir HDMI (tas pats DVI ports + skaņa), var piemočīt pie jebkuras videokartes, mainīt rezolūciju utt...., bet.... tā kvalitāte tas ir pilnīgs pizģec.... statiskam kadram smalkas līnijas ir galīgās lupatās, viss tāds kā pārkontrastēts, pārasināts.

Ir baisa atšķirība starp TV un ekrānu kuram uzdrošinās rakstīt statusu monitors

Kāpēc tādus ražo? Tāpēc, ka kustīgam, kompresētam videokadram ir +/- ok
Publicēts: 31.12.13 20:50
 citēt
Maris:
martins_goncars:
woops. a kam tik leets?

Šķiet ne 3rdHalf ne martins_goncars nav ņēmies ar TV paneļiem - piemēram jebkurš budžeta FullHD - jā ir reāls punktu skaits, ir HDMI (tas pats DVI ports + skaņa), var piemočīt pie jebkuras videokartes, mainīt rezolūciju utt...., bet.... tā kvalitāte tas ir pilnīgs pizģec.... statiskam kadram smalkas līnijas ir galīgās lupatās, viss tāds kā pārkontrastēts, pārasināts.

Ir baisa atšķirība starp TV un ekrānu kuram uzdrošinās rakstīt statusu monitors

Kāpēc tādus ražo? Tāpēc, ka kustīgam, kompresētam videokadram ir +/- ok

tv panelis? tas ir tas tv panelis, kas linkaa? ja godiigi, tad tv paneljus nemaaceeshu saliidzinaat, jo gluzji vienkaarshi man ar taadiem nav nekaada sakara.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):